ryba

Więcej o:

ryba

  • Sos do ryby na 3 sposoby

    Sos to najlepszy pomysł na dopracowanie dania. Nadaje on wyjątkowego aromatu potrawie i sprawia, że danie soczyste i doskonale komponuje się z pozostałymi składnikami. Ryba w sosie również po prostu świetnie smakuje, dlatego mamy dla was 3 propozycje. Śmietanowy? Koperkowy? A może pomidorowy

  • Najlepsza panierka do ryby. Jak usmażyć rybę w panierce?

    Ryba smażona w panierce pojawia się na naszych stołach bardzo często. Pamiętamy ją z piątkowych obiadów w szkolnych stołówkach i z wyjazdów nad Morze Bałtyckie. Z tą pierwszą wersją nie zawsze mamy dobre skojarzenia, ale już świeża rybka prosto z morza usmażona w chrupiącej panierce to danie

  • Ryby pod choinką

    Świat wokół nas - seria edukacyjnych gier typu memo, nieprzypadkowo w grudniu powiększa się o część poświęconą RYBOM. Ich różnorodność zaskoczy niejednego znawcę bałtyckiej flądry! Święta to w polskich domach czas, kiedy ryb oglądamy najwięcej. Warto sprawdzić jak wyglądały zanim zostały złowione

  • Ryba po grecku - przepis tradycyjny i nie tylko

    Ryba po grecku łatwy przepis dla początkujących Łatwy przepis na rybę po grecku zrealizujesz w kilku krokach. Warto wiedzieć, że jest to jedna z kluczowych potraw, które powinny pojawić się podczas Wigilii. Przepis na tradycyjną rybę po grecku znajdziesz tutaj: Składniki: 800 gramów filetów dobrej

  • Ryba w occie - na święta i po świętach

    Ryba w zalewie octowej - na patelnię lub do piekarnika Polska tradycja świąteczna obfituje w ryby: karp, śledzie, ryba po grecku, ryba w galarecie, czy ryba w zalewie octowej. Ta ostatnia propozycja skierowana jest do miłośników ostrzejszych smaków, ocet nadaje lekko kwaskowaty smak oraz sprawia