kanapki
-
Zebrałam cały koszyk i zrobiłam smarowidło. Włóż je do słoików i ciesz się smakiem nawet zimą
Czas grzybobrania w pełni. Każdy zapalony grzybiarz na pewno był już w lesie, by znaleźć najsmaczniejsze okazy. Jednak po takich zbiorach warto zastanowić się, co przyrządzić z tego, co zebraliśmy. Moją propozycją jest smaczna pasta. Jest idealna ...
-
Nie jajeczna i nie z makreli. To najlepsza pasta na kanapki. Zdziwisz się, z czego jest
Jeśli nie wiesz, co zrobić na śniadanie, kolację lub co zapakować do lunch boxa, zazwyczaj stawiasz na kanapki. Jeśli jednak chcesz, by twoje kanapki wkroczyły na wyższy poziom smaku, musisz wypróbować ten przepis na pastę kanapkową. Będzie kremow...
-
Nie ma w nim ani grama majonezu. To kremowe smarowidło zrobisz w 5 minut. Rodzina wyjada łyżkami
Jakie można zrobić pasty do kanapek? Nie tylko jajeczna czy z makreli. Oto przepis na błyskawiczne smarowidło, które będziesz jeść codziennie. Nie musisz poświęcać zbyt dużo czasu na jego przygotowanie.
-
Wyrzuciłam z lodówki wędlinę i sery, teraz kanapki robię z tym. Nie jadłam lepszego smarowidła
Od kiedy pamiętam kanapki były u większości z nas pierwszym wyborem śniadaniowym. Robi się je ekstremalnie szybko, każdemu smakują i można na nich położyć cokolwiek się chce. Jednak z czasem kończą się pomysły, jak można je przyrządzić. Wtedy na...
-
Pyszny dodatek do kanapek prosto z PRL-u. Polacy jedli "awanturkę" na okrągło. Moja mama wciąż to robi
Jeśli przejadły wam się zwykłe kanapki z wędliną i serem, polecamy wyczarować pyszną pastę. Pomysłów jest wiele - jajeczne, warzywne, a nawet rybne. Dobrym przykładem tej ostatniej jest popularna PRL-u awanturka. Jak ją zrobić? Zajrzyjcie do nasze...
-
Zawsze kupowałam go w sklepie, ale teraz zrobiłam sama. To smarowidło jest idealne na kanapki
Różnego rodzaju smarowidła świetnie sprawdzają się na kanapkach lub jeszcze gorących tostach. Zazwyczaj kupujemy je w sklepach, ale okazuje się, że zrobienie ich samodzielnie nie jest wcale takie trudne. Ostatnio podjęłam się zrobienia przysmaku,...
-
Nie kupuję już serów i wędlin na kanapki. Teraz robię tylko tę pastę, gotową w 3 minuty
Śniadania dla wielu z nas to codzienny rytuał, który jest bardzo ważny i który wprowadza nas w dobry nastrój dnia. Wiele osób przykłada do niego duże znaczenie i chce o poranku zjeść coś niebanalnego, ale przy tym niewymagającego i...
-
Pasztet i awanturka się nie umywają. Paprykarz z tego przepisu jest lepszy niż z puszki
Jak zrobić paprykarz w domu, ale taki, który będzie milion razy lepszy od tego z puszki? Nic prostszego. Przepis na przepis na paprykarz można wykonać niemal z zamkniętymi oczami, ale trzeba mieć je otwarte na zakupach. Nie każda ryba się nada,...
-
Nie z jajek i nie z ryby. Najlepszą pastę na kanapki zrobisz z malutkich nasionek
Jeśli chodzi o śniadania i kolacje Polaków, wciąż królują kanapki. Kanapki są o tyle wdzięczne, że można je przygotować na milion różnych sposobów, ale dziś pokażemy wam jeden z najlepszych. W roli głównej pyszna, gęsta pasta do smarowania....
-
Zawsze muszę robić ją na zapas. To ulubiona pasta całej rodziny. Wszystkie ciotki błagały o przepis
Z czym są najlepsze kanapki? Coraz większą popularność zdobywają obecnie pasty. Pyszne smarowidło zrobisz w zaledwie kilka minut. Kompozycja smaków z pewnością zachwyci niejednego niejadka.
- To połączenie jest lepsze od jajecznicy. Od dziś to twoje śniadanie
- Grzybiarze niesłusznie omijają. Te grzyby są lepsze od podgrzybków
- To właśnie mnogość drobnych kroków przyczyni się do globalnych, pozytywnych zmianMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Gdzie wyrzucić chleb? To wciąż nie jest takie oczywiste
- Zaglądasz do piwnicy, a tam zeszłoroczne ogórki? Sprawdź, zanim je zjesz
- Quiz o ciastach w PRL rozwiążą tylko smakosze. Młodzież jest bez szans
- Quiz o ciastach w PRL rozwiążą tylko smakosze. Młodzież jest bez szans
- Idealnie chrupiąca kapusta czerwona do słoików na zimę? To mój hit
- Jesteś studentem? Pokochasz ten przepis. Gotowy w 15 minut i nie wydasz kroci
- Rozpoznasz grzyby na zdjęciu? Rozwiąż quiz i zostań grzybiarzem roku!
-
Takie śniadanie będziesz jadł bez przerwy. Nie ma szans z kanapkami i płatkami z mlekiem
Śniadanie to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia i każdy powinien go jeść o poranku. Niestety zdarza się tak, że o nim zapominamy, lub po prostu nie mama pomysłu na to danie. Nie chcemy kolejny raz jeść oklepanych kanapek, które nudzą się za każdym...
-
Aromatyczny smalec z fasoli to mój hit kanapkowy. Robię go w mniej niż 10 minut, a rodzina prosi o więcej
Smalec z fasoli to pyszne smarowidło do kanapek, które przypadnie do gustu nie tylko osobom na diecie roślinnej, ale i każdemu miłośnikowi aromatycznych past. Co najlepsze, przygotowanie go zajmuje tylko kilka minut. Poniżej przedstawiamy niezwykl...
-
Kanapki na zimno są przereklamowane. Teraz je się tylko takie
Co najczęściej jesz na śniadanie, szczególnie gdy nie masz za wiele czasu? Zapewne wybór pada na klasyczne kanapki, które robisz z pszennego chleba i innych dodatków. Chcę jednak pokazać, że nawet taki klasyk może być podawany nieco inaczej....
-
Wzięłam 40 zł i poszłam do Action. Kupiłam najlepszy sprzęt do śniadań. W Lidlu i Media Expert podobne
Kupowanie sprzętów do domu to bardzo fajne zajęcie, które wiele osób relaksuje. Wybranie się więc do kilku sklepów, w celu znalezienia najlepszego opiekacza może być więc czymś świetnym. Ostatnio byłam w kilka z nich i zrobiłam rozeznanie. Jestem...
-
Nauczyłam się piec chleb na zakwasie. Jest tak pyszny, że zapomniałam gdzie jest piekarnia
Każdy kocha chlebek, pieczywo to słabość wielu z nas, a kiedy wracając do domu, czujemy piękny zapach świeżego pieczywa, aż ślinka cieknie. Nie ma co chodzić do piekarni - najlepszy chleb zrobisz w domu i to bez żadnego problemu. Przyda się zakwas...
-
Przygotowałam wiosenną pastę jajeczną z przepisu Hanny Lis. Nie ma grama majonezu, a odmienia śniadanie
Pasta jajeczna to znakomite smarowidło do kanapek. W wersji "odtłuszczonej", czyli bez majonezu, ale za to z wyjątkowymi sezonowymi dodatkami prezentuje się pysznie i zdrowo. Przygotowanie jej to kwestia krótkiej chwili.
-
Boska pasta jajeczna bez ani grama majonezu? Wystarczy, że zamienisz go na ten kremowy produkt
Pasta jajeczna to znakomite smarowidło do smacznych i pożywnych kanapek. Będzie jeszcze lepsza, jeśli zrezygnujesz z majonezu na rzecz dojrzałego awokado. Owoc ten nada nie tylko dodatkowych nut smakowych, ale i cennych witamin.
-
Wystarczą 3 sztuki, by to smarowidło na kanapki było lepsze. Przechowuj je w słoikach
Przygotowując kanapki nie zawsze chcemy jeść je z typowymi składnikami. Szynka i ser żółty mogą się nam już znudzić, dlatego w tym artykule proponujemy coś całkowicie innego. Zrobienie tego smarowidła zajmuje kilka chwil, a w szafkach może stać...
-
Kultowy twarożek to synonim polskiego śniadania. Zapiekany serek wiejski jest jednak o niebo lepszy
Polskie śniadanie kojarzy się z wiejskimi jajkami, wędliną, pomidorem i oczywiście twarożkiem z rzodkiewką lub szczypiorkiem. Ciekawym zamiennikiem popularnego nabiału może być pieczony serek wiejski. Ta wariacja ekspresowo zniknie z talerzy i z...
-
Codziennie od miesiąca jem go na śniadanie. To dzięki dodatkom jest tak smaczny
Niektóre smaki mogą nie znudzić nam się, nawet gdy będziemy jeść je codziennie. Tak jest w przypadku tego śniadania. Jem je codziennie od miesiąca i ani na chwilę mi się nie znudził. W poniższej wersji jest najsmaczniejszy, ale możesz modyfikować...
-
Wiosenna pasta do chleba. Weź rzodkiewkę i dwa sery - jest tak pyszna, że będziesz robić codziennie
Pasta do chleba to nie tylko jajka zmieszane z majonezem lub twaróg z rybą. Wprowadź do swojego śniadania tchnienie wiosny i postaw na zupełnie nowy smak. Wystarczy rzodkiewka, przyprawy i dwa sery - tego smaku nie da się opisać, trzeba spróbować.
-
Połącz awokado z tymi składnikami. To najlepsze smarowidło na kanapkę lub obłędny dip do warzyw
Jak urozmaicić wiosenny stół? Czasami najprostsze rozwiązania są tymi najlepszymi - tak też jest z obłędną pastą z awokado. Zielony składnik to jednak nie wszystko, bowiem warto podkręcić smak słonym i wyrazistym nabiałem. Taki dip idealnie pasuje...
-
W PRL-u robiła ją każda gospodyni do chleba, dziś kupujemy gotowce. "To już nie ten smak"
Pasta na kanapki to nie tylko posiekane jajko i majonez. I chociaż taka wersja jest smaczna i bardzo dobrze znana, warto przypomnieć sobie o paście twarogowej, która w PRL-u była ważnym dodatkiem do pieczywa, a o której trochę zapomnieliśmy. To...
-
Chorujesz na serce? Odpuść sobie masło. Ta pasta jest o wiele zdrowsza, a równie smaczna
Uwielbiasz kanapki na chlebie posmarowanym warstwą prawdziwego masła, ale z powodów zdrowotnych nie możesz go jeść? A może jesteś weganinem bądź wegetarianinem i szukasz zamiennika? Ta pasta jest idealnym rozwiązaniem w każdym przypadku, a do tego...
-
Chowając wędlinę do lodówki, nie zapomnij o 1 rzeczy. Inaczej stanie się obślizgła i szybciej zepsuje
Twoja dopiero co kupiona wędlina staje się obślizgła? Czasem wina nie leży po stronie sprzedawcy, a nas samych. Jeżeli nie chcesz, aby szybko się psuła, musisz poznać kilka przydatnych zasad przechowywania produktów w lodówce.
-
Sąsiadka zawsze zachwalała ten przepis na pastę z fasoli. Po pierwszej łyżce przepadłam
Nadeszła wiosna, a wraz z nią zmiany. To dobry czas, by zamienić tłuste smarowidła do chleba, takie jak smalec czy masło, na coś zupełnie innego. Pasta z fasoli jaś jest idealną propozycją i smakuje bosko.
-
Sekret tej pasty nie tkwi w jajkach. Jedno warzywo gwarantuje wyrazistość i chrupkość. Palce lizać!
Jajka stanowią doskonałą propozycję na śniadanie, bo są bogate w białko i składniki odżywcze. Jednak jeszcze lepszym pomysłem jest pasta jajeczna z jednym nieoczywistym składnikiem. To właśnie w nim tkwi sekret idealnego smarowidła na kanapki....
-
Zamknął pierogi w kanapce. "Nie wiem, czy jestem zachwycona, czy przerażona tym pomysłem"
Pierogi ruskie to nasze dobro narodowe, którego będziemy zawsze bronić. Przepis każdy zna na pamięć, bowiem ziemniaczano-serowy farsz układa się na cienkim cieście i zlepia. Mało kto próbuje to zrobić inaczej. Jednak są i ci odważni, którzy...
-
Ten przepis na smalec domowej roboty jest w mojej rodzinie od 70 lat. Recepturę opracowała prababcia
W wielu domach na specjalne okazje przygotowane są dania lub wypieki, których przepisy przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Tak jest też z tą recepturą na domowy smalec. Jest w mojej rodzinie od 70 lat i każdy go uwielbia!
-
Szybkie śniadanie? Z tą domową pastą kanapki mogę jeść codziennie. Od razu robię więcej na 2 dni
Szukasz pomysłu na zdrowe i pożywne kanapki? Pasta z makreli z jajkiem i ogórkiem konserwowym to idealna propozycja na śniadanie i kolacje. Dodatkowo składniki nie obciążą naszego portfela.
-
Wędzonego kurczaka mielę i doprawiam aromatycznymi dodatkami. Tak powstaje idealna pasta na kanapki
Pasta kanapkowa to doskonałe rozwiązania na urozmaicenie nudnych i rutynowych śniadań. Zamiast zatem po raz kolejny szykować kanapki z żółtym serem czy suchą jajecznicę postaw na kremowe smarowidło, które łączy obłędne smaki. Tu króluje wędzony...
-
Mistrzowska kanapka wypełniona dobrociami. Zapomnisz o tej z wędliną i serem
Śniadaniowe kanapki zazwyczaj są ograniczone w składnikach. Na kromkę chleba układa się wędlinę i ser, czasem niektórzy dorzucają jeszcze warzywo. Za to ta kanapka wypełniona jest po brzegi, a każdy kęs to nowe doznanie smakowe. Właśnie taką...
-
Nie wyobrażam sobie kanapki bez tego sosu. Nie jest polską specjalnością, ale przepis jest staropolski
Kanapki z sosem to wyższy poziom smaku. Kiedy zwykły keczup czy musztarda się znudzą, warto postawić na ten staropolski przepis na sos tatarski. Moja rodzina zajada się nim w najlepsze. Oto przepis, który warto zapisać na później.
-
Wzięłam z lodówki twaróg, jajka i dwa dodatki. Za chwilę miałam najlepszy serek
Każdy wie, że to, co domowe, jest najlepsze. Przekonuję się o tym od lat, ale jeszcze nie miałam okazji zrobić domowego serka topionego. Wstałam wcześniej, wyjęłam twaróg z lodówki i za kilka chwil miałam pyszne kanapki. Jedno jest pewne - sklepow...
-
Pasta jajeczna, jakiej nie jedliście. Będzie kremowa i wyrazista dzięki ulubionym składnikom Polaków
Pasta jajeczna to idealny do kanapek i na przykład roladek z wędliny. Przepis na pastę jajeczną jest jednym z najprostszych, jakie widział świat kulinariów, ale przecież łatwo, nie musi oznaczać nudno. Dziś podpowiemy wam, jak zrobić pastę jajeczn...
-
Pasta jajeczna, o której śniło się tylko kilku filozofom. Jeden składnik zmienia wszystko
Pasta jajeczna jest bajeczna i to bez względu na to, czy dodasz do niej makrelę, awokado lub suszone pomidory. Jednak dzisiejszy przepis na pastę jajeczną będzie po prostu bombowy. Dodamy do niej składnik, który kojarzy się z Wielkanocą. Pyszniej...
-
Pasta kanapkowa z kilku składników? Jajka i ryby idą w odstawkę tu rządzi rarytas prosto z puszki
Zapomnij o nudnych kanapkach z serem, wędliną czy warzywami. Przepis na ekspresową pastę to prawdziwy majstersztyk, który pokochają weganie i nawet najwięksi fani mięsnych rarytasów. Wystarczy sięgnąć po specjał z puszki i zblendować go z kilkoma...
-
Na śniadanie i kolację jem "odchudzające" kanapki. Są pyszne i kolorowe, ale zmieniłam jedną rzecz
Kanapki to najczęściej wybierana opcja śniadaniowa, najlepsza przekąska i pomysł na pyszną kolację gotową w kilka chwil. Ja kanapki uwielbiam i mogę jeść je non stop, jednak od jakiegoś czasu zmieniłam zwykłe kanapki na prawdziwą bombę witaminową....
-
Weź małe ziarenka, ocet i kilka przypraw. W chwilę zrobisz najlepszy dodatek do mięs i kanapek
Najlepszy dodatek do mięs i kanapek to oczywiście pyszny, wyrazisty sos, który podkreśli smak ulubionych smakołyków. Najczęściej sięgamy po ketchup lub musztardę i to właśnie o tym drugim sosie, dziś troszkę wam opowiemy. Jak zrobić domową...
-
Portugalska kanapka na wypasie, czyli francesinha. Nudy nie ma, całość pływa w sosie
Klasyczne tosty i zapiekanki zna niemal każdy. Co, jednak gdyby skusić się coś naprawdę wyjątkowego i "na wypasie"? Portugalska francesinha spełni oczekiwania nawet największych łasuchów - to kanapka, która jest hojnie nadziana mięsem i serem, a n...