ciasto drożdżowe

Więcej o:

ciasto drożdżowe

  • Ciasto drożdżowe bez zagniatania. Testujemy przepis

    Pachnące ciasto drożdżowe z rabarbarem (lub innymi owocami) i kruszonką to totalny "must bake" na czerwiec. Dziś mamy dla was nietypową propozycję: zróbcie ciasto drożdżowe... bez zagniatania. Myślicie, że taki wypiek nie ma szans się udać? Zobaczcie sami, jaki był efekt naszych prób

  • Jak zrobić ciasto drożdżowe? Uniwersalne ciasto do domowych wypieków

    Ciasta drożdżowe i ich tajemnice Doskonałe ciasto drożdżowe jest wilgotne, ale niezbyt zbite, tylko puszyste i dobrze wyrośnięte. Powinno być miękkie i bardzo delikatne, z wyczuwalnym aromatem drożdży, masła i cukru. Z wierzchu i od spodu  świeże ciasto drożdżowe może być lekko kruche. Ten

  • Ciasto drożdżowe z kruszonką. Przepis na prosty wypiek do kawy

    Proste ciasto drożdżowe z kruszonką Ciasto drożdżowe z kruszonką często gości w polskich domach. Do jego przygotowania potrzebujemy niewielu składników, a jedna blacha wystarcza dla nawet kilkunastu osób. Takie ciasto możemy przyrządzić na wiele sposobów. Chętnie pieczemy zwykły placek z konfiturą

  • Ufo z ciasta drożdżowego

    Składniki:2 opakowania ciasta drożdżowego2 pomidory150 g mozzarelli50 g salami w plastrachkilka listków bazyliigarść czarnych oliwek1 roztrzepane jajko Sposób przygotowania:Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry. Rozwiń jeden arkusz ciasta drożdżowego i ułóż na nim w dość dużych odstępach plastry

  • Kwiatek z ciasta drożdżowego - nigdy nie zwiędnie

    Składniki:2 opakowania ciasta drożdżowego (na pizzę)4 łyżki kremu czekoladowego2 łyżki suszonej żurawiny2 łyżki posiekanych orzechów laskowych1 roztrzepane jajkocukier puder Sposób przygotowania:Z 2 arkuszy ciasta drożdżowego wytnij dwa jak największe koła tej samej wielkości. Na jednym placku