ogórki

Więcej o:

ogórki

  • Jak ukisić ogórki? Podpowiadamy, jak zrobić ogórki kiszone

    Jak zrobić ogórki kiszone? Ogórki kiszone są dostępne w sprzedaży przez cały rok. Jednak smak, jakość i trwałość tych ze sklepu mogą pozostawiać wiele do życzenia. Należy pamiętać o tym, że najlepszy okres na kiszenie ogórków, to przełom sierpnia i września, a to dlatego, że to doskonały czas

  • Ogórki z gyrosem, czyli genialny patent na sałatki z ogórków [PRZEPIS]

    . Jedną z nich zatrzymacie na dłużej, druga będzie tylko ulotnym momentem. Oto najlepsze przepisy na sałatki z ogórków, jakie kiedykolwiek jadłyśmy. Ogórki z gyrosem. Sałata, którą nacieszycie się przez cały rok. Jak zasmakują wam ogórki z przyprawą do grilla? Ogórki w zalewie gyros. Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 3

  • Pikle z ogórków. Jak wykorzystać sezonowe ogórki?

    Ogórki pikle. Dlaczego warto przygotowywać domowe przetwory? Pikle z ogórków to niezwykle popularny rodzaj przetworów domowych, który znaleźć można niemalże w każdej spiżarni. Ogórki pikle to zwykle swego rodzaju sałatka, w której oprócz wspomnianych ogórków znajduje się także w zależności od

  • Kiszenie ogórków: kiedy kisić i ile soli dodać?

    Kiszenie ogórków: ile soli na litr wody? Kiszenie ogórków jest bardzo prostym procesem, jednak żeby prawidłowo go przeprowadzić i cieszyć się jesienią i zimą własnoręcznie ukiszonymi warzywami należy pamiętać o kilku zasadach. Kiszenie jest to proces fermentacji, który ma na celu zakonserwowanie

  • Jak zrobić ogórki małosolne? Przepis i porady

    W czym zrobić ogórki małosolne? Jakie ogórki wybrać? Zanim zaczniemy robić domowe ogórki małosolne, należy przede wszystkim zaopatrzyć się w dobre ogórki. Na straganach szukamy takich, jakie kupujemy na ogórki kiszone lub mizerię, czyli ogórków gruntowych. Najlepsze będą te niezbyt przerośnięte

  • Pyszne ogórki w curry? Nie ma sprawy! Mamy przepis idealny

    Najsmaczniejsze ogórki, to te, które zebrane są latem. Chrupiące, soczyste i przede wszystkim świeże i smaczne. Aby je zamarynować nie potrzeba wiele czasu, a rodzaje ich pasteryzacji są naprawdę przeróżne. Jeśli szukasz nieoczywistych smaków i gustujesz w lekko kwaśnych, lub słodkich smakach

  • Sałatki z ogórków na zimę do słoików - przepisy na genialne przetwory

    Składniki: 2,5 kg ogórków (jędrnych, średnich, nierozrośniętych), 6 łyżek musztardy, 3 łyżki miodu, 5 szklanek wody, 1,5 szklanki octu, 1 szklanka cukru, garstka ziarenek gorczycy, 7-8 liści laurowych, 7 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżki soli Przygotowanie: Umyte ogórki obierz ze skóry i pokrój