magda gessler
-
Zupa szczawiowa Magdy Gessler i Roberta Makłowicza. Która lepsza?
Zupa szczawiowa to prawdziwy rarytas. Mimo swojej prostoty jest znakomita w smaku i co ważne, bardzo tania. Najlepiej przyrządzić ją w okresie lata, kiedy mamy bezpośredni dostęp do świeżego i ekologicznego szczawiu.
-
Gessler zdradza kulisy i finanse kultowego programu. "To wyłącznie mój pomysł, poparty doświadczeniem"
Kultowego programu "Kuchenne rewolucje" którego twarzą jest Magda Gessler, chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Wiele osób ciekawi jednak fakt, kto finansuje odnowienie restauracji oraz ile to kosztuje. Gessler postanowiła zdradzić kulisy oraz...
-
U Adamczyka tanio nie jest, ale u Gessler jeszcze drożej. Za komunię u gwiazd trzeba wydać krocie
Sezon komunijny w pełni. Restauracje chętnie ogłaszają się jako organizatorzy przyjęcia, które odbywa się po Eucharystii. Lokale gwiazd również oferują możliwość zorganizowania go u siebie. Z jakimi cenami trzeba się liczyć u takich celebrytów jak...
-
Prosty trik Magdy Gessler na wyśmienitą mizerię. Jeden składnik podkręci jej smak
Szykujesz lekką surówkę z ogórków do obiadu? Mizeria jest bardzo łatwa w przygotowaniu i komponuje się doskonale z wieloma daniami. Najczęściej przyrządza się ją np. z dodatkiem jogurtu, śmietany i koperku, ale niektórzy dodają do niej jeszcze kil...
-
Magda Gessler robi ogórki kiszone lepsze niż babcia. Restauratorka ma dwa sekrety - jeden jest dziwny
Ogórki kiszone to niemal polskie dziedzictwo narodowe i nie może ich zabraknąć w żadnej spiżarni. Ogórki kiszone w zasadzie są proste do zrobienia, ale czasem wychodzą miękkie i puste w środku. Jak zrobić perfekcyjne kiszone? Przepis Magdy Gessler...
-
To Magda Gessler podaje na obiad. Głęboki smak z chrupiącym dodatkiem, a to wszystko zrobione w 30 minut
Magda Gessler nie raz udowodniła, że dania spod jej ręki wychodzą smaczne i sycące. Jest tak i w tym przypadku. Potrawa z jej przepisu zapełni brzuchy całej rodziny, a jej zapach i smak nie dadzą o sobie zapomnieć. To prawdziwa bomba aromatyczna.
-
Magda Gessler przyrządza ciasto na pierogi tylko w ten sposób. Będą nieziemsko delikatne
Pierogi to jedno z klasycznych dań kuchni polskiej. W czym tkwi sekret ich doskonałego smaku? Kluczem do idealnego dania jest właściwie przygotowane ciasto. Magda Gessler przyrządza je, łącząc tylko trzy podstawowe składniki.
-
Koniec z suchym i słabym jakościowo mięsem. Kotlety mielone według Magdy Gessler są obłędnie soczyste
Tradycyjny, polski obiad zawsze jest mile widziany na stole. Ważne jednak by kultowe danie smakowało jak u babci. Magda Gessler zdradziła sposób na perfekcyjne i soczyste kotlety mielone, którym nikt się nie oprze. Sekretem smaku jest prostota, al...
-
Marynata do kurczaka na grilla. Magda Gessler robi ją inaczej niż wszyscy - mięso rozpływa się w ustach
Jeśli zazwyczaj marynowaliście kurczaka na grilla w soli, pieprzu i gotowej mieszance przypraw, to dobrze - można i tak. Jednak najlepsza marynata składa się z innych przypraw i nietypowego składnika, który raczej kojarzy się z mizerią niż...
-
Fasolka po bretońsku Magdy Gessler. Ta przyprawa będzie kluczem do idealnego smaku
Fasolka po bretońsku Magdy Gessler to pomysł na smaczny obiad pełen smaku i aromatu. Jej przygotowanie nie jest trudne. Wystarczy połączyć fasolę z kilkoma innymi składnikami i doprawić całość ziołami.
-
Wygląda niepozornie, a smakiem przebija kultowe wypieki. Szarlotka się chowa
-
Jak się nie nabrać na owoce pryskane chemią? Mały szczegół w tym pomoże
-
Na co dzień zasiada za sterami Dreamlinera. Po pracy oddaje się nietypowej pasjiMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Najlepszy sposób na mszyce. Dwa warzywa sprawią, że owady znikną na dobre
-
Krupnik - przepis gospodyni księdza. Zajada się nim nawet biskup
- Moja babcia robi szparagi inaczej niż wszyscy. Tę część każdy wyrzuca
- Ziemniaki w chrupiącej skórce w 5 minut. Nie potrzebujesz piekarnika
- Kwaśniewski wspomina, jak piekł pizzę dla BOR-u. "Cały czas zasuwałem w kuchni"
- Holenderskie kotlety mielone są znakomite i bardzo sycące. Wypróbuj ten przepis
- Zupa szczawiowa Magdy Gessler i Roberta Makłowicza. Która lepsza?
-
Kopytka z przepisu Magdy Gessler to przysłowiowe niebo w gębie. Wystarczy tylko zagnieść 4 składniki
Kopytka to jeden z prostszych pomysłów na obiad. Tradycyjny rarytas lubuje się w odpowiednim gatunku ziemniaków oraz złotych proporcjach. Magda Gessler zdradza mistrzowski patent, który gwarantuje smaczny, miękki i jędrny efekt. Tu króluje prostot...
-
Przepis na naleśniki Magdy Gessler. Dzięki proporcjom są pyszne i tak elastyczne, że można zawiesić na nich obrazek
Naleśniki zazwyczaj robimy "na oko" i sto razy wyjdą idealne, a za sto pierwszym nie. Dziś jednak zdradzimy patent na to, by naleśniki wychodziły perfekcyjne za każdym razem. Magda Gessler stawia na konkretne proporcje i konkretną wodę. Naleśniki...
-
Sałatka piwna Gessler to zbawienie gdy lodówka świeci pustkami. Zrobisz ją w 5 minut, a zapełni brzuch na długo
W ostatnim czasie wiele osób sięga po sałatki. Magda Gessler proponuje lekką przekąskę, która bogata jest w ciekawe połączenia smakowe. Sprawdzi się jako dodatek do obiadu i jako przystawka.
-
Co nie powinno znaleźć się na wielkanocnym stole? Najczęściej popełniane błędy według Magdy Gessler
Wielkanoc dla wielu osób jest najważniejszym okresem w roku. Rodzinne spotkania i wspólne spożywanie posiłków sprzyja zacieśnianiu więzów rodzinnych. Warto jednak zadbać o to, jakie potrawy wylądują na wielkanocnym stole. Magda Gessler podpowiada,...
-
Przetestowałyśmy wielkanocną ofertę Magdy Gessler. Mazurek? Sztos! Ale pasztet? "Przykro mi"
W tłusty czwartek testowałyśmy pączki Magdy Gessler, więc postanowiłyśmy pójść za ciosem i tym razem spróbować kilku potraw z oferty wielkanocnej restauratorki. Zamówiłyśmy żur na prawdziwkach, sałatkę jarzynową, pasztet z dziczyzny i grzybów oraz...
-
Zapomnij o mdłej jarzynowej. Przepis na sałatkę wielkanocną "z jajem" od Magdy Gessler
Sałatka jarzynowa to klasyka, jednak w te święta warto nieco zaszaleć w świątecznym menu. Magda Gessler zna doskonały patent na smaczny rarytas. Sałatka "z jajem" nie ma sobie równych, a wszystko dzięki prostym składnikom i grzybowemu dodatkowi,...
-
Magda Gessler nie oszczędza na składnikach. Jej bogracz jest tak sycący, że zastępuje drugie danie
To, co wychodzi spod ręki najpopularniejszej restauratorki w Polsce, zazwyczaj zbiera bardzo dobre opinie. Tak samo jest z tą zupą. Ma w sobie to, co najlepsze. Zwróć uwagę na mięso, bo to ono jest tu najważniejsze.
-
Ten zakazany składnik to zagrożenie dla sałatki jarzynowej. Magda Gessler wpisała go na czarną listę
Nie ma Wielkanocy bez sałatki jarzynowej. Tradycyjny rarytas wymaga jednak odpowiedniego przygotowania. Magda Gessler przestrzega jednak przed jednym składnikiem. Ten produkt trafił na czarną listę - sprawia, że sałatka szybko się psuje.
-
W sklepach cały czas drożeje, w domu zrobisz go za grosze. Nie rób gwałtownych ruchów, a na pewno wyjdzie
Ceny majonezu ciągle idą w górę, dlatego jest to odpowiedni czas na zrobienie go własnoręcznie. Aby wyszedł odpowiednio kremowy, zastosuj się do ważnej rady. Jeśli ją zlekceważysz, może nic z niego nie wyjść.
-
Majonez domowy Magdy Gessler - przepis. Trzeba pamiętać o jednej kluczowej zasadzie
Majonez domowy będzie smakować dużo lepiej niż gotowy produkt. Sprawdzi się w przypadku wielu wielkanocnych potraw, można dodawać go do sałatek, jajek faszerowanych czy wędlin. Sprawdź, jak wykonuje go znana restauratorka.
-
Mistrzowskie schabowe Magdy Gessler. Zanurz mięso w tych składnikach, a wyjdzie obłędnie soczyste
Kotlety znowu wyszły niesmaczne i przypominają gumową podeszwę? Zażegnaj ten kulinarny koszmar raz na zawsze. Przepis na schabowe Magdy Gessler to prawdziwy rarytas - mięso jest soczyste, kruche i delikatne. Wszystko to za sprawką dwuskładnikowej...
-
Zupa gulaszowa z przepisu Magdy Gessler. Jest obłędnie aromatyczna. Jej zapach unosi się w całym domu
Zupa gulaszowa coraz częściej gości w naszych domach. Nic dziwnego, ponieważ jest obłędnie aromatyczna i przepyszna. Magda Gessler zdradza, jak ją przygotować, by zaskoczyć domowników.
-
Ten odcinek wzruszył widzów. Pomoc Magdy Gessler nie wystarczyła. Znany bar chyli się ku upadkowi. "Jesteśmy w czarnej..."
Bar Agata istnieje od 1965 roku i w Gorzowie Wielkopolskim ma już status kultowego. W listopadzie 2021 o lokalu usłyszała cała Polska. Magda Gessler przeprowadziła tam rewolucję. Wydawało się, że wszystko zmierza w dobrym kierunku, bo klienci...
-
Sałatka szwabska z mortadeli Magdy Gessler. W "Kuchennych Rewolucjach" robi furorę, więc w twoim domu też
Sałatka szwabska z mortadeli Magdy Gessler to prawdziwy hit "Kuchennych Rewolucji". Nie musimy jednak odwiedzać restauracji, by jej spróbować. Teraz może pojawić się i w naszych domach. Jak przygotować sałatkę szwabską z mortadelą? Odpowiadamy.
-
Wielkanoc u Gessler nie na każdą kieszeń. Żur za 75 zł, a pasztet jeszcze droższy. Cena połówki jajka też zwala z nóg
Zbliżająca się Wielkanoc zmusza nas do zastanowienia się, co postawić na świątecznym stole. Jeśli nie po drodze wam z gotowaniem, można sięgnąć po gotowe dania. W Delikatesach "U Fukiera" Magdy Gessler jest już dostępna wielkanocna oferta. Ceny ni...
-
Wielkanocny żurek to nie twoja bajka? "Jajowa ze szczawiem" to najlepsza receptura od Magdy Gessler
Klasyczny żurek to wielkanocna tradycja, jednak ciekawą alternatywą może być nieco bardziej oryginalne połączenie. Magda Gessler poleca przepis na "jajową ze szczawiem", która kusi aromatem i obłędnym smakiem. Sekretem jest odpowiednie przygotowan...
-
Przepis na krupnik Magdy Gessler. Dodaj odrobinę tego płynu, a efekt cię zaskoczy
Tradycyjna polska kuchnia bogata jest w aromatyczne buliony i zupy. Krupnik to klasyk, który często gości na naszych stołach, jednak nie zawsze bliski jest ideałowi. Magda Gessler zdradza przepis na perfekcyjną zupę z nietypowym dodatkiem, który...
-
Nauka gotowania pod okiem Gessler. Za kilka godzin z restauratorką trzeba słono zapłacić. Miesięczna wypłata wystarczy?
Gotować jak mistrz kuchnia chciałby chyba każdy, ponieważ jedzenie to spora część naszego życia. Magda Gessler wyszła naprzeciw tym potrzebom i postanowiła zorganizować kurs. Za 3 godziny spędzone z polską ikoną gastronomii trzeba nieźle zapłacić....
-
Gessler nie oszczędza na wielkanocnym pasztecie. 3 rodzaje mięsa to nie wszystko. Dodaje też garść tego składnika
Wielkanoc juz za pasem, dlatego warto zainteresować się daniami, które postawi się na świątecznym stole. Magda Gessler proponuje pasztet, bez którego świętowanie nie będzie już tak smaczne. Co dodaje do niego, aby był najlepszy? 3 rodzaje mięsa i...
-
Postny żurek Magdy Gessler zrobisz w mniej niż pół godziny. W daniu gwiazdy ten składnik jest zbędny
Świąteczna zupa w wydaniu Magdy Gessler jest bardzo szybka w przygotowaniu. Co więcej, do jej przyrządzenia będą potrzebne tylko zakwas i przyprawy. Dodatkowo zupę można ozdobić w talerzu pokrojonym jajkiem.
-
Pasta jajeczna Magdy Gessler z Kuchennych rewolucji to hit w menu. Jej sekret tkwi nie tylko w jajkach
Pasta jajeczna Magdy Gessler jest genialna w swej prostocie. Kluczowy jest jednak dobór składników. Chodzi nie tylko o wysokiej jakości jajka, lecz także o konkretne przyprawy, które nadają jej wyrazistego smaku.
-
Naleśniki - przepis Magdy Gessler. Restauratorka zdradza, co zrobić, by były puszyste jak obłoczki
Naleśniki - przepis Magdy Gessler świetnie sprawdzi się w każdym domu. Jeśli kochacie delikatne, puszyste jak obłoczki pankejki, zdecydowanie powinniście go wypróbować. Królowa gastronomii zdradza krok po kroku, w jaki sposób je przygotować.
-
Koniec z suchymi wiórami. Gessler zdradziła sekret zawsze soczystego mięsa. Ta rada odmieni twoje gotowanie
Magda Gessler dzięki doświadczeniu wie, że odpowiednio przygotowane mięso gwarantuje sukces każdego dania. Podczas gotowania gjuweczu zdradziła co zrobić, aby zawsze było ono miękkie i soczyste. Nie uwierzysz gdzie popełniasz błąd.
-
Placki ziemniaczane z przepisu Magdy Gessler będą lepsze niż te od babci. Kluczowy jest jeden składnik
Ziemniaki to nieodłączny element kuchni polskiej. To warzywo występuje w prawie każdym daniu i nic dziwnego, bo często swoim smakiem zespala wszystko w jedną całość. Placki ziemniaczane z przepisu Magdy Gessler to pyszny sposób na obiad....
-
Ryba na obiad w Środę Popielcową. Magda Gessler robi najlepszego łososia, a kluczem jest wyrazisty sos
Dziś Środa Popielcowa, czyli jeden z ważniejszych dni w roku liturgicznym. Katolicy przywiązują do niego szczególną wagę i jak nakazuje tradycja - powstrzymuja się tego dnia od jedzenia mięsa, za to nie żałują sobie ryb. Dziś mamy dla was przepis ...
-
Bigos Magdy Gessler. Przepis na staropolski obiad. Podgrzej go następnego dnia, a poczujesz różnicę
Bigos Magdy Gessler, przepis skomponowany z produktów najlepszej jakości. Dzięki temu smak staropolskiej potrawy jest unikatowy, a z każdym kolejnym podgrzaniem staje się jeszcze bardziej aromatyczny. Jak go przyrządzić? Sprawdź i przekonaj się, ż...
-
Magda Gessler przerażona tym, co znalazła w restauracji z Kuchennych rewolucji. "Ja bym nic nie tknęła"
Magda Gessler zasłynęła tym, że odmienia (a w niektórych przypadkach stara się odmienić) oblicze restauracji, których właściciele nie radzą sobie z prowadzeniem biznesu. Przez lata odwiedziła już mnóstwo miejsc, których czystość często pozostawiał...
-
Pączki od Gessler bez wydawania fortuny. Zjedz przysmak restauratorki bez czekania w kolejce
Z roku na rok przysmaki znanej restauratorki zdobywają coraz to większą popularność. Kolejki przy jej lokalach piętrzą się szczególnie w okresie tłustego czwartku. Nic dziwnego, ponieważ przez niektórych pączki Magdy Gessler są jednymi z lepszych...
-
Kupiłam pączki u Magdy Gessler. Zapłaciłam 96 zł. Smak? "Dałabym najwyżej 6 zł"
Tłusty czwartek to czas, kiedy wszyscy wszędzie mówią o pączkach (ewentualnie o faworkach). Jest to zatem idealny moment, aby trochę je potestować. Najwięcej mówi się zazwyczaj o pączkach Magdy Gessler (choć na ostatniej prostej chyba zaczyna...
-
Wojewódzki znokautował Magdę Gessler. Za pączka gwiazdor życzy sobie niemal trzy razy tyle, co blond restauratorka
Kuba Wojewódzki prowadzi w Gdyni restaurację Niewinni Czarodzieje TrzyZero. W lokalu można zjeść lunch, napić się drinka ze znajomymi, a z okazji tłustego czwartku także zjeść pączka. I to nie byle jakiego, bo z jadalnym złotem. Do tej pory...