kanapki
-
Popisowe śniadanie, które zrobi każdy amator. Weź sześć jajek i wyczaruj pastę kanapkową, którą wszyscy jedli w dzieciństwie
Czasem najprostsze rozwiązania okazują się najlepsze. Zamiast wymyślać smarowidła z trudno dostępnych składników, lepiej postawić na tradycyjne i lubiane przez wszystkich smaki. Weź sześć jajek, trochę majonezu i wyczaruj pastę, która idealnie...
-
Ekspresowa pasta kanapkowa z tuńczyka - idealna propozycja na śniadanie i kolację. Zrobisz ją w 10 minut
Tuńczyka nie musisz podawać jedynie w sałatce. Pasta kanapkowa z jego dodatkiem sprawdzi się doskonale na śniadanie i kolację. Możesz posmarować nią pieczywo lub zjeść jak sałatkę. Co więcej, ten tani i prosty przepis przygotujesz w zaledwie 10...
-
Pasta jajeczna z grzybowym twistem. Poza cebulką dodaj świeżych kurek. Pamiętaj jednak, by najpierw zrobić to
Sezon na grzyby w pełni, dlatego warto wykorzystać ten czas mądrze. Podczas kolejnych zakupów kup kurki i przygotuj z nich znakomitą pastę kanapkową. Te złociste grzyby podkręcą smak jajek i majonezu. Domownicy będą się nią zajadać bez końca.
-
Pasztet z cukinii według receptury siostry Anastazji. W tej wersji będzie wilgotny i lekko pikantny
Pasztet z cukinii? Siostra Anastazja robiła go często. Ten przepis jest tak prosty, że wyjdzie nawet największym amatorom. Przy okazji to dobry sposób, by przemycić więcej warzyw do codziennej diety. Biegnij na rynek i kup cukinie, póki są tanie....
-
Królował na pieczywie w czasach PRL-u, dziś możesz zrobić go własnoręcznie. To tylko 4 proste kroki
Polacy uwielbiają powroty do kultowych smaków, które kojarzą się z latami dzieciństwa. By i dziś powrócić do tych beztroskich czasów, chcemy przypomnieć recepturę, która kiedyś królowała na stołach. Niektórzy uwielbiają smak tego smarowidła, inni...
-
Bosacka postanowiła nauczyć Polaków robienia kanapek. Fani zabrali głos i zwracają uwagę na jeden szczegół
Katarzyna Bosacka od lat pokazuje Polakom, jak jeść zdrowo i jak świadomie wybierać produkty ze sklepowych półek. Z początkiem roku szkolnego postanowiła przedstawić, jak poprawnie przygotować kanapkę, by wydobyć z niej to, co najlepsze i...
-
Wegetariański pasztet z popularnego warzywa. Zagorzali mięsożercy będą błagać cię o przepis i dokładkę
Pasztet bez mięsa? To jak najbardziej możliwe. Wystarczy odrobina kreatywności i bukiet warzyw, by wyczarować doskonałe smarowidło na kanapkę. Pasztet z cukinii będzie nie tylko doskonałym zamiennikiem jego mięsnej wersji, ale dodatkowym źródłem...
-
Pasuje do mięs i kanapek. Takiego smakołyka z ogórków kiszonych jeszcze nie robiłeś. To pyszna nowość
Ogórki kiszone każdy zna, uwielbia i wykonuje latem. Ich przygotowanie nie jest niczym skomplikowanym, a gdy są już gotowe, można je podawać z różnymi produktami. Jednak w takiej odsłonie kojarzy je niewiele osób. Czym się wyróżniają? Konsystencją...
-
Kawa i kanapka w tym miejscu kosztują fortunę. Mężczyzna żali się prasie. "Cena mnie poraziła"
Ile można zapłacić za kanapkę i kawę? Mężczyzna, który wyjeżdżał na wczasy z rodziną, podzielił się z mediami rachunkiem, jaki musiał zapłacić. Nie spodziewał się, że ceny w tym miejscu będą aż tak wysokie.
-
Po tę przekąskę stoją tłumy. Wszyscy zgodnie twierdzą, że "tak powinien wyglądać polski fast food"
Wiele osób szukających oszczędności na wakacjach decyduje się na samodzielne gotowanie bądź fast foody. Nikogo nie dziwi ta druga opcja, ponieważ jedzenie tego typu jest tańsze i nie trzeba na nie długo czekać. Okazuje się jednak, że jest przekąsk...
-
Jest jadalny, ale nawet nie myśl o tym, by go zabrać. "Bardzo rzadki"
-
Ciasto czekoladowe z owocowym twistem. Dodatek jabłek sprawdzi się idealnie
-
Wzięła dwa składniki i patelnię, i zrobiła szybki deser. "Ekspresowe, miękkie i puszyste"
-
Jeśli tak robisz, to wielki błąd. Pieczarki wyjdą gumowate i wodniste
-
Kotleciki duszone w tym sosie to mistrzowski obiad w najprostszej wersji
- Patent na opadający biszkopt. Tak robiły babcie i zawsze działał
- Gzik z tym składnikiem jest o niebo lepszy. Magda Gessler zaszalała
- Zupa fasolowa - przepis babci Hani. Nie zgadniecie, co dodawała
- Przepis na "Pijaną śliwkę", czyli biszkoptowo-kremowy deser dla dorosłych
- Tak pysznych placków jeszcze nie było. Ważny jest jogurt i coś jeszcze
-
Wiele osób uwielbia to połączenie. Kanapki z takim dodatkiem smakują, ale mogą nie być najzdrowsze
Serki topione są bardzo smaczne, a ich kremowa konsystencja pozwala w łatwy sposób dodać je do kanapek, tostów albo grzanek. Przepadają za nimi zarówno dzieci, jak i dorośli. Niektórzy zastępują nimi masło. Dlaczego lepiej ograniczać ich stosowani...
-
Ekspresowy przepis na pastę jajeczną. Dodaj do niej ten jeden składnik, a wyjdzie nieziemsko delikatna
Nasz przepis na pastę jajeczną jest banalnie prosty w przygotowaniu, ale używa się do niego niebanalnych składników. Takie połączenie pozwoli na przyrządzenie jedynego w swoim rodzaju dodatku do kanapek.
-
Taki twarożek na kanapki robiły nasze babcie. Nie zapomnij o gazowanym dodatku, a będzie perfekcyjny
Jakie śniadanie najbardziej kojarzy nam się z wakacyjnymi porankami spędzanymi u babci na wsi? Oczywiście kanapki z pysznym, delikatnym twarożkiem. Jak zrobić najlepszy twarożek na kanapkę? Biały ser trzeba połączyć z jeszcze jednym białym dodatkiem.
-
Domowy serek topiony - hit czy kit? Kulinarny przysmak bez szkodliwych składników
Domowy serek topiony to dla wielu powrót do smaków z dzieciństwa. Nasze mamy smarowały nim kanapki do szkoły, ale nie tylko. Czasem jedliśmy go na ciepło z różnymi dodatkami. Sprawdź, jak zrobić domowy serek topiony.
-
Zapomnisz o zimnych kanapkach, gdy poznasz to danie. Warstwowa rozkosz, o której wiele osób marzy
Klasyczne śniadania kojarzą się z nudnymi kanapkami, rozmokniętymi płatkami lub suchą i zimną jajecznicą. Jednak aby przełamać te straszne skojarzenia lepiej zrobić to właśnie danie. Wykonanie nie trwa nawet 5 minut, a smak to coś, co trudno opisa...
-
Znasz tę roślinę? To nie chwast! Zamiast go wyrywać, poznaj jego właściwości
Przydomowe ogródki skrywają wiele tajemnic. Z czasem, zwłaszcza po deszczu pojawiają się chwasty, które rosną w zastraszającym tempie. Jednak nie każda roślina nadaje się od razu do wyrzucenia. Zdradzamy, z czego nie warto rezygnować, i na co uważ...
-
W tej domowej paście zakochasz się od pierwszego kęsa. Przygotujesz ją w kilka minut, a potem... zrobisz jeszcze raz
Szukasz przepisu na smarowidło do kanapki tak smaczne, że zniknie z lodówki w mgnieniu oka? Pasta drożdżowa to prawdziwy hit kulinarny, a wiele osób poświadcza, że wystarczy jeden gryz, by się w niej zakochać. Jej niewątpliwą zaletą jest również t...
-
Zwykłe kanapki będą smaczniejsze, gdy zrobisz tę pastę. Dodaj składnik z puszki, a nikt się jej nie oprze
Smaczne śniadanie to gwarancja dobrego dnia. Jednak ciągle powtarzająca się jajecznica lub klasyczne kanapki z serem i wędliną mogą się kiedyś znudzić. W takim wypadku przychodzi na pomoc ta pasta. Takiego smaku nie zna prawie nikt.
-
Co przygotować na śniadanie wielkanocne? Dziesięć pomysłów na potrawy, które warto włączyć do świątecznego menu
Już niebawem śniadanie wielkanocne. Kiedy zasiądziemy uroczyście do rodzinnego stołu? Wiele osób zadaje to pytanie, a odpowiedź jest prosta. Już w najbliższą niedzielę, 9 kwietnia w domach od samego rana będziemy spożywać różne przysmaki.
-
Pasta jajeczna to kanapkowy hit! Wielki powrót do smaków dzieciństwa
Pasta jajeczna to prawdziwy rarytas! Któż z nas nie pamięta czasów kiedy jako dzieci jedliśmy pyszne kanapki z jajecznym przysmakiem, posypanym obficie zielonym szczypiorkiem? Aż ślinka cieknie! Sprawdźcie, jak wykonać pastę.
-
Pieczeń rzymska z jajkiem - idealna nie tylko na Wielkanoc. Spróbujesz i nie pożałujesz
Pieczeń rzymska z jajkiem to pyszny dodatek na kanapki, ale nie tylko. Przyrządzenie domowego klopsa nasyci całą rodzinę, a wygląd potrawy ozdobi wielkanocny stół. Jak przyrządzić to kultowe danie? Przepis jest prosty, a jego wykonanie zajmuje...
-
Kiedy wysiewać rzeżuchę, żeby była gotowa na Wielkanoc? Niedługo będzie na to najlepsza pora
Rzeżucha to roślina, którą uprawia się w domowych warunkach, np. na parapecie. Ma charakterystyczny, lekko pikantny smak. Tradycyjnie wysiewana jest przed świętami. Kiedy za nią się zabrać, żeby była gotowa na Wielkanoc?
-
Pasta jajeczna. Prosty pomysł na lekkie i pożywne śniadanie. Te przyprawy podkręcą jej smak
Jak dobrze rozpocząć dzień? Najlepiej smacznym śniadaniem. Podajemy przepis na pastę jajeczną, która sprawdzi się jako dodatek do kanapek. Aby miała wyrazisty smak dobrze jest połączyć ją z odpowiednimi przyprawami.
-
Pasta kanapkowa awanturka, czyli wielka draka na talerzu. Ale bez obaw! Będzie smacznie i zdrowo
Co do kanapek? Pasta kanapkowa awanturka będzie smaczną odmianą. Do jej przygotowania potrzeba m.in. wędzonej makreli i twarogu półtłustego. Taka mieszanka będzie doskonałym źródłem energii i sprawdzi się na śniadanie.
-
Rzeżucha na kanapki i nie tylko. Kiedy i jak ją wysiać, by wyrosła na Wielkanoc? Czas ma tutaj znaczenie
Rzeżucha kojarzy się z wiosną. Nic w tym dziwnego, świeża i zielona nie tylko pięknie wygląda, ale także smakuje wyjątkowo. Ma lekko pikantny posmak. Można wykorzystać ją zarówno do kanapek, jak i jajek na Wielkanoc. Jak i kiedy ją wysiać? Dzięki...
-
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Przygotuj najsmaczniejszy, domowy pasztet z przepisu babci Anieli
Choć za oknem jeszcze zima, wszyscy czują już nadchodzącą wiosnę. Słychać śpiew ptaków, dni są coraz dłuższe, a w kalendarzu nieubłaganie zbliża się jedno z najważniejszych dla chrześcijan świąt, czyli Wielkanoc. Warto zawczasu przetestować...
-
Pieczeń z mięsa mielonego na kanapki. Lepsza od niejednej wędliny. Przepis na sycący dodatek
Pieczeń z mięsa mielonego zwana inaczej klopsem, czy też pieczenią rzymską jest idealną alternatywą dla sprzedawanej w sklepach wędliny. Co więcej, tego rodzaju dodatek do kanapek nie zawiera żadnych konserwantów i jest wyjątkowo sycący. Poniżej...
-
Domowy smalec. Przepis na pyszny dodatek do kanapek. Oprócz słoniny wykorzystaj jeden nietypowy składnik
Smalec to pyszne smarowidło znane w Polsce od lat. Jest wiele przepisów na jego przygotowanie. Niektórzy lubią wersję ze skwarkami, inni z jabłkiem, a jeszcze inni poszukują wegetariańskiej alternatywy. Tym razem dodatek do kanapek zostanie...
-
Przepis na masło orzechowe. Jak zrobić idealny dodatek do owsianki, ciast i kanapek rodem z USA?
Masło orzechowe dawniej kojarzyło się głównie z filmami lub serialami amerykańskiej produkcji. Bardzo często padały zdania dotyczące kanapki z masłem orzechowym. Jednak zanim ten smak dotarł do Polski, musiało minąć trochę czasu. Dziś możemy dosta...
-
Pasta warzywna. Doskonała do kanapek na drugie śniadanie. Intensywny smak i aromat sprawdzi się zimą
Szukasz pomysłu na dodatek do kanapek? Podajemy prosty przepis na pastę warzywną. Składa się z oryginalnych składników o wyrazistym smaku, dzięki czemu świetnie komponuje się z pieczywem, sałatkami i wędlinami. Jej przygotowanie nie wymaga wiele...
-
Smalec wieprzowy Ewy Wachowicz. Apetyczny dodatek do chleba w kilku prostych krokach. Palce lizać!
Przedstawiamy prosty przepis na smalec wieprzowy Ewy Wachowicz. Będzie smakowitym dodatkiem do chleba. Jego wykonanie jest naprawdę bardzo proste. Wystarczy przygotować słoninę, cebulę, jabłka, majeranek i sól.
-
Ogórki kanapkowe, czyli szybki przepis na danie, które wzmocni naszą odporność
Ogórki kanapkowe to doskonały wybór, kiedy szukamy alternatywy dla nudnych i mało sycących śniadań. Przygotowanie ich to dosłownie chwila, która co ważne - zaowocuje jesienią i zimą. Jedzenie tego typu potraw, które zawierają kiszonki, wzmocni nas...
-
Pasztet w słoiku - jak go zrobić? Domowy przepis babuni wykorzystywany w dawnych czasach
Pasztet w słoiku domowej roboty to idealny dodatek do kanapek, po który sięgniemy w dowolnym momencie. Co więcej, przyrządzony przez nas mięsny specjał pozbawiony jest różnego typu konserwantów, sztucznych dodatków oraz zmielonych resztek. Choć je...
-
Lekkostrawne śniadanie - trzy pomysły na zdrowe potrawy, które warto włączyć do porannego menu
Lekkostrawne śniadanie to gwarancja dobrego samopoczucia. Jak przygotować zdrowy i wartościowy posiłek? Zachęcamy do przetestowania naszych propozycji.
-
Pasta jajeczna - przepis na przepyszne smarowidło. Dodatek fit owocu zapewni zastrzyk energii
Pasta jajeczna do klasyka, jeśli chodzi o smarowidła do chleba. Dziś mamy dla ciebie jednak urozmaiconą wersję tego prostego specjału. Dodatek awokado nie tylko sprawi, że pasta jajeczna będzie smaczniejsza, ale także nabierze cennych wartości...
-
Królowa Elżbieta II nigdy nie je kwadratowych kanapek. Dlaczego? Powodem jest wielowiekowa tradycja
Gotowanie dla rodziny królewskiej nie jest łatwe. Należy przestrzegać długiej listy zasad, w których zostało wyszczególnione zarówno to, co spożywa królowa Elżbieta II, jak i to, czego unika. Nawet kanapki muszą być przygotowane w ściśle określony...
-
Pasta z makreli z jajkiem i ogórkiem. Banalny przepis w kilku krokach
Pasta z makreli na śniadanie lub kolację, na pysznym pieczywie pszennym lub na zakwasie - to połączenie zasmakuje naszym domownikom. Przedstawiamy bardzo prosty przepis krok po kroku na pyszną pastę z makreli z jakiem i ogórkiem.
-
Pomysły na pasty do kanapek - proste przepisy dla każdego
Bajecznie prosta pasta jajeczna, aromatyczna pasta z makreli, a może pasta z tuńczykiem? Fani kanapek często siegają po rozmaite smarowidła, ponieważ jest to idealny zamiennik wędlin i serów. Przygotowanie pasty kanapkowej jest niezwykle proste, a...
-
Panini - przepis na włoską kanapkę prosto z grilla. Nie zapomnij o dużej ilości sera i ziołach
Panini - przepis na tę grillowaną kanapkę rodem z Włoch warto wypróbować, jeśli mamy ochotę na nieco inną wersję pieczywa z dodatkami. Jak przygotować panini?
-
Paprykarz - przepis na smarowidło, któremu się nie oprzesz. Podpowiadamy, która ryba najlepsza
Każdy miłośnik ryb potwierdzi tezę, że kanapki z paprykarzem są pyszne. Owszem, są, ale mogą być superpyszne, jeśli zrobisz paprykarz samodzielnie. Przepis na domowy paprykarz jest banalny, ale najważniejsza jest oczywiście ryba. Podpowiemy, jaka...