mięso
-
Podsmażam kurczaka i wkładam w to ciasto. Po wypieczeniu mam dodatek do zup i sosów
Nie ma osoby, która nie lubi dań, w których można posmakować kurczaka. To jedno z ulubionych mięs i wszyscy próbują znaleźć dla niego coraz to nowsze zastosowania. My również takie mamy i to ono okazało się strzałem w dziesiątkę. W takim wydaniu...
-
Soczysta gęś pieczona z chrupiącą skórką na święta. Co zrobić, aby nie wyszła sucha i twarda?
Gęś pieczona na święta to soczysta propozycja na uroczysty obiad. Można ją przygotować w całości lub tylko wybrany fragment. Jakie owoce pasują do ptactwa? Sprawdź przepisy na gęś pieczoną w trzech aromatycznych odsłonach. Którą wersję odtworzysz ...
-
To królowa wśród sałatek. Z jej zjedzeniem nie warto długo czekać, bo za każdym razem znika w 3 sekundy
Ta sałatka to kultowa przystawka, która znana jest na pewno wszystkim. Na stołach pojawia się w wyjątkowych sytuacjach takich jak imprezy, czy święta. Na pewno świetnie sprawdzi się jako dodatek na imprezie Andrzejkowej. Jeden dodatek sprawia, że...
-
Była znienawidzoną zupą, dziś wiele osób do niej wraca. Niewiarygodne, co jest głównym składnikiem
Niektóre dania, pomimo że kiedyś były bardzo znane i lubiane dziś nie cieszą się sławą. Mało kto decyduje się na zrobienie ich na obiad, lecz my nie damy im umrzeć. Ta potrawa może w niektórych przywołać wspomnienia z dzieciństwa, bo właśnie tak...
-
To najlepsza sałatka na święta i imprezy. Przy niej nawet jarzynowa i gyros wypadają blado
Sałatki są naszymi ulubionymi przystawkami, które można zrobić w szybki sposób. Zazwyczaj na stół lądują te z najpopularniejszych przepisów, jednak warto dać szanse nawet tym mniej znanym. Ta propozycja jest przykładem, że można być smaczniejszym ...
-
Święta to czas, w którym wszystko powinno być idealne, dlatego przedstawiamy perfekcyjny przepis na pieczony schab
Schab pieczony na święta Bożego Narodzenia to konkretny pomysł na rodzinny obiad, co więcej przechowany w zimnie będzie równie dobrze smakował na kanapkach. Jak przygotować schab pieczony na święta? Podpowiadamy.
-
Jedną porcją zapełnisz brzuch na cały dzień. To angielska zapiekanka, która przebija najpopularniejsze przepisy
Zapiekanki kojarzone są z umieszczaniem w nich wszystkiego, co można znaleźć w lodówce. W tym przypadku do końca tak nie jest. Można oczywiście pozbyć się składników, które mamy w kuchni, jednak i tak warto trzymać się przepisu. Jest ona warstwowa...
-
Zrób go teraz, a w Boże Narodzenie podaj go wraz z mięsem. Rodzina będzie ciągle pytać o przepis
Pieczenie, szynki i pasztety podaje się na różne uroczystości. Jednak najwięcej można ich znaleźć na świątecznym stole. By dodać im jeszcze ciekawszego i lepszego smaku, warto zaserwować je z dodatkiem. Jednym z nich jest ten sos. Robi się go w...
-
Na świąteczny obiad podaj swoje nowe popisowe danie! Oto przepisy na świąteczne mięsa
Świąteczny obiad musi być uroczysty i pyszny. Wiele osób zastanawia się nad tym, co można przygotować bliskim, aby byli oni zadowoleni. Mamy dla Was kilka opcji. Poznajcie dwa przepisy na wyborne mięso, a goście będą oczarowani.
-
Mielone i schabowe tracą na smaku przy tych kotletach. Główny składnik nie jest wcale oczywisty
Kotlety są najlepszym dodatkiem do dań obiadowych. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane, a smak lubiany jest przez wielu. Najczęściej wykonujemy je z mięsa mielonego, schabu lub kurczaka. Teraz jest inaczej, bo główny składnik nie jest wcale...
-
Makowiec w kratkę, który wygląda, ale i smakuje. Oto sposób Ewy Wachwoicz
-
Zrób ją na Andrzejki, a każdy będzie pytać o przepis. Jest pyszna
-
Zapachy, które zniewalają zmysły i poprawiają humor. To jest kwintesencja self-careMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Królowa sałatek w nowej odsłonie. Każdy mówi, że jest jeszcze smaczniejsza
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
- Tego przepisu na pyzy babcia strzegła jak oka w głowie. Bezmięsny farsz to hit
- O jej dokładkę można się bić. Przebija pomidorową, a nawet rosół
- Pieczone jabłka w cieście Ewy Wachowicz. Prosty, szybki i przepyszny deser
- Kurczak zamknięty w cieście to uczta na talerzu. Dodatki są kluczowe
- PRL na talerzu, czyli śniadanie jak za dawnych lat. Dzieciaki to uwielbiały
-
Danie z kapusty i mięsa mielonego, ale to nie gołąbki. W tej odsłonie nie robi tego prawie nikt
Połączenie kapusty i mięsa mielonego jest bardzo popularne. Przede wszystkim robi się z niego smaczne gołąbki, które mają specjalne miejsce w sercu każdego z nas. Można również wykonać zupę gołąbkową, która jest równie smaczna. Tym razem stawiamy...
-
Soczyste udka z kurczaka rób tylko w ten sposób. Te dwa dodatki i marynata są obowiązkowe
Mięso z kurczaka jest świetnym składnikiem, kiedy chcemy przygotować obiad. Jego smak nigdy nie zawodzi i każdy bardzo go lubi. Jednak sekretem jego aromatu jest zdecydowanie sposób jego przygotowania. W tym daniu odpowiednie składniki i marynata ...
-
W piekarniku wyczarujesz aromatyczny obiad. Wrzuć do niego mięso mielone z tym sosem i ciesz się smakiem
Gdy chcemy przyrządzić obiad i kiedy zależy nam na czasie, warto wrzucić składniki do piekarnika. To właśnie tam może zadziać się magia, a po wypieczeniu będziemy mieć obiad, który od razu można zjeść. Tak właśnie przygotowuje się klasyk, który...
-
Ania Starmach dodaje do bigosu tę mieszankę owoców. Dzięki niej kolejki ustawiają się po dokładkę
Bigos to pospolite danie, które na naszych stołach ląduje zazwyczaj w okresie jesieni i zimy. Dzięki obfitej mieszance składników można poczuć jego aromat z daleka. Ania Starmach postanawia dodać do niego jeszcze więcej smaku i wrzuca owocową...
-
Idealne kartacze, to te domowej roboty. Jak złapać proporcje? Moja ciocia twierdzi, że wystarczy odjąć zero
Kartacze są nieodłączną częścią tradycyjnej kuchni podlaskiej, choć równie ważne są również w kuchni litewskiej i ukraińskiej. Ich przygotowanie może wydawać się skomplikowane, ale nie ma się czego obawiać. Jeśli zapamiętasz te proporcje, kartacze...
-
Dziadek Heniek robił ją na święta. Aromat było czuć w całym domu, a znikała szybciej niż krokiety i gołąbki
Na wigilijnym stole możemy znaleźć wiele smacznych różnorodności. Królują przede wszystkim kapusta, krokiety, paszteciki i barszcz czerwony. Na moim rodzinnym stole stawia się jeszcze coś. To mięso znika w mgnieniu oka, a przepis nie jest wcale...
-
Zastąp kurczaka tym mięsem, a kotlety znikną w trzy sekundy. Każdy kęs rozpływa się w ustach
Kotlety zrobione z mięsa są ponadczasowym klasykiem. Każdy myśli o nich, gdy tylko do głowy przychodzi chęć zrobienia obiadu. Dziś przedstawimy popularne danie przedstawione w nowym wydaniu. Kurczaka zamienimy na to mięso i dokładnie wysmażymy. To...
-
Pyszny pasztet z mięsa po rosole. Rodzina jest zachwycona. Od kilku dni bez przerwy smarują nim kanapki
Pasztet z mięsa rosołowego to doskonały pomysł na smarowidło do smacznych i pożywnych kanapek. Do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku prostych składników, a samo wykonanie pasztetu zajmuje zaledwie kilka chwil. Gwarantujemy, że rozsmaku...
-
Każdy kotlet chowa się przy tym kurczaku. To trzydniowy obiad dla całej rodziny
Kurczak to jedno z ulubionych mięs, po które sięgamy najczęściej. Jest delikatne i w każdej formie smakuje obłędnie. W takiej wersji też jest niczego sobie, a jego kremowa konsystencja tylko zachęca do zjedzenia. Zapisz przepis, bo będziesz...
-
Domownicy będą ustawiać się w kolejce po to mięso. Dzięki odpowiedniej obróbce będzie miękkie i soczyste
Choć niektóre mięsa są popularne i smaczne, są często zapominane. Chcemy więc o nich przypomnieć, by następny obiad nabrał nowego wymiaru. Ten rodzaj mięsa odpowiednio zrobiony sam rozpływa się w ustach. Połączenie go z tym sosem to strzał w...
-
Idealny krupnik to przede wszystkim baza. Okrasa zdradza przepis i radzi, które mięso jest najlepsze
Przepis na krupnik lepszy od klasycznego rosołu i babcinej pomidorówki? Karol Okrasa ma mistrzowski patent, który gwarantuje obłędny smak. Jak się okazuje, wszystko zależy od bazy i mięsa, które wykorzystamy. Kucharz zdradza tajniki dzięki którym...
-
Obłędnie soczysta pieczeń wieprzowa. Aromatyczna kąpiel w marynacie gwarantuje mistrzowski efekt
Szukasz przepisu na wyrafinowany obiad, który zadowoli całą rodzinę? Zamiast kombinować z fikuśnymi recepturami, które nie zawsze się udają, postaw na klasykę. Pieczeń wieprzowa to gwarancja obłędnego smaku, a także pozycja, która pięknie...
-
Każdy je zna, ale nikt nie robi ich w takiej wersji. Są zjadane szybciej niż klasyczne schabowe
Mięso na naszych stołach pojawia się pod różnymi formami. Robimy z niego klopsy, kotlety, używamy także jako dodatku do sałatek i sosów. Nieważne, jak jest przygotowane - i tak zwykle zniewala swoim smakiem i soczystością. Rodzaj podania, który...
-
Smażysz mięso mielone? Na 99 procent popełniasz ten błąd. Możesz go uniknąć, jeśli dodasz odrobinę tego proszku
Smażenie mięsa mielonego to dla wielu osób codzienność. Jest ono bazą do kotletów, spaghetti bolognese, czy różnego rodzaju zapiekanek. Nie da się wówczas nie zauważyć, że w trakcie obróbki termicznej z mięsa wydzielają się duże ilości wody. To z...
-
Zrobiłam to na obiad i wiem, że będę powtarzać go częściej. Mięso jest delikatne, a sos pełen smaku
Gdy nie mam pomysłu na pożywny i zapełniający brzuch obiad, zawsze sięgam po ten przepis. Jest szybki w przygotowaniu, a bogata ilość składników tylko zachęca do zjedzenia. Dodaję do niego kurczaka, który jest niesamowicie aromatyczny i soczysty....
-
Czy można zrobić obiad w kilka minut? Można i będzie przepyszny. Minutowe steki wychodzą soczyste i delikatne
Minutowe steki to pomysł na szybki i przepyszny obiad. Robi się je - jak sama nazwa wskazuje - błyskawicznie i co więcej, możesz je zrobić z różnych mięs. Jedyne, co musisz wiedzieć to to, że patelnia musi być bardzo gorąca, oraz to, że odpowiedni...
-
Nigdy więcej nie zrobisz klasycznej panierki z jajkiem. Ten zamiennik smakuje o niebo lepiej
Zapomnij o klasycznej panierce, która odchodzi od mięsa i szybko mięknie. Jajeczną masę zamień na zupełnie inny produkt. Dzięki temu ryba, kurczak czy schabowy zyskają zupełnie inny smak. Chrupiący, obłędnie smaczny i złocisty efekt jest...
-
Po co lepić kotlety, jeśli z tego mięsa możesz zrobić błyskawiczne danie. Nie narobisz się, a jedzenia starczy na kilka dni
Masz dosyć lepienia i smażenia kotletów mielonych? Przygotowywanie tego dania to zmora niejednej gospodyni. Nie dość, że kosztuje to sporo pracy, to na dodatek robi się przy tym niezły bałagan. Postaw lepiej na zapiekankę z mięsa mielonego. Smak...
-
Gdy jej spróbujesz, nawet nie spojrzysz na sklepowe mięsa. Zamknij ją w słoikach, a postoi latami
Dla wszystkich smakoszy mięsnych kąsków mamy coś specjalnego. Od dziś nie musicie polować na kiełbasę w słoikach w sklepach, możecie zrobić je własnoręcznie. Zapewniamy, że ich smak jest milion razy lepszy, a do tego może postać przez wiele lat. B...
-
Bigos z trzech mięs, który musimy nazywać po imieniu - genialny. Ten smak sprawi, że poczujesz się jak szlachcic
Trudno wyobrazić sobie bardziej "szlacheckie" danie, niż bigos. I chociaż przed kilkuset laty bigos wyglądał nieco inaczej, to dzisiejszy przepis z pewnością jest bliski sercu każdemu Polakowi. Jak zatem zrobić kultową potrawę? Postaw na trzy mięs...
-
To mięso jest o wiele zdrowsze od kurczaka, a mimo to Polacy je omijają. Znajdziesz je w tych sklepach
Jak mówi stare, polskie przysłowie "Najlepsza gęsina na św. Marcina". Jest w tym wiele prawdy - ta smakowita partia mięsa to bogactwo witamin i niebanalnego smaku. Kluczowe jest jednak odpowiednie przygotowanie np. w anturażu kwaśnych jabłek czy...
-
Nie potrzebujesz piekarnika, by zrobić zapiekankę. W tej odsłonie robi się ją błyskawicznie
Zapiekanki to szybki sposób na podanie obiadu. Można do nich dodać wszystko, co się tylko chce. Zazwyczaj robi się je w piekarniku, my jednak mamy inny, prostszy sposób. Potrzebujesz patelni i swoich ulubionych składników.
-
Ziemniaki zapiekane tym mięsem smakują bosko. Przed włożeniem do piekarnika, posyp je tym produktem
Można śmiało pokusić się o stwierdzenie, że ziemniak to warzywo, które nigdy się nie znudzi. Jest w tym dużo prawdy, ponieważ ziemniaki można przygotowywać na setki sposobów. Pozostaw jednak tradycyjne metody w tyle i przygotuj ziemniaki nadziewan...
-
Przepisu na smaczniejszy rosół nie ma nawet najstarsza babcia. Z tym mięsem będziesz go robić co 2 dni
Rosół to typowo niedzielny obiad, który na stołach gości w każdym polskim domu. Zazwyczaj wykonuje się z jednego sprawdzonego przepisu, który krąży w rodzinie od lat. Dziś warto go nieco zmodyfikować, by nadać mu lepszego smaku. Wystarczy inny dob...
-
Zrobiłam suszoną wędlinę. Gdyby sklepowe się dowiedziały o tym smaku, to by płakały rzewnymi łzami
Wiadomo nie od dziś, że wszystko, co domowe, jest najlepsze. Tak jest także z domowymi wyrobami i chociaż ja jestem zapaloną wędliniarką, nie mam możliwości wędzenia w moim mieszkaniu. Postanowiłam więc jakiś czas temu zabić suszoną, dojrzewającą...
-
Podałam je do zupy i zniknęły szybkiej niż główne danie. Mam ten przepis od lat i za każdym razem wychodzi bezbłędnie
Gdy na stole pojawia się zupa, pierwsze po co do niej sięgamy jest pieczywo. Jednak można je zamienić na coś znacznie lepszego. Ten przepis to umożliwi, a to, co z niego wychodzi znika szybciej od innych potraw. Zwróć uwagę na farsz, to on powala ...
-
Megasoczysta pierś z gęsi. Skórka będzie złota, ale musisz wiedzieć o niej ważną rzecz
Listopad to zdecydowanie miesiąc gęsiny i chociaż niestety wciąż sięga po nią niewielu Polaków, to trzeba przyznać, że ci, którzy od niej stronią, wiele tracą. Przygotowanie gęsiny niektórym wydaje się trudne i boją się, że mięso wyjdzie suche i...
-
Cała rodzina naje się jedną porcją do syta. Ta mieszanka mięs ma kluczowe znaczenie. Jest obłędne
Mięsne mieszanki połączone z warzywami i aromatycznymi przyprawami są daniami, za którymi szaleje świat. Ten przepis jest bardzo popularny, jednak i tak, niektórzy zapominają jak można zrobić go poprawnie. By sobie przypomnieć, polecamy skorzystać...
-
Mięsne kotleciki z warzywami - obiad w duchu zero waste. Wyczyścisz lodówkę i najesz się do syta
Szarpane kotlety z mięsem i warzywami to totalny hit. I nie chodzi wyłącznie o to, że smakują obłędnie. One pozwalają też wyczyścić lodówkę z warzyw, które w niej zalegają od dłuższego czasu. Jest więc to świetny obiad w duchu zero waste.
-
Mięsne roladki z kurczaka faszerowane serem i grzybami. Wychodzą soczyste i niebiańsko smaczne
Mięsne roladki faszerowane grzybami i serem to znakomity pomysł na smaczny i pożywny obiad. Soczysty kurczak w chrupiącej panierce otulający miękkie nadzienie to istna rewelacja kulinarna. Danie przyrządza się szybko i niezwykle prosto. Koniecznie...