kuchnia niemiecka
-
Ten niemiecki przysmak to idealna propozycja na zimowy obiad. Bazą są ziemniaki i mielone mięso
Zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem mięsa to jedno z tradycyjnych dań kuchni niemieckiej. Przysmak naszych sąsiadów króluje w menu szczególnie zimą - rozgrzewa, syci i poprawia humor. W recepturze nie może zabraknąć charakterystycznego dodatku,...
-
Szpecle, czyli bawarskie kluski kładzione [PRZEPIS]
Szpecle to kluseczki przygotowane z mąki i jajek. Potrawa ta wywodzi się z terenu południowych Niemiec. Jak ją przygotować?
-
Dziś mecz Portugalia-Niemcy. W kuchni też gorąca rozgrywka: Caldo Verde czy Grünkohlsuppe?
Już dziś wieczorem Niemcy zmierzą się na murawie z Portugalią. To nie tylko doskonała okazja do kibicowania, ale także do poznania pysznej kuchni tych krajów. Dziś podamy do stołu zupę. Którą wybierzecie - Grünkohlsuppe czy Caldo Verde?
-
Na murawie dziś Francja-Niemcy, a na Hapsie kulinarne starcie Euro. Kto wygra? Coq au vin czy Sauerbraten?
Dziś kolejne rozgrywki w ramach Euro - tym razem na murawie zmierzą się m.in. Francja i Niemcy. Z tej okazji mamy dla was kolejną propozycję kulinarnej rozgrywki: francuski kurczak w winie czy niemiecka pieczeń? Sprawdźcie przepisy!