fasolka
-
Ten przepis na fasolkę po bretońsku zrobisz dwa razy szybciej. Podkręć ją pikantnym dodatkiem
Fasolka po bretońsku to aromatyczne i bardzo sycące danie, którego przygotowanie zajmuje jednak trochę czasu. Ten proces można jednak znacznie przyspieszyć. Wystarczy użyć kilku zamienników, by fasolka po bretońsku powstała dużo, dużo szybciej. Co...
-
Fasolka szparagowa na zimę. Robię specjalną zalewę i jest najlepsza na świecie
Jak zrobić fasolkę szparagową na zimę do słoików? Łatwiejszy przepis chyba nie istnieje. Wystarczy po prostu oczyszczoną fasolkę włożyć do słoików i zalać zalewą. I właśnie zalewa jest w tym przepisie najważniejsza. Dwie przyprawy dodają jej powera.
-
Zapomnisz o fasolce w bułce tartej. Polej ją tym i podaj na obiad, rodzina wyliże każdy talerz
Fasolka szparagowa w bułce tartej to tak znany klasyk, że jest podawany w każdym domu. Jednak mało osób wie, że bułka tarta nie jest jedyną opcją. Fasolkę można podać na wiele różnych sposobów, a poniższy przepis jest tego bardzo dobrym przykładem...
-
Fasolkę na zimę robię jak nikt. Zalewa sprawia, że każdy chce przepis
Fasolka szparagowa to jeden z najlepszych darów, jakie ofiaruje nam lato. W wakacje zajadamy się nią na potęgę i część z nas wkłada ją także do słoików, by zimą cieszyć się pyszną przekąską. Ja także robię fasolkę szparagową do słoików, jednak...
-
Latem jem ją kilogramami. To warzywo zyskuje na smaku dzięki panierce. Smaku nie da się opisać
Lato jak każda pora roku ma swoje specjały i smakołyki, które właśnie wtedy smakują najlepiej. Jedną z tych pyszności podałam ostatnio do obiadu. Zniknęła szybciej niż ziemniaki i mięso. Za każdym razem robi największą furorę.
-
Do fasolki szparagowej nie dodaje już masła i bułki. Teściowa zdradziła mi sekret obłędnej omasty
Fasolka szparagowa to klasyka, której nic nie zastąpi. Babciny przepis warto jednak nieco urozmaicić i zrezygnować z oklepanej bułki tartej z masłem. Zamiast tego wrzuć do warzyw włoski specjał, który podkreśli smak i sprawi, że każdy poprosi o...
-
Fasolka szparagowa w tej wersji to mistrzostwo. Upchnij ją w słoiku i dodaj żółtą przyprawę
Fasolka szparagowa to jedno z tych letnich dobrodziejstw, które spokojnie możemy przechowywać w zamrażalniku oraz w słoikach ustawionych na półkach naszych spiżarni. Dziś mamy dla was przepis na fasolkę szparagową ze słoika, która sprawdzi się jak...
-
Bułkę schowaj na dno szafki i przygotuj fasolkę szparagową inaczej. Na talerzach nie zostanie okruszek
Świeża fasolka szparagowa kupowana na targu to niewątpliwie jeden ze smaków lata. Jest pyszna, zdrowa i łatwa w przygotowaniu. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich bliskich, zrób ją w inny sposób, niż zazwyczaj. Bez bułki tartej. Puste talerze gwarantowane.
-
Zrób ją na rosole, a nigdy nie sięgniesz już po pomidorową. Czegoś takiego w życiu nie jadłeś
Rosół to baza wielu potraw. Można z niego nie tylko zrobić inne zupy, a także sosy. My również postanowiliśmy do czegoś go użyć. Gdy zostanie ci go więcej, nie zastanawiaj się i zrób poniższe danie. Później podziękujesz, bo powala na kolana.
-
Zrobisz ją w kilka chwil, a to zasługa jednej zmiany. Wystarczy sięgnąć po puszkę i gotowe
Coraz więcej osób chce, by ich ulubione dania były zrobione w jak najkrótszym czasie. Nic dziwnego, ponieważ każda osoba pragnie oszczędzać w ten sposób czas. My znaleźliśmy sposób, jak zrobić tę zupę szybciej, ale i smaczniej. Wystarczy jeden tri...
- Wysyp borowików w lasach. Leśnik pochwalił się swoimi. "Pozazdrościć"
- To najlepszy przepis na sernik. Nie opada, a każdy kęs jest lekki i delikatny
- Umożliwia najmłodszym korzystanie z bankowości i naukę, jak robić to bezpiecznieMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Jak zrobić idealne kruche ciasto do szarlotki? Unikaj jednego składnika
- Grzybiarze niesłusznie omijają. Te grzyby są lepsze od podgrzybków
- Jesteś stałym klientem warzywniaka? Koniecznie musisz zdobyć 10/10
- Jesteś stałym klientem warzywniaka? Koniecznie musisz zdobyć 10/10
- Cappuccino, lemoniada, a może yerba mate? Quiz o napojach dla smakoszy
- Cappuccino, lemoniada, a może yerba mate? Quiz o napojach dla smakoszy
- Wracają z lasu z pełnymi koszami. "Kilka kilo borowików w 2 godziny"
-
Fasolka po bretońsku bez moczenia fasoli to hit. Moja teściowa wciąż mi nie wierzy, że tak się da
Jak zrobić fasolkę po bretońsku? Najlepiej prosto i szybko. I choć wielu nie wierzy, że tak się da, to ja zawsze tak robię. Nigdy nie moczę fasoli - po prostu używam gotowanej fasolki z puszki. I jest tak samo pyszna jak przygotowana według...
-
Po bretońsku? A gdzie tam, teraz przyrządzam tylko fasolkę po węgiersku. Wychodzi bosko
Fasolka po węgiersku to wyśmienite połączenie aromatycznego gulaszu i sycącej fasolki po bretońsku. To świetny pomysł na jednogarnkowy obiad dla całej rodziny. Pachnie nieziemsko, a jeszcze lepiej smakuje.
-
Fasolka po bretońsku. Dodaj dwie rzeczy do moczenia fasoli - będzie o wiele smaczniejsza
Fasolka po bretońsku to wymarzony obiad jesienną porą. Przepis jest oczywiście bardzo łatwy - fasolkę należy ugotować i połączyć z wędzonką, pomidorami i przyprawami. Jeśli jednak chcesz, żeby twoja fasolka była smaczniejsza, do moczenia fasoli...
-
Moja mama robi najpyszniejszą fasolkę po bretońsku. Jaki jest sekret smaku i aromatu? "Sposób na gnata"
Jeśli lubisz proste, ale smaczne i sycące dania, przepis na fasolkę po bretońsku na pewno jest ci dobrze znany. Dziś jednak mamy dla ciebie sposób na to, by potrawa była smaczniejsza i dużo bardziej aromatyczna. Jaki to sposób? Chodzi o pewien tri...
-
Treściwa zupa, która wystarczy na 3 dni. Poznaliśmy patent, by była niesamowicie kremowa
Niektóre dania są tak popularne, że można je zrobić z zamkniętymi oczami. Ta zupa się do nich zalicza. To klasyczna potrawa, która może porządnie zapełnić brzuch. Gdy dodasz do niej dwie łyżki tego składnika, stanie się jeszcze lepsza. Tego smaku...
-
Fasolka mamut jest dość specyficzna. Jak ją ugotować, żeby była pyszna? Mój sposób jest najlepszy
Nie ma lepszego dodatku do letnich obiadów, niż ugotowana fasolka polana masełkiem i oprószona bułką tartą. Tak zajadamy się fasolką szparagową. A fasolka mamut? Przecież ona jest o niebo lepsza od szparagowej. Jak ją przyrządzić? Ja stawiam na tr...
-
Fasolka szparagowa z bułką tartą - dodatek do obiadu, którego nie może zabraknąć
Fasolka szparagowa z bułką tartą to przysmak, który wielu z nas pamięta z czasów dzieciństwa. Na szczęście potrawa wraca do łask. Niezależnie od wydania smakuje wybornie. Poznajcie przepisy na fasolkę szparagową z dodatkiem bułki tartej.
-
Zamiast ogórków w słoiku zamknij to warzywo. Gdy podasz je na stole, rodzina się na nie rzuci
Nadszedł czas, kiedy zastanawiamy się nad przetworami, którymi będziemy zajadać się jesienią i zimną. Zazwyczaj wykonuje się słodkie przetwory i ogórki, jednak w tym roku proponujemy coś innego. Zaopatrz się w dużą ilość tego warzywa, bo słoiki bę...
-
Fasolka szparagowa wychodzi twarda, wiotka i łykowata? Te triki sprawią, że będzie smakować mistrzowsko
Ten, kto nie zna zawodu spowodowanego łykowatą, twardą lub pozbawioną jędrności fasolką szparagową, jest prawdziwym szczęściarzem. Zamiast jednak grać w kulinarną ruletkę, lepiej zapobiegać tej nieapetycznej katastrofie. Dzięki kilku trikom warzyw...
-
Jak ugotować fasolkę szparagową, aby nie była włóknista? Sprawdź jakich błędów nie popełniać
Czasem nie masz ochoty lub czasu na gotowanie. Wówczas szukasz pomysłu na szybki obiad, który będzie lekki, a zarazem sycący. Dobrym rozwiązaniem jest przygotowanie fasolki szparagowej, która stanowi zdrowe źródło białka. Sprawdź, jak ugotować to...
-
Fasolka po bretońsku - przepis. Trik z wodą sprawi, że będzie smaczniejsza, a wieczorem "kołdra nie będzie fruwać"
Polacy uwielbiają fasolkę po bretońsku i chociaż nazwa na to nie wskazuje, to całkowicie polskie danie. Fasolka jest aromatyczna, sycąca i niestety też ciężkostrawna. Jak zrobić fasolkę po bretońsku, żeby pozbyć się przykrych dolegliwości...
-
Jak zrobić najlepszą fasolkę po bretońsku? Dodaj ten składnik i zamieszaj. Rodzina spróbuje i oszaleje
Treściwy i gorący posiłek jest jak największy skarb. Ta zupa z pewnością taka jest, a zjedzenie zaledwie jednej miski zapełni brzuch i nie będziesz czuł głodu. Aby wyszła najsmaczniej dodaj ten składnik i dokładnie zamieszaj. Smak będzie nie do...
-
Fasola po bretońsku - przepis na lepszy smak i aromat. Wielkanocny dodatek sprawi, że będzie najlepsza
Polacy uwielbiają fasolkę po bretońsku i chociaż z Bretanią nie ma nic wspólnego, wielu z nas uważa ją za prawdziwy przysmak. Fasolka po bretońsku może mieć jeszcze lepszy smak, dzięki dodatkowi, który kojarzy się z Wielkanocą. Chodzi oczywiście o...
-
Fasolka po bretońsku, czyli klasyka w nowej odsłonie. Sycące i rozgrzewające danie z pikantnym twistem
Zimą na naszych stołach królują rozgrzewające i sycące dania, zapiekanki czy buliony. Wśród ciekawych propozycji jednogarnkowych warto wyróżnić fasolkę po bretońsku, którą zna niemal każdy. Klasyczny rarytas przygotowany z pikantną nutą sprawdzi s...
-
Fasolka po bretońsku - przepis. Pyszne, sycące i rozgrzewające jednogarnkowe danie dla całej rodziny
Fasolka po bretońsku - przepis, który warto znać. I choć ten klasyczny obiad mógł nie każdemu przypadać do gustu, to teraz się to zmieni. Jak przygotować fasolkę po bretońsku, by smakowała obłędnie? Podpowiadamy.
-
Przepis na tradycyjną fasolkę po bretońsku według Ewy Wachowicz. Sukcesem jest ten mięsny zamiennik
Fasolka po bretońsku to obiadowa klasyka, którą chętnie zajadają się Polacy. Tradycyjne danie bazuje na swojskich składnikach takich jak fasola, pomidory, boczek i przyprawy. Przepis Ewy Wachowicz nieco się różni - mowa tu o zmianie rodzaju kiełbasy.
-
Jak zrobić fasolkę po bretońsku, żeby była najlepsza na świecie? Trik babci Krysi na gotowanie fasoli zmienia wszystko
Fasolka po bretońsku to jedno z ulubionych dań Polaków i gości na naszych stołach zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy mamy ochotę na treściwe, pożywne dania. Przepis na fasolkę jest prosty, ale nie ma lepszej fasolki niż ta, którą robiła moja babcia...
-
Fasolka po bretońsku może być jeszcze smaczniejsza. Wystarczy, że zrezygnujesz z kiełbasy na rzecz innego składnika
Fasolka po bretońsku to uwielbiane przez Polaków danie jednogarnkowe, które jest proste w wykonaniu i na długo syci. Przepis jest prosty, ale jeśli lubisz eksperymenty i próbowanie nowych smaków, zamień kiełbasę na mięso mielone. Ten smak z...
-
Fasolka po bretońsku - przepis last minute. Zapomnij o moczeniu fasoli, a będzie lepsza niż kiedykolwiek
Jak zrobić fasolkę po bretońsku? Tak prosto i szybko, jak się tylko da! Jeśli najdzie cię ochota na sycące i rozgrzewające danie, a nie masz akurat pod ręką namoczonej fasoli, z powodzeniem możesz użyć gotowej fasolki z puszki. Co jest jeszcze...
-
Jak zrobić fasolkę po bretońsku? Jednogarnkowe danie, które rozgrzewa do czerwoności w chłodne dni
Jak zrobić fasolkę po bretońsku? Nie jest to trudne, choć wymaga czasu. Jednak włożony w przygotowanie tego dania wysiłek, zrekompensuje ci pyszny smak i fakt, że nie musisz zmywać setek garnków i patelni. Wystarczy jeden garnek!
-
Jak ugotować fasolkę szparagową, aby była pyszna i pięknie wyglądała? Zapamiętaj te kuchenne zasady
Jak ugotować fasolkę szparagową, aby była pyszna, a do tego pięknie się prezentowała na talerzu? Jest kilka czynności, które wpływają na wygląd i smak strąków. Zobacz, co robić, aby fasolka szparagowa wyszła idealna.
-
Jak ugotować fasolkę szparagową? Zastosuj trik z cukrem, aby zachowała kolor
Sezon na fasolkę szparagową otwarty! W lipcu pojawiła się w sklepach i na bazarkach, dlatego warto przypomnieć sobie, jak prawidłowo ją ugotować. Wystarczy kilka minut, woda, sól i... cukier. Ważne jest, by zachować odpowiednie proporcje, dzięki...
-
Przepis na fasolkę po bretońsku. Klasyczne danie jednogarnkowe przygotowane według receptury babci
Smaczny i sycący przepis na fasolkę po bretońsku, sprawdzi się idealnie na każdą okazję. Aromatyczne danie jednogarnkowe to prawdziwy klasyk, polskiej kuchni, który można przygotować w tradycyjnej wersji mięsnej lub nieco lżejszeej -...
-
Fasolka po bretońsku - przepisy. Jak zrobić danie w dwóch wariantach? Przepis babci i receptura bez mięsa
Jak zrobić fasolkę po bretońsku? Przepisy zwykle nieco różnią się od siebie, ale podstawowymi produktami są fasolka, kiełbasa lub boczek i koncentrat pomidorowy. Sycące jednogarnkowe danie można też przygotować w wersji bezmięsnej.
-
Fasolka szparagowa na zimę. Zobacz, w jaki sposób zamknąć w słoiku warzywny smak gorącego lata
Fasolka szparagowa na zimę większości nas kojarzy się z mrożonkami ze sklepu. To błąd. Można zrobić pyszną fasolkę w słoikach bez dodatku octu. Brzmi dziwnie? Nic podobnego! To przepis, który każdemu się uda. Przekonajcie się sami.
-
Genialna fasolka po bretońsku. Przepis wygrzebany z szuflady babci
Sprawdzony przepis na fasolkę po bretońsku warto trzymać pod ręką. To danie proste, sycące, a dodatkowo wyjątkowo pyszne. Pełnię smaku pozwoli wydobyć trik z podsmażaniem, który stosowały nasze babcie.
-
Ile gotuje się fasolkę szparagową? W zimnej wodzie czy wrzątku? Rozwiewamy kuchenne wątpliwości
Pytanie "ile gotować fasolkę szparagową" jest zadawane przez wiele osób. 5 minut? 10 minut? Strąki wrzucić do wrzątku czy zimnej wody? Rozwiewamy wątpliwości i podajemy wskazówki, jak przygotować różne rodzaje fasolki szparagowej.
-
Fasolka szparagowa - przepis idealny do obiadu. Będzie jędrna i apetyczna jeśli nie popełnisz błędu z wodą
Fasolka szparagowa to przepyszny i zdrowy dodatek do obiadu pod warunkiem, że odpowiednio się ją przyrządzi. Najczęstszym błędem podczas gotowania fasolki jest nieodpowiednia temperatura wody. Dziś podpowiemy ci, jak w prosty sposób przyrządzić...
-
Trik na szybkie przygotowanie fasolki szparagowej. Dzięki niemu przygotujesz ją bezbłędnie
Fasolka szparagowa to bez wątpienia lubiane warzywo i jeden z letnich rarytasów. Ma wiele zalet - dostarcza witaminy, jest zdrowa i pyszna w smaku. Czasami jednak jej przygotowanie może okazać się czasochłonne, zwłaszcza na etapie odcinania...
-
Fasolka po bretońsku - przepis, który pokochasz. Ważna jest kiełbasa - nie może być byle jaka
Fasolka po bretońsku to jedno z ukochanych dań Polaków. Jest prosta w przygotowaniu, zawiera kilka podstawowych składników, dobrze syci i świetnie nadaje się do słoików. Istnieje jednak pewna zasada, której warto przestrzegać. Kiełbasa musi być...