papryka

Więcej o:

papryka

  • Dania z papryki. Mamy zdrowe i pyszne patenty na warzywa [PRZEPISY]

    Co zrobić z zielonej papryki, czerwonej lub żółtej papryki? - sky is the limit  Papryka to bardzo wdzięczne warzywo, nie tylko świetnie smakuje, ale też przez długi czas pozostaje świeża i chrupiąca. Zastanawiasz się, co zrobić z zielonej papryki lub innego koloru? Sprawdź kilka prostych i

  • Zalewa do papryki marynowanej

    Zalewa do papryki marynowanej nie jest trudna do przygotowania. Zachęcamy do samodzielnego przygotowania przetworów. Papryka konserwowa jest doskonałym dodatkiem do mięs i pasztetów, ale także ciekawym składnikiem sałatek i koreczków. Warto ją zrobić samodzielnie, zamiast kupować w sklepie! Zalewa

  • Marynowana papryka - szkoła przygotowywania przetworów

    Składniki:4 kg papryki mięsistej (ładnie wyglądają kolorowe)1 duża główka czosnku8 dkg soli1 szklanka octu 10%1 szklanka cukru3/4 szklanki oleju słonecznikowego Sposób przygotowania:Paprykę oczyść z nasion i pokrój, wrzuć do miski. Czosnek pokrój w cienkie plastry i dodaj do papryki. Zasyp solą

  • Papryka faszerowana kurczakiem

    pomidorowy, 150 g mozzarelli, parmezan, natkę pietruszki oraz płatki chilli i dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw farsz solą oraz pieprzem. Papryki przekrój na pół i pozbądź się pestek. Wypełnij połówki papryk farszem z kurczakiem i ułóż je na blaszce do pieczenia. Wierzch papryk posyp pozostałą mozzarellą