ryba
-
Jak usunąć nieprzyjemny zapach ryby? Potrzebujesz tylko jednego składnika. Masz go w lodówce
Ryba to specyficzne danie - jedni ją kochają, inni nienawidzą. Wiele osób rezygnuje z jej przygotowywania ze względu na specyficzny zapach. Nie należy on do najprzyjemniejszych. Co trzeba zrobić, by się go pozbyć? Pomoże w tym mała sztuczka.
-
Ciasto naleśnikowe do ryby? Wypróbuj ten prosty sposób na chrupiącą i soczystą panierkę
Ciasto naleśnikowe do ryby warto dodać wtedy, gdy nie mamy ochoty na tradycyjną panierkę. Masę można bowiem przygotować łatwo i szybko z zaledwie kilku podstawowych produktów. Usmażona w ten sposób ryba jest soczysta i smaczna. Warto wypróbować te...
-
Halibut - przepis na delikatną rybę z grilla. Filety dopraw czosnkową marynatą z dodatkiem pietruszki
Halibut - przepis na danie z tej ryby warto wykorzystać, jeśli mamy ochotę na zdrowy i lekki obiad z grilla. Świetnie smakuje w towarzystwie grzanek.
-
Zupa rybna - przepis na obiad prosto z półwyspu Skandynawskiego. Finowie ją uwielbiają
Zupa rybna z przepisu Ewy Wachowicz to sposób na posmakowanie skandynawskiej kuchni. Danie to jest idealne zarówno na Wielki Post, jak i na święta.
-
Ryba na obiad, czyli pomysł na ekspresowe danie. Sprawdź jak dobrze smakuje w tym wydaniu
Ryba na obiad jest daniem, które możemy zaserwować na różne sposoby. Wystarczy użyć odrobiny wyobraźni i przygotować łososia z makaronem w kremowym sosie ze szpinakiem i odrobiną cytryny. Obiecujemy - będzie prosto, szybko i smacznie.
-
Dorsz smażony w cieście - przepis na obłędny obiad. Ryba wychodzi delikatna i... pasuje na kanapkę
Dorsz smażony w cieście to świetny pomysł na smaczny obiad, który zasmakuje nawet tym osobom, które na co dzień dość niechętnie sięgają po ryby. Jak przygotować pyszną rybę? Ten przepis warto wypróbować.
-
Pstrąg łososiowy - przepis, który warto wypróbować. Ta ryba sprawdzi się nie tylko jako danie obiadowe
Szukasz niezwykle delikatnej w smaku ryby, której przygotowanie nie zajmuje wiele czasu? To zdecydowanie pstrąg łososiowy! Przepis na efektowną i smaczną potrawę, która jest świetną propozycją na obiadowe danie główne.
-
Sandacz - przepis na słodkowodną rybę. Postaw na obłędny dodatek, który podbija smak potrawy
Niemal każdą rybę uznaję się za zdrową - choć niektóre, jak tuńczyk, powinny być jedzone w rozsądnych ilościach. Większość jednak ma mnóstwo właściwości, które pozytywnie wpływają na nasz organizm. Nie inaczej jest z sandaczem. Przepis na danie z...
-
Pasta z makreli krok po kroku. Jak przygotować pożywną pastę rybną?
Pasta z makreli to dla wielu osób smak dzieciństwa. Rybna pasta jest doskonałym dodatkiem do śniadań i kolacji. Warto dodać makrelę do jadłospisu, ponieważ jest to ryba bogata w kwasy omega 3. Pasta z makreli: jak przygotować smaczny dodatek do...
-
Przepis na rybę z piekarnika. Jak upiec, by nie była sucha?
Ryba z piekarnika to świetny pomysł na obiad - zarówno w dzień powszedni, jak i w weekend. Z jej upieczeniem poradzi sobie każdy, nawet jeśli dopiero zaczyna swoją kulinarną przygodę. Poza tym ryba z piekarnika zwykle szybko się robi, więc...
-
Najlepszy sposób na umycie truskawek. Potrzebujesz tylko dwóch składników
-
Ogórki małosolne - przepis w kilku krokach. Sprawdzona receptura babci. Będą chrupiące i pyszne
-
Połączenie pomidora z ogórkiem jest szkodliwe? Eksperci obalają popularny mit żywieniowy
-
"Milionerzy". Padło pytanie o kuloodporną kawę. Było warte 75 tys. zł. Uczestnik zaryzykował
-
Mięso już zawsze będzie mięciutkie. Wystarczy zastąpić wodę innym dodatkiem
- Typy mąki pszennej - sprawdź, jakie są i czym się od siebie różnią
- Naleśniki biszkoptowe to przepis na bardzo puszyste smakołyki. Nie tylko dzieci je pokochają
- Czosnek niedźwiedzi a zimowit jesienny - uważaj, aby ich nie pomylić! Podpowiadamy, czym się różnią
- Co zrobić, żeby rosół nie był mętny? Mamy 4 sprawdzone triki, które zapewnią klarowność rosołu
- Sernik na zimno. Przepis na puszysty deser z sezonowymi owocami i galaretką - idealny do kawy
-
Ryba po japońsku sprawdzi się na sylwestra. Pyszna na ciepło i na zimno
Macie już plany na przekąski i ciasta na Sylwestra? Czas dorzucić do menu coś bardziej konkretnego. Przygotujcie pyszną rybę po japońsku - polecamy prosty przepis.
-
Ryba w occie - na święta i po świętach
Ryba w occie smażona, czy pieczona zawsze smakuje wyśmienicie. Który gatunek wybrać i jak przygotować rybę w occie?
-
Pomysł na rybę: propozycje świątecznych potraw z ryb
Warto mieć ciekawy pomysł na rybę na Święta Bożego Narodzenia, by wigilijna wieczerza czy świąteczny obiad pozostały na długo w pamięci. Można korzystać ze sprawdzonych, tradycyjnych przepisów, przekazywanych w rodzinie z pokolenia na pokolenie....
-
Śledzie w occie na święta i nie tylko. W dwóch pysznych odsłonach
Śledzie w occie, a może wersja smażona? Szukasz sprawdzonego przepisu na śledzie? Sprawdź poniższą rekomendację i szykuj się na święta.
-
Karp ma zapach i posmak mułu? Można temu zaradzić [WSKAZÓWKI]
Nie podajecie karpia na wigilii, bo smakuje i pachnie wam mułem? Wystarczy go dobrze przygotować do podania. Mamy dla was kilka wskazówek - może karp wróci na wasze stoły?
-
Ryba po japońsku. Potrzebujesz tylko kilku prostych składników!
Przed świętami, w kuchniach Polaków, pojawia się zdecydowanie więcej ryb niż zazwyczaj. W większości można je serwować zarówno na ciepło, jak i na zimo, w zależności od upodobań. Jeśli szukacie inspiracji na najbliższy czas, ryba po japońsku...
-
Ryba po grecku - przepis tradycyjny i nie tylko
Ryba po grecku według tradycyjnego przepisu to typowe świąteczne must have. Zdecydowanie nie może zabraknąć tego dania na naszym stole podczas Wigilii. Poniżej kilka przepisów na wyśmienitą rybę po grecku.
-
Karp po żydowsku. Sprawdzone receptury dla początkujących
Karp po żydowsku to danie, które wywodzi się z kulinarnych tradycji żydowskich. W polskiej kulturze przepis na karpia po żydowsku w galarecie jest popularny w niektórych regionach kraju. Karp po żydowsku: kuchnia polska, która czerpie z tradycji...
-
Ryba po grecku. Łatwy przepis na niedrogie danie. Ważny składnik zagwarantuje wyjątkowy smak
Ryba po grecku to jedna z tradycyjnych potraw, które lądują na wigilijnym stole. Z Grecją jednak nie ma nic wspólnego, choć istnieją podejrzenia, że greckie danie psari plaki mogło być dla niej inspiracją. Ale jedno jest pewne: bez tej ryby nie ma...
-
Śledzie po kaszubsku Magdy Gessler wyróżnia jeden dodatek. Wystarczą dwie łyżki
Śledzie po kaszubsku Magdy Gessler są jednym z najchętniej wykorzystywanych przepisów na święta. Ich delikatnie słodki posmak zachwyci wszystkich przy wigilijnym stole. Ich sekret tkwi w jednym składniku, który znajduje się w każdej kuchni.
-
Po czym poznać, że ryba jest świeża? Na co zwrócić uwagę? Podpowiadamy
Wybieracie się na zakupy i planujecie kupić rybę? Najpierw sprawdźcie, jak rozpoznać, czy jest ona świeża. Mamy kilka wskazówek, na co zwrócić uwagę.
-
Tradycyjna ryba po grecku według przepisu babci. Świąteczny hit krok po kroku
Choć ryba po grecku nieodłącznie kojarzy nam się ze świętami, to danie, po które warto sięgnąć zdecydowanie częściej niż raz w roku. Jest proste, pyszne i bez problemu możemy przyrządzić je w wersji fit. Z naszym przepisem wyjdzie jak u babci.
-
Nie lubisz zapachu ryby? Podpowiadamy, jak się go pozbyć podczas gotowania i po nim
Stare porzekadło mówi: "chcesz się pozbyć zapachu czosnku? Zjedz rybę. Chcesz się pozbyć zapachu ryby? Zjedz czosnek". Na szczęście poza tą metodą jest jeszcze kilka innych sposobów. Podpowiadamy, jak zniwelować zapach ryby podczas gotowania i po...
-
Ryba z ryżem. Doskonała na obiad. Czasem wystarczy tylko 10 minut
Ryba z ryżem to świetny pomysł na obiad i to nie tylko w piątek. To doskonały wybór dla osób, które mają ochotę na zdrowszy posiłek. Jak ją przyrządzić, aby była soczysta i aromatyczna? Mamy kilka propozycji.
-
Przepis na rybę po grecku to klasyk. A może dziś na obiad ryba po japońsku?
Ryba po japońsku to wyjątkowy przepis dla wielbicieli wyrazistych smaków i aromatów. Stanowi ciekawą alternatywę dla znanej i delikatnej ryby po grecku. Przepis na rybę po japońsku jest naprawdę prosty i świetnie sprawdzi się na świątecznym lub...
-
Ryba po japońsku. Jak ją przygotować? Poznaj prosty przepis
Jak powinna być serwowana ryba po japońsku? Jakiego gatunku najlepiej używać do przyrządzenia tego dania? Warto poznać przepis, bo w stosunkowo krótkim czasie możemy przygotować ją dla naszych znajomych lub rodziny.
-
Co na obiad szybko? Mamy pomysł na szybki obiad z piekarnika, który przygotujesz 15 minut
Pomysł na szybki obiad potrzebny od zaraz? Mamy świetny pomysł na obiad, który jest banalnie prosty w przygotowaniu, nie wymaga umiejętności szefa kuchni, a na dodatek jest zdrowy. Zainteresowani? Gotujemy!
-
Co na obiad w piątek? To świetna okazja, by uzupełnić menu o rybę. Wiemy, że u was z tym cienko
Piątek to dobry dzień, aby ograniczyć jedzenie kurczaka czy wieprzowiny. Zastanawiasz się więc, co na obiad w piątek? Odpowiedzi może być wiele, ale my polecamy rybę na obiad. Pieczoną, aromatyczną, pyszną!
-
Pomysł na obiad w piątek? Przygotujcie kotlety rybne. Przepis jest banalnie prosty
Kotlety rybne to przepis na obiad, który zasmakuje wszystkim fanom nadmorskich przysmaków. Są chrupiące, miękkie i niesamowicie aromatyczne. Czego będziecie potrzebować do ich przygotowania?
-
Obiad na piątek. Ryba w nieco innym wydaniu
Nie macie pomysłu na obiad na piątek? Z jednej strony chcielibyście zjeść coś bez mięsa, z drugiej strony jedyny, co wam przychodzi do głowy to ryba. Znowu ryba? Tak pomyśli większość. My proponujemy ryby w nieco innym wydaniu - w sosie sezamowym!
-
Ryba po japońsku - pyszne danie na wyjątkową okazję. Jak ją przygotować?
Ryba po japońsku jest prosta w przygotowaniu. Szukasz pomysłu na wyszukane danie, które sprawi, że wieczór będzie naprawdę udany? Sprawdź nasz pyszny przepis na rybę po japońsku i szykuj się na prawdziwą symfonię smaku.
-
Wędzona rybka jak pamiątka znad morza. Ile można ją przechowywać?
Z wakacji nad wodą często przywozimy pyszną wędzoną rybkę. Dziś podpowiadamy wam, w jaki sposób i jak długo przechowywać takie przysmaki, by były tak smaczne, jak w dniu zakupu. W końcu szkoda, żeby takie pyszności się popsuły!
-
Łosoś w sosie teriyaki odpowiedzią na odwieczne pytanie: co dziś na obiad? [PRZEPIS]
Łosoś w sosie teriyaki to wyrafinowane danie, na które można się skusić tylko w restauracji? Niekoniecznie! Wcale nie jest to trudny do przygotowania obiad. Gotowi na przygodę w kuchni?
-
Jak upiec rybę w piekarniku - smacznie, zdrowo i bez ości? Trzy łatwe sposoby na pyszny obiad
Jak upiec rybę w piekarniku? Nasz krótki poradnik przyda się każdemu młodemu i bardziej doświadczonemu domowemu kucharzowi. Ryba uważana jest za jedną z najzdrowszych potraw. Niestety, z powodu braku wiedzy na temat przyrządzania, wiele osób...
-
Obiad na piątek? Paluszki rybne! Ale tym razem zrób je samodzielnie [PRZEPIS]
Co na obiad w piątek, gdy kotlety jajeczne czy krokiety z kapustą się znudziły? Co powiecie na paluszki rybne? Ale nie te ze sklepu. Tym razem przygotujcie je samodzielnie.
-
Ryba rozpada się podczas smażenia? Podpowiadamy, jak tego uniknąć
Na piątkowy obiad wiele osób przygotowuje smażoną rybę. Niestety podczas smażenia ta lubi się rozpadać. Jak temu zapobiec? Sprawdźcie, co zrobić, aby ryba nie rozpadała się podczas smażenia.
-
Sałatka kociewska Magdy Gessler, czyli genialna rybna przekąska. Przepisy nie tylko na piątek
Jeśli brakuje wam pomysłów na sałatkę rybną, a ta z makreli już się wam przejadła, jesteście w dobrym miejscu. Mamy dla was dwa przepisy, które zawładnęły sercami (a raczej żołądkami) fanów "Kuchennych Rewolucji". Oto sałatka kociewska Magdy Gessl...
-
Fish pies, czyli rybne pierożki. Podpowiadamy, jak zrobić genialną przekąskę
Choć paprykarz szczeciński to jedna z najpopularniejszych rybnych przekąsek, które jada się na wyjazdach, Polacy wciąż jedzą stosunkowo mało ryb. A szkoda, bo są i smaczne, i bardzo zdrowe. Dziś postaramy się was przekonać. A posłuży nam do tego...
-
Ryba na Wigilię, czyli coś więcej niż karp. 3 proste przepisy [RYBA SMAŻONA, PO GRECKU, W GALARECIE]
Trudno wyobrazić sobie polski stół wigilijny, na którym nie pojawiłaby się ani jedna ryba. W czasie Wigilii najcześciej jemy karpia, ale na święta Bożego Narodzenia można przygotować także inne ryby.
-
Ryba w occie [PRZEPISY]
Ryba w occie to potrawa, która nie jest już tak popularna jak kiedyś, ale wciąż ma swoich zwolenników. Podaje się ją na przyjęciach (niekiedy również na Święta), zwłaszcza jeśli mamy w rodzinie zapalonych wędkarzy. Ryba w occie do słoika - jak ją...