magda gessler
-
TestujemyMagda Gessler sprzedaje jajka za 41 zł. Spróbowałyśmy ich. "U babci lepsze"
Produkty sezonowe (słynne pączki za 23 zł) oraz oferta świąteczna od Magdy Gessler zwykle wzbudzają spore zainteresowanie. Postanowiłyśmy sprawdzić, jak smakują potrawy, które można zamówić u niej na Wielkanoc. Wybór jest szeroki, dlatego nie...
-
Najlepszy mazurek pod słońcem? Wypróbuj trik z widelcem Magdy Gessler. Zawsze się sprawdza
Choć mazurek jest jednym ze sztandarowych przysmaków wielkanocnych, nie ma co szukać jednego ścisłego przepisu. Ja przygotowuję wersję czekoladową zainspirowana trikiem Magdy Gessler. Zakłada on idealnie kruche ciasto zagniecione na ugotowanych na...
-
Przejrzałam wielkanocny catering Magdy Gessler. Cena jajek wbiła mnie w fotel
W Delikatesach U Fukiera, które działają przy słynnej restauracji Magdy Gessler, co roku można zamawiać świąteczne potrawy. Sprawdziłam więc, jak wygląda tegoroczna oferta i ile trzeba zapłacić za poszczególne dania. Chyba najdłużej wpatrywałam si...
-
Gołąbki na zimno od Magdy Gessler są inne niż wszystkie. Zawiń, a rodzina nie odklei się od talerzy
Znudziła ci się surówka z kiszonej kapusty albo colesław? Ten przepis jest dla ciebie. Nie tylko smakuje doskonale, ale stanowi świetny dodatek do obiadu. Jak zrobić gołąbki na zimno? Tak przygotowuje je Magda Gessler.
-
Pączki u Gessler znów podrożały, ale to faworki są królami drożyzny. Cena jak za kolację w knajpie
Lokale Magdy Gessler słyną z wysokich cen. Nie każdy może pozwolić sobie na to, żeby pójść tam na obiad lub kupić pączka w cukierni, którą restauratorka prowadzi z córką. Karnawałowe słodkości drożeją u gwiazdy z roku na rok. W przypadku pączków...
-
Ten quiz ułożyła Magda Gessler! Wiesz wszystko o kuchni? Sprawdź się!
Kuchnia polska nie ma dla ciebie tajemnic? To się jeszcze okaże! Ten quiz ujawni czy jesteś prawdziwym kulinarnym specjalistą. Trzymamy kciuki, jednak ostrzegamy, że na komplet punktów liczyć mogą tylko prawdziwi geniusze!
-
Magda Gessler zawsze wrzuca kilka do rosołu. Podkręcą smak i pomogą na trawienie
Każdy robi rosół na swój sposób. Choć baza zazwyczaj jest bardzo podobna, to jednak poszczególne przepisy mogą różnić się dodatkami. A lista tych, które można wrzucić do rosołu, jest baaardzo szeroka. To nie tylko podstawowe przyprawy, jak pieprz,...
-
Wachowicz i Gessler oferują catering na święta. Niektóre ceny zwalają z nóg. Ile za jarzynową?
Osoby zabiegane albo te, które nie lubią gotować, mogą przed świętami Bożego Narodzenia skorzystać z cateringów. Oferuje je m.in. Ewa Wachowicz oraz Magda Gessler. Sprawdziliśmy, co można zamówić i jakie są ceny.
-
Ciasto na pierogi Magdy Gessler nigdy nie jest twarde. Jeden składnik zostawia w lodówce
Zrobienie pierogów generalnie nie jest trudne, choć ciasto bywa problematyczne. Nie powinno być ani zbyt cienkie, ani zbyt grube. Idealnie, gdy jest delikatne i elastyczne. Spełnienie wszystkich tych wymogów może wydawać się nierealne. Z pomocą...
-
Magda Gessler będzie miała nowy program w TVN. Takiego formatu chyba nikt się nie spodziewał
Magda Gessler do tej pory była znana widzom TVN przede wszystkim z "Kuchennych rewolucji". Jest również jurorką w programie "MasterChef". Od stycznia gwiazdę będzie można oglądać w nowej roli. Czujni obserwatorzy Gessler na Instagramie już...
-
Zapomnij o pasztecie. Zamiast tego zrób wielkopolski przysmak. Zachwyca się nim nawet Magda Gessler
Jak zrobić wątrobiankę do słoików? Tym nieco zapomnianym, wielkopolskim przysmakiem zajada się nawet Magda Gessler. Zdecydowanie bije na głowę inne, podobne smarowidła do chleba. Jest smaczna i prosta do przyrządzenia.
-
Porównałyśmy rogale od Gessler i poznańskie z certyfikatem. Werdykt? "W życiu bym nie kupiła"
Rogale świętomarcińskie to symbol 11 listopada. Jednak tylko oryginalne, z certyfikatem, mogą nosić tę nazwę. Pozostałe nazywane są więc np. rogalami marcińskimi, rogalami z białym makiem lub rogalami na 11 listopada. Czy jednak różni je tylko...
-
Rogale marcińskie są już u Gessler. Jeszcze droższe niż rok temu. Cena przebiła magiczną barierę
Rogale świętomarcińskie na 11 listopada są jak pączki na tłusty czwartek. Wywodzą się z Poznania, ale zdobyły popularność w całej Polsce, przy czym trzeba podkreślić, że nie wszędzie mogą się tak nazywać. Nafaszerowane masą makową wypieki sezonowo...
-
Ten quiz ułożyła Magda Gessler! Wiesz wszystko o kuchni? Sprawdź się!
Kuchnia polska nie ma dla ciebie tajemnic? To się jeszcze okaże! Ten quiz ujawni czy jesteś prawdziwym kulinarnym specjalistą. Trzymamy kciuki, jednak ostrzegamy, że na komplet punktów liczyć mogą tylko prawdziwi geniusze!
-
Placki ziemniaczane Magdy Gessler nigdy nie ciemnieją. Do masy dodaje łyżkę tego składnika
Magda Gessler dla wielu osób stanowi autorytet kulinarny. W "Kuchennych rewolucjach" często dzieli się wskazówkami dotyczącymi gotowania nie tylko z uczestnikami programu, lecz także zwracając się wprost do widzów. Restauratorka zdradziła m.in., j...
-
Oto karpatka, którą pochwaliła nawet Gessler. Wygląda dobrze, a smakuje jeszcze lepiej. "To jest to!"
Właśnie wystartowała nowa edycja "MasterChefa". W drugim odcinku uczestnicy musieli przygotować karpatkę. Okazało się, że nie jest to takie proste, jak mogłoby się wydawać. Magda Gessler udzieliła kilku przydatnych rad.
-
Pizzeria w "Kuchennych rewolucjach" serwuje pizzę za 48 zł. Zdaniem Magdy Gessler to "za tanio"
W najnowszym sezonie "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler wybrała się na warszawską Wolę, by uratować pizzerię prowadzoną przez Pawła i Radka. Jak wyszło? Okazuje się, że pomysł znanej restauratorki był strzałem w dziesiątkę.
-
Gessler skrytykowała błędy Polaków. Kotlety schabowe nie wychodzą z lenistwa? "Nam się nie chce"
Jak zrobić kotlety schabowe krok po kroku? Już jeden błąd może zrujnować finalny efekt. Magda Gessler w wywiadzie dla "Viva" wskazała, o czym Polacy najczęściej zapominają podczas ich przyrządzania.
-
Magda Gessler dodaje to do zupy krem z cukinii. Uważa, że dzięki temu ma lepszy i głębszy smak
Magda Gessler znana jest z oryginalnych pomysłów kulinarnych, które z chęcią wykorzystuje. Nawet cukinia nie jest jej straszna i robi z niej dużo smakowitych potraw. Jedną z nich jest zupa krem, a dzięki temu dodatkowi, jest ona dużo smaczniejsza.
-
Magda Gessler pokazała najlepszy przepis na upał. "Nic tak nie orzeźwia"
Gdy za oknem praży słońce, nikomu raczej nie chce się gotować. W końcu żadna to przyjemność stać w nagrzanej kuchni. Na szczęście przepłacenie za zamawiane jedzenie nie jest jedynym wyjściem z tej sytuacji. Można przygotować pyszne dania na zimno,...
-
Ogórki Gessler są tak dobre, bo do słoików wrzuca te liście. Moja teściowa jest nimi zachwycona
Magda Gessler od wielu lat jest ceniona na polskiej scenie kulinarnej. "Kuchenne rewolucje", które prowadzi, wzbudzają wielkie emocje, a do tego zbierają przed telewizorami całe rodziny. Jeśli chcesz tak jak ona, ikona gastronomii robić najlepsze...
-
Książulo poszedł na grochówkę do lokalu po "Kuchennych rewolucjach". Zaskoczyły go ceny. "Nie wygląda"
"Kuchenne rewolucje" to program, który od lat bawi widzów, lecz także pomaga restauracjom, którym grozi upadek. Nie wszystkie rewolucje są udane, ale wizyta w tej knajpie zaskoczyła znanego youtubera, Książula.
-
To nie zła kuchnia była powodem kłopotów. Czy Pyszny Zajazd z "Kuchennych rewolucji" nadal istnieje?
Magda Gessler karczmę Zapiecek pod Lublinem odwiedziła pod koniec 2018 roku. Efekty przeprowadzonej przez nią rewolucji można oglądać w szóstym odcinku 19. sezonu programu. Jedzenie, choć nie było wybitne, nie okazało się głównym problemem lokalu....
-
Sałatka szwabska Magdy Gessler. Zrobiła furorę w "Kuchennych rewolucjach"
Sałatka szwabska, jak sama nazwa wskazuje, pochodzi z kuchni niemieckiej. Kuchnię niemiecką i polską łączy wiele rzeczy, wymienić można zamiłowanie do dań z ziemniaków, tłustych mięsiw oraz kiełbasek, dlatego także przepis na sałatkę szwabską...
-
Ciasto na pierogi Magdy Gessler to ideał. Restauratorka zawsze pomija jeden składnik
Idealne ciasto na pierogi powinno być miękkie, elastyczne i łatwo się rozwałkowywać. Dzięki temu później łatwiej będzie zlepić ze sobą brzegi. Dobrze sklejone brzegi to z kolei sukces w trakcie gotowania. Co zrobić, żeby spełnić wszystkie te...
-
Spróbowali trzech jagodzianek, ale królowa była tylko jedna. Potem poznali cenę. "Nie kupiłbym"
Poprosiliśmy mieszkańców Warszawy, by wskazali, która jagodzianka najbardziej im smakuje. Do wyboru mieli domową, z cukierni sieciowej oraz od Magdy Gessler. Nie wiedzieli jednak, która skąd jest. Jaki był ich werdykt? Zgodnie wskazywali jedną, al...
-
"Kuchenne rewolucje" zaliczyli na czwórkę z plusem, ale lokal zamknęli. "To skandal po prostu"
W jednym z odcinków "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler zawitała do Sieradza. Rodzeństwo, które prowadziło lokal, potrzebowało pomocy restauratorki. I choć ta zakończone rewolucje w oceniła pozytywnie, lokal nie przetrwał próby czasu.
-
Ceny u Gessler idą w górę. Jagodzianka osiągnęła rekord? Lara tłumaczy. "Nikt nie musi kupować"
Sezon na jagody to idealny moment na skosztowanie owocowych drożdżówek. Pierwsze bułeczki już pojawiły się w cukierniach i sklepach, w tym na półkach u Magdy Gessler. Jaka jest cena słodkości w 2024 roku?
-
Magda Gessler zniesmaczyła fanów na Instagramie. "W życiu nie widziałam czegoś tak obrzydliwego"
Magda Gessler na Instagramie często pokazuje momenty ze swojego życia, promuje "Kuchenne rewolucje" i od czasu do czasu publikuje wideo z przepisami. Niedawno gwiazda zamieściła jednak film, który wywołał wśród jej fanów niemałe emocje. Widać na n...
-
Prowadził lokal z Gessler. Rozstali się w atmosferze skandalu. "Liczba gości rośnie, a nie spada"
W 2021 roku doszło do głośnego zakończenia współpracy pomiędzy Magdą Gessler a Schroniskiem Bukowina (wtedy Schronisko Smaków). Restauracja działa dalej i bardzo dobrze sobie radzi. "Liczba gości rok do roku rośnie, a nie spada, więc nie mamy na c...
-
Kotlety Gessler z baru "Agata" trudno przebić. Główny składnik najpierw ugotuj, a później posiekaj
Magda Gessler to ikona polskiej gastronomii i każdy, kto ją zna, wie, że jej przepisy są sprawdzone i zawsze pyszne. Z wieloma recepturami gwiazdy można się zapoznać, oglądając "Kuchenne rewolucje". Ten przepis pochodzi właśnie z jednego z odcinkó...
-
Zamówiła u Gessler zupę i się zaczęło. "Chyba potrzeba tu rewolucji". Danie uznała za "niejadalne"
Blanka Lipińska zabrała rodziców na niedzielny obiad do restauracji "Słodki Słony" Magdy Gessler. Na miejscu przeżyła spore rozczarowanie, którym podzieliła się w mediach społecznościowych. Poszło o botwinę.
-
Po "Kuchennych rewolucjach" zaszaleli. Ceny w barze podskoczyły nawet o 100 procent
Magda Gessler w kolejnym odcinku "Kuchennych rewolucji" postanowiła pomóc przydrożnemu barowi. Zszokował ją jednak nie tylko smak jedzenia, ale także historia właścicielki tego miejsca. Restauratorka zarządziła wielkie zmiany, od nazwy miejsca aż ...
-
Przeszli rewolucję Magdy Gessler. Teraz wystawiają restaurację na sprzedaż
Gdański lokal Mio Gastro rewolucję przeszedł w czerwcu 2023 roku. Magda Gessler przemianowała go na Trattorię Melone Rosa. Tradycyjnie zmieniła też wystrój i opracowała kartę dań. Gdy kilka tygodni później wróciła, określiła restaurację mianem...
-
Zupa od Magdy Gessler lepsza od tradycyjnego żurku. Tu króluje inny składnik niż zakwas
Zamiast wzdychać do wielkanocnego żurku lepiej postaw na oryginalny przepis prosto od Magdy Gessler. Restauratorka zamienia zupę na zakwasie na nieco bardziej wyraziste smaki i ostrzejsze aromaty. Tu króluje inny, wiosenny składnik i to w...
-
Gessler kontra Gessler. Który przepis na jajka faszerowane jest lepszy? Nie ma w nich grama majonezu
Do świąt wielkanocnych zostało już niewiele czasu. Powoli zaczynamy obmyślać menu i szukać przepisów. Jeśli na twoim stole nie może zabraknąć jajek faszerowanych, wypróbuj dwie propozycje na farsz. Ich autorami są Magda Gessler i Mateusz Gessler.
-
Magda Gessler i Ewa Wachowicz na Wielkanoc robią pierogi z wyjątkowym farszem. Które lepsze?
Pierogi na Wielkanoc stają się coraz bardziej popularne. Szukasz sprawdzonego przepisu na świąteczny obiad? Sprawdź propozycje od znanej restauratorki oraz królowej programów kulinarnych. Pierogi z wyjątkowym farszem to gwarancja długich rozmów pr...
-
Magda Gessler mówi, co czuje, gdy rewolucje się nie udają. "Widzę, jak ludzie mnie oszukują"
Magda Gessler prowadzi "Kuchenne rewolucje" od 2010 roku. Przez 14 lat pomogła wielu restauracjom, wiele jednak, mimo jej wsparcia i wskazówek, nie przetrwało. W rozmowie z Plotkiem gwiazda zdradziła, co czuje, gdy knajpie się nie wiedzie. Wyjawił...
-
To źle wpłynie na smak żurku. Magda Gessler przestrzega, by nie dodawać tego składnika
Żurek wielkanocny to w wielu domach punkt obowiązkowy. Każdy robi go trochę inaczej, po swojemu, korzystając często z przepisu, który jest w rodzinie od pokoleń. Magda Gessler przestrzega jednak przed popularnymi błędami, które być może popełniamy...
-
Zjadłam w knajpie po "Kuchennych rewolucjach". Magda Gessler nie wyszła stamtąd zadowolona
Do niedawna mieszkańcy warszawskiego Ursynowa znali ją jako Karpielówkę. Restauracja jednak cienko przędła, więc z pomocą ruszyła Magda Gessler i przemianowała ją na Karczmę u Ceprów. Droga do przeprowadzenia rewolucji była jednak wyboista, a...