jabłka

Więcej o:

jabłka

  • Placki z jabłkami dobre na każdą porę dnia. Jak je zrobić? Mamy 2 sposoby

    Placki z jabłkami Placki z jabłkami. Składniki: 2-3 jabłka, szklanka mąki pszennej, szklanka dowolnego mleka, jajko, łyżka cukru, pół łyżeczki sody oczyszczonej, tłuszcz do smażenia. A może klasyczne racuchy? Sprawdźcie nasz przepis: Placki z jabłkami. Przygotowanie: Placki z jabłkami rozpoczynamy

  • Tarta z jabłkami. Sposób na prosty i pyszny deser

    Tarta z jabłkiem: na jakim spodzie? Tarta z jabłkiem to dobry sposób na szybki, prosty w przygotowaniu a przy tym wyśmienity deser, który przypadnie do gustu zarówno dorosłym jak i dzieciom. Do jej wykonania wystarczy ciasto, tarte lub pokrojone na cząstki jabłka i odrobina cynamonu. W ten

  • Ryż z jabłkami. Sprawdź proste przepisy dla dzieci i nie tylko

    Ryż z jabłkiem to nie tylko smaczny, ale też bardzo praktyczny posiłek. Większość z nas składniki ma w swojej kuchni. Poniżej prezentujemy sprawdzone patenty w kategorii prosty przepis na ryż z jabłkami .  Prosty przepis na ryż z jabłkami dla każdego  Zanim przejdziemy do gotowania

  • Ile kalorii ma jabłko? Czy polskie jabłka są dietetyczne?

    Kalorie na diecie: czy jabłko jest kaloryczne? Jabłka są jednymi z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Znaleźć je można w niemal każdym domu. Doskonale smakują na surowo, jako zdrowa przekąska w ciągu dnia, ale także sprawdzają się w różnego typu daniach: od deserów po obiady. Kto z nas nie

  • Jak ugotować kompot z jabłek?

    Kompot z jabłek  Wielu z nas kompot z jabłek kojarzy się z pachnącym babcinym obiadem, beztroskimi wakacjami na wsi lub po prostu szkolną stołówka czy barem mlecznym. Własnoręcznie przyrządzony kompot, to źródło witamin i substancji odżywczych. Wiele napojów kupowanych przez nas dzisiaj

  • Rozkoszne jabłka pod kruszonką

    grudki ciasta. Jabłka obierz ze skórki, przekrój na połowy, a następnie pokrój na plasterki. Przełóż jabłka do żaroodpornej formy (lub kilku mniejszych), skrop sokiem z cytryny, posyp cukrem i delikatnie oprósz cynamonem. Na jabłkach rozłóż warstwę kruszonki i posyp całość płatkami migdałów. Zapiekaj