słoiki

Więcej o:

słoiki

  • Jabłka do słoików - przepis na pyszny dodatek do ciast i deserów

    Jabłka do słoików można przygotować na kilka różnych sposobów. To zależy, czego potrzebujemy najbardziej ? dodatków do ciast i naleśników, a może kompotu? Kompot jest doskonałym dodatkiem do obiadów ? znacznie zdrowszym niż kolorowe, gazowane napoje, które tak chętnie pijemy. Warto zrezygnować

  • Jak pasteryzować słoiki w piekarniku? Podpowiadamy

    Pasteryzowanie słoików ? co to znaczy? Pasteryzacja (inaczej wekowanie) to proces polegający na podgrzewaniu weków lub słoików i ich zawartości w temperaturze do 100*C. W ten sposób, dzięki zassaniu gumy w wekach lub pokrywy, uniemożliwiony zostaje dostęp do środka. W trakcie podgrzewania giną

  • Buraczki do słoików - na zimę i nie tylko. Dwa sprawdzone przepisy

    Buraki do słoików - świeże i aromatyczne warzywa zamknięte w słoiku Buraczki w słoiku to smaczne i kolorowe dodatki, które doskonale pasują do różnych potraw. Możesz dodać je do sałatek, kanapek, burgerów, tart, risotto, zup oraz dań z kaszą (np. kaszą bulgur). Ich wyrazisty smak i soczystość

  • Jak wyparzyć słoik i po co to w ogóle robić? Wyjaśniamy

    Jak wyparzyć słoik? W piekarniku, w mikrofali, w zmywarce czy tradycyjnie ? która metoda jest najlepsza? Każdy z zaproponowanych sposobów będzie skuteczny, jeżeli wszystko zrobimy zgodne z wytycznymi i bardzo dokładnie. Mamy dla Was wskazówki dotyczące wszystkich metod! Wyparzanie słoików

  • Truskawki do słoików na zimę. Cieszmy się ich smakiem poza sezonem

    Truskawki - pyszne, czerwone owoce pełne witamin. Uwielbiamy je, jednak sezon na nie szybko się kończy. Wiadomo, że najlepsze są świeże, lecz warto zrobić przetwory z truskawek, by móc się cieszyć ich smakiem jesienną i zimową porą. Sprawdźcie proste w wykonaniu przepisy na truskawki w słoiku

  • TREND: słoiki ze słomką i butelki z pojemnikiem na owoce

    . Słoik ze słomką fot. okazje.info Wygodne w użyciu, tanie i pięknie się prezentujące. Coraz częściej na ulicy spotykamy osoby idące ze słoiczkiem w ręku sączących ulubiony napój. Warto zaopatrzyć się w słoik ze słomką nie tylko ze względu na panującą modę. Kubek niesie za sobą szereg zalet. Picie

  • Otwieranie słoików - jak to zrobić łatwo i z pomysłem?

    Sposoby na otwieranie słoików Otwieranie słoików na pewno nieraz spowodowało u was uszkodzenie skóry, wieczek lub zszarganie nerwów. Naczynia, które stały w piwnicy przed dłuższy czas i zdążyły się "zapiec" bywają prawdziwą zmorą. Przychodzimy z pomocą. Przedstawiamy kilka sprawdzonych

  • Bigos w słoiku: sprawdzony sposób na przechowywanie ulubionej potrawy

    Pasteryzowanie bigosu w słoiku czy zamrażanie ? co lepiej wybrać? Bigos w słoiku  to idealne rozwiązanie, kiedy chcesz zjeść coś pożywnego, ale nie masz czasu na gotowanie. Jak go jednak przygotować, aby mógł swobodnie stać w słoiku przez kilka tygodni?Pasteryzowanie bigosu w słoiku

  • Mięso w słoiku. Boski patent na obiad albo kanapkę [PRZEPIS]

    Łopatka w słoiku. Składniki: 2 kg mięsa wieprzowego (najlepiej z łopatki lub szynki) 4 łyżeczki soli peklowej (może być także zwykła sól, jednak rekomendujemy sól peklową), 10 listków laurowych, 2 łyżki żelatyny, 5 ząbków czosnku, 2 łyżeczki ziela angielskiego, 3 łyżki majeranku. Łopatka w słoiku

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.