pasztet
-
Jest lepsze niż niejedno sklepowe smarowidło. To swojski smak, który przygotujesz w zaledwie 15 minut
Szybkie złapanie kanapki to częsty scenariusz, kiedy nie mamy ochoty na bardziej skomplikowane gotowanie. Aby nie była nudna i sucha zrób swojskie smarowidło. Wymieszanie tych składników zagwarantuje ucztę dla podniebienia. Zarezerwuj jedynie...
-
Soczysty domowy pasztet na kanapki i do obiadu. Nie żałuj jajek i grzybów, a wyjdzie pierwsza klasa
Na myśl o domowym pasztecie aż ślinka leci. Nic w tym dziwnego, bo jego smak naprawdę zwala z nóg. Jeśli komuś wydaje się, że jego wykonanie jest trudne to jest w dużym błędzie. Najwięcej zrobi przy nim piekarnik, ty musisz tylko zamieszać.
-
Które potrawy wielkanocne można zamrozić? Pasztet - wiadomo, ale z jarzynową i żurkiem uważaj
Jeśli po wielkanocnym ucztowaniu zostanie ci trochę smakołyków, a dodatkowo każdy ledwo rusza się z przejedzenia, pewnie zastanawiasz się, co z tym zrobić. Dojadać na siłę? Nie ma opcji. Wyrzucić? Bez przesady... Najlepszym pomysłem wydaje się...
-
Przetestowałyśmy wielkanocną ofertę Magdy Gessler. Mazurek? Sztos! Ale pasztet? "Przykro mi"
W tłusty czwartek testowałyśmy pączki Magdy Gessler, więc postanowiłyśmy pójść za ciosem i tym razem spróbować kilku potraw z oferty wielkanocnej restauratorki. Zamówiłyśmy żur na prawdziwkach, sałatkę jarzynową, pasztet z dziczyzny i grzybów oraz...
-
Domowy pasztet na Wielkanoc z grzybami i wątróbką. Nie dodawaj bułki, nietypowy składnik sprawi, że będzie pyszniejszy
Pasztet na Wielkanoc to absolutny obowiązek każdej szanującej się gospodyni i gospodarza. Wbrew pozorom pasztet nie jest trudny do wykonania, jednak nieco czasochłonny. Dziś podpowiemy wam jak sprawnie zrobić staropolski klasyk z mnóstwem mięsa i...
-
Domowy pasztet lubi nie wychodzić. Babcia zdradza, co zrobić, by nie był suchy. Uniknij wtopy w święta
Domowy pasztet to prawdziwy rarytas, jednak najbardziej wprawione w gotowaniu gospodynie muszą przyznać, że często nie wychodzi tak, jak byśmy sobie tego życzyli. Moja babcia podpowiada co zrobić, by pasztet nie był suchy i smakował obłędnie.
-
Pasztet wielkanocny - przepis na idealną konsystencję i doskonały smak. Co uratuje przesuszony pasztet?
Pasztet wielkanocny jest jednym z tych dań, które bezsprzecznie kojarzą się ze świątecznym stołem. Jego zalety są liczne: dobrze przygotowany pasztety może być serwowany na zimno lub na ciepło.
-
Wielkanocny pasztet wegetariański to pyszny pomysł na posiłek dla wegetarian i nie tylko!
Pasztet wegetariański wielkanocny, czyli alternatywa bezmięsna nie tylko dla wegetarian. Jego smak może śmiało konkurować z tradycyjnym pasztetem przygotowanym na bazie mięsa. Jak przygotować taki pasztet. Wystarczy kilka chwil, by cieszyć się jeg...
-
Przepis na pasztet z selera. Wege dodatek do pieczywa. Dodaj te dwie przyprawy, a podkręcisz jego smak
Chcesz przygotować oryginalny dodatek do chleba? Oto przepis na pasztet z selera, który zdobędzie wyjątkowy smak dzięki dwóm przyprawom. Jego przygotowanie nie jest trudne, ale wymaga czasu. Sprawdzi się jako przekąska i dodatek do chleba.
-
Gessler nie oszczędza na wielkanocnym pasztecie. 3 rodzaje mięsa to nie wszystko. Dodaje też garść tego składnika
Wielkanoc juz za pasem, dlatego warto zainteresować się daniami, które postawi się na świątecznym stole. Magda Gessler proponuje pasztet, bez którego świętowanie nie będzie już tak smaczne. Co dodaje do niego, aby był najlepszy? 3 rodzaje mięsa i...
-
Oprysk na mszyce zrobisz za mniej niż dwa złote. Wymieszaj ten składnik z wodą
-
Pięciominutowy chłodnik Katarzyny Bosackiej. "Ochota od samego patrzenia"
-
Odczuwasz częste wzdęcia i bóle brzucha? Poznaj przyczyny Zespołu Jelita Drażliwego (IBS)MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Dodaj te kwiaty, a dżem truskawkowy będzie poezją. Czas jednak się kończy
-
To ciasto z truskawkami robiła babcia od lat siedemdziesiątych. Najlepsze
- Sałatka z ziemniaków do grilla. Wystarczy połączyć warzywa z kremowym sosem
- Sernik na zimno z galaretką. Ciasto z truskawkami bez pieczenia
- Mizerię Strzelczyka zrobisz w 3 minuty. To, co dodaje zaskakuje każdego
- Ile minut gotować fasolkę szparagową? Prosty przepis na obiad pełen białka
- Nie uwierzysz, gdy to zobaczysz. Podobne do gołąbków, lecz coś je wyróżnia
-
Staropolski pasztet na Wielkanoc. Smakuje iście sarmacko, a kluczem są trzy gatunki mięsa i dwa leśne dodatki
Do Wielkanocy jeszcze trochę czasu, ale już dziś warto tworzyć listę dań na świąteczny stół. Oprócz baby i żurku nie może na nim także zabraknąć pasztetu, a my dziś zdradzimy ci przepis na najlepszy pasztet, którym zajadała się szlachta w dawnej...
-
Wykorzystaj niedzielny obiad i zrób smaczny dodatek na kanapki. Jak przygotować pasztet z resztek z rosołu? To proste
W swojej kuchni warto kierować się zasadami zero waste, nie tylko dla dobra naszej planety, ale również w trosce o własny portfel. Wykorzystywanie każdego elementu podczas gotowania to doskonały pomysł na rozwinięcie swojej kulinarnej kreatywności...
-
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Przygotuj najsmaczniejszy, domowy pasztet z przepisu babci Anieli
Choć za oknem jeszcze zima, wszyscy czują już nadchodzącą wiosnę. Słychać śpiew ptaków, dni są coraz dłuższe, a w kalendarzu nieubłaganie zbliża się jedno z najważniejszych dla chrześcijan świąt, czyli Wielkanoc. Warto zawczasu przetestować...
-
Pasztet drobiowy - przepis. Babcia Zosia podpowiada, co zrobić, żeby nie był suchy: uważaj na jajka
Zbliża się Wielkanoc, dlatego odpowiednio wcześniej warto zrobić listę potraw i zacząć rozglądać się za przepisami na tradycyjne dania. Na liście nie może zabraknąć drobiowego pasztetu, a my dziś podpowiemy ci, jak go zrobić, by był kremowy i...
-
Luksusowy pasztet z resztek. Już nigdy nie zmarnujesz wędlin i mięsnych wkładek, a smak podkręci korzenna przyprawa
Chyba wszyscy uwielbiamy kanapki z pasztetem i ogóreczkiem i na pewno ucieszy was fakt, że domowy pasztet do smarowania jest w wykonaniu prostszy niż grzanki z serem. Luksusowy pasztet z resztek to nie tylko świetny patent na sprzątnięcie lodówki,...
-
Pasztet z wątróbek drobiowych. Doskonały dodatek do kanapek. Zrobisz go w czterech krokach
Przedstawiamy bardzo łatwy przepis na pasztet z wątróbek drobiowych. Będzie doskonałym dodatkiem do pieczywa i tostów. Smakuje najlepiej z dodatkiem suszonego tymianku. Jak go przygotować? To naprawdę proste. Zrobisz go w kilku krokach.
-
Paszteciki wigilijne. Przepis na pyszną świateczką przekąskę
Jedną z niezastąpionych potraw na wigilijnym stole są przepyszne, kruche paszteciki. Można je przygotować zarówno w mięsnej wersji, jak i z dodatkiem kiszonej kapusty. W obu wersjach znakomicie komponują się z czerwonym barszczem, dzięki czemu nie...
-
Jak zrobić pasztet? Wytrawny rarytas idealny na święta. Najważniejsze są trzy różnorodne gatunki mięsa
Wśród wytrawnych i eleganckich smaków świątecznych warto wyróżnić pasztet. Jak zatem go przygotować, by wyszedł idealny? Kluczem do sukcesu są składniki - miks mięs różnych gatunków powinien być najlepszej jakości. Nie może zabraknąć także...
-
O niebo lepszy niż ze sklepu. Domowy pasztet z grzybów to przysmak grzybiarzy
Grzybiarze to nie tylko koneserzy grzybobrania, a także kuchni, która opiera się na ich zbiorach. Grzybów w lesie coraz więcej dlatego warto zainteresować się daniami, które można z nich zrobić. Pasztet z grzybów jest prosty, smaczny i idealny do...
-
Warzywny pasztet z resztek z lodówki. Zrobisz raz i nie wyrzucisz ich już więcej
Kuchnia skrywa wiele resztek, które zazwyczaj lądują w koszu. Jednak okazuje się, że ze wszystkiego można zrobić pyszne danie lub dodatek do potraw. Zbędne ugotowane warzywa można wykorzystać do zrobienia pasztetu, który odpowiednio przyprawiony i...
-
Pasztet z pieczarek i jajek - przepis. Jeden składnik sprawi, że w domu zagości jesień
Pasztet z pieczarek i jajek - przepis idealny dla tych, którzy nie jedzą mięsa, ale też dla tych, którzy chcieliby ograniczyć jego spożywanie. Smakuje obłędnie, a jego przygotowanie nie zajmie ci zbyt dużo czasu. Jak zrobić warzywny pasztet?...
-
Przepis na pasztet z cukinii. Alternatywa dla mięsnej wersji. Dodaj te zioła, aby podbić jego smak
Cukinia może występować w kuchni pod wieloma postaciami. Rozpływająca się w ustach tarta, aromatyczny makaron czy placki? Trzeba przyznać, że jest to niezwykle uniwersalne warzywo. Dzisiaj przedstawiamy wam przepis na pasztet z cukinii.
-
Pasztet w słoiku - jak go zrobić? Domowy przepis babuni wykorzystywany w dawnych czasach
Pasztet w słoiku domowej roboty to idealny dodatek do kanapek, po który sięgniemy w dowolnym momencie. Co więcej, przyrządzony przez nas mięsny specjał pozbawiony jest różnego typu konserwantów, sztucznych dodatków oraz zmielonych resztek. Choć je...
-
Pasztet z cukinii. Przepis, który zajmie tylko kilka chwil. Żółty ser zapewni idealną konsystencję
Co powiecie na pyszny pasztet z cukinii? Przepis na niego jest banalnie prosty. Lato w pełni, dlatego korzystajmy z jego skarbów. Jednym z nich jest właśnie cukinia - delikatna w smaku i wszechstronna, ponieważ jest składnikiem wielu potraw. To...
-
Przepis na najlepsze smarowidło do chleba z pozostałości po rosole. Ten patent musi poznać każdy
Ugotowaliście rosół, ale nie macie pojęcia co zrobić z mięsem i warzywami? Dziś zdradzimy wam przepis na najlepsze smarowidło do chleba z odzysku rosołowego. Lubicie pasztet? Tego nawet nie musicie piec, a i tak wyjdzie kremowy i aksamitny.
-
Pasztet z cukinii - przepis na wegetariański rarytas. Kluczem dla smaku są świeże zioła i te przyprawy
Pasztet z cukinii to przepis na prawdziwy, letni rarytas. Świeże sezonowe warzywa i aromatyczne zioła sprawią, że nikt mu się nie oprze. Wegetariański przysmak świetnie smakuje podany na śniadanie, lunch lub jako zdrowa przekąska w ciągu dnia.
-
Pasztet z cukinii - przepis. Przepyszny odpowiednik wyrobu z mięsa. Rozpływa się w ustach
Pasztet z cukinii - przepis na fantastyczny odpowiednik mięsnego pasztetu. Istna bomba witaminowa. Wygląda rewelacyjnie, smakuje obłędnie i rozpływa się w ustach. Zachęcamy do wypróbowania poniższego przepisu.
-
Francja mierzy się z kryzysem kulinarnym. W kraju może zabraknąć foie gras
Francja od pewnego czasu walczy z ptasią grypą. Choroba przyczyniła się do poważnego kryzysu kulinarnego w kraju, a lokalni kucharze uważają, że skutki mogą być opłakane. Czy zabraknie przysmaku, który uwielbiają turyści i krajanie, czyli foie gra...
-
"Milionerzy". Uczestnik sięgnął po koło ratunkowe. Padło pytanie o składnik klasycznego pasztetu
Uczestnik 540. odcinka "Milionerów" usłyszał pytanie o jeden ze składników, który dodaje się do przygotowania tradycyjnego pasztetu. Chociaż każda szanująca się gospodyni czy też kucharz odpowiedzieliby bez zastanowienia, to Łukasz musiał skorzyst...
-
Pasztet wielkanocny - przepis na klasyk z mięsem lub w warzywnej odsłonie. Dwie smaczne alternatywy
Jednym z klasycznych dań, które pojawia się na świątecznym stole, jest pasztet wielkanocny. Tradycyjnie przygotowuje się go z kilku rodzajów mięs, dzięki czemu jest niezwykle aromatyczny. Jednak coraz częściej zamieniany jest na lżejszą wersję z...
-
Kremowy pasztet Magdy Gessler. Składniki są proste, a najważniejsze wymasowanie
Pasztet obowiązkowo musi znaleźć się na wielkanocnym stole. O ile przygotowanie domowego pasztetu wydaje się proste, czasami potrafi nam zagrać na nerwach, szczególnie kiedy pasztet wyjdzie suchy lub zbity jak glina. Magda Gessler zdradza przepis ...
-
Pasztet wielkanocny z tradycyjnego przepisu. Będzie najlepszy, jeśli wykorzystasz ten patent
Pasztet wielkanocny to tradycyjne danie, które od lat gości na naszych świątecznych stołach. Klasyczna wersja przygotowywana jest z kilku rodzajów mięs, dzięki czemu jest on niezwykle aromatyczny. Coraz większą popularnością cieszą się jednak...
-
Pasztet z cukinii - pyszny i prosty. Postaw na te dodatki, by był aromatyczny i wyrazisty
Przepis na pasztet z cukinie sprawdzi się na Wielkanoc i nie tylko. To smaczna i znacznie zdrowsza alternatywa dla klasycznych mięsnych pasztetów. Sprawdź, jak go przygotować i zaskocz swoich bliskich nowym i pysznym smakiem.
-
Pasztet na Wielkanoc - potrawa uważana za sprawdzian umiejętności kucharza. Podejmiesz wyzwanie?
Pasztet na Wielkanoc? To oczywiście jedno z najbardziej popularnych dań świątecznych. Może być zrobione z różnych mięs lub wegetariańskie. Jak zrobić pyszny pasztet na święta i w jaki sposób go podać?
-
Wielkanocny pasztet Magdy Gessler. Trzy rodzaje mięsa i pewien trik zapewnią genialny smak
Dobrze przygotowany pasztet potrafi stać się prawdziwym rarytasem. Tak jest w przypadku wielkanocnego pasztetu Magdy Gessler, którego smak zapewniają 3 rodzaje mięsa. Chcesz uraczyć wielkanocnych gości czymś tradycyjnym i nieziemsko pysznym? Warto...
-
Domowy pasztet z królika - przepis idealny na Wielkanoc. Jeśli chcesz go podrasować, dodaj ten składnik
Pasztet z królika to król wielkanocnych specjałów. Jest delikatny, aromatyczny, ale istnieje łatwy sposób, by go podrasować. Pewien nietypowy dodatek zamieni twój pasztet w wytrawną przystawkę w najlepszym stylu. Co jest tym sekretnym składnikiem?...
-
Pasztet na Wielkanoc - z czym go się je i co jeszcze warto wiedzieć na jego temat?
Pasztet domowy może rodzić wiele pytań. Chcesz wiedzieć, jaki jest skład tego przysmaku i jak powinien wyglądać prawidłowy proces przechowywania? Wszystkie ważne informacje znajdziesz poniżej.
-
Pasztet na Wielkanoc. Jak zrobić go w wersji wege? Mamy przepis Ewy Wachowicz i inne propozycje
Jak zrobić pasztet na święta w wersji wege? To wcale nie jest trudne zadanie. Mamy dla was przepis Ewy Wachowicz oraz dwie inne sprawdzone receptury. Będzie pysznie!
-
Pasztet z mięsa z rosołu, który wychodzi wilgotny i delikatny. Idealny na Wielkanoc i nie tylko
Jednym z kulinarnych klasyków wielkanocnych, jest oczywiście pasztet. Jego przygotowanie jest bardzo łatwe, a dzięki odpowiednim dodatkom wychodzi wilgotny i przepyszny. Jak zrobić idealny pasztet na Wielkanoc? Jeśli z wczorajszego rosołu zostało ...
-
Ten pasztet drobiowy smakuje jak u babci. Sekret jego delikatnie słodkiego smaku tkwi w tym składniku
Ten pasztet drobiowy idealnie się sprawdzi nie tylko na Wielkanoc 2022. Przepis ten będzie doskonałą alternatywą dla kupnych wędlin, a jego delikatnie słodki smak zachwyci zarówno domowników, jak i gości. Dodanie tego jednego składnika odpowiada z...