jabłka
-
Szarlotka z patelni. Ciasto bez pieczenia, które przygotujesz w kilka minut. Wyjątkowo prosty przepis
Szybkie ciasto bez pieczenia? Szarlotka z patelni to najlepsze rozwiązanie na słodkie zachcianki. Prosty przepis i łatwość wykonania sprawiają, że ten deser z jabłkami przyrządzi każdy bez względu na poziom umiejętności kulinarnych. Wystarczy kilk...
-
Przepis na szarlotkę - tradycyjna wersja na kruchym cieście. Kruszonka nada ciastu słodkiej chrupkości
Domowe ciasta to prawdziwy rarytas, jednak na piedestale króluje tylko jedna pozycja. Mowa tu o tradycyjnej szarlotce na kruchym cieście z dodatkiem chrupiącej kruszonki. Ciasto to hit każdej imprezy rodzinnej, ale i idealny poczęstunek dla gości....
-
Racuchy - przepis na słodki obiad. Bardzo łatwe i szybkie wykonanie. Będą smaczne, lekkie i puszyste
Szukasz przepisu na racuchy? Podajemy, jak przygotować bardzo smaczny obiad na słodko. Jego wykonanie nie zajmie ci wiele czasu, a efekt będzie zaskakujący. Placki będą miały idealny smak i konsystencję.
-
Przepis na szarlotkę. Ciasto - łatwe i superszybkie w wykonaniu. Sprawdzi się nie tylko na święta
Podajemy przepis na szarlotkę, która zniknie z blachy w okamgnieniu. Słodka, o cynamonowym aromacie sprawdzi się podczas różnych przyjęć. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali jedynie jabłek, mąki, masła, jajka i cynamonu.
-
Przepis teściowej na ciasto z jabłkami, bakaliami i cynamonem. Warto serwować je z tymi dodatkami
Przepis teściowej na ciasto z jabłkami pozwoli ci na upieczenie wspaniałego ciasta, które podbije serca twoich przyjaciół. Jak je zrobić? Wystarczy dodać cynamon, ulubione bakalie i podawać ciasto z tymi dodatkami.
-
Przepis na odwróconą tartę według receptury Julii Child z 1979 r. Kluczowe jest naczynie
Autorką przepisu na odwróconą tartę jabłkową, która była prawdziwym hitem, jest amerykańska gwiazda kulinarna lat 70 - Julia Child. Receptura z książki wydanej w 1979 roku opiera się na jabłkach i maślanym cieście. Do przygotowania wypieku niezbęd...
-
Przepis na tradycyjny barszcz wigilijny. Magda Gessler zdradza sekretną recepturę - kluczowy jest owoc
Barszcz czerwony to jedna z tradycyjnych potraw wigilijnych, ale i lubiane danie obiadowe. Magda Gessler zdradziła przepis na idealny wywar. Kluczowe są składniki, brak pośpiechu i nietypowy dodatek, który w połączeniu z burakami tworzy łodko-kwaś...
-
Jak zrobić ocet jabłkowy? Domowy przepis na naturalny probiotyk. Sprawdzi się także do pielęgnacji włosów
Jeśli nie przepadamy za klasyczną wersją octu jako dodatek do codziennej kuchni, warto dowiedzieć się jak zrobić ocet jabłkowy. Ta alternatywna wersja, jest nie tylko bardziej smaczna, ale przede wszystkim niesie ze sobą wiele wartości...
-
Smalec wieprzowy Ewy Wachowicz. Apetyczny dodatek do chleba w kilku prostych krokach. Palce lizać!
Przedstawiamy prosty przepis na smalec wieprzowy Ewy Wachowicz. Będzie smakowitym dodatkiem do chleba. Jego wykonanie jest naprawdę bardzo proste. Wystarczy przygotować słoninę, cebulę, jabłka, majeranek i sól.
-
Przepis na jabłka w cieście o beztroskim, owocowym smaku. Rozpływają się w ustach
Przedstawiamy przepis na jabłka w cieście, które zachwycą delikatnym smakiem z cynamonową nutą. Będą świetnym pomysłem na śniadanie, podwieczorek albo deser. Jak przyrządzić aromatyczne jabłka w cieście? Podajemy przepis.
-
Których warzyw nie powinno się jeść na surowo? Jednym zajadamy się w sałatkach
-
Słoik kiełbasy na ciężkie czasy. Będzie pyszna przez lata dzięki tej metodzie
-
Najlepsze zabawki do kąpieli? Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę podczas zakupówMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Przepis na oponki z mascarpone w 15 minut. Każdy sobie z nimi poradzi, ale jeden ze składników jest kluczowy
-
Awokado: jak jeść, aby wykorzystać maksymalnie jego dobroczynne działanie?
- Minipączki jogurtowe z trzech składników. Wychodzą najpyszniejsze, ale uważaj na tłuszcz
- Spędziłem miesiąc w Atenach. Poznałem przepis, który skradł moje serce
- Pęknięte żółtko to prawdziwa zmora? Ten trik odmieni twoje życie
- Zimowe grzyby. W lasach ich pełno i aż pchają się do zupy. Płomiennica smakuje w lutym tak, jak borowiki jesienią
- Kultowe miejsca na gastronomicznej mapie polski zamykają się bezpowrotnie
-
Racuchy z jabłkami. Wyjdą puszyste i delikatne. Zrobisz je w zaledwie dziesięć minut
Racuchy z jabłkami będą idealnym pomysłem na szybki, słodki obiad, podwieczorek lub kolację. Są bardzo proste w wykonaniu i znikają z talerzy w okamgnieniu. Co zrobić, aby były naprawdę puszyste? Przedstawiamy najlepszy przepis.
-
Szarlotka imbirowa w mgnieniu oka. Dzięki naszym radom zaoszczędzisz nie tylko czas, ale i pieniądze
Szarlotka imbirowa w mgnieniu oka? Czy to w ogóle możliwe? To wyjątkowo smaczne ciasto uda się na pewno, jeśli zastosujesz nasze rady. Zaoszczędzony czas możesz przeznaczyć na lekturę ulubionej książki, czy obejrzenie serialu. Możliwości jest wiel...
-
Zostały ci obierki z jabłek? Lepiej ich nie wyrzucać. Mogą pomóc w walce z nadwagą
Jeśli zostały ci obierki z jabłek, lepiej ich nie wyrzucać. Można przygotować z nich np. domowy ocet, który pomaga w spalaniu tłuszczu. Posiada on też wiele innych dobroczynnych właściwości. Jak go zrobić? Przedstawiamy przepis.
-
Domowy jabłecznik z zeszytu babci. Smakuje pysznie na ciepło. Babcia zawsze używała do niego tarki i patelni
Jesień bez jabłecznika? Nie, tego się nie da wyobrazić. Zwłaszcza gdy można upiec go ze świeżych jabłek i to według sprawdzonego, staropolskiego przepisu. Moja babcia Zosia zawsze przygotowywała go, gdy wpadaliśmy z wizytą.
-
Niedaleko pada jabłko od jabłoni, czyli szybki quiz o sadownictwie!
Uważajcie w 8. pytaniu ;)
-
Wątróbka - przepis na danie z dodatkiem cebuli i jabłek. Przygotują ją w ten sposób, a wyjdzie delikatna i krucha
Wątróbka drobiowa to prawdziwy rarytas w kuchni. Chociaż podroby nie są zbytnio doceniane, ten produkt ma wielu fanów. Nic w tym dziwnego, mięso zapieczone z jabłkami i cebulą to uczta wszystkich zmysłów. Podpowiadamy krok po kroku, jak przygotowa...
-
Nie przepłacaj w sklepie i zrób je sam. Domowe suszone jabłka są słodkie i chrupiące
Suszone jabłka to niesamowicie dobra przekąska i zamiennik słodkich batonów. Jednak ceny, które można zobaczyć w sklepach mogą lekko odstraszać. Aby zaoszczędzić na tym przysmaku, można zrobić go w domu. Proste przygotowanie sprawi, że będą...
-
Ciasto z orzechami włoskimi. Przepis na "jesienną wiewiórkę" z dodatkiem jabłek i czekoladową polewą
Jesienne ciasto z orzechami włoskimi to prawdziwy rarytas. Dodatek sezonowych owoców nada całości aromatu i słodkości, z kolei czekoladowa polewa pięknie ozdobi placek. Przygotowanie jest banalnie proste i wymaga zaledwie kilku składników. Efekt?...
-
Szarlotka w jabłku. Wydryluj owoc i wypełnij słodkim miąższem. Takiej wersji jeszcze nie jadłeś!
Wśród jesiennych deserów i smakołyków króluje szarlotka. Ciasto z sezonowymi owocami doczekało się wielu oryginalnych wersji. Szarlotka w jabłku to przepis inny niż wszystkie. Wystarczy wydrylować jabłka, wypełnić słodkim miąższem i udekorować....
-
Jabłka w cieście francuskim. Jesienny deser na szybko. Dobry i tani - potrzebujesz tylko kilku składników
Jabłka w cieście francuskim będą proste w przygotowaniu. Będą w stanie zrobić je nawet osoby z niewielkim doświadczeniem cukierniczym. Do wykonania owocowych ciastek będzie potrzebnych tylko kilka składników. Podajemy przepis.
-
Najlepsze jabłka na szarlotkę. Te odmiany sprawią, że ciasto będzie rozpływać się w ustach
Wybierając jabłka na szarlotkę przede wszystkim, musimy skupić się na wyborze jabłek z małą ilością soku, żeby ciasto nie rozmiękło. Jabłka na szarlotkę nie mogą mieć żadnych przebarwień na skórce - te z brązowymi plamami, zawierają rakotwórczą...
-
Tarta z jabłkami - deser, który pokochacie. Owocowa radość na talerzu. Po prostu rozpływa się w ustach
Tarta z jabłkami to deser o aromacie jesieni, który z pewnością podbije wasze serca. Jego smak to czysta owocowa radość na talerzu. Po prostu rozpływa się w ustach. Gwarantujemy, że po zjedzeniu pierwszego kawałka, nie będziecie w stanie oprzeć si...
-
Ryż z jabłkami - prosty przepis na wspomnienie z dzieciństwa. Fantastyczny pomysł na słodki obiad
Ryż z jabłkami wbrew pozorom nie jest daniem dedykowanym wyłącznie dzieciom. Wiele osób zastanawia się teraz, co zrobić z jabłek - dlaczego więc nie spróbować powrócić do przeszłości i nie przyrządzić słodkiego obiadu z tradycyjnych, polskich...
-
Przepis na ciasto salceson z jabłkami, czyli kakaowy zawrót głowy. Sekretem jest przyprawa - jabłka ją kochają
Ciasto salceson na pewno intryguje nazwą, ale nie ma nic wspólnego z wyrobem wędliniarskim. To ciasto, które od zawsze kojarzy mi się z jesienią, głównie przez jabłka, które zawsze sama zbierałam w sadzie. Jak zrobić ciasto salceson z jabłkami?...
-
Kompot z jabłek - przepis na jesienny napój. Pokochasz go na nowo, jeśli dorzucisz kilka składników
Gorący kompot z jabłek to doskonały pomysł na jesienny wieczór. Rozgrzewa, dodaje energii i jest niezwykle aromatyczny. Co trzeba przygotować, aby zrobić taki napój? Potrzebne będą jabłka, cukier i przyprawy.
-
Co zrobić z jabłek jesienią? Nie tylko dżem i mus, ale też...bigos. Aromatu dodadzą suszone zioła i ostra papryczka
Jesień to sezon na jabłka i wielu z nas przerabia je na dżemy, musy i marmolady. Nie każdy jednak wie, że jabłka sprawdzają się także w wytrawnych przepisach. Dziś mamy dla was przepis na bigos z jabłek, który wychodzi naprawdę pyszny. Ważny jest...
-
Szarlotka - przepis od mojej cioci, która prowadzi cukiernię. Najważniejsze jest ciasto i to wcale nie kruche
Szarlotka to najlepsze ciasto na jesień. Kiedy mamy pod ręką trochę świeżych jabłek i odrobinę chęci, możemy wyczarować idealny deser. Najlepszy przepis na szarlotkę znam od mojej cioci, która od wielu lat prowadzi cukiernię. Oprócz soczystych...
-
Aromatyczne kiszone jabłka do słoików - przepis na jesienny przetwór owocowy według Ewy Wachowicz
Kiszone jabłka do słoików to pyszny przetwór owocowy. Są bardzo zdrowe i naprawdę smaczne - mają lekko cydrowy smak. Pasują też do wielu innych potraw. Przepis Ewy Wachowicz na pewno przypadnie wam do gustu.
-
Ciasto z jabłkami - przepis. Przygotujesz je w kilka minut, a jeden składnik nada mu charakteru
Ciasto z jabłkami - przepis, który idealnie sprawdzi się jesienią. Jeśli uwielbiasz ciasta z owocami, które z daleka pachną cynamonem - nie zwlekaj dłużej. Podpowiadamy, jak przygotować szybkie ciasto z jabłkami.
-
Jabłka w cieście naleśnikowym. Słodki i prosty przysmak, który wyczarujesz w kilka minut
Jabłka w cieście to doskonały pomysł zarówno na słodkie śniadanie, jak i smaczny podwieczorek. Możecie być pewni, że ten niezwykle prosty przysmak zasmakuje także najmłodszym. Jak je przygotować?
-
Racuchy - przepis babci na słodkie i puszyste danie. Dzięki tej przyprawie będą idealne na jesień
Szukacie inspiracji na smaczne śniadanie lub podwieczorek? Świetnym rozwiązaniem będą puszyste i rozpływające się w ustach racuchy. Przepis kochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Podpowiadamy, jak je przygotować według receptury babci.
-
Szarlotka - przepis ze świeżych jabłek. Będzie delikatna i krucha, ale przyda się patelnia
Szarlotka to chyba najbardziej uniwersalne ciasto. Świetnie sprawdza się do popołudniowej kawy, zdobi stoły podczas rodzinnych uroczystości i wystawnych przyjęciach też nie może jej zabraknąć. Mamy jesień, więc każdy powinien spróbować szarlotki z...
-
Kiedy zbierać jabłka? Liczy się nie tylko ich wygląd. Trzeba wiedzieć, kiedy jest dobry czas, by nie zgniły
Kiedy zbierać jabłka, aby można je było długo przechowywać? Nadchodzi jesień, czyli sezon na te piękne owoce. Niektóre kuszą swoją słodyczą, inne są bardziej kwaskowate i cierpkie. Owoce jabłoni mają wyjątkowo szerokie zastosowania, dlatego warto...
-
Niezawodny przepis na szarlotkę, która smakuje jak u babci. Uważaj, które jabłka wybierasz
Przepis na szarlotkę z jesiennych jabłek to prawdziwa klasyka wśród wypieków. Wybór odpowiedniego gatunku owoców okaże się kluczowy. Najlepiej sprawdza się słodko-kwaśne odmiany, które w połączeniu z kruchym ciastem tworzą idealny duet. Babcina...
-
Ryż z jabłkami. Zrobisz raz i nie pożałujesz! Doskonały przepis z cynamonem według Ewy Wachowicz
Ryż z jabłkami będzie idealnym pomysłem na wieczorną przekąskę lub deser, zwłaszcza w długie, jesienne wieczory. Aromatyczne, cynamonowe danie sprawdzi się idealnie podczas przyjęć, ucieszy dzieci i dorosłych. Oto przepis według Ewy Wachowicz.
-
Kompot z jabłek na zimę - naturalny i domowy napój owocowy. Potrzebujesz raptem tych kilka składników
Kompot z jabłek na zimę to naturalny, zdrowy i naprawdę pyszny napój. Jest idealny dla każdego, kto w chłodne dni chce sobie przypomnieć smak lata. Jak zrobić kompot? Najlepiej z naszego przepisu - jest prosty i łatwy do zrealizowania.
-
Dżem z dyni i jabłek - przepis. Doskonały dodatek do naleśników i gofrów na chłodne jesienne dni
Dżem z dyni i jabłek to jeden z najlepszych dżemów, jakie istnieją. Chcesz się o tym przekonać? Koniecznie wypróbuj tego przepisu, a gwarantujemy, że nie pożałujesz. Ale pamiętaj - przygotuj od razu podwójną porcję, bo znika błyskawicznie!
-
Marmolada z jabłek. Przepis na soczysty dodatek do naleśników i szarlotki
Nadchodząca jesień to idealny moment, aby przygotować marmoladę z jabłek. Choć kalendarzowy zbiór tych owoców przypada głównie na październik, to jednak są odmiany jabłek, z których już dziś możemy przyrządzić przetwory. Podajemy sprawdzony i...
-
Jakie jabłka na szarlotkę? Te odmiany sprawdzą się najlepiej, a ciasto wyjdzie wyjątkowo smaczne
Domowe wypieki z są bezkonkurencyjne - kochamy je za wyjątkowy smak i aromat. Wśród nich nie może zabraknąć specjałów z dodatkiem owoców prosto z sadu. Jakie jabłka na szarlotkę? Odmiana ma ogromne znaczenie dla smaku. Najlepiej sprawdzą się te...
-
Orzechowa kruszonka Ani Starmach. Z tym owocem smakuje najlepiej
Wypieki Ani Starmach zawsze wychodzą wyśmienite, dlaczego więc nie spróbować orzechowej kruszonki, która przykrywa wypieczone i słodkie owoce? Przepis jest prosty, a smak zadowoli nie jedno podniebienie.