Jak przygotować?

  • Jak zrobić kiełbasę, czyli przepis na znakomity przysmak własnej roboty

    Jak zrobić kiełbasę, czyli przepis na znakomity przysmak własnej roboty

    Jak zrobić kiełbasę? To pytanie w dzisiejszych czasach nie pada zbyt często. Łatwiej jest nam wyjść do sklepu i kupić gotowy produkt. A własnoręcznie przygotowana jest naprawdę smaczna i sprawdzi się nie tylko na kanapce. Jak przygotować kiełbasę samemu? Przedstawiamy kilka wskazówek.

    olaru
  • 3 proste przepisy na krewetki, które musisz znać! [PLUS PORADY]
  • Jak zmielić mięso bez maszynki? Oto triki, które wynagrodzą brak sprzętu
  • Cynaderki - co to i jak je przyrządzić? Podajemy dwa proste przepisy

    Cynaderki - co to i jak je przyrządzić? Podajemy dwa proste przepisy

    Cynaderki nie pojawiają się na naszych stołach już tak często, jak kiedyś. Jedni za nimi przepadają, inni mają wiele wątpliwości co do tego dania. A szkoda - dobrze zrobione cynaderki to bardzo smaczna potrawa! Czym są cynaderki? Jak je przyrządzić? Wszystko wyjaśniamy!

    aleko
  • Ciasta z kremem - dwa przepisy w sam raz na każdą okazję

    Ciasta z kremem - dwa przepisy w sam raz na każdą okazję

    Ciasta z kremem - kto ich nie lubi! Są idealne do kawy, jako pyszny deser, pojawiają się chyba na każdej uroczystości w gronie najbliższych. Każdy, kto lubi piec, ma pełną głowę pomysłów na takie słodkości. Jakie ciasto zrobić? Jaki krem do ciasta będzie najlepszy? Mamy dla Was dwa przepisy na nasze ulubione ciasta z kremem. Sprawdźcie je!

    aleko
  • Banoffee pie - pyszne i proste ciasto dla fanów słodkości. Podajemy przepis

    Banoffee pie - pyszne i proste ciasto dla fanów słodkości. Podajemy przepis

    Banoffee pie to deser, który przywędrował do nas z Wysp Brytyjskich. Jego nazwa to połączenie dwóch podstawowych składników - bananów i toffi. To prawdziwa uczta dla każdego wielbiciela słodkości - przygotowuje się je na kruchym lub biszkoptowym spodzie, z bananami, słodkim toffi lub kajmakiem (masy krówkowej najczęściej używa się do zrobienia tego ciasta) i bitą śmietaną bądź mascarpone. Palce lizać! Jak zrobić banoffee pie? Zapraszamy po przepis.

    aleko
  • Biały kożuch na ogórkach kiszonych lub zakwasie to oznaka, że trzeba je wyrzucić? Nie. Wyjaśniamy, skąd się bierze
  • Kasza jaglana, manna, jęczmienna i gryczana wytrawnie i na słodko
  • Boeuf Stroganow - aromatyczny gulasz z rosyjskim "rodowodem" [PRZEPIS]

    Boeuf Stroganow - aromatyczny gulasz z rosyjskim "rodowodem" [PRZEPIS]

    Boeuf Stroganow swoją nazwę wziął od nazwiska rosyjskiego dygnitarza - generała i urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Podobno to właśnie on stworzył potrawę, jaką zajadamy się ze smakiem po dziś dzień. Krucha wołowina w aromatycznym, zawiesistym sosie to hit zarówno bardziej kameralnych, jak i wystawnych przyjęć. Jak przygotować go by wyszedł idealnie? Mamy przepis krok po kroku.

    paz
  • Jak zrobić domowe masło? To prostsze niż myślisz!

    Jak zrobić domowe masło? To prostsze niż myślisz!

    Wielu z nas pamięta z dzieciństwa smak domowego masła, nieco odmienny od tego, jaki mają masła dostępne obecnie w sklepach. Czemu by zatem nie zrobić go samodzielnie? Wbrew pozorom to całkiem proste.

    paz
  • Placki ziemniaczane - tanio, dietetycznie i zdrowo?

    Placki ziemniaczane - tanio, dietetycznie i zdrowo?

    Placki ziemniaczane zazwyczaj nie idą w parze z umiarem w jedzeniu. Też tak macie? Niestety często są mocno nasiąknięte tłuszczem - po takiej uczcie brakuje siły nawet na spacer, który pomógłby spalić ogromną liczbę nadprogramowych kalorii. Jest jednak sposób, który zamieni placki w zdrowe i niskokaloryczny danie - spróbujcie je upiec!

    Martyna Szydłowska
  • Ciasto zebra - jak to się robi? Mamy prosty, klasyczny przepis, który na pewno ci wyjdzie

    Ciasto zebra - jak to się robi? Mamy prosty, klasyczny przepis, który na pewno ci wyjdzie

    Ciasto zebra to jeden z sentymentalnych deserów, który wielu z nas pamięta z dzieciństwa lub młodości. Naprzemienne nakładanie masy w dwóch kolorach do tortownicy sprawia, że po przekrojeniu otrzymujemy kawałki ciasta, przypominające prążki na ciele zebry. Jak zrobić ciasto zebra? Mamy przepis i instrukcję przygotowania krok po kroku.

    paz
  • Frytki belgijskie - przepis, dzięki któremu będą idealne. Sekretem jest cukier
  • Nie umiesz zrobić gołąbków, nawet bez zawijania? Jest łatwiejszy sposób - zupa gołąbkowa! [PRZEPIS]