słoiki

Więcej o:

słoiki

  • Jabłka do słoików - przepis na pyszny dodatek do ciast i deserów

    Jabłka do słoików można przygotować na kilka różnych sposobów. To zależy, czego potrzebujemy najbardziej ? dodatków do ciast i naleśników, a może kompotu? Kompot jest doskonałym dodatkiem do obiadów ? znacznie zdrowszym niż kolorowe, gazowane napoje, które tak chętnie pijemy. Warto zrezygnować

  • Jak pasteryzować słoiki w piekarniku? Podpowiadamy

    Pasteryzowanie słoików ? co to znaczy? Pasteryzacja (inaczej wekowanie) to proces polegający na podgrzewaniu weków lub słoików i ich zawartości w temperaturze do 100*C. W ten sposób, dzięki zassaniu gumy w wekach lub pokrywy, uniemożliwiony zostaje dostęp do środka. W trakcie podgrzewania giną

  • Jak wyparzyć słoik i po co to w ogóle robić? Wyjaśniamy

    Jak wyparzyć słoik? W piekarniku, w mikrofali, w zmywarce czy tradycyjnie ? która metoda jest najlepsza? Każdy z zaproponowanych sposobów będzie skuteczny, jeżeli wszystko zrobimy zgodne z wytycznymi i bardzo dokładnie. Mamy dla Was wskazówki dotyczące wszystkich metod! Wyparzanie słoików

  • TREND: słoiki ze słomką i butelki z pojemnikiem na owoce

    . Słoik ze słomką fot. okazje.info Wygodne w użyciu, tanie i pięknie się prezentujące. Coraz częściej na ulicy spotykamy osoby idące ze słoiczkiem w ręku sączących ulubiony napój. Warto zaopatrzyć się w słoik ze słomką nie tylko ze względu na panującą modę. Kubek niesie za sobą szereg zalet. Picie

  • Otwieranie słoików - jak to zrobić łatwo i z pomysłem?

    Sposoby na otwieranie słoików Otwieranie słoików na pewno nieraz spowodowało u was uszkodzenie skóry, wieczek lub zszarganie nerwów. Naczynia, które stały w piwnicy przed dłuższy czas i zdążyły się "zapiec" bywają prawdziwą zmorą. Przychodzimy z pomocą. Przedstawiamy kilka sprawdzonych

  • Mięso w słoiku. Boski patent na obiad albo kanapkę [PRZEPIS]

    Łopatka w słoiku. Składniki: 2 kg mięsa wieprzowego (najlepiej z łopatki lub szynki) 4 łyżeczki soli peklowej (może być także zwykła sól, jednak rekomendujemy sól peklową), 10 listków laurowych, 2 łyżki żelatyny, 5 ząbków czosnku, 2 łyżeczki ziela angielskiego, 3 łyżki majeranku. Łopatka w słoiku

  • Grzyby po cygańsku do słoików - doskonały dodatek do mięs i pasztetu

    Grzyby po cygańsku do słoików W waszej spiżarni nie może zabraknąć grzybów marynowanych na różne sposoby? A czy robiliście już w tym roku grzyby po cygańsku do słoików? Jeśli nie, to zapraszamy po przepis. Grzyby po cygańsku, czyli grzyby marynowane z papryką polecają się na zimę ? sprawdźcie

  • TREND: butelki i słoiki ze słomką

    W dobie zdrowego stylu życia przywiązujemy szczególną uwagę do tego co jemy i pijemy. Nie bez znaczenia jest dla nas również z jakich pojemników. Słoiki i butelki ze słomką to modny, ładny i praktyczny gadżet, który przyda się każdemu. Coraz częściej na ulicy spotykamy ludzi, idących ze słoiczkiem

  • Leczo do słoików na zimę - potem wystarczy podgrzać [PRZEPIS]

    Sierpień jest sezonem na wiele pysznych warzyw, więc to idealny moment na dania jednogarnkowe. Aromatyczne pomidory, soczyste papryki, ogromne cukinie... To wszystko, czego potrzeba do pysznego leczo, które przywoła smak lata, gdy przyjdą deszcze czy mrozy. Jak przygotować leczo do słoików na zimę