magda gessler
-
Pizzeria w "Kuchennych rewolucjach" serwuje pizzę za 48 zł. Zdaniem Magdy Gessler to "za tanio"
W najnowszym sezonie "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler wybrała się na warszawską Wolę, by uratować pizzerię prowadzoną przez Pawła i Radka. Jak wyszło? Okazuje się, że pomysł znanej restauratorki był strzałem w dziesiątkę.
-
Gessler skrytykowała błędy Polaków. Kotlety schabowe nie wychodzą z lenistwa? "Nam się nie chce"
Jak zrobić kotlety schabowe krok po kroku? Już jeden błąd może zrujnować finalny efekt. Magda Gessler w wywiadzie dla "Viva" wskazała, o czym Polacy najczęściej zapominają podczas ich przyrządzania.
-
Magda Gessler dodaje to do zupy krem z cukinii. Uważa, że dzięki temu ma lepszy i głębszy smak
Magda Gessler znana jest z oryginalnych pomysłów kulinarnych, które z chęcią wykorzystuje. Nawet cukinia nie jest jej straszna i robi z niej dużo smakowitych potraw. Jedną z nich jest zupa krem, a dzięki temu dodatkowi, jest ona dużo smaczniejsza.
-
Magda Gessler pokazała najlepszy przepis na upał. "Nic tak nie orzeźwia"
Gdy za oknem praży słońce, nikomu raczej nie chce się gotować. W końcu żadna to przyjemność stać w nagrzanej kuchni. Na szczęście przepłacenie za zamawiane jedzenie nie jest jedynym wyjściem z tej sytuacji. Można przygotować pyszne dania na zimno,...
-
Ogórki Gessler są tak dobre, bo do słoików wrzuca te liście. Moja teściowa jest nimi zachwycona
Magda Gessler od wielu lat jest ceniona na polskiej scenie kulinarnej. "Kuchenne rewolucje", które prowadzi, wzbudzają wielkie emocje, a do tego zbierają przed telewizorami całe rodziny. Jeśli chcesz tak jak ona, ikona gastronomii robić najlepsze...
-
Książulo poszedł na grochówkę do lokalu po "Kuchennych rewolucjach". Zaskoczyły go ceny. "Nie wygląda"
"Kuchenne rewolucje" to program, który od lat bawi widzów, lecz także pomaga restauracjom, którym grozi upadek. Nie wszystkie rewolucje są udane, ale wizyta w tej knajpie zaskoczyła znanego youtubera, Książula.
-
To nie zła kuchnia była powodem kłopotów. Czy Pyszny Zajazd z "Kuchennych rewolucji" nadal istnieje?
Magda Gessler karczmę Zapiecek pod Lublinem odwiedziła pod koniec 2018 roku. Efekty przeprowadzonej przez nią rewolucji można oglądać w szóstym odcinku 19. sezonu programu. Jedzenie, choć nie było wybitne, nie okazało się głównym problemem lokalu....
-
Sałatka szwabska Magdy Gessler. Zrobiła furorę w "Kuchennych rewolucjach"
Sałatka szwabska, jak sama nazwa wskazuje, pochodzi z kuchni niemieckiej. Kuchnię niemiecką i polską łączy wiele rzeczy, wymienić można zamiłowanie do dań z ziemniaków, tłustych mięsiw oraz kiełbasek, dlatego także przepis na sałatkę szwabską...
-
Ciasto na pierogi Magdy Gessler to ideał. Restauratorka zawsze pomija jeden składnik
Idealne ciasto na pierogi powinno być miękkie, elastyczne i łatwo się rozwałkowywać. Dzięki temu później łatwiej będzie zlepić ze sobą brzegi. Dobrze sklejone brzegi to z kolei sukces w trakcie gotowania. Co zrobić, żeby spełnić wszystkie te...
-
Spróbowali trzech jagodzianek, ale królowa była tylko jedna. Potem poznali cenę. "Nie kupiłbym"
Poprosiliśmy mieszkańców Warszawy, by wskazali, która jagodzianka najbardziej im smakuje. Do wyboru mieli domową, z cukierni sieciowej oraz od Magdy Gessler. Nie wiedzieli jednak, która skąd jest. Jaki był ich werdykt? Zgodnie wskazywali jedną, al...
- Babcie robiły pierogi tylko z tej mąki. Ciasto jest miękkie i elastyczne
- Co zrobić zamiast placków ziemniaczanych? Oto alternatywa
- Nowa kolekcja w Pepco. Na co warto zwrócić uwagę? MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Co dodać do pasty z jajek? Możliwości jest dużo. Spróbujesz z warzywem?
- Zamiast twarogu włóż do pierogów ten ser. Na dobre zapomnisz o ruskich
- Tak się jadło w PRL-u! Młodzież nie ma szans w tym QUIZIE!
- Jak zrobić kompot z winogron? Moja ciocia opanowała to do perfekcji
- Tarte buraczki Babci Anieli. Ani kropli octu, a smak rewelacja
- Owocowy zawrót głowy. Leć do sklepu po sezonowe owoce i upiecz rarytas
- Jaka cebulę sadzić na szczypiorek? Oto najlepsza odmiana
-
"Kuchenne rewolucje" zaliczyli na czwórkę z plusem, ale lokal zamknęli. "To skandal po prostu"
W jednym z odcinków "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler zawitała do Sieradza. Rodzeństwo, które prowadziło lokal, potrzebowało pomocy restauratorki. I choć ta zakończone rewolucje w oceniła pozytywnie, lokal nie przetrwał próby czasu.
-
Ceny u Gessler idą w górę. Jagodzianka osiągnęła rekord? Lara tłumaczy. "Nikt nie musi kupować"
Sezon na jagody to idealny moment na skosztowanie owocowych drożdżówek. Pierwsze bułeczki już pojawiły się w cukierniach i sklepach, w tym na półkach u Magdy Gessler. Jaka jest cena słodkości w 2024 roku?
-
Magda Gessler zniesmaczyła fanów na Instagramie. "W życiu nie widziałam czegoś tak obrzydliwego"
Magda Gessler na Instagramie często pokazuje momenty ze swojego życia, promuje "Kuchenne rewolucje" i od czasu do czasu publikuje wideo z przepisami. Niedawno gwiazda zamieściła jednak film, który wywołał wśród jej fanów niemałe emocje. Widać na n...
-
Prowadził lokal z Gessler. Rozstali się w atmosferze skandalu. "Liczba gości rośnie, a nie spada"
W 2021 roku doszło do głośnego zakończenia współpracy pomiędzy Magdą Gessler a Schroniskiem Bukowina (wtedy Schronisko Smaków). Restauracja działa dalej i bardzo dobrze sobie radzi. "Liczba gości rok do roku rośnie, a nie spada, więc nie mamy na c...
-
Kotlety Gessler z baru "Agata" trudno przebić. Główny składnik najpierw ugotuj, a później posiekaj
Magda Gessler to ikona polskiej gastronomii i każdy, kto ją zna, wie, że jej przepisy są sprawdzone i zawsze pyszne. Z wieloma recepturami gwiazdy można się zapoznać, oglądając "Kuchenne rewolucje". Ten przepis pochodzi właśnie z jednego z odcinkó...
-
Zamówiła u Gessler zupę i się zaczęło. "Chyba potrzeba tu rewolucji". Danie uznała za "niejadalne"
Blanka Lipińska zabrała rodziców na niedzielny obiad do restauracji "Słodki Słony" Magdy Gessler. Na miejscu przeżyła spore rozczarowanie, którym podzieliła się w mediach społecznościowych. Poszło o botwinę.
-
Po "Kuchennych rewolucjach" zaszaleli. Ceny w barze podskoczyły nawet o 100 procent
Magda Gessler w kolejnym odcinku "Kuchennych rewolucji" postanowiła pomóc przydrożnemu barowi. Zszokował ją jednak nie tylko smak jedzenia, ale także historia właścicielki tego miejsca. Restauratorka zarządziła wielkie zmiany, od nazwy miejsca aż ...
-
Przeszli rewolucję Magdy Gessler. Teraz wystawiają restaurację na sprzedaż
Gdański lokal Mio Gastro rewolucję przeszedł w czerwcu 2023 roku. Magda Gessler przemianowała go na Trattorię Melone Rosa. Tradycyjnie zmieniła też wystrój i opracowała kartę dań. Gdy kilka tygodni później wróciła, określiła restaurację mianem...
-
Zupa od Magdy Gessler lepsza od tradycyjnego żurku. Tu króluje inny składnik niż zakwas
Zamiast wzdychać do wielkanocnego żurku lepiej postaw na oryginalny przepis prosto od Magdy Gessler. Restauratorka zamienia zupę na zakwasie na nieco bardziej wyraziste smaki i ostrzejsze aromaty. Tu króluje inny, wiosenny składnik i to w...
-
Gessler kontra Gessler. Który przepis na jajka faszerowane jest lepszy? Nie ma w nich grama majonezu
Do świąt wielkanocnych zostało już niewiele czasu. Powoli zaczynamy obmyślać menu i szukać przepisów. Jeśli na twoim stole nie może zabraknąć jajek faszerowanych, wypróbuj dwie propozycje na farsz. Ich autorami są Magda Gessler i Mateusz Gessler.
-
Magda Gessler i Ewa Wachowicz na Wielkanoc robią pierogi z wyjątkowym farszem. Które lepsze?
Pierogi na Wielkanoc stają się coraz bardziej popularne. Szukasz sprawdzonego przepisu na świąteczny obiad? Sprawdź propozycje od znanej restauratorki oraz królowej programów kulinarnych. Pierogi z wyjątkowym farszem to gwarancja długich rozmów pr...
-
Magda Gessler mówi, co czuje, gdy rewolucje się nie udają. "Widzę, jak ludzie mnie oszukują"
Magda Gessler prowadzi "Kuchenne rewolucje" od 2010 roku. Przez 14 lat pomogła wielu restauracjom, wiele jednak, mimo jej wsparcia i wskazówek, nie przetrwało. W rozmowie z Plotkiem gwiazda zdradziła, co czuje, gdy knajpie się nie wiedzie. Wyjawił...
-
To źle wpłynie na smak żurku. Magda Gessler przestrzega, by nie dodawać tego składnika
Żurek wielkanocny to w wielu domach punkt obowiązkowy. Każdy robi go trochę inaczej, po swojemu, korzystając często z przepisu, który jest w rodzinie od pokoleń. Magda Gessler przestrzega jednak przed popularnymi błędami, które być może popełniamy...
-
Zjadłam w knajpie po "Kuchennych rewolucjach". Magda Gessler nie wyszła stamtąd zadowolona
Do niedawna mieszkańcy warszawskiego Ursynowa znali ją jako Karpielówkę. Restauracja jednak cienko przędła, więc z pomocą ruszyła Magda Gessler i przemianowała ją na Karczmę u Ceprów. Droga do przeprowadzenia rewolucji była jednak wyboista, a...
-
W rodzinie Magdy Gessler tak robi się sałatkę jarzynową. Ważna zasada dotyczy warzyw - nie każdy ją stosuje
Sałatka jarzynowa to królowa naszych świątecznych stołów i nie znam osoby, która nie robi jej na Wielkanoc. Magda Gessler także stawia u siebie salaterkę z sałatką jarzynową i zdradziła swój rodzinny przepis. Oprócz konkretnych grzybków...
-
Magda Gessler nie używa tych jajek. Jej zdaniem psują cały smak
Lubisz podawać swojej rodzinie na śniadanie jajka w różnej postaci, ale masz wrażenie, że te, których używasz, są niesmaczne? Magda Gessler zdradza sekret. Od dziś każda potrawa, jaką podasz, zyska wyrazu.
-
U Magdy Gessler znów zaszaleli z cenami. Kwota za jajka wbija w fotel
W Delikatesach U Fukiera, które działają przy warszawskiej restauracji Magdy Gessler, można już zamawiać wielkanocne potrawy. Ceny do niskich nie należą. Ba, są nawet o kilka złotych wyższe niż przed rokiem. Zaskakuje zwłaszcza kwota, którą trzeba...
-
Mazurek czekoladowo-orzechowy Magdy Gessler to hit na Wielkanoc. W moim domu trzeci rok z rzędu
Moja babcia mawiała, że bez mazurka nie ma Wielkanocy. Co roku staram się kontynuować więc tę tradycję. W 2024 kolejny już raz przygotuję mazurka Magdy Gessler. Trzy lata z rzędu był hitem wśród moich gości. Jestem pewna, że tak będzie i tym razem.
-
Leśna galaretka według Magdy Gessler. Doskonale prezentuje się na wielkanocnym stole
Leśna galaretka wieprzowa z borowikami to fenomenalne połączenie smakowe, które świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. Domownicy i goście będą wręcz prześcigać się o dokładkę. Jak zrobić zimne nóżki z grzybami? Wystarczy podążać za przepisem...
-
Pasta jajeczna Magdy Gessler. O jej wyjątkowym smaku decyduje zaskakująca przyprawa
Może być przyrządzona na wiele sposobów, jednak ten, który zaprezentowała Magda Gessler w jednym z odcinków "Kuchennych rewolucji", z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym amatorom potraw z jajek. Pasta jajeczna wraca do łask...
-
Od święta i na co dzień. Zupa chrzanowa Magdy Gessler gotuje się ekspresowo. Tylko 8 składników
Jednym z najlepszych zamienników żurku nie tylko od święta, ale i na co dzień, jest zupa chrzanowa. Przepis jest prosty, a rozsławiła go Magda Gessler. Jak zrobić zupę chrzanową i co będzie ci potrzebne? Postaw na te składniki i technikę, a sukces...
-
Magda Gessler naleśniki robione "na oko" wyrzuciłaby razem z talerzem przez okno. Lepiej wypróbuj jej sekret
Choć wydaje się, że naleśniki nie są skomplikowanym daniem, to warto zwrócić większą uwagę na proporcje. Magda Gessler mówi nie metodzie "na oko". Podpowiada też, jakiej mąki użyć, by naleśniki były mięciutkie i elastyczne.
-
Kotlety schabowe mogą być jeszcze lepsze. Kulinarni specjaliści zdradzają swoje triki
Kotlety schabowe często pojawiają się w polskich domach. Nic dziwnego - to tradycyjny, bardzo smaczny obiad. Nie wszystkim schabowe wychodzą jednak tak, jak powinny. Kulinarni specjaliści zdradzili jednak, co powinniśmy w takich przypadkach robić.
-
Sprawdziliśmy, czy rozpoznamy pączki bez patrzenia. Dyskont, cukiernia czy Gessler? "Czuć pieniądze"
Nie da się ukryć, że wzrok odgrywa dużą rolę w ocenie danej potrawy. Nie bez powodu mówi się, że "je się oczami". Często sugerujemy się wyglądem jedzenia i przez to wyżej je oceniamy (choć czasem można też srogo się rozczarować). Postanowiliśmy...
-
Ewa Wachowicz komentuje ceny pączków u Gessler. "Nie lubię zaglądać do czyjejś kieszeni"
Ewa Wachowicz w rozmowie z Plotkiem powiedziała, co sądzi o cenach pączków u Magdy Gessler. Te bowiem kosztują w tym roku aż 22 złote za sztukę. Gwiazda przyznała, że nie lubi dyskutować o cenach. Wszystko bowiem kryje się w składnikach. - Zależy,...
-
Chcesz zjeść pączka od Piotra Adamczyka? Przed wyjściem lepiej wypchaj portfel pieniędzmi
Ile kosztują w tym roku pączki u Piotra Adamczyka? Jeśli planujesz zakupy w cukierni aktora na warszawskim Mokotowie, lepiej przed wyjściem wypchaj portfel pieniędzmi. W tym roku te słodkie łakocie są jeszcze droższe.
-
Nie mogłam uwierzyć, gdy zobaczyłam przepis na pierogi Magdy Gessler. Rzadko spotykany farsz
Gdy myślimy o pierogach, pierwsze do głowy przychodzą nam zazwyczaj pierogi z mięsem, kapustą i grzybami, ruskie albo na słodko, np. z owocami lub serem. Magda Gessler postanowiła jednak nieco zaszaleć i pokazać na Instagramie, że pierogi można...
-
Magda Gessler nazwała go ulubioną przyprawą Polaków. Przyspiesza trawienie, uśmierza ból
Ląduje w barszczu czerwonym, flakach, żurku, sosach. Dodaje się go do roślin strączkowych, np. bobu i fasoli, i to nie tylko dla smaku. Jest składnikiem kiełbas i innych mięs. Ma więc mocno ugruntowaną pozycję w polskiej kuchni, a Magda Gessler w...
-
Magda Gessler przebiła samą siebie. Jej pączki jeszcze nigdy nie były tak drogie. "Ceny nowojorskie"
Tłusty czwartek zbliża się wielkimi krokami, więc niedługo wyruszymy po pączki. Ceny za słodkości od celebrytów co roku budzą kontrowersje. W tym roku zdaniem niektórych Magda Gessler przeszła samą siebie. Ile kosztują pączki u Magdy Gessler?...
-
Pączki Gessler bez kupowania ich w cukierni. Z tego przepisu są lepsze niż od babci
Magda Gessler co roku szokuje cenami, które można zobaczyć w jej cukierni. Zbliżający się tłusty czwartek sprawił, że w tym miejscu możemy zakupić pączki, które nie są na kieszeń każdego. Jednak z tym przepisem możemy wykonać smakołyki z przepisu...