sosy

Więcej o:

sosy

  • Sos holenderski - przepis na doskonały sos do jajek, warzyw i nie tylko

    Sos holenderski - co to jest? Sos holenderski to sos na bazie żółtek jaj i jednocześnie jeden z najbardziej klasycznych sosów (obok m.in. beszamelu). Ma delikatną konsystencję, lekko kwaśny smak i bardzo dobrze smakuje z różnymi daniami z jajek, pieczonymi, grillowanymi lub gotowanymi warzywami

  • Jak zrobić sos czosnkowy? Jak przyrządzić popularny sos

    Domowy sos czosnkowy Sos czosnkowy to świetny sposób na doprawienie i wzbogacenie aromatu potraw. Możemy go dodawać zarówno do dań obiadowych, jak i różnorodnych przekąsek czy przystawek. Sos czosnkowy nadaje się świetnie także do potraw z grilla - zarówno do dan mięsnych, jak i tych warzywami

  • Jak zrobić sos pieczarkowy? Przepis na prosty sos z pieczarek

    Prosty sos pieczarkowy Sos pieczarkowy jest dodawany do wielu potraw w naszej tradycji kulinarnej. Przyzwyczailiśmy się do jego obecności na plackach ziemniaczanych czy polanych nim ziemniaków. Dla niektórych to nieodzowny element tradycyjnych gołąbków. Sos z pieczarek podajemy

  • Sos cezar - domowe przepisy na pyszny sos, który odmieni smak sałatki

    Sos do sałatki cezar - z czego możecie go zrobić? Sos do sałatki cezar to wbrew pozorom niezwykle prosty w wykonaniu dodatek, a przy tym naprawdę dobry. Możemy wykonać go z produktów, które zazwyczaj mamy w naszej lodówce. Nie wliczając w to sardeli, ale z drugiej strony składnik ten znajdziemy

  • Sosy grzybowe - jesienne "must do". Jak zrobić sos grzybowy?

    Jak zrobić sos grzybowy - klasyczny przepis na sos z grzybami Jak zrobić sos grzybowy w wersji podstawowej? To prostsze niż może się wydawać. Sos wykonuje się niezwykle szybko, a przy tym ma on fenomenalny smak. Sos grzybowy możemy podawać w wielu kompozycjach kulinarnych. Będzie wspaniałym

  • Sos cezar - nieodzowny do pysznej sałatki

    Z czego zrobić sos cezar? Składniki na sos cezar znajdą się bez wątpienia w każdej kuchni. Jedynym wyjątkiem może być sos worcestershire ? choć ostatecznie w przepisie możemy go pominąć, warto go jednak kupić (znajdziemy go w hipermarketach, w dobrze wyposażonych mniejszych sklepach lub w