Przepisy i porady kulinarne
-
ARTYKUŁ
Tą sałatką zachwycisz gości. Trudno się od niej oderwać. Jarzynowa może jej buty czyścić
-
ARTYKUŁ
Nawadniają, są lekkie i mają mało kalorii. Bosacka radzi, by jeść w upały
-
ARTYKUŁ
Awanturka na talerzu. Tak zrobisz najlepszą pastę na kanapki. W PRL była numerem jeden
-
ARTYKUŁ
Najłatwiejszy przepis na dżem, jaki znam. Wystarczą cztery składniki, a smak powala
-
ARTYKUŁ
Zrywam z krzaczka i wpycham do słoików. Ta kiszonka przebija smakiem nawet najlepsze ogórki
-
ARTYKUŁ
Lepszy niż malinowy. Dżem z "czarnego złota" nie doczeka zimy. Zrobisz go w 2 godziny
-
ARTYKUŁ
Najlepsze naleśniki robię z tej mąki. Niedoceniana, a w smaku pierwsza klasa
-
ARTYKUŁ
Nie zwijaj z dżemem. Tak wykorzystasz nadprogramowe naleśniki. Wyjdzie obiad "jak u Włocha"
-
ARTYKUŁ
Dlaczego ogórki są gorzkie? Ekspertka wskazuje winowajców i zdradza, jak tego uniknąć
-
ARTYKUŁ
To danie robi furorę każdej zimy. A przygotujesz je teraz w zaledwie godzinę
-
ARTYKUŁ
Będą chrupać na cały dom. Tak zrobisz wiedeńskie placki z ziemniaków. Sekret tkwi w "oczkach"
-
ARTYKUŁ
Pieczony kurczak wyjdzie soczysty i chrupiący. Ten przepis nie zawodzi
-
ARTYKUŁ
Zamknij lato w słoiku. Wiśniowa konfitura smakuje jak z babcinej spiżarni. Na zimę jak znalazł
-
ARTYKUŁ
Krowiak maślany jest 100 razy lepszy niż sernik. Wychodzi miękki i puszysty. Teściowa zaniemówi
-
ARTYKUŁ
Wątróbka będzie miękka i soczysta. Wystarczy jedna sztuka, by podkręcić jej smak
-
ARTYKUŁ
W Kanadzie zajadają się... "ogonem bobra". To chrupiący deser, lepszy niż pączki
-
ARTYKUŁ
Idealne ciasto na lato. Lekkie, owocowe i gotowe w kilka chwil. Znika przed schłodzeniem
-
ARTYKUŁ
Nie pistacja ani mięta. Ten zielony dodatek sprawia, że sernik wygląda jak lato na talerzu
-
ARTYKUŁ
Żadna sklepowa passata się do tego nie umywa. Robię latem, a zimą dodaję do wszystkiego
-
ARTYKUŁ
Moje kotlety mielone są delikatne i bardzo soczyste. Bułkę zamieniam na inny składnik
-
PRZEPIS
- 5,0
- średni
- powyżej godziny
Strawberry trifle
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Śniadaniowa jaglanka z kurkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Szparagi po koreańsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Tapioka z sosem rabarbarowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Ryż, dynia, ziemniaki i wędzona śliwka z ogniska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rumuńska zupa na zakwasie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Roladki z bakłażana ze spaghetti
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka z syropem klonowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka po bretońsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
-
PRZEPIS
- 0,2
- łatwy
- do 30 minut
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Podsmażane na szybko ziemniaki, dobre zawsze i wszędzie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Plińce z pomoćką, czyli placki z sosem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Zupa śliwkowa
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Zupa ziemniaczana z bryndzą
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Żółta musztarda amerykańska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Żółta pasta curry