przepisy kulinarne
-
Sprytny sposób na genialnie smaczne kotlety mielone. Tak przygotowuje je gwiazda MasterChefa
Szukasz pomysłu na oryginalne danie, które zachwyci rodzinę i gości? Przedstawiamy przepis na wyjątkowo smaczne kotlety mielone. Gwiazda kulinarnego programu telewizyjnego przyrządza je w nietypowy sposób.
-
Znamy sekret puszystej jajecznicy. Pamiętaj o tym składniku, a będzie lekka i delikatna
Jajecznica to doskonały wybór na śniadanie - dodaje energii z rana i jest prosta w przygotowaniu. Jak sprawić, aby była puszysta jak obłok? Jedną z metod jest dodanie do niej kilku kropli soku z cytryny.
-
Kotlety schabowe siostry Anastazji z niezwykłym dodatkiem. Proste rozwiązanie podrasuje obiad
Jak podrasować kotlety schabowe? Co zrobić, żeby miały jeszcze lepszy smak? Siostra Anastazja dodaje do nich specjalny farsz przygotowany z żółtego sera, majonezu i cebuli. Dzięki niemu można stworzyć wyjątkowo smaczne danie.
-
Dodaj ten składnik do kotletów, a będą soczyste i delikatne. Prosty przepis na wyśmienity obiad
Jak przygotować mielone, żeby miały doskonałą konsystencję? Z tym specjalnym składnikiem będą wyjątkowo soczyste i delikatne. Przedstawiamy bardzo prostą recepturę, z którą przygotujesz idealny obiad.
-
Jak sprawić, by placki ziemniaczane były bardziej puszyste? Koniecznie dodaj ten składnik. Będą jeszcze smaczniejsze
Prawie każdy kocha placki ziemniaczane. Niezależnie od tego, czy wolimy je w wersji słodkiej, czy wytrawnej, to zawsze doskonały pomysł na obiad. Nie muszą być one jednak za każdym razem takie same. Te chrupiące placuszki można uczynić puszystymi ...
-
Na wielkanocnym stole połóż własne pieczywo. Ten przepis na domowy chleb przygotujesz szybko i tanio!
Żadna kanapka nie smakuje tak dobrze, jak ta, zrobiona z domowego, ciepłego pieczywa. Pieczenie chleba wbrew pozorom wcale nie jest trudne. Ten przepis na chleb domowy będzie dobry na początek przygody z wypiekaniem aromatycznych bochenków.
-
Ten przepis na fit majonez to prawdziwy hit. Wystarczy, że zamienisz olej na ten popularny składnik
Majonez z reguły jest tłusty i ciężkostrawny, a do tego nie nadaje się dla osób na diecie. Nie każdy również przepada za jego smakiem, stąd powstają to coraz bardziej wymyślne przepisy. Takiego majonezu jak ten jeszcze nie jadłaś. Nie ma w nim gra...
-
Zupa gulaszowa z przepisu Magdy Gessler. Jest obłędnie aromatyczna. Jej zapach unosi się w całym domu
Zupa gulaszowa coraz częściej gości w naszych domach. Nic dziwnego, ponieważ jest obłędnie aromatyczna i przepyszna. Magda Gessler zdradza, jak ją przygotować, by zaskoczyć domowników.
-
Sałatka na Wielkanoc Ewy Wachowicz. Banalna, ale obłędnie pyszna sałatka warstwowa w 10 minut
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc warto zastanawiać się już nad menu na te dwa wyjątkowe dni. Sałatka warstwowa z przepisu Ewy Wachowicz będzie w tym roku prawdziwym hitem. Szybka w przygotowaniu, z prostych składników, a jednocześnie...
-
Te kultowe dania wcale nie są tak wiekowe, jak myślisz. Tiramisu jest młodsze niż możesz podejrzewać!
Wiele tradycyjnych dań i przepisów uchodzi za wiekowe i przekazywane przez wiele pokoleń. Prawda jest jednak zaskakująca, ponieważ wiele regionalnych specjałów to tak naprawdę twór nowoczesnych czasów. Mowa tu m.in. o tiramisu, chlebku ciabatta cz...
-
Biała kiełbasa na Wielkanoc. Upiecz ją w szalotce i dodaj kwaśny płyn. Pycha
-
Ten biszkopt zawsze wyrasta i jest wilgotny. Nie ma szans, aby się nie udał
-
Nawodnienie ma kluczowe znaczenie dla naszego organizmu. Jak zadbać o jego prawidłowy poziom? Jaką wodę wybrać?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Co do jedzenia na Wielkanoc? Zrób domową szynkę. Będzie przepyszna
-
Proste ciasto kokosowe bez pieczenia. Smaku nie opisze nawet tysiąc słów
- Jesz je każdego dnia, ale czy coś o nim wiesz? W tym quizie pytamy o pieczywo!
- Nie jadłaś lepszego sernika. Zrobisz go z łatwością i bez pieczenia
- Chlebek bananowy, czyli najłatwiejsze ciasto. Będzie wilgotny i delikatny
- Śledzie pod pierzynką na Wielkanoc. Z łyżeczką tego składnika będą lepsze
- Włączasz zmywarkę i wychodzisz z domu? Możesz doprowadzić do tragedii
-
Mazurek czekoladowy - przepis babci, bez którego nie ma Wielkanocy. Smakuje jak popularny baton
Mazurek czekoladowy to wspaniałe ciasto na Wielkanoc, które dla wielu jest miłym wspomnieniem z dzieciństwa. Dziś coraz rzadziej pojawia się na naszych stołach, ponieważ jest wypiekiem bardzo wymagającym. Jednak jeśli poznacie przepis mojej babci,...
-
Zupa szczawiowa - przepis babci, który nie może równać się z innymi. Idealnie kwaśna i rozgrzewająca
Zupa szczawiowa z przepisu babci nie może równać się z innymi. Tak pyszną, idealnie kwaśną i aromatyczną zupę pamiętasz wyłącznie z dzieciństwa? Teraz możesz zrobić ją samodzielnie. Zastosuj się do odpowiednich proporcji, a na pewno wyjdzie obłędna.
-
Zapomnij o karkówce i schabie na obiad wielkanocny. Anna Lewandowska dzieli się nietypowym przepisem
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc już teraz warto zaplanować menu. Warto w tym roku zaskoczyć swoich gości i przygotować na obiad coś wyjątkowego. Warto zaczerpnąć inspirację z tradycji i postawić na swojskie smaki. Anna Lewandowska dzie...
-
Zakwas na barszcz biały przygotujesz samodzielnie w domu. To dziecinnie proste, ale uzbrój się w cierpliwość
Przygotowanie tradycyjnych dań wielkanocnych to nie lada wyzwanie. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że do gotowania należy się odpowiednio przygotować. Z tego powodu podpowiadamy jak przygotować znakomity zakwas na barszcz biały. Należy wykonać ...
-
Wilgotna babka w keksówce? Postaw na dodatek tych składników i zaskocz rodzinę w święta
Wytrawna babka w keksówce to oryginalne danie, które zaskakuje smakiem. Do jej przygotowania potrzeba między innymi suszonych pomidorów, szpinaku oraz sera feta. Składnik, który sprawi, że zachowa odpowiednią konsystencję to masło orzechowe.
-
Zasmażka do zupy mojego dziadka jest najlepsza. Bez niej na stole nie mogła pojawić się żadna zupa
Zasmażka do zupy to idealna propozycja zagęszczenia. Jednak nie tylko o konsystencję tu chodzi. Dobrze wykonana zasmażka potrafi wpłynąć na smak dania. Dlatego też często dodawana jest nie tylko do zup, ale i sosów. Jak zrobić idealną zasmażkę?...
-
Prosty przepis na babkę wielkanocną. Nie uwierzysz, jaki składnik rewelacyjnie podbije jej smak
Oto prosty przepis na majonezową babkę wielkanocną. To ciasto fantastycznie wygląda, a smakuje jeszcze lepiej. Ma wyjątkowo aksamitną i delikatną konsystencję. Do jego przygotowania wystarczy kilka podstawowych składników.
-
Kajmak do mazurka to tylko trzy składniki, a smaku co niemiara. Goście będą sięgać po dokładkę
Podajemy przepis na kajmak do mazurka. Do jego przygotowania wystarczą tylko trzy składniki: mleko, masło i cukier puder. Kajmak można dodawać do różnych ciast. Będzie idealny do wielkanocnych mazurków.
-
Jak zrobić ptasie mleczko? Katarzyna Bosacka zdradza prosty sposób na delikatne, domowe obłoczki
Podajemy przepis na ptasie mleczko Katarzyny Bosackiej. Gwiazda zdradza metodę, dzięki której wyjdzie idealnie. Ten lekki i niesamowicie delikatny deser można przygotować w kilku bardzo prostych krokach.
-
Barszcz biały - przepis na wielkanocne danie. Dodaj kilka przypraw, a zniknie do ostatniej kropli
Tradycyjny barszcz biały to zupa, której nie może zabraknąć podczas Wielkanocy. Dodatek kilku przypraw sprawi, że będzie miał wyjątkowy smak. Zupę najlepiej podawać z jajkami ugotowanymi na twardo oraz z natką pietruszki.
-
Bulion warzywny. Przepis, z którym wyjdzie wyjątkowo smaczny i pełen głębokiego aromatu
Podajemy przepis na bulion warzywny, który przyda się do przygotowania zupy, gulaszu czy sosu. Do jego wykonania będą potrzebne podstawowe warzywa oraz sól i pieprz. Opcjonalnie można dodać natkę pietruszki i lubczyk.
-
Przepis na babkę wielkanocną. Dodaj ten składnik, a goście będą zachwyceni. Idealna na święta
Przedstawiamy przepis na babkę wielkanocną. Wyjdzie lekka, puszysta i o doskonałej konsystencji. Aby nadać jej charakteru, wystarczy dodać do masy ziarna wanilii. Babkę można ozdobić lukrem lub polewą czekoladową.
-
Jak zrobić pastę jajeczną? Przygotujesz ją w trzech bardzo prostych krokach. Podajemy sprytny trik
Pasta jajeczna to smaczny dodatek do kanapek, który można przygotować w kilka chwil. Wystarczy ugotować jajka i połączyć je z majonezem i przyprawami. Podajemy łatwą recepturę na to, jak zrobić pastę jajeczną.
-
Leczo - przepis na aromatyczny obiad. To proste danie wyczarujesz w zaledwie pół godziny
Podajemy przepis na leczo, czyli danie pełne smaku, które sprawdzi się o tej porze roku. Można je zrobić w zaledwie pół godziny. Doskonale komponuje się z gotowanymi ziemniakami, natką pietruszki i kubkiem zimnego kefiru.
-
Chrupiące i pyszne nuggetsy z kalafiora. Są w pełni wegańskie i idealne na każdą imprezę
-
Kotlety mielone. Przepis tradycyjny. Z tymi składnikami wyjdą wyśmienicie delikatne i soczyste
Podajemy tradycyjny przepis na kotlety mielone. Z dodatkiem kilku przypraw będą miały naprawdę znakomity smak, a jeden specjalny składnik sprawi, że będą miały właściwą konsystencję. Sprawdzą się jako danie obiadowe albo dodatek do kanapek.
-
Jajka faszerowane łososiem - przepis na wytrawne jajka. Idealna przystawka na świąteczne przyjęcie wielkanocne
Jajka faszerowane łososiem to przystawka, którą możemy zaliczyć do grupy dań wytrawnych. Nietuzinkowy smak sprawia, że przepis jest wprost stworzony na świąteczne śniadania wielkanocne. Zajrzyj koniecznie do przepisów na faszerowane jajka.
-
Babka wielkanocna majonezowa Ewy Wachowicz. Tylko 5 składników i 10 minut roboty
Babka wielkanocna majonezowa to przepis, który może zadziwić! Ciasto z majonezem? Szokujące, ale prawdziwe. Musimy Was jednak uspokoić, że majonez nie jest wyczuwalny w cieście, a jednocześnie poprawia konsystencję babki i jej smak.
-
Budżetowy obiad, czyli łazanki. Pomysł na niedrogie danie, które doda energii. Doskonałe na wiosnę
Podajemy przepis na prosty obiad, który sprawdzi się o tej porze roku. Łazanki można przygotowywać na wiele różnych sposobów. Proponujemy wersję z dodatkiem specjalnych przypraw, które dodadzą im smaku.
-
Przepis na domową szynkę. Idealna do kanapek na śniadanie i kolację. Konserwantów tu nie znajdziesz
Podajemy przepis na domową szynkę, która sprawdzi się jako dodatek do kanapek. Można ją podawać na zimno i na ciepło. Do jej przygotowania będą potrzebne cebula, czosnek, majonez i kilka przypraw.
-
Ciasta wielkanocne siostry Anastazji - niebiańska kuchnia na świątecznym stole. Lepiej wybrać chyba się już nie da
Ciasta wielkanocne siostry Anastazji od wielu lat są jednymi z najpopularniejszych wypieków. Sprawdź przepisy na świąteczne ciasta prosto od kultowej ekspertki. Ciasta są nieziemskie w smaku, ale i znakomicie się prezentują!
-
Przepis na tiramisu, czyli Italia na deser. Po prostu rozpływa się w ustach. Zrobisz go w kwadrans
Szukasz pomysłu na lekki deser? Kremowe tiramisu sprawdzi się w różnych okolicznościach. Można przygotować je jedynie z biszkoptów, śmietanki kremówki i mascarpone. Gotowy deser wystarczy posypać kakao i schłodzić w lodówce.
-
Jak zrobić kluski kładzione łyżką? Mój dziadek zdradza odpowiednie proporcje. Żadne nie są tak dobre
Jak zrobić kluski kładzione łyżką? Zastanawiają się nad tym szczególnie ci, którzy chcą odwzorować smak z dzieciństwa. W końcu wielu z nas zajadało się tym prostym, a jakże pysznym daniem. Mój dziadek zdradza, jak dostosować proporcje, by smakował...
-
Przepis na kopytka. Tylko trzy składniki, a ile smaku! W ten sposób przygotujesz tradycyjny obiad
Podajemy najprostszy przepis na kopytka. Ziemniaki, mąka i jajko - te trzy składniki wystarczą do przygotowania tradycyjnego obiadu. Kopytka są uniwersalnym daniem. Można je łączyć z różnymi surówkami, sosami i mięsami.
-
Wyśmienite śniadanie jak u mamy. Ten prosty przepis na naleśniki zawiera jeden ważny składnik. Nie pomijaj go
Przepis na naleśniki to jedna z najłatwiejszych receptur kulinarnych. Wykona go absolutnie każdy, nawet bez doświadczenia w kuchni. Potrzebne składniki z pewnością masz w swojej szafce dlatego jeszcze dziś przygotuj wyśmienite i delikatne naleśniki.
-
Jajka faszerowane tuńczykiem, które udadzą się każdemu. Ekspresowy przepis na wielkanocne przystawki
Jajka faszerowane tuńczykiem to świetna kompozycja smakowa, którą często serwuje się na wielkanocnym stole. Z dodatkiem odpowiednich składników, przypraw i ziół przystawka wchodzi na wyższy poziom. Podawana ze świeżym chlebem to mistrzostwo!
-
Anna Lewandowska zdradza przepis na wielkanocną białą kiełbasę. Zapomnij o gotowaniu czy smażeniu
Wielkanoc to przede wszystkim tradycyjne smaki, swojskie produkty i domowe rarytasy. Anna Lewandowska ma jednak nieco bardziej oryginalny przepis na kultową białą kiełbasę. Kluczem do sukcesu jest cebula, świeże zioła i naczynie żaroodporne.
-
Słodko-kwaśna surówka z kiszonych ogórków według przepisu babci. To idealny i zdrowy dodatek do obiadów domowych
Kwaśno-słodka surówka z ogórków kiszonych to idealny dodatek do domowych obiadów. Spokojnie zastąpi mizerię lub surówkę z kapusty, a przygotujesz ją w kilka minut. Wystarczy mieć pod ręką te podstawowe warzywa i przyprawy.
-
Pierogi dominikańskie. Tradycyjne danie kuchni staropolskiej. Jeden składnik wzbogaci smak nadzienia
Szukasz oryginalnego przepisu na pierogi? Podajemy recepturę, dzięki której będą wyjątkowo smaczne i pożywne. Głównym składnikiem ich nadzienia jest biała kiełbasa z chrzanem. Takie pierogi sprawdzą się jako niedzielny obiad i w święta.
-
Przepis na pasztet z selera. Wege dodatek do pieczywa. Dodaj te dwie przyprawy, a podkręcisz jego smak
Chcesz przygotować oryginalny dodatek do chleba? Oto przepis na pasztet z selera, który zdobędzie wyjątkowy smak dzięki dwóm przyprawom. Jego przygotowanie nie jest trudne, ale wymaga czasu. Sprawdzi się jako przekąska i dodatek do chleba.