pasztet
-
Pasztet z fasoli zastąpi świąteczną klasykę. Dodaj owocowy akcent i przyprawy, a wyjdzie mistrzowsko
Pasztet z fasoli to kremowa i smaczna alternatywa dla mięsnej klasyki, która zazwyczaj gości na świątecznym stole. Przepis łączy wiele przypraw, ziół i sosów, dzięki czemu otrzymamy perfekcyjną konsystencję oraz zdrowszy produkt. Wystarczy wszystk...
-
Pyszny pasztet z mięsa po rosole. Rodzina jest zachwycona. Od kilku dni bez przerwy smarują nim kanapki
Pasztet z mięsa rosołowego to doskonały pomysł na smarowidło do smacznych i pożywnych kanapek. Do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku prostych składników, a samo wykonanie pasztetu zajmuje zaledwie kilka chwil. Gwarantujemy, że rozsmaku...
-
Sklepowa wersja chowa się przy tym specjale. Nie może go zabraknąć na śniadaniowym i obiadowym stole
Ten przepis znany jest wielu osobom, ale postanowiliśmy go przypomnieć, by całkowicie nie przepadł. Gdy się go wykona, gwarantujemy, że nie zagrzeje długo miejsca przy stole. Sięgnie po niego każdy, kto choć trochę przepada za mięsnymi smakołykami.
-
We Wszystkich Świętych poczęstuj nim gości. Wilgotny pasztet z leśnych grzybów pochwalą wszystkie ciotki
Pasztet to nie byle co i przyzna mi rację każdy, kto chociaż raz zjadł taki kremowy, domowy i aromatyczny. Dziś zdradzimy wam przepis na pasztet, ale nie taki zwykły, jaki zawsze piecze się z mięsa z rosołu - dziś wykorzystamy leśne grzyby. Coś na...
-
Klasyczny domowy pasztet w dwóch wydaniach. Sprawdź, z jakiego mięsa wychodzi najlepszy pasztet
Domowy pasztet to podstawowy element świątecznego menu. Serwujemy go zarówno na Boże Narodzenie, jak i Wielkanoc. Z odpowiednimi dodatkami jest świetną przystawką nie tylko na święta. Przedstawiamy dwa wyjątkowe przepisy.
-
Pasztet bez pieczenia? Brzmi jak szaleństwo, ale naprawdę się udaje. Z takiej wątróbki będzie pycha
Pasztet bez pieczenia może brzmieć dla niektórych jak szaleństwo. Ale naprawdę się udaje i jest bardzo smaczny. W czym tkwi jego sekret? Przede wszystkim należy wykorzystać do jego przygotowania odpowiednią wątróbkę, ale to nie wszystko.
-
Pasztet z cukinii według receptury siostry Anastazji. W tej wersji będzie wilgotny i lekko pikantny
Pasztet z cukinii? Siostra Anastazja robiła go często. Ten przepis jest tak prosty, że wyjdzie nawet największym amatorom. Przy okazji to dobry sposób, by przemycić więcej warzyw do codziennej diety. Biegnij na rynek i kup cukinie, póki są tanie....
-
Co zrobić z mięsa z rosołu? Postaw na prosty, domowy pasztet. Będzie wilgotny i idealny na kanapki
ar rosołu ugotowany, lecz teraz nie wiesz, co zrobić z pozostałym mięsem? Pod żadnym pozorem go nie wyrzucaj. Wystarczy dodać kilka składników i możesz upiec znakomity pasztet z resztek z obiadu. Ponadto dodatek jednego produktu sprawi, że mięsna...
-
Pasztet z cukinii smakuje bajkowo. Ale bez obaw, wcale nie przypomina zielonego ogra
Pasztet z cukinii - dla wielu może brzmieć absurdalnie, ale jest naprawdę pyszny. Choć podstawą jest cukinia, to bukiet innych warzyw sprawia, że smakuje obłędnie. Nie wolno też zapominać o przyprawach. I choć może wydawać się tego dużo, to z nasz...
-
Wegetariański pasztet z popularnego warzywa. Zagorzali mięsożercy będą błagać cię o przepis i dokładkę
Pasztet bez mięsa? To jak najbardziej możliwe. Wystarczy odrobina kreatywności i bukiet warzyw, by wyczarować doskonałe smarowidło na kanapkę. Pasztet z cukinii będzie nie tylko doskonałym zamiennikiem jego mięsnej wersji, ale dodatkowym źródłem...
-
Ile gotujemy grzyby suszone? Nie każdy wie, jak robić to poprawnie
-
Najlepsza sałatka, jaką jadłam bije klasyczną jarzynową na głowę w każdym aspekcie
-
Ich unikalna i trwała kompozycja zapachowa, zniewala i przywołuje piękne chwileMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Ten schab robię na święta. Rodzina go uwielbia, ale muszę pilnować czasu
-
Soczysty schab na kanapki i do obiadu. Robi się praktycznie sam
- Błyskawiczne gołąbki bez parzenia liści? Wystarczy, że użyjesz tej kapusty
- Kupujesz gotową masę makową? Zlituj się nad domownikami i zrób ją samodzielnie
- Domowa przyprawa do piernika? Łatwizna - zrobisz ją ekspresowo w 10 minut
- To ostatni dzwonek, by go zrobić. Dzięki niemu barszcz będzie obłędny
- Ciężarówka Coca-Coli znowu w Polsce. Odwiedzi pięć miast
-
Jak zrobić pasztet z cukinii? To zajmuje chwilę, a smak zachwyca. Idealny dodatek do obiadu i kanapek
Przepis na pasztet z cukinii to pomysł na ciekawy dodatek do obiadu. Jest wyjątkowo prosty w przygotowaniu, a jego idealny smak to zasługa odpowiednio dobranych przypraw. Do jego przyrządzenia przydadzą się m.in. cebula, marchew i żółty ser.
-
Pasztet z tym dodatkiem będzie po prostu wyśmienity. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste
Jeśli szukasz pomysłu na zdrowy, bezmięsny pasztet, podpowiadamy, jak go przyrządzić. Warto skorzystać z bobu, na który jest obecnie sezon. Aby pasztet z dodatkiem bobu miał wyjątkowy smak, nie można zapomnieć o kilku specjalnych przyprawach.
-
Zapiecz i zobacz, jak zajada się nim cała rodzina. Dzięki temu składnikowi, ten pasztet można jeść łyżkami
Domowej roboty smakołyki okazują się nie tylko zdrowsze niż te ze sklepowych półek, a także smaczniejsze. W tym przypadku nie jest inaczej. Pasztet z tego przepisu to niebo w gębie i można go podawać z różnymi dodatkami. To z czego jest zrobiony,...
-
Od tego przysmaku trudno się oderwać. Wystarczy zamieszać, zapiec i dodatek do wielu dań gotowy
Pasztety zazwyczaj kupuje się w sklepach i mało kto decyduje się na ich samodzielne wykonanie. Jednak poznając ten przepis można zmienić zdanie i zacząć jego produkcję w domowym zaciszu. Takiego przysmaku zapewne nie da się znaleźć w sklepie, a je...
-
Jest lepsze niż niejedno sklepowe smarowidło. To swojski smak, który przygotujesz w zaledwie 15 minut
Szybkie złapanie kanapki to częsty scenariusz, kiedy nie mamy ochoty na bardziej skomplikowane gotowanie. Aby nie była nudna i sucha zrób swojskie smarowidło. Wymieszanie tych składników zagwarantuje ucztę dla podniebienia. Zarezerwuj jedynie...
-
Soczysty domowy pasztet na kanapki i do obiadu. Nie żałuj jajek i grzybów, a wyjdzie pierwsza klasa
Na myśl o domowym pasztecie aż ślinka leci. Nic w tym dziwnego, bo jego smak naprawdę zwala z nóg. Jeśli komuś wydaje się, że jego wykonanie jest trudne to jest w dużym błędzie. Najwięcej zrobi przy nim piekarnik, ty musisz tylko zamieszać.
-
Które potrawy wielkanocne można zamrozić? Pasztet - wiadomo, ale z jarzynową i żurkiem uważaj
Jeśli po wielkanocnym ucztowaniu zostanie ci trochę smakołyków, a dodatkowo każdy ledwo rusza się z przejedzenia, pewnie zastanawiasz się, co z tym zrobić. Dojadać na siłę? Nie ma opcji. Wyrzucić? Bez przesady... Najlepszym pomysłem wydaje się...
-
Przetestowałyśmy wielkanocną ofertę Magdy Gessler. Mazurek? Sztos! Ale pasztet? "Przykro mi"
W tłusty czwartek testowałyśmy pączki Magdy Gessler, więc postanowiłyśmy pójść za ciosem i tym razem spróbować kilku potraw z oferty wielkanocnej restauratorki. Zamówiłyśmy żur na prawdziwkach, sałatkę jarzynową, pasztet z dziczyzny i grzybów oraz...
-
Domowy pasztet na Wielkanoc z grzybami i wątróbką. Nie dodawaj bułki, nietypowy składnik sprawi, że będzie pyszniejszy
Pasztet na Wielkanoc to absolutny obowiązek każdej szanującej się gospodyni i gospodarza. Wbrew pozorom pasztet nie jest trudny do wykonania, jednak nieco czasochłonny. Dziś podpowiemy wam jak sprawnie zrobić staropolski klasyk z mnóstwem mięsa i...
-
Domowy pasztet lubi nie wychodzić. Babcia zdradza, co zrobić, by nie był suchy. Uniknij wtopy w święta
Domowy pasztet to prawdziwy rarytas, jednak najbardziej wprawione w gotowaniu gospodynie muszą przyznać, że często nie wychodzi tak, jak byśmy sobie tego życzyli. Moja babcia podpowiada co zrobić, by pasztet nie był suchy i smakował obłędnie.
-
Pasztet wielkanocny - przepis na idealną konsystencję i doskonały smak. Co uratuje przesuszony pasztet?
Pasztet wielkanocny jest jednym z tych dań, które bezsprzecznie kojarzą się ze świątecznym stołem. Jego zalety są liczne: dobrze przygotowany pasztety może być serwowany na zimno lub na ciepło.
-
Wielkanocny pasztet wegetariański to pyszny pomysł na posiłek dla wegetarian i nie tylko!
Pasztet wegetariański wielkanocny, czyli alternatywa bezmięsna nie tylko dla wegetarian. Jego smak może śmiało konkurować z tradycyjnym pasztetem przygotowanym na bazie mięsa. Jak przygotować taki pasztet. Wystarczy kilka chwil, by cieszyć się jeg...
-
Przepis na pasztet z selera. Wege dodatek do pieczywa. Dodaj te dwie przyprawy, a podkręcisz jego smak
Chcesz przygotować oryginalny dodatek do chleba? Oto przepis na pasztet z selera, który zdobędzie wyjątkowy smak dzięki dwóm przyprawom. Jego przygotowanie nie jest trudne, ale wymaga czasu. Sprawdzi się jako przekąska i dodatek do chleba.
-
Gessler nie oszczędza na wielkanocnym pasztecie. 3 rodzaje mięsa to nie wszystko. Dodaje też garść tego składnika
Wielkanoc juz za pasem, dlatego warto zainteresować się daniami, które postawi się na świątecznym stole. Magda Gessler proponuje pasztet, bez którego świętowanie nie będzie już tak smaczne. Co dodaje do niego, aby był najlepszy? 3 rodzaje mięsa i...
-
Staropolski pasztet na Wielkanoc. Smakuje iście sarmacko, a kluczem są trzy gatunki mięsa i dwa leśne dodatki
Do Wielkanocy jeszcze trochę czasu, ale już dziś warto tworzyć listę dań na świąteczny stół. Oprócz baby i żurku nie może na nim także zabraknąć pasztetu, a my dziś zdradzimy ci przepis na najlepszy pasztet, którym zajadała się szlachta w dawnej...
-
Wykorzystaj niedzielny obiad i zrób smaczny dodatek na kanapki. Jak przygotować pasztet z resztek z rosołu? To proste
W swojej kuchni warto kierować się zasadami zero waste, nie tylko dla dobra naszej planety, ale również w trosce o własny portfel. Wykorzystywanie każdego elementu podczas gotowania to doskonały pomysł na rozwinięcie swojej kulinarnej kreatywności...
-
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Przygotuj najsmaczniejszy, domowy pasztet z przepisu babci Anieli
Choć za oknem jeszcze zima, wszyscy czują już nadchodzącą wiosnę. Słychać śpiew ptaków, dni są coraz dłuższe, a w kalendarzu nieubłaganie zbliża się jedno z najważniejszych dla chrześcijan świąt, czyli Wielkanoc. Warto zawczasu przetestować...
-
Pasztet drobiowy - przepis. Babcia Zosia podpowiada, co zrobić, żeby nie był suchy: uważaj na jajka
Zbliża się Wielkanoc, dlatego odpowiednio wcześniej warto zrobić listę potraw i zacząć rozglądać się za przepisami na tradycyjne dania. Na liście nie może zabraknąć drobiowego pasztetu, a my dziś podpowiemy ci, jak go zrobić, by był kremowy i...
-
Luksusowy pasztet z resztek. Już nigdy nie zmarnujesz wędlin i mięsnych wkładek, a smak podkręci korzenna przyprawa
Chyba wszyscy uwielbiamy kanapki z pasztetem i ogóreczkiem i na pewno ucieszy was fakt, że domowy pasztet do smarowania jest w wykonaniu prostszy niż grzanki z serem. Luksusowy pasztet z resztek to nie tylko świetny patent na sprzątnięcie lodówki,...
-
Pasztet z wątróbek drobiowych. Doskonały dodatek do kanapek. Zrobisz go w czterech krokach
Przedstawiamy bardzo łatwy przepis na pasztet z wątróbek drobiowych. Będzie doskonałym dodatkiem do pieczywa i tostów. Smakuje najlepiej z dodatkiem suszonego tymianku. Jak go przygotować? To naprawdę proste. Zrobisz go w kilku krokach.
-
Paszteciki wigilijne. Przepis na pyszną świateczką przekąskę
Jedną z niezastąpionych potraw na wigilijnym stole są przepyszne, kruche paszteciki. Można je przygotować zarówno w mięsnej wersji, jak i z dodatkiem kiszonej kapusty. W obu wersjach znakomicie komponują się z czerwonym barszczem, dzięki czemu nie...
-
Jak zrobić pasztet? Wytrawny rarytas idealny na święta. Najważniejsze są trzy różnorodne gatunki mięsa
Wśród wytrawnych i eleganckich smaków świątecznych warto wyróżnić pasztet. Jak zatem go przygotować, by wyszedł idealny? Kluczem do sukcesu są składniki - miks mięs różnych gatunków powinien być najlepszej jakości. Nie może zabraknąć także...
-
O niebo lepszy niż ze sklepu. Domowy pasztet z grzybów to przysmak grzybiarzy
Grzybiarze to nie tylko koneserzy grzybobrania, a także kuchni, która opiera się na ich zbiorach. Grzybów w lesie coraz więcej dlatego warto zainteresować się daniami, które można z nich zrobić. Pasztet z grzybów jest prosty, smaczny i idealny do...
-
Warzywny pasztet z resztek z lodówki. Zrobisz raz i nie wyrzucisz ich już więcej
Kuchnia skrywa wiele resztek, które zazwyczaj lądują w koszu. Jednak okazuje się, że ze wszystkiego można zrobić pyszne danie lub dodatek do potraw. Zbędne ugotowane warzywa można wykorzystać do zrobienia pasztetu, który odpowiednio przyprawiony i...
-
Pasztet z pieczarek i jajek - przepis. Jeden składnik sprawi, że w domu zagości jesień
Pasztet z pieczarek i jajek - przepis idealny dla tych, którzy nie jedzą mięsa, ale też dla tych, którzy chcieliby ograniczyć jego spożywanie. Smakuje obłędnie, a jego przygotowanie nie zajmie ci zbyt dużo czasu. Jak zrobić warzywny pasztet?...
-
Przepis na pasztet z cukinii. Alternatywa dla mięsnej wersji. Dodaj te zioła, aby podbić jego smak
Cukinia może występować w kuchni pod wieloma postaciami. Rozpływająca się w ustach tarta, aromatyczny makaron czy placki? Trzeba przyznać, że jest to niezwykle uniwersalne warzywo. Dzisiaj przedstawiamy wam przepis na pasztet z cukinii.
-
Pasztet w słoiku - jak go zrobić? Domowy przepis babuni wykorzystywany w dawnych czasach
Pasztet w słoiku domowej roboty to idealny dodatek do kanapek, po który sięgniemy w dowolnym momencie. Co więcej, przyrządzony przez nas mięsny specjał pozbawiony jest różnego typu konserwantów, sztucznych dodatków oraz zmielonych resztek. Choć je...
-
Pasztet z cukinii. Przepis, który zajmie tylko kilka chwil. Żółty ser zapewni idealną konsystencję
Co powiecie na pyszny pasztet z cukinii? Przepis na niego jest banalnie prosty. Lato w pełni, dlatego korzystajmy z jego skarbów. Jednym z nich jest właśnie cukinia - delikatna w smaku i wszechstronna, ponieważ jest składnikiem wielu potraw. To...
-
Przepis na najlepsze smarowidło do chleba z pozostałości po rosole. Ten patent musi poznać każdy
Ugotowaliście rosół, ale nie macie pojęcia co zrobić z mięsem i warzywami? Dziś zdradzimy wam przepis na najlepsze smarowidło do chleba z odzysku rosołowego. Lubicie pasztet? Tego nawet nie musicie piec, a i tak wyjdzie kremowy i aksamitny.
-
Pasztet z cukinii - przepis na wegetariański rarytas. Kluczem dla smaku są świeże zioła i te przyprawy
Pasztet z cukinii to przepis na prawdziwy, letni rarytas. Świeże sezonowe warzywa i aromatyczne zioła sprawią, że nikt mu się nie oprze. Wegetariański przysmak świetnie smakuje podany na śniadanie, lunch lub jako zdrowa przekąska w ciągu dnia.