Jak przygotować?

  • Idealny arbuz? Uważnie przypatrz się, jak wygląda jego skórka
  • Jakie ziemniaki na placki ziemniaczane? Nie każdy rodzaj się sprawdza

    Jakie ziemniaki na placki ziemniaczane? Nie każdy rodzaj się sprawdza

    Chrupiące placki ziemniaczane to jedna z naszych ulubionych propozycji na obiad. Nie zawsze jednak wychodzą tak smaczne, jak byśmy chcieli. Zanim zaczniemy modyfikować przepisy, sprawdźmy, jakich odmian ziemniaków najlepiej używać do placków ziemniaczanych. Mają ogromny wpływ zarówno na smak, jak i konsystencję dania.

    aleko
  • Z warzyw z rosołu tylko sałatka jarzynowa? Oto przepis na genialne kotlety
  • Kurczak po góralsku, czyli w kapuścianej kołderce. Jak go zrobić? Podpowiadamy
  • Ciasto z czereśniami - przepis na sezonowy wypiek do ciasta

    Ciasto z czereśniami - przepis na sezonowy wypiek do ciasta

    Ciasto z czereśniami to doskonały pomysł na smaczny deser na początek lata. Słodkie czereśnie smakują świetnie nie tylko wyjadane z miseczki, ale także jako dodatek do pysznego placka. Sprawdźcie, jak zrobić proste ciasto z czereśniami. Poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze.

    aleko
  • Ciasto orchidea to hit. Jest nie tylko pyszne, lecz także piękne. Mamy przepis

    Ciasto orchidea to hit. Jest nie tylko pyszne, lecz także piękne. Mamy przepis

    Szukacie wypieku, który będzie doskonale smakować oraz pięknie wyglądać? Zróbcie ciasto orchidea. Jego nazwa nie bez przyczyny pochodzi od tego kwiatu (orchidee to dobrze nam znane storczyki) - nie dość, że świetnie się prezentuje, to prawdziwie rozpływa się w ustach. Jak zrobić ciasto orchidea? Sprawdźcie.

    aleko
  • Tiramisu truskawkowe, czyli owocowa wersja popularnego deseru. Jak je zrobić? Podpowiadamy