Zupa śliwkowa

Magazyn Kuchnia//Dorota Biały 10.06.2021 20:38
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa śliwkowa
Zupa śliwkowa
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Śliwki rozcinamy i wyjmujemy pestki. Owoce zalewamy rosołem, wrzucamy goździki i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 20 minut, aż śliwki zmiękną. Odcedzamy (nie wylewamy wywaru!), przecieramy owoce przez sito i dodajemy z powrotem do wywaru. Doprawiamy cynamonem i gotujemy jeszcze około 5 minut. Łączymy ze śmietaną. Podajemy z grzankami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.