fasola

Więcej o:

fasola

  • Fasola. Przepisy na dania z fasoli, z drogocennym białkiem w tle

    Fasola i jej drogocenne wartości Fasola występuje w kilkudziesięciu odmianach, choć w naszym kraju znane są głównie dwa, a mianowicie: zwykła i wielokwiatowa.To warzywo uprawiane z grupy roślin strączkowych. Na co dzień wykorzystujemy głównie jej nasiona, a u odmian szparagowych całe strączki. W

  • Brownie z fasoli na Wielkanoc: sprawdzona receptura [przepis]

    Co to jest brownie z fasoli? Zastanawiasz się, co to jest brownie z fasoli? To zupełnie nowe spojrzenie na ten rodzaj wypieku. Klasyczne brownie jest ciastem na bazie czekolady, cukru, mąki, jajek i masła. Swoją nazwę zawdzięcza wyjątkowo ciemnemu kolorowi, który jest efektem zastosowania ciemnej

  • Brownie z fasoli - nietypowe ciasto na wielkanocnym stole

    Co to jest brownie z fasoli i jak smakuje?  Tradycyjne brownie to ciemne ciasto na bazie czekolady, mąki, jajek oraz masła. Nazwa wywodzi się od bardzo ciemnego koloru, głęboki brąz to wynik zastosowania gorzkiej czekolady. Czym wyróżnia się opcja wege i co to jest brownie z fasoli

  • Jak ugotować fasolę jaś? Sprawdzone metody

    Fasola jaś - charakterystyka produktu Fasola jaś to jedna z odmian białej fasoli. Jest ona niezwykle cennym produktem spożywczym, który podobnie jak niemal wszystkie warzywa strączkowe, zawiera znaczną ilość białka i innych ważnych składników odżywczych. Dlatego jest niezbędna między innymi w

  • Jak zrobić zupę fasolową? Prosty przepis na popularną zupę z fasoli

    Jak zrobić zupę fasolową? To proste. Zupa fasolowa praktycznie robi się sama. Musimy pamiętać jedynie o kilku zasadach. Do zupy fasolowej możemy użyć dowolnego rodzaju fasoli. A jest w czym wybierać: Piękny Jaś, czerwona kidney, czarna czy malinka. Te wszystkie rodzaje mogą znaleźć się w

  • Fasolka po bretońsku - przepis babci Grażynki. Jakie fasoli użyć?

    Fasolka po bretońsku przepis Fasolka po bretońsku przepis babci Fasolka po bretońsku przepis babci. Składniki: 50 dag fasoli - najlepiej fasoli Piękny Jaś, 25 dag wędzonego boczku, 30 dag kiełbasy, 1 cebula, 200 ml passaty lub puszka krojonych pomidorów wraz z zalewą, 1 łyżeczka cukru, 1 liść