pasta kanapkowa
-
Stała się hitem internetu i każdy robi ją na śniadanie. Posiekaj i połóż na chlebie. Szczęka ci opadnie
O poranku nie każdy ma siły, by przyrządzać skomplikowane śniadania. Wtedy wybieramy najprostsze rozwiązania, które wiemy, że będą nam smakować. Ostatnio głośno jest o tej paście, którą umieszcza się na pieczywie. Możesz dodać do niej wszystko, al...
-
Nie jajeczna i nie z makreli. To najlepsza pasta na kanapki. Zdziwisz się, z czego jest
Jeśli nie wiesz, co zrobić na śniadanie, kolację lub co zapakować do lunch boxa, zazwyczaj stawiasz na kanapki. Jeśli jednak chcesz, by twoje kanapki wkroczyły na wyższy poziom smaku, musisz wypróbować ten przepis na pastę kanapkową. Będzie kremow...
-
Nie ma w nim ani grama majonezu. To kremowe smarowidło zrobisz w 5 minut. Rodzina wyjada łyżkami
Jakie można zrobić pasty do kanapek? Nie tylko jajeczna czy z makreli. Oto przepis na błyskawiczne smarowidło, które będziesz jeść codziennie. Nie musisz poświęcać zbyt dużo czasu na jego przygotowanie.
-
Niby klasyk, a wbija w fotel. Będziesz jeść na śniadanie co drugi dzień
Dlaczego co drugi dzień, a nie codziennie? Bo wtedy zbyt szybko mogłaby się znudzić! A ta pasta jajeczna z pieczarkami jest tak dobra, że szkoda byłoby, gdyby ci się przejadła. Więc może dla spokoju jedz ją jednak co trzeci dzień... O ile dasz rad...
-
Ten stary przepis przeniesie cię wprost do PRL-u. Nie ma na świecie lepszej pasty na kanapki
Wielu z nas z rozrzewnieniem wspomina czasy PRL-u. Nie za sprawą kartek na żywność, talonów na telewizor i niekończących się kolejek, ale za sprawą smaków, które ciężko zapomnieć. Wśród nich zdecydowanie jest pyszna i kremowa pasta na kanapki, któ...
-
Wyrzuciłam z lodówki wędlinę i sery, teraz kanapki robię z tym. Nie jadłam lepszego smarowidła
Od kiedy pamiętam kanapki były u większości z nas pierwszym wyborem śniadaniowym. Robi się je ekstremalnie szybko, każdemu smakują i można na nich położyć cokolwiek się chce. Jednak z czasem kończą się pomysły, jak można je przyrządzić. Wtedy na...
-
Pyszny dodatek do kanapek prosto z PRL-u. Polacy jedli "awanturkę" na okrągło. Moja mama wciąż to robi
Jeśli przejadły wam się zwykłe kanapki z wędliną i serem, polecamy wyczarować pyszną pastę. Pomysłów jest wiele - jajeczne, warzywne, a nawet rybne. Dobrym przykładem tej ostatniej jest popularna PRL-u awanturka. Jak ją zrobić? Zajrzyjcie do nasze...
-
Co zrobić, by jeść smaczniejsze śniadania? Zrób tę pastę. Wystarczy chwila, by była gotowa
Śniadania to dla wielu trudny temat. Jedni uwielbiają je przygotowywać, inni nie mają pomysłów, bo mogą wtedy zjeść. Na pomoc przychodzą wtedy szybkie, a do tego smaczne przepisy, z którymi to staje się łatwiejsze. Można je zrobić w kilka chwil, a...
-
Zawsze kupowałam go w sklepie, ale teraz zrobiłam sama. To smarowidło jest idealne na kanapki
Różnego rodzaju smarowidła świetnie sprawdzają się na kanapkach lub jeszcze gorących tostach. Zazwyczaj kupujemy je w sklepach, ale okazuje się, że zrobienie ich samodzielnie nie jest wcale takie trudne. Ostatnio podjęłam się zrobienia przysmaku,...
-
W każdą sobotę podaję ją na śniadanie. Wszyscy biegną do kuchni, gdy tylko poczują jej smak
Nic tak nie dodaje dniu smaku, jak aromatyczne i pełne smaku śniadanie. Jeśli wiesz, jak odpowiednio je zrobić, to możesz cieszyć się sukcesem. Ja swojej rodzinie serwuję kanapki z tym smarowidłem. Za każdym razem chcą więcej.
- Stary przepis na ciasto drożdżowe. Zawsze pięknie rośnie dzięki babcinej radzie
- Najbardziej niedoceniany grzyb w polskich lasach. Poznasz go po zapachu
- Gra o zdrowie. Jak dzieci i młodzież przyciągnąć do sportu?MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Wilgotne ciasto czekoladowe? To nie zasługa oleju
- Bez zagniatania, lepsza od tradycyjnej. Szarlotka ?3 szklanki? jest gwiazdą
- Nigdy tak nie rób, bo jajecznica wyjdzie sucha. Zadbaj o jeden dodatek
- W Lidlu przecenili to aż o 50%! W Homla też jest promocja, a jak w Tadar?
- Jak zrobić wątrobę, żeby nie była twarda? Pamiętaj o jednej rzeczy
- Piekę, ścieram i wkładam do słoików. Te buraczki to mistrzostwo
- Takiego dżemu nie ma nawet w sklepach. Zrobiony jest z wyjątkowego owocu
-
Nie kupuję już serów i wędlin na kanapki. Teraz robię tylko tę pastę, gotową w 3 minuty
Śniadania dla wielu z nas to codzienny rytuał, który jest bardzo ważny i który wprowadza nas w dobry nastrój dnia. Wiele osób przykłada do niego duże znaczenie i chce o poranku zjeść coś niebanalnego, ale przy tym niewymagającego i...
-
Zrobiłam je w kilka minut i podałam z ciepłym chlebem. Każdy mnie błagał o przepis
Przyrządzenie śniadań na pierwszy rzut oka może wydawać się proste i nieskomplikowane. W większości czasu tak jest, ale czasem dopada nas nuda i chęć zjedzenia czegoś innego. Wtedy naszą głowę wypełnia pustka, dlatego poniższym przepisem chcemy tę...
-
O tym sposobie powiedział mi mąż. Ubiłam serek wiejski, dodałam to i zrobiłam smarowidło na kanapki
Pomysły na pyszne i pożywne śniadania mogą się kiedyś skończyć, a my utniemy z nudnymi kanapkami. Jednak coraz więcej osób postanawia eksperymentować w kuchni i dzięki temu tworzą się nowe smakołyki. Jeden z nich niedawno odkryłam i okazało się, ż...
-
Gdy spróbujesz tego smarowidła opadnie ci szczęka. Głównym składnikiem jest cukinia
Jedzenie kanapek jest bardzo popularne i każdy z nas bardzo je lubi. Jednak czasem i nawet klasyczne smarowidła, czy dodatki do kanapek mogą nam się znudzić. Jeśli i ty czujesz nudę w tej kwestii, to ten przepis całkowicie to zmieni. Ta pasta...
-
Od tygodnia tylko tym smaruję kanapki. To połączenie dwóch składników
Kanapki to bardzo popularna forma śniadania i to właśnie one są najczęściej jedzone o poranku. Podajemy je na wiele różnych sposobów i z różnymi dodatkami, nawet smarowidła możemy wybrać według swoich upodobań. Zazwyczaj stawiamy na masło lub...
-
Wiosenna pasta do chleba. Weź rzodkiewkę i dwa sery - jest tak pyszna, że będziesz robić codziennie
Pasta do chleba to nie tylko jajka zmieszane z majonezem lub twaróg z rybą. Wprowadź do swojego śniadania tchnienie wiosny i postaw na zupełnie nowy smak. Wystarczy rzodkiewka, przyprawy i dwa sery - tego smaku nie da się opisać, trzeba spróbować.
-
Połącz awokado z tymi składnikami. To najlepsze smarowidło na kanapkę lub obłędny dip do warzyw
Jak urozmaicić wiosenny stół? Czasami najprostsze rozwiązania są tymi najlepszymi - tak też jest z obłędną pastą z awokado. Zielony składnik to jednak nie wszystko, bowiem warto podkręcić smak słonym i wyrazistym nabiałem. Taki dip idealnie pasuje...
-
Chorujesz na serce? Odpuść sobie masło. Ta pasta jest o wiele zdrowsza, a równie smaczna
Uwielbiasz kanapki na chlebie posmarowanym warstwą prawdziwego masła, ale z powodów zdrowotnych nie możesz go jeść? A może jesteś weganinem bądź wegetarianinem i szukasz zamiennika? Ta pasta jest idealnym rozwiązaniem w każdym przypadku, a do tego...
-
Tę pastę zrobisz w 5 minut, a wspominać będziesz tygodniami. Wystarczy posiekać i ułożyć na kanapce
Co, gdyby urozmaicić śniadanie o wyborną, kremową pastę, która nigdy się nie nudzi? To arcy proste zadanie, które wymaga jedynie chęci i kilku składników. W roli głównej występuje wędzony smakołyk, który wystarczy jedynie podrasować ostrym sosem,...
-
Wędzonego kurczaka mielę i doprawiam aromatycznymi dodatkami. Tak powstaje idealna pasta na kanapki
Pasta kanapkowa to doskonałe rozwiązania na urozmaicenie nudnych i rutynowych śniadań. Zamiast zatem po raz kolejny szykować kanapki z żółtym serem czy suchą jajecznicę postaw na kremowe smarowidło, które łączy obłędne smaki. Tu króluje wędzony...
-
Klasyczny pasztet pójdzie w odstawkę, jeśli zastąpisz mięso tym składnikiem. Jest zdrowo i smacznie
Siemię lniane to przysmak, który się albo kocha, albo nienawidzi. Wiadomo jednak, jak ten produkt fantastycznie wpływa na pracę jelit i żołądka. Zamiast się męczyć z kiślami i naparami warto dodać ziarna do obłędnego, wegetariańskiego pasztetu....
-
Pasta kanapkowa z kilku składników? Jajka i ryby idą w odstawkę tu rządzi rarytas prosto z puszki
Zapomnij o nudnych kanapkach z serem, wędliną czy warzywami. Przepis na ekspresową pastę to prawdziwy majstersztyk, który pokochają weganie i nawet najwięksi fani mięsnych rarytasów. Wystarczy sięgnąć po specjał z puszki i zblendować go z kilkoma...
-
Kremowe śniadanie, które zrobisz w mgnieniu oka. Ta pasta kanapkowa dosłownie rozpływa się w ustach
Śniadanie wcale nie musi być nudne, a jego przygotowywanie trwać wieki. Wystarczy, że sięgniesz po przepis na nieziemsko kremową pastę kanapkową. To doskonały patent na urozmaicenie nudnych kanapek - suszone pomidory sprawdzą się tu doskonale jak...
-
Zapomnij o jajkach i rybie. Najlepszą pastę na kanapki zrobisz z drobnych ziarenek
Lubisz kanapki z pastą jajeczną lub kultową awanturką, czyli smarowidłem z twarogu i ryby? Jeśli uważasz, że one są najlepsze, na pewno nie znasz jeszcze tego przepisu. Domowa pasta ze słonecznika smakuje wyjątkowo, ale nie zapomnij o dwóch ważnyc...
-
Zapomnij o nudnym i tłustym maśle. Posmaruj kanapkę tym, a nie skończy się na jednej kromce
Jeśli znudziły ci się już tradycyjne kanapki z masłem i wędliną, to smarowidło to strzał w dziesiątkę. Przygotowuje się je bardzo szybko, a koszt jest dużo mniejszy niż w sklepie. Co więcej, ta pasta jest bardzo zdrowa, więc nie pozostaje nic inne...
-
Koniec ze śniadaniową rutyną. Z tych składników zrobisz smaczną, tanią i zdrową pastę kanapkową
Twoje śniadanie przypomina smutną rutynę i składa się z pieczywa, sera, wędliny i bladych pomidorów? Zapomnij o tych produktach i postaw na obłędnie smaczną pastę kanapkową. To domowej roboty smarowidło wypada bezkonkurencyjnie, a wszystko z tanic...
-
Żadna swojska wędlina nie dorówna tej paście. Dzięki niej poranne kanapki są jeszcze smaczniejsze
Kanapki to najpopularniejsza śniadaniowa propozycja. Zazwyczaj idzie się na łatwiznę i wraz ze świeżym pieczywem podaje się sery i wędliny. By nieco urozmaicić poranny posiłek, proponujemy zrobić tę pastę. Z nią poranki staną się smaczniejsze i...
-
Pasta na kanapkę z tego warzywa robi prawdziwą furorę. Połączenie tych dwóch smaków to istny kosmos
Pasty na kanapki są coraz popularniejsze. Nic dziwnego, ponieważ bardzo często są nie tylko pyszne, ale i obłędnie zdrowe. Ta jesienna pasta robi teraz furorę. Połączenie tych dwóch smaków sprawia, że kubki smakowe po prostu eksplodują.
-
Pasta kanapkowa z PRL-u, przez którą eksplodują kubki smakowe. Ten jeden prosty składnik podkreśla smak
Przepisy z PRL-u znów cieszą się ogromnym zainteresowaniem. Do łask powraca też ta kultowa pasta kanapkowa. Moja mama zawsze dodaje do niej ten jeden niezwykle prosty składnik, który całkowicie odmienia jej smak. Oto przepis na awanturkę. Smakuje...
-
Super kremowa pasta z makreli na śniadanie. Wystarczy kilka składników i odrobina chęci
Pasta z makreli to znakomity dodatek nie tylko do chleba, ale i jajek czy nawet warzyw. Pastę rybną można wykonać na wiele sposobów. Poniżej kilka przepisów, które mogą Was zaciekawić.
-
Katarzyna Bosacka przeanalizowała skład pasty z makreli. Werdykt? "Zaczyna się z grubej rury"
Katarzyna Bosacka, polska publicystka i dziennikarka przez lata prowadziła wiele programów telewizyjnych, w tym program "Wiem, co jem", w którym edukuje Polaków jak wybierać zdrowe produkty spożywcze. Ostatnio na mediach społecznościowych przyjrza...
-
Ekspresowa pasta kanapkowa z tuńczyka - idealna propozycja na śniadanie i kolację. Zrobisz ją w 10 minut
Tuńczyka nie musisz podawać jedynie w sałatce. Pasta kanapkowa z jego dodatkiem sprawdzi się doskonale na śniadanie i kolację. Możesz posmarować nią pieczywo lub zjeść jak sałatkę. Co więcej, ten tani i prosty przepis przygotujesz w zaledwie 10...
-
Pasta jajeczna z grzybowym twistem. Poza cebulką dodaj świeżych kurek. Pamiętaj jednak, by najpierw zrobić to
Sezon na grzyby w pełni, dlatego warto wykorzystać ten czas mądrze. Podczas kolejnych zakupów kup kurki i przygotuj z nich znakomitą pastę kanapkową. Te złociste grzyby podkręcą smak jajek i majonezu. Domownicy będą się nią zajadać bez końca.
-
Połącz nabiał z rybą, a powstanie śniadaniowa awanturka. Obłędna pasta królowała już w czasach PRL-u
Pasta awanturka to nietypowe połączenie dwóch obłędnie smacznych składników. Taki duet ma w sobie niesamowitą moc, a w kuchni króluje już od czasów PRL-u. Wszystko dzięki rybie i sporej porcji nabiału, która wyśmienicie smakuje ze świeżym chlebem....
-
W tej domowej paście zakochasz się od pierwszego kęsa. Przygotujesz ją w kilka minut, a potem... zrobisz jeszcze raz
Szukasz przepisu na smarowidło do kanapki tak smaczne, że zniknie z lodówki w mgnieniu oka? Pasta drożdżowa to prawdziwy hit kulinarny, a wiele osób poświadcza, że wystarczy jeden gryz, by się w niej zakochać. Jej niewątpliwą zaletą jest również t...
-
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Rach, ciach i gotowa będzie pyszna pasta! Wystarczy kilka dodatków
Zostało ci mięso po ugotowaniu zupy i nie chcesz, żeby się zmarnowało? Domownicy niechętnie wyjadają resztki z rosołu? Przygotuj z nich obłędnie pyszną pastę, która zachwyci i będzie dobrym dodatkiem do jajek lub kanapek.
-
Pasta jajeczna to kanapkowy hit! Wielki powrót do smaków dzieciństwa
Pasta jajeczna to prawdziwy rarytas! Któż z nas nie pamięta czasów kiedy jako dzieci jedliśmy pyszne kanapki z jajecznym przysmakiem, posypanym obficie zielonym szczypiorkiem? Aż ślinka cieknie! Sprawdźcie, jak wykonać pastę.
-
Pasta z makreli, czyli przepis na znakomite smarowidło do kanapek. Liczy się dobra ryba i dodatki
Pasta z makreli to przepis na aromatyczny dodatek do pieczywa. Smak ryby jest solidną podstawą, jednak to warzywne dodatki, zielenina i domowy majonez nadadzą całości niebanalnego charakteru. Przygotowanie jest banalnie proste, jednak szczegóły...
-
Pasta z makreli, czyli banalny przepis na kultowe smarowidło. Nie obejdzie się bez cebulki i zieleniny
Wśród kultowych śniadań i zdrowych smarowideł idealnych na kanapkę nie może zabraknąć przepisu na pastę z makreli. Rybny rarytas to prostota perfekcja w jednym - wszystko przez świeży i lekki skład oraz kolorowe dodatki. Przedstawiamy kultową...
-
Awokado ciemnieje i traci apetyczny wygląd? Przygotuj ekspresową pastę lub guacamole z pikantną nutą
Awokado kusi kremowym smakiem i żywym, zielonym kolorem. Niestety, gdy owoc ciemnieje, znacznie traci na atrakcyjności. Przepis na pastę kanapkową czy pikantne guacamole sprawdzi się w takiej sytuacji doskonale. Kilka składników i pyszny, zdrowy...