papryka

Więcej o:

papryka

  • Zalewa do papryki marynowanej

    Zalewa do papryki marynowanej nie jest trudna do przygotowania. Zachęcamy do samodzielnego przygotowania przetworów. Papryka konserwowa jest doskonałym dodatkiem do mięs i pasztetów, ale także ciekawym składnikiem sałatek i koreczków. Warto ją zrobić samodzielnie, zamiast kupować w sklepie! Zalewa

  • Marynowana papryka - szkoła przygotowywania przetworów

    Składniki:4 kg papryki mięsistej (ładnie wyglądają kolorowe)1 duża główka czosnku8 dkg soli1 szklanka octu 10%1 szklanka cukru3/4 szklanki oleju słonecznikowego Sposób przygotowania:Paprykę oczyść z nasion i pokrój, wrzuć do miski. Czosnek pokrój w cienkie plastry i dodaj do papryki. Zasyp solą

  • Papryka faszerowana kurczakiem

    pomidorowy, 150 g mozzarelli, parmezan, natkę pietruszki oraz płatki chilli i dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw farsz solą oraz pieprzem. Papryki przekrój na pół i pozbądź się pestek. Wypełnij połówki papryk farszem z kurczakiem i ułóż je na blaszce do pieczenia. Wierzch papryk posyp pozostałą mozzarellą

  • Jak zrobić grzyby z papryką na zimę?

    Grzyby po cygańsku, czyli grzyby z papryką marynowane w słoikach, to doskonały przepis dla wszystkich, którzy lubią domowe przetwory. Grzyby z papryką są delikatniejszą przekąską niż te tradycyjne w occie, więc jeśli szukacie czegoś łagodniejszego w smaku, ten przepis jest dla Was! Jak zrobić

  • Papryka w musztardzie - przepis na rewelacyjny dodatek do mięs i nie tylko

    Kuchnia chorwacka słynie z pysznych dań mięsnych - kto odwiedził ten kraj podczas wakacyjnych wojaży, na pewno miał okazję ich spróbować. Skoro są mięsa na tyle sposobów, muszą być również smakowite dodatki. Jednym z nich jest papryka w musztardzie. To świetny pomysł dla wszystkich osób, które mają

  • Paprykowy zawrót głowy. Sprawdź najlepsze przepisy na dania z papryką!

    Zawiera ponad 5-krotnie więcej witaminy C niż cytryna. Dodatkowo jest bogata w witaminy z grupy B, witaminę A i E oraz sole mineralne, w tym m.in. potas i fosfor. Regularnie spożywana papryka, wzmacnia układ odpornościowy organizmu, obniża poziom złego cholesterolu i usuwa nadmiar wolnych rodników

  • Papryka marynowana - przepis na świetny dodatek do dań i kanapek

    Papryka marynowana - potrzebne składniki By przygotować paprykę w zalewie potrzebna ci będzie przede wszystkim słodka papryka. W Polsce najczęściej wykorzystuje się do tego celu słodką czerwoną paprykę, ale jeśli chcesz, paprykę konserwową przygotujesz również z papryki pomarańczowej, żółtej lub