racuchy

Więcej o:

racuchy

  • Przepis na racuchy - w sam raz na letnie śniadanie, obiad i kolację

    Przepis na racuchy Racuchy na kefirze. Składniki: 250 g kefiru naturalnego lub jogurtu greckiego, 2 jajka, 2 łyżki oleju roślinnego, 3 łyżki cukru, 1,5 szklanki mąki pszennej (lub na przykład bezglutenowej) 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, opcjonalnie

  • Racuchy z jabłkami. Szybkie i puszyste, ale zrezygnuj z jednego składnika

    Więcej podobnych artykułów przeczytasz na Gazeta.pl. Racuchy z jabłkami kojarzą się nam z beztroskimi chwilami dzieciństwa, kiedy przygotowywały je dla nas nasze mamy i babcie. Myśl o delikatnym cieście i dodatku słodkich jabłek sprawia, że wielu z nas pocieknie ślinka. Racuchy z jabłkami możesz

  • Racuchy na maślance. Wyjdą puszyste jak nigdy

    Więcej przepisów na przekąski dla ciała i duszy znajdziesz na naszej stronie głównej  Gazeta.pl Racuchy na maślance to rzecz, której chociaż raz w życiu powinien spróbować każdy. Zakładam jednak, że ten pierwszy raz, kiedy ich spróbujesz, na pewno nie będzie tym ostatnim. Te pyszne placuszki

  • Przepis na racuchy w wersji last minute. Kilka chwil i gotowe

    Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej  Gazeta.pl Racuchy kochamy wszyscy, bo to przecież smak dziecięcej beztroski. Przepis jest banalny, a przepyszne racuchy zrobisz w kilka minut. Nie potrzebujesz drożdży, by wyszły pulchne i mięciutkie. Racuchy - przepis last minute Składniki: 1

  • Przepis na racuchy? Na kefirze wyjdą obłędnie! Sprawdź, jak je zrobić

    Przepis na racuchy Racuchy z jabłkami przepis. Składniki: szklanka mąki pszennej - najlepiej tortowej lub krupczatki, 300 ml kefiru naturalnego - sprawdzi się też maślanka, 2 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 1 łyżka cukru pudru, 2 jabłka, tłuszcz do smażenia - polecamy olej

  • Jak zrobić racuchy? Przepis na słodkie placuszki drożdżowe

    Domowe racuchy Racuchy to słodkie placuszki z mąki, jajek, mleka i drożdży. Niektórym łatwo kojarzą się z naleśnikami, ponieważ sposób ich przyrządzania jest bardzo podobny. Domowe placuszki należy usmażyć, najlepiej użyć do tego dużej patelni. Możemy je podawać same lub posypane cukrem pudrem. W

  • Racuchy lubią prawie wszyscy. Mamy wspaniały przepis na wersję budyniową

    Racuchy lekiem na całe zło Zły dzień w pracy, przemoczone buty, nieprzyjemna sytuacja w sklepie... Takie rzeczy mogą sprawić, że dzień będzie naprawdę paskudny. W takich chwilach warto sięgnąć po tak zwane "comfort food" - potrawy, które ze względu na dobre skojarzenia wprawią nas w lepszy nastrój

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.