pampuchy
-
Miękkie pampuchy - przepis na puszyste i lekkie kluski na parze. Praktycznie nie zawierają tłuszczu
Niemal każdy lubi desery i słodkie wypieki. Jednym z nich są pampuchy, miękkie kluski przygotowywane na parze. Przypominają lżejszą wersję uwielbianych, ale kalorycznych i tłustych pączków. Pampuchy - przepis na puszystą i słodką przyjemność dla...
-
Szagówki, tarcioki, szaraki czyli kluskowy atlas Polski
Polska - jak długa i szeroka - stoi kluskami. Mamy ich setki rodzajów i jeszcze więcej nazw. Wszystkich nie sposób przytoczyć, ale próbować można. Oto mały kluskowy atlas Polski.
-
Co region, to inny przepis. Nazwy też nie mają jednej. Mimo to cała Polska zna te "kluski"
Na temat tej przekąski rozgorzało wiele dyskusji, bowiem niejedno ma imię. Ale nie jest to powód, który wprawia ludzi w konsternację. Można ją podawać na kilka sposobów - jeśli jedliście ją na słodko, to pewnie zaskoczy was, że inni podają ją z...