ogórki

Więcej o:

ogórki

  • Pikle z ogórków. Jak wykorzystać sezonowe ogórki?

    Ogórki pikle. Dlaczego warto przygotowywać domowe przetwory? Pikle z ogórków to niezwykle popularny rodzaj przetworów domowych, który znaleźć można niemalże w każdej spiżarni. Ogórki pikle to zwykle swego rodzaju sałatka, w której oprócz wspomnianych ogórków znajduje się także w zależności od

  • Pyszne ogórki w curry? Nie ma sprawy! Mamy przepis idealny

    Najsmaczniejsze ogórki, to te, które zebrane są latem. Chrupiące, soczyste i przede wszystkim świeże i smaczne. Aby je zamarynować nie potrzeba wiele czasu, a rodzaje ich pasteryzacji są naprawdę przeróżne. Jeśli szukasz nieoczywistych smaków i gustujesz w lekko kwaśnych, lub słodkich smakach, ten

  • Ogórki kanapkowe - przepis na genialną wersję w zalewie curry

    Ogórki kanapkowe przepis Ogórki kanapkowe. Składniki: 1 kg ogórków gruntowych, 1 szklanka octu spirytusowego, 1 szklanka cukru drobnego, kilka ziaren ziela angielskiego, 1,5- 2 szklanki wody, łyżeczka ziaren czarnego pieprzu, łyżeczka ziaren gorczycy, łyżeczka soli, łyżka curry. Ogórki w zalewie

  • Ogórki z gyrosem, czyli genialny patent na sałatki z ogórków [PRZEPIS]

    Wielu z nas nie wyobraża sobie sałatki bez dodatku ogórka, zwłaszcza latem, gdy ogórkowy sezon nie daje nam o sobie zapomnieć. Niektórymi spośród najróżniejszych przepisów możemy delektować się tylko przez chwilę, innymi przez cały rok. Dziś przygotowałyśmy dla was przepisy na obie sytuacje. Jedną

  • Sałatka z ogórków na zimę. Pomysł na genialną zalewę [PRZEPIS]

    Sałatka z ogórków na zimę Sałatka z ogórków do słoików. Składniki: 3 kg ogórków gruntowych, 1 litr wody, 3 cebule, 3 kolorowe papryki, pół szklanki soli. Sałatka z ogórków na zimę - zalewa. Składniki: 2 szklanki wody, 1 szklanka octu, 1 szklanka cukru, 1 łyżka kurkumy, 1 łyżeczka czarnej gorczycy

  • Ogórki korniszony. Przepis, który sprawi, że wyjdą twarde i chrupiące

    Ogórki korniszony, podobnie jak ogórki małosolne, to smak lata który zna niemal każdy. W odróżnieniu od tych drugich, korniszony możemy jeść cały rok, jeśli tylko dobrze je przechowamy w słoikach. Trzeba dokładnie poznać recepturę, aby nie przypominały ogórków kiszonych, ale w konsystencji od nich