jarmuż

Więcej o:

jarmuż

  • Proste chipsy z jarmużu z dipem jogurtowo-koperkowym

    Składniki - Chipsy z jarmużu: 100 g jarmużu 4 łyżki oliwy z oliwek Sól himalajska Pieprz Łyżeczka słodkiej papryki Dodatkowo: Ręczniki papierowe Mola Complex 3w1 Składniki - dip jogurtowo-koperkowy: 150 g jogurtu naturalnego Łyżka majonezu Łyżka posiekanego koperku 3 łyżeczki soku z cytryny Ząbek

  • Jarmuż najlepszy jest zimą. 5 przepisów na sezon

    Składniki: Masala: 1 papryczka chilli 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka mielonej kolendry szczypta soli Oraz: 1 cebula 6 ziemniaków (500 g) 1 czerwona papryka pęczek jarmużu (250 g) 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki nasion kuminu 1 łyżeczka nasion musztardowca 1 puszka mleka

  • Proste chipsy z jarmużu z dipem jogurtowo-koperkowym

    Składniki - Chipsy z jarmużu: 100 g jarmużu 4 łyżki oliwy z oliwek Sól himalajska Pieprz Łyżeczka słodkiej papryki Dodatkowo: Ręczniki papierowe Mola Complex 3w1 Składniki - dip jogurtowo-koperkowy: 150 g jogurtu naturalnego Łyżka majonezu Łyżka posiekanego koperku 3 łyżeczki soku z cytryny Ząbek

  • Chipsy z jarmużu podane z guacamole [HAPS FIT]

    Składniki:jarmużsól, pieprzoreganoczosnekpapryka słodkaoliwa z oliwek Sposób przygotowania:Umyj i osusz liście jarmużu. Jeżeli pojawią się grubsze łodygi, urwij je. Wszystkie liście wrzuć do miski i wymieszaj z przyprawami oraz oliwą z oliwek. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez 5-8

  • Wegetariańskie placuszki kukurydziane z jarmużem

    do otrzymania jednolitej masy. Dodaj kukurydzę, ser oraz drobno posiekany jarmuż i wymieszaj, aby wszystkie składniki dokładnie pokryły się ciastem. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Nakładaj po łyżce masy, formuj płaskie placuszki i smaż na złoto z obu stron. Podawaj z jogurtem i drobno posiekanym

  • Sok z mięty: bogactwo korzyści małym kosztem [PRZEPISY]

    Składniki: 1 duży ogórek, 1 gruszka, 1 limonka, 2 garście jarmużu , 1 garść listków mięty, plasterek imbiru, natka pietruszki. Ogórka obrać i pokroić na kawałki. Gruszkę obrać i usunąć gniazda nasienne. Limonkę obrać i podzielić na cząstki. Jarmuż umyć, usunąć twarde części łodyg (można sparzyć). Imbir

  • PRZEPIS NA ZDROWIE I ODPORNOŚĆ! ZIELONY KOKTAJL Z JARMUŻEM i OLEJEM LNIANYM

    Składniki na zielony koktajl z jarmużem i olejem lnianym z Manufaktury Rodziny Sadowskich garść liści jarmużu 1 banan 1 jabłko 1 kiwi 300 ml wody niegazowanej 1 łyżka miodu 1 łyżka tłoczonego na zimno oleju lnianego z Manufaktury Rodziny Sadowskich Jarmuż oczyścić z twardych łodyżek, a następnie