Jak zrobić fasolkę szparagową z bułką tartą? Przyrządzenie fasolki może być problematyczne nie tylko ze względu na sam proces prawidłowego ugotowania. Większości trudność sprawia przygotowanie bułki tartej. Jednak nie jest to trudne! Przekonajcie się o tym sami. Fasolka znakomicie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub ciepła kolacja. Z powodzeniem zastąpi też np. ziemniaki w sałatce.
Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem można przyrządzić na wiele sposobów. Poniżej podajemy jeden z pierwszych wariantów. Oto pierwsza receptura:
Fasolka szparagowa z bułką tartą - przepis:
Składniki:
Wykonanie:
Fasolka szparagowa żółta z bułką tartą i jajkiem jest wersją niezbyt popularną. A szkoda! Potrawa może z powodzeniem wystąpić w roli śniadania. Sprawdzi się zwłaszcza w okresie letnim. Poniżej znajdziesz prosty przepis.
Jak zrobić fasolkę szparagową z bułką tartą i jajkiem? Oto sprawdzony przepis:
Składniki:
Wykonanie:
Fasolka szparagowa z bułką tartą będzie miała różną wartość kcal. Będzie to uwarunkowane przede wszystkim od tego, jaką ilość tłuszczu umieścimy w potrawie. Przeciętnie jest to około 225 kcal w porcji 250 g.
Fasolka szparagowa to istny klasyk polskiej kuchni. Prosta w przygotowaniu, a wyborna w smaku. Fasolkę można spożywać samodzielnie lub traktować jako dodatek do obiadu. Znakomicie komponuje się ona z mięsem, warzywami, czy też np. jajkiem sadzonym.
Zobacz też: Zupa z młodego czosnku. Przepis Magdy Gessler i nie tylko. Dzięki niej uda Ci się zaskoczyć gości
Komentarze (0)
Fasolka szparagowa z bułką tartą - dodatek do obiadu, którego nie może zabraknąć
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy - napisz pierwszy z nich!