magda gessler
-
Tort na komunię u Magdy Gessler to spory wydatek. Cena z dekoracją dla 15 osób to nawet 800 zł
Maj to tradycyjnie czas komunii świętych. Część osób organizuje przyjęcia w domu, część w restauracjach. Niektórzy decydują się zamówić torty i inne ciasta z cukierni. Komunijne desery dostępne są też w cukierni Słodki Słony, która należy do Magdy...
-
Przepis na babeczki czekoladowe według Magdy Gessler. W sam raz na rodzinne uroczystości
Jeśli szukacie przepisu na proste i smaczne babeczki na dowolną okazję to dobrze trafiliście. Przedstawiamy babeczki cytrynowe z receptury restauratorki Magdy Gessler. Koniecznie musicie spróbować.
-
Magda Gessler podpowiada, jak podkręcić smak botwinki. Ten jeden składnik robi różnicę
Zupę z botwinki warto włączyć do wiosennej diety. To sezonowe warzywo na targach i w sklepach pojawia się w okolicach maja, a zatem potrawy na niej bazujące są zdrowe, aromatyczne, orzeźwiające i sycące. Proponowany przez Magdę Gessler składnik...
-
Wiosenna botwina - przepisy na pyszne i lekkie sałatki z przepisów Magdy Gessler
Kuchenny symbol wiosny to botwina - przepisy na dania z niej są smaczne i lekkie, a do tego również bardzo zdrowe. Sprawdźcie sami, co można z niej przygotować.
-
Sałatka piwna Magdy Gessler. Przepis, którym zaskoczysz znajomych
Sałatka piwna, wbrew swojej nazwie, nie ma w swoim składzie piwa, jednak nadaje się jako dodatek do piwa lub do obiadu. Przepis według Magdy Gessler jest prosty do zrealizowania i z pewnością zostanie również wykorzystany przez miłośników grilla.
-
Marynata do żeberek Magdy Gessler. Whisky z colą kluczem do idealnego smaku mięsa
Żeberka z grilla mocno kojarzą się nam z kuchnią amerykańską. Magda Gessler podzieliła się ostatnio swoją recepturą na idealną marynatę do grillowanych żeberek. Składniki mogą zaskoczyć, ponieważ głównymi nośnikami smaku tej marynaty jest whisky i...
-
Kotlety mielone Magdy Gessler. Zastosuj trik z cebulką. Niektórych zaskoczył
Oto prosty przepis na kotlety mielone Magdy Gessler. Popularna restauratorka podzieliła się recepturą, dzięki której mięso będzie bardziej aromatyczne. Wystarczy dodać cebulę, ale w nieco inny sposób niż robi to wiele osób.
-
Kopytka wyjdą jędrne i delikatne, jeśli zachowasz proporcje. Magda Gessler podpowiada, jakie są najlepsze
Kopytka to jedno z tych dań, które możemy jeść non stop. Świetnie smakują solo, z omastą z boczku i cebuli, a także jako dodatek do gulaszu czy sztuki mięsa. Przepis na kopytka jest bardzo prosty, ważne są jednak odpowiednie proporcje. Znana...
-
Fasolka po bretońsku - ulubiony przepis Magdy Gessler. Restauratorka dodaje jeden wyjątkowy składnik
Ciepły, sycący posiłek na chłodne, deszczowe dni to właśnie fasolka po bretońsku - przepis Magdy Gessler jest prosty i łatwy do przyrządzenia, a przede wszystkim bardzo smaczny. Spróbujcie sami.
-
Hiszpańska tortilla - przepis na placek według Magdy Gessler. Tradycyjna wersja jest prosta i sycąca
Hiszpańska tortilla - przepis na prosty i smaczny posiłek o dowolnej porze dnia. Można ją przyrządzić z dowolnymi dodatkami zarówno na słono, jak i na słodko. Proponujemy przyrządzenie tortilli de patatas z receptury Magdy Gessler. Nie pożałujecie.
-
Najlepszy sposób na umycie truskawek. Potrzebujesz tylko dwóch składników
-
"Milionerzy". Padło pytanie o kuloodporną kawę. Było warte 75 tys. zł. Uczestnik zaryzykował
-
Ogórki małosolne - przepis w kilku krokach. Sprawdzona receptura babci. Będą chrupiące i pyszne
-
Mięso już zawsze będzie mięciutkie. Wystarczy zastąpić wodę innym dodatkiem
-
Jak idealnie odmierzyć mąkę? Blogerka kulinarna pokazuje prosty trik
- Co zrobić, żeby rosół nie był mętny? Mamy 4 sprawdzone triki, które zapewnią klarowność rosołu
- Sernik na zimno. Przepis na puszysty deser z sezonowymi owocami i galaretką - idealny do kawy
- Pieczeń rzymska - przepis na alternatywę dla tradycyjnej potrawy z mięsa wieprzowo-wołowego
- Ogórki małosolne są teraz hitem internetu. Mamy garść porad i wskazówek, dzięki którym wyjdą idealne
- Gazpacho - przepis na hiszpański chłodnik pomidorowy. Sposób na wykorzystanie starego chleba
-
Jak piec sernik, żeby nie opadł? Trzymaj się tych prostych reguł, a ciasto zawsze się uda
Jak piec sernik, żeby nie opadł? To pytanie zadają sobie te osoby, które właśnie zabierają się za przygotowywanie świątecznych wypieków. Podpowiadamy, co zrobić, aby cieszyć się wysokim i efektowym ciastem.
-
Kruche ciasto na mazurek Magdy Gessler. Tu rządzi zasada 3:2:1
Jak zrobić idealne ciasto na mazurek? Mamy przepis Magdy Gessler, który łączy tradycję z pewnym nieoczywistym składnikiem. Sprawdźcie, jak przyrządzić najlepszy spód do mazurka.
-
Szybki makaron na obiad. Pietruszkowe pesto z przepisu Magdy Gessler robi furorę
Szybki makaron na obiad to wygodnie rozwiązanie dla zabieganych. Ciekawy pomysł na taki posiłek zaproponowała Magda Gessler. Jej przepis zawiera między innymi pietruszkowe pesto i orzeszki pinii. Spróbujcie sami.
-
Błędy na polskim stole wielkanocnym. U Magdy Gessler są niedopuszczalne
Magda Gessler wytyka Polakom błędy, jakie robią, przygotowując wielkanocny stół. Restauratorka daje też rady, aby potrawy wielkanocne były jeszcze smaczniejsze. Co warto wiedzieć?
-
Domowy majonez Magdy Gessler. Dzięki tej recepturze będzie smakować lepiej niż ten ze sklepu
Domowy majonez Magdy Gessler może śmiało zastąpić ten kupiony. Nie dość, że ma zdrowszy skład, to jeszcze lepiej komponuje się z potrawami. Wzbogaci smak każdego dania, a jego wykonanie nie jest trudne. Sama restauratorka zachwala go i twierdzi, ż...
-
Magda Gessler o kulisach "Kuchennych rewolucji". Wyjaśniła, kto płaci za remont
"Kuchenne rewolucje" nadawane są już od 12 lat. W tym czasie zyskały szerokie grono fanów, którzy co tydzień zasiadają przed telewizorem, aby zobaczyć, jak Magda Gessler próbuje ratować kolejny lokal przed upadkiem. Wokół programu narosło wiele...
-
Kremowy pasztet Magdy Gessler. Składniki są proste, a najważniejsze wymasowanie
Pasztet obowiązkowo musi znaleźć się na wielkanocnym stole. O ile przygotowanie domowego pasztetu wydaje się proste, czasami potrafi nam zagrać na nerwach, szczególnie kiedy pasztet wyjdzie suchy lub zbity jak glina. Magda Gessler zdradza przepis ...
-
Pancakes - przepis na amerykańskie placki Magdy Gessler. Użyj tego składnika, a wyjdą idealne
Pancakes - przepis na puszyste naleśniki według Magdy Gessler to raj dla miłośników dobrego jedzenia. Przepis pozwoli na stworzenie smacznego śniadania czy deseru w iście amerykańskim stylu. Wbrew pozorom ich przygotowanie jest naprawdę proste....
-
Idealna pizza istnieje? Przepis Magdy Gessler na pizzę miękką, chrupiącą i taką, która nie opada
Jeśli marzy ci się idealna pizza, to przepis od Magdy Gessler będzie czymść dla ciebie. Jest prosta w przygotowaniu i wspaniale smakuje. Koniecznie spróbuj.
-
Kremowa zupa pieczarkowa z przepisu Magdy Gessler. Ten składnik decyduje o wyjątkowym aromacie dania
Zupa pieczarkowa to jedna z bardziej lubianych zup. Żeby była jeszcze smaczniejsza, proponujemy skorzystać z receptury Magdy Gessler. Jeden składnik sprawi, że zupa-krem będzie wyjątkowo aromatyczna.
-
Wielkanocne dania u Magdy Gessler podrożały nawet dwa razy. Internauci są oburzeni [CENY]
Wielkanoc już niedługo, dlatego coraz więcej osób myśli o świątecznym menu. Jeśli macie ochotę na rarytasy od Magdy Gessler, to Delikatesy u Fukiera przygotowały specjalną ofertę. Wywołała ona ogromne kontrowersje wśród internautów.
-
Mięso na Wielkanoc - Magda Gessler zdradza swój przepis. Tak soczystej szynki na pewno nie jadłeś
Mięso na Wielkanoc jest tak samo obowiązkowe jak karp na Wigilię. Szynka z przepisu Magdy Gessler jest delikatna, soczysta a marynata z miodu i musztardy nadaje jej nieziemskiego smaku. Takie mięso na Wielkanoc skradnie serca wszystkim gościom.
-
Pascha wielkanocna z przepisu Magdy Gessler. Ten składnik symbolizuje dobrobyt. Wiesz, o czym mowa?
Pascha wielkanocna to tradycyjna wielkanocna potrawa popularna m.in. w Ukrainie. Jej podstawowe składniki to twaróg, mleko, śmietana, masło, jajka, wanilia oraz bakalie. Pascha coraz częściej pojawia się na polskich stołach, poznajcie zatem przepi...
-
Gęsie pipki - przepis prosto od Magdy Gessler. Nie przesadź ze śmietaną, a będą place lizać
Gęsie pipki to danie, które pod intrygującą nazwą, ukrywa smaczne i pożywne gęsie żołądki. Wiele osób zapomniało już o podrobach, a wielka szkoda, bo dobrze przyrządzone potrafią smakować jak w najlepszej restauracji. Gęsie pipki według przepisu...
-
Kotlety mielone Magdy Gessler. Zrób według jej przepisu, a będą wyjątkowo soczyste
Dla wielu osób obiad bez tego dania się nie liczy. Przedstawiamy kotlety mielone Magdy Gessler. Słynna restauratorka podzieliła się recepturą, dzięki której mięso będzie bardziej soczyste.
-
Żurek wielkanocny Magdy Gessler. Jeden składnik doda mu niesamowitej głębi
Wielkimi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne. Jedną z potraw, bez której wielu z nas nie wyobraża sobie tych dni, jest aromatyczny żurek. Aby był wyjątkowy, warto skorzystać z porad kulinarnych autorytetów. Zdradzamy, jak robi go znana...
-
Amerykańskie hamburgery z przepisu Magdy Gessler. Sekretem smaku jest odpowiedni dobór sera
Masz ochotę na typowy amerykański lunch, ale nie wiesz jak (i co) przyrządzić? Mamy pomysł - hamburgery według przepisu Magdy Gessler. Wypróbuj koniecznie!
-
Sałatka jarzynowa źle smakuje? Magda Gessler ostrzega, który składnik może być winny. "Bardzo mocny"
Wydaje nam się, że sałatka jarzynowa to banalnie proste danie. Okazuje się, że może być zupełnie inaczej. Magda Gessler zwraca uwagę na to, którego składnika lepiej unikać. Może on zniszczyć smak potrawy.
-
Magda Gessler ruszyła z ofertą na Wielkanoc. Wygląda obłędnie, ale niektóre ceny mogą zwalić z nóg
Wielkanoc już za kilka tygodni! W jednej z restauracji Magdy Gessler można wykupić świąteczny catering. Jakie dania są w ofercie? Ile trzeba za nie zapłacić?
-
Śledź Magdy Gessler. Przepis na śledziową bajaderę z "Kuchennych rewolucji". Smak zawdzięcza ciastu!
Chcesz przyrządzić śledzie i szukasz odpowiedniego przepisu? Nasza propozycja czyni te ryby tak pysznymi, że polubią ją nawet ci, którzy normalnie za nimi nie przepadają! Nasz pomysł to śledź z przepisu Magdy Gessler! Musicie koniecznie spróbować!
-
Golonka po bawarsku. Przepis Magdy Gessler. Kluczowe jest odpowiednie piwo
Pomysł na sycący obiad? Znakomita golonka po bawarsku według Magdy Gessler posmakuje każdemu, kto lubi mięso. Mamy dla was przepis, dzięki któremu golonka wyjdzie doskonała. Sprawdźcie.
-
Pyszna zupa serowa - przepis od Magdy Gessler. Prosty dodatek podbije jej smak
Potrzebujesz zupy na obiad? A może masz trochę sera i mleka i zastanawiasz się, co z tego zrobić? Mamy rozwiązanie! Przepyszna, a zarazem zupa serowa - przepis według Magdy Gessler.
-
Placki ziemniaczane - przepis na ostro według Magdy Gessler. Nie pomiń czwartego kroku
Placki ziemniaczane to jeden z najbardziej lubianych obiadowych dodatków. Jest świetną alternatywą dla klasycznych kartofli, ryżu czy kaszy. Przedstawiamy wam przepis Magdy Gessler na tę potrawę. Koniecznie musicie go wypróbować.
-
Wielkanocny pasztet Magdy Gessler. Trzy rodzaje mięsa i pewien trik zapewnią genialny smak
Dobrze przygotowany pasztet potrafi stać się prawdziwym rarytasem. Tak jest w przypadku wielkanocnego pasztetu Magdy Gessler, którego smak zapewniają 3 rodzaje mięsa. Chcesz uraczyć wielkanocnych gości czymś tradycyjnym i nieziemsko pysznym? Warto...
-
Barszcz czerwony - przepis. Esencjonalny wywar od Magdy Gessler. Zupa idealna nie tylko na Wigilię
Szukasz pomysłu na smaczną i zdrową zupę? A może potrzebujesz receptury na barszcz wigilijny? W obu przypadkach polecamy barszcz czerwony - przepis od samej Magdy Gessler. Wypróbujcie koniecznie!
-
Solianka przepis oryginalny wg starodawnej receptury Magdy Gessler. Tak kiedyś jedli ukraińscy chłopi
Solianka to tradycyjne danie kuchni ukraińskiej - gęsta zupa, ugotowana na mięsnym, rybnym bądź grzybowym wywarze z dodatkiem aromatycznych przypraw ziołowych. Do jej przyrządzenia potrzebujesz tylko kilku ogólnodostępnych składników. W sieci krąż...
-
Jajka faszerowane według Magdy Gessler. Kluczowe dwa składniki zapewne masz w lodówce
Smaczny przepis, który sprawdzi się na każdej imprezie? A może szukasz czegoś na wielkanocny stół? Jeśli tak, to proponujemy jajka faszerowane z pieczarkami według przepisu Magdy Gessler. Przepis, który jest zarazem prosty, przepyszny i bardzo...
-
Kopytka - przepis na łatwy obiad. Magda Gessler zdradza, co zrobić by były miękkie i sprężyste
Kopytka to chyba jedno z najprostszych dań obiadowych, regularnie serwowanych w polskich domach, a także coraz częściej w restauracjach. Jak zrobić te pyszne ziemniaczane kluski, by były delikatne i sprężyste? Magda Gessler zaleca, by trzymać się...
-
Kotlety mielone, czyli najlepszy polski obiad. Magda Gessler dodaje ważny składnik
Kotlety mielone to prawdziwa klasyka polskiej kuchni. Idealne mielone powinny być delikatne, soczyste, a na zewnątrz chrupiące. Co należy zrobić, by kotlety mielone były perfekcyjne? Sekretny składnik, który dodaje Magda Gessler, gwarantuje sukces...
-
Przepis na rosół Magdy Gessler. Restauratorka zdradziła swój trik
Aromatyczny rosół to danie, które kojarzy najprawdopodobniej każdy z nas. Ta zupa to prawdziwa królowa niedzielnych obiadów i wyjątkowych okazji. Warto wziąć pod uwagę, że im dłużej się gotuje, tym lepiej, więc nie należy do ekspresowych dań....