Jak przygotować?

  • Zupy na zimno - doskonałe na upały
  • Miód spadziowy iglasty i liściasty - poznaj jego smak i właściwości
  • Leczo do słoików na zimę - potem wystarczy podgrzać [PRZEPIS]

    Leczo do słoików na zimę - potem wystarczy podgrzać [PRZEPIS]

    Lubicie mieć w zapasie dania, które łatwo odgrzać na obiad, gdy nie macie czasu na stanie przy garach? Zróbcie leczo do słoików na zimę. Ta pyszna i prosta potrawa jest smaczna z różnymi dodatkami - ryżem, kiełbasą czy jajkiem. Jak zrobić leczo do słoików na zimę? Podpowiadamy.

    aleko
  • Papryka marynowana - przepis babci Jadzi. Genialny dodatek do obiadu i na grilla

    Papryka marynowana - przepis babci Jadzi. Genialny dodatek do obiadu i na grilla

    Papryka marynowana to jeden z najpopularniejszych dodatków do pieczonych mięs, pasztetów i na grilla. Sprawdzi się także jako dodatek do obiadów. Teraz gdy mamy dostęp do świeżej, soczystej i pełnej smaku papryki, warto przygotować zapasy na zimę. Sprawdźcie, jak zrobić paprykę konserwową według babcinego przepisu.

    aleko
  • Sezon na śliwki w pełni. Przepisy na wyjątkowe desery

    Sezon na śliwki w pełni. Przepisy na wyjątkowe desery

    Sezon na śliwki trwa. Po bogactwie owoców jagodowych czas na słodkie, różnokolorowe śliwki. To idealne owoce nie tylko do przygotowania pysznych powideł, lecz także do wielu różnych deserów. Co zrobić ze śliwek? Mamy dla was kilka propozycji.

    aleko
  • Jak zrobić domową kukurydzę konserwową? Sezon trwa!

    Jak zrobić domową kukurydzę konserwową? Sezon trwa!

    Gdy przychodzi jesień i zima, a mamy ochotę na smaczne warzywa, ratujemy się przetworami, które przygotowaliśmy latem. Ogórki kiszone, przeciery z pomidorów, mrożone owoce... Dziś pokażemy wam, jak do domowych przetworów dołączyć pyszną domową kukurydzę konserwową. To proste - sprawdźcie przepis i przyrządźcie ją, póki trwa sezon!

    aleko
  • Jak zrobić ciasto czeska wiśnia? Pyszny deser dla wszystkich, którzy nie chcą piec podczas upałów