ryba
-
Czy wiesz, jak szybko rozmrozić rybę? Jest na to pięć niezawodnych sposobów. Jeden może cię zaskoczyć
Chcesz jak najszybciej przygotować pyszny obiad, a zapomniałaś wyjąć rybę z zamrażalnika? To nie powód do paniki. Istnieje kilka sprawdzonych sposobów na to, jak szybko rozmrozić rybę. Wszystko, co potrzebne, na pewno masz pod ręką.
-
Jak usmażyć dorsza? Ten trik sprawi, że będzie idealnie chrupiący i świetnie wchłonie przyprawy
Jak usmażyć dorsza? Okazuje się, że smażenie ryb dla wielu osób jest niezwykle problematyczne. Nie jest to jednak nadzwyczajnie trudna czynność - wystarczy tylko zastosować się do kilku zasad. Jak zatem usmażyć dorsza, by smakował obłędnie, a na...
-
Ryba tak pyszna, że goście będą pytać o przepis. Efekt wow to zasługa połączenia jej z ogórkiem
Ryba to nieodłączny element świątecznej zastawy. Musi pojawić się w kilku wersjach, aby każdy znalazł coś dla siebie. Ta propozycja nie tylko jest prosta, a także szybka w przygotowaniu. Połączenie z sobą tych składników zwali wszystkich z nóg.
-
Karp marynowany w cebuli - sprawdziliśmy najprostszy przepis. Jest palce lizać, ale zadbaj o proporcje zalewy
Karp marynowany w zalewie z cebulą to nieoczywista wersja rybnej przekąski, która od lat gości na moim wigilijnym stole. Przepis jest prostszy, "niż konstrukcja cepa", ale bardzo ważne są proporcje. Najlepsza zalewa do karpia w occie to 1:5. Ważna...
-
Świąteczna ryba prosto od mistrza kuchni. Michel Moran podaje ją w tym aromatycznym sosie
Ryba na wigilijnym stole musi pojawić się obowiązkowo. Propozycja prosto od francuskiego szefa kuchni nie tylko pobudzi kubki smakowe, a także sprawi, że święta nabiorą nowego smaku. Jest tak pyszna, że zniknie ze stołu w kilka chwil.
-
Jak smażyć rybę? Sprawdzamy, dlaczego ta prosta czynność nie zawsze się udaje
Jak smażyć rybę? Chociaż czynność jest prosta, to często kończy się choćby rozpadnięciem się płatów rybnych. Problemem bywa także zbyt mocne przesuszenie mięsa, które przestaje być soczyste.
-
Tradycyjny karp smażony. Trzymaj się tych zasad, a będzie doskonały
Karp smażony to danie, którego w wielu domach nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Podpowiadamy, co zrobić, aby pozbyć się mulistego posmaku oraz zdradzamy przepis na tradycyjnego karpia smażonego w panierce. Trzymaj się tych zasad, a będzie...
-
Śledzie korzenne - ich niepowtarzalny smak i aromat zapamiętasz na długo. Najlepsza przystawka na święta
Śledzie korzenne stają się coraz bardziej popularne. Ich niepowtarzalny smak zachwyca nawet najbardziej wymagających. Boże Narodzenie to świetna okazja, aby wypróbować przepis na śledzie korzenne. Przekonaj się sam, jakie są pyszne!
-
Ryba na Wigilię - jak przyrządzić rybę na wieczerzę? Co zamiast karpia? Kilka nietypowych przepisów
Ryba na Wigilię nie musi być nudna. Wigilia to dzień, w którym sięgamy po postne dania. Nie musimy jednak ograniczać się tylko do tradycyjnego karpia lub śledzi. Ryby można przyrządzić na wiele sposobów. Poniżej kilka nietypowych przepisów, które...
-
Kiedy panierować rybę? Czas ma znaczenie. Jeśli zrobisz to za późno, możesz wszystko popsuć
Odpowiednia obróbka ryby to klucz do jej dobrego smaku i wyglądu. Okazuje się, że jeśli będziesz panierować ją za późno możesz dużo stracić. Kiedy więc robić to najlepiej? Podpowiadamy.
-
Których warzyw nie powinno się jeść na surowo? Jednym zajadamy się w sałatkach
-
Słoik kiełbasy na ciężkie czasy. Będzie pyszna przez lata dzięki tej metodzie
-
Zamień mycie w zabawę. Sposoby na udaną kąpiel maluchaMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Przepis na oponki z mascarpone w 15 minut. Każdy sobie z nimi poradzi, ale jeden ze składników jest kluczowy
-
Ciasto drożdżowe to twoja pięta achillesowa? Dodaj ten składnik
- Przepis na sos cebulowy na ciepło - wystarczy pięć składników i gotowe
- Przepis na pączki domowe ze starej książki kucharskiej. Tak puszystych i mięciutkich nie kupisz w żadnej cukierni
- Przepis na gulasz idealny - kluczem do sukcesu jest duża ilość warzyw i przypraw
- Burger Drwala 2023 - do kiedy jest w McDonald's? Trzeba się spieszyć
- Tych poduszeczek nie kupisz w cukierni. Z dodatkiem skórki będą rozchwytywane
-
Ten składnik spaghetti dodany do karpia cię zachwyci. Wykorzystaj to połączenie jak najszybciej
To koniec z tradycyjnie przyprawionym karpiem, który nie zawsze ma wyraziście dobry smak. Dodanie tego składnika, który najczęściej wykorzystywany jest w spaghetti zmieni wszystko. Sprawdź to jak najszybciej.
-
Ta panierka to prawdziwy game changer. Dzięki niej ryba jest niesamowicie chrupka i zyskuje nowy aromat
Przygotowywanie ryb czas zacząć. Główkowanie, jak zaskoczyć innych makiem tych potraw, może być nie lada wyzwaniem. Dlatego przychodzimy z pomocą i podpowiadamy, jaka panierka zasmakuje wszystkim. Wykorzystaj do jej przygotowania dary lasu, a nie...
-
To najprostsze przygotowanie karpia. Bez ości i w kremowym sosie. Zrób go na święta, a każdy zapyta o przepis
Ten sposób na przygotowanie karpia nie tylko jest ekspresowy, ale również pyszny. Wykorzystaj trik z olejem, a pozbędziesz się wszystkich ości. Tak przyrządzony zachwyci każdego przy wigilijnym stole.
-
Jak usmażyć rybę? Podpowiadamy, o czym należy pamiętać i jakich błędów lepiej nie popełniać
Nadchodzą święta i wiele osób będzie przygotowywało wigilijnego karpia. Jak usmażyć rybę? Nie jest to proste zadanie, dlatego radzimy, jak zrobić to poprawnie. Aby ryba pozostała chrupka z zewnątrz i soczysta w środku, warto trzymać się kilku...
-
Ten przepis Karola Okrasy przekona cię do smaku karpia. Wszystko dzięki aromatycznej pierzynce
Ten oryginalny przepis na świątecznego karpia przekona na sobie nawet tych, którzy za rybami nie przepadają. Karol Okrasa podaje go z dużą ilością cytryny, a także pod aromatyczną pierzynką. Sprawdź, jak przygotować taki przysmak.
-
Karp Magdy Gessler w kształcie znanych ciastek. Tym sposobem pozbędziesz się wszystkich ości
Karp to najpopularniejsza wigilijna ryba, która podawana jest na różne sposoby. Magda Gessler przedstawiła swój sposób, który może kojarzyć się z popularnymi ciastkami. Dodatkowo pokazana metoda pozbywa się wszystkich ości z ryby.
-
Sprawdzone sposoby na kupienie dobrej ryby. Musisz to wiedzieć przed świętami. Spojrzenie w oczy powie wiele
Zakup zdrowej i dobrej ryby czasem wymaga od na zczególnej uwagi. Warto wtedy wykorzystać zmysły, takie jak wzrok i węch. Jak zminimalizować ryzyko kupienia zepsutego produktu? Przedstawiamy sprawdzone sposoby.
-
Zagotuj to na patelni a pozbędziesz się zapachu smażonej ryby. Ten sposób działa już po kilku minutach
Przygotowywanie smacznej ryby pozostawia po sobie niemałe szkody w postaci zapachu, który unosi się w całym domu. Istnieje jednak sposób na to, aby szybko i skutecznie się go pozbyć. Wystarczy ta mieszanka i kilka minut gotowania.
-
Tych sposobów nie ma w przepisach. Jeśli tego nie zrobisz odpowiednio wcześnie zjesz karpia o posmaku mułu
Święta bez karpia w wielu domach nie miałyby prawa bytu. To ryba, która jest tradycją polskich stołów. Niestety bardzo często jej smak bardziej przypomina muł niż rybę. Dlatego warto dowiedzieć się jak uniknąć takiej kulinarnej klęski. Zdradzamy...
-
Łosoś hodowlany czy dziki - którą rybę powinniśmy wybrać? Okazuje się, że różnica jest ogromna
Łosoś hodowlany czy dziki? Okazuje się, że Polacy wyjątkowo przepadają za tą rybą. Aż 70 proc. deklaruje, że kupuje łososia, doceniając jego smak, kolor oraz wartości odżywcze. Którą rybę - hodowlaną czy dziką, powinniśmy jednak wybierać? Okazuje...
-
Ryba po grecku - pomysł na lekki obiad. Podajemy prosty przepis, z którym zrobisz aromatyczne danie
Ryba po grecku to klasyczne danie, które jest niezwykle smaczne. Można je przygotowywać na wiele różnych sposobów. Przedstawiamy bardzo prosty przepis, z którym ryba wyjdzie idealna. Do wykonania tej potrawy można użyć mintaja, miruny lub dorsza.
-
Szybki sposób na rozmrożenie ryby. Ten prosty trik sprawi, że mięso zachowa smak i strukturę
Mrożenie żywności pozwala zmniejszyć jej marnowanie, a także przedłużyć jej zdatność do spożycia. Ważne jest jednak, by odpowiednio zabezpieczyć produkty, a później zadbać o właściwe rozmrożenie. Ten prosty sposób pozwoli szybko rozmrozić ryby, ta...
-
Jak zrobić rybę w occie? Zanim zanurzysz ją w zalewie, musisz pamiętać o tej rzeczy, by była smaczna
Jak zrobić rybę w occie? Danie, które wiele osób kojarzy z wigilią i innymi świętami. Jest stosunkowo proste w przygotowaniu, choć wcześniej musisz pokroić mięso i poddać je odpowiednio długiej obróbce termicznej. Ważne jest też przygotowanie...
-
Filet z łososia - zobacz, jak przyrządzić jedną z najzdrowszych i najpopularniejszych ryb
Filet z łososia można w kilka chwil przygotować na wiele różnych sposobów. Przedstawiamy banalny przepis na łososia oraz zasady smażenia, dzięki którym ryba będzie soczysta i pyszna.
-
Łosoś - przepis, który koniecznie musisz wypróbować, jeśli szukasz letniego pomysłu na szybki obiad
Najlepsze danie dla tych, którzy chcą przygotować coś w kilka chwil to zdecydowanie łosoś. Przepis na soczystą rybę z przepysznymi dodatkami to absolutny hit. Sprawdź, jak przyrządzić łososia, aby rozpływał się w ustach. Przepisy znajdziesz poniżej.
-
Halibut: przepis na filety z piekarnika. Wzbogać smak aromatycznymi ziołami
Halibut - przepis na potrawę z tą delikatną rybą uwzględnia zwykle panierkę, jednak nie jest ona nieodzowna. Wystarczy garść aromatycznych przypraw, dzięki którym danie zyska na wyrazistości. Halibut to ryba delikatna w smaku, praktycznie pozbawio...
-
Carpaccio z łososia - dowiedz się, jak zrobić carpaccio z ryby bez zbędnego wysiłku
Carpaccio z łososia to świetny pomysł na rybną potrawę. Co ważne, takie danie przygotujemy w kilka chwil, bez zbędnego wysiłku. Jak zrobić pyszne carpaccio z łososia? Sprawdź koniecznie nasze przepisy!
-
Jak usunąć nieprzyjemny zapach ryby? Potrzebujesz tylko jednego składnika. Masz go w lodówce
Ryba to specyficzne danie - jedni ją kochają, inni nienawidzą. Wiele osób rezygnuje z jej przygotowywania ze względu na specyficzny zapach. Nie należy on do najprzyjemniejszych. Co trzeba zrobić, by się go pozbyć? Pomoże w tym mała sztuczka.
-
Ciasto naleśnikowe do ryby? Wypróbuj ten prosty sposób na chrupiącą i soczystą panierkę
Ciasto naleśnikowe do ryby warto dodać wtedy, gdy nie mamy ochoty na tradycyjną panierkę. Masę można bowiem przygotować łatwo i szybko z zaledwie kilku podstawowych produktów. Usmażona w ten sposób ryba jest soczysta i smaczna. Warto wypróbować te...
-
Halibut - przepis na delikatną rybę z grilla. Filety dopraw czosnkową marynatą z dodatkiem pietruszki
Halibut - przepis na danie z tej ryby warto wykorzystać, jeśli mamy ochotę na zdrowy i lekki obiad z grilla. Świetnie smakuje w towarzystwie grzanek.
-
Zupa rybna - przepis na obiad prosto z półwyspu Skandynawskiego. Finowie ją uwielbiają
Zupa rybna z przepisu Ewy Wachowicz to sposób na posmakowanie skandynawskiej kuchni. Danie to jest idealne zarówno na Wielki Post, jak i na święta.
-
Ryba na obiad, czyli pomysł na ekspresowe danie. Sprawdź jak dobrze smakuje w tym wydaniu
Ryba na obiad jest daniem, które możemy zaserwować na różne sposoby. Wystarczy użyć odrobiny wyobraźni i przygotować łososia z makaronem w kremowym sosie ze szpinakiem i odrobiną cytryny. Obiecujemy - będzie prosto, szybko i smacznie.
-
Dorsz smażony w cieście - przepis na obłędny obiad. Ryba wychodzi delikatna i... pasuje na kanapkę
Dorsz smażony w cieście to świetny pomysł na smaczny obiad, który zasmakuje nawet tym osobom, które na co dzień dość niechętnie sięgają po ryby. Jak przygotować pyszną rybę? Ten przepis warto wypróbować.
-
Pstrąg łososiowy - przepis, który warto wypróbować. Ta ryba sprawdzi się nie tylko jako danie obiadowe
Szukasz niezwykle delikatnej w smaku ryby, której przygotowanie nie zajmuje wiele czasu? To zdecydowanie pstrąg łososiowy! Przepis na efektowną i smaczną potrawę, która jest świetną propozycją na obiadowe danie główne.
-
Sandacz - przepis na słodkowodną rybę. Postaw na obłędny dodatek, który podbija smak potrawy
Niemal każdą rybę uznaję się za zdrową - choć niektóre, jak tuńczyk, powinny być jedzone w rozsądnych ilościach. Większość jednak ma mnóstwo właściwości, które pozytywnie wpływają na nasz organizm. Nie inaczej jest z sandaczem. Przepis na danie z...
-
Pasta z makreli krok po kroku. Jak przygotować pożywną pastę rybną?
Pasta z makreli to dla wielu osób smak dzieciństwa. Rybna pasta jest doskonałym dodatkiem do śniadań i kolacji. Warto dodać makrelę do jadłospisu, ponieważ jest to ryba bogata w kwasy omega 3. Pasta z makreli: jak przygotować smaczny dodatek do...
-
Przepis na rybę z piekarnika. Jak upiec, by nie była sucha?
Ryba z piekarnika to świetny pomysł na obiad - zarówno w dzień powszedni, jak i w weekend. Z jej upieczeniem poradzi sobie każdy, nawet jeśli dopiero zaczyna swoją kulinarną przygodę. Poza tym ryba z piekarnika zwykle szybko się robi, więc...
-
Ryba po japońsku sprawdzi się na sylwestra. Pyszna na ciepło i na zimno
Macie już plany na przekąski i ciasta na Sylwestra? Czas dorzucić do menu coś bardziej konkretnego. Przygotujcie pyszną rybę po japońsku - polecamy prosty przepis.
-
Ryba w occie - na święta i po świętach
Ryba w occie smażona, czy pieczona zawsze smakuje wyśmienicie. Który gatunek wybrać i jak przygotować rybę w occie?
-
Pomysł na rybę: propozycje świątecznych potraw z ryb
Warto mieć ciekawy pomysł na rybę na Święta Bożego Narodzenia, by wigilijna wieczerza czy świąteczny obiad pozostały na długo w pamięci. Można korzystać ze sprawdzonych, tradycyjnych przepisów, przekazywanych w rodzinie z pokolenia na pokolenie....