makrela
-
Ten stary przepis przeniesie cię wprost do PRL-u. Nie ma na świecie lepszej pasty na kanapki
Wielu z nas z rozrzewnieniem wspomina czasy PRL-u. Nie za sprawą kartek na żywność, talonów na telewizor i niekończących się kolejek, ale za sprawą smaków, które ciężko zapomnieć. Wśród nich zdecydowanie jest pyszna i kremowa pasta na kanapki, któ...
-
Ta ryba często króluje na moim stole. Jest zdrowsza od łososia i dorsza, na dodatek kosztuje gorsze
W moim dole króluje wiele ryb, jednak ten gatunek wyprzedza łososia, dorsza czy nawet doradę. Mowa tu o obłędnej makreli z której można wyczarować wiele smacznych dań i przekąsek, a co najważniejsze jest zdrowa i pełna cennych minerałów. To mój...
-
W PRL-u robiła ją każda gospodyni do chleba, dziś kupujemy gotowce. "To już nie ten smak"
Pasta na kanapki to nie tylko posiekane jajko i majonez. I chociaż taka wersja jest smaczna i bardzo dobrze znana, warto przypomnieć sobie o paście twarogowej, która w PRL-u była ważnym dodatkiem do pieczywa, a o której trochę zapomnieliśmy. To...
-
Nadziewam jajka kolorowymi pastami i stawiam na wielkanocnym stole. Znikają z talerzy w mgnieniu oka
Nadziewane jajka wieją nudą i są pozbawione kolorów oraz smaków? postaw na te z naszego przepisu, a zrobią furorę podczas wielkanocnego biesiadowania. Wystarczy zadbać o kolorowe, doprawione pasty, wszystko estetycznie zaserwować, by goście błagal...
-
Tę pastę zrobisz w 5 minut, a wspominać będziesz tygodniami. Wystarczy posiekać i ułożyć na kanapce
Co, gdyby urozmaicić śniadanie o wyborną, kremową pastę, która nigdy się nie nudzi? To arcy proste zadanie, które wymaga jedynie chęci i kilku składników. W roli głównej występuje wędzony smakołyk, który wystarczy jedynie podrasować ostrym sosem,...
-
Katarzyna Bosacka przeanalizowała skład pasty z makreli. Werdykt? "Zaczyna się z grubej rury"
Katarzyna Bosacka, polska publicystka i dziennikarka przez lata prowadziła wiele programów telewizyjnych, w tym program "Wiem, co jem", w którym edukuje Polaków jak wybierać zdrowe produkty spożywcze. Ostatnio na mediach społecznościowych przyjrza...
-
Wiele osób ją niesłusznie pomija, a to jedna ze zdrowszych ryb. Poza smakiem kusi też dobrą ceną
Polski rynek rybny oferuje wiele smacznych i zdrowych gatunków. Wiele z nich często gości na naszych stołach, inne zaś są niesłusznie pomijane. Wśród niszowych smaków króluje makrela, która przygotowana na wiele sposobów podbije kubki smakowe...
-
Pasta z makreli wędzonej. Wykorzystaj to, co masz w lodówce i koniecznie dodaj ten składnik. Będzie idealnie kremowa
Pasta z makreli to szybki sposób na pyszne śniadanie. Wystarczy wrzucić kilka prostych dodatków, które zawsze są w lodówce i gotowe. Jednak, aby konsystencja smarowidła wyszła idealnie, warto pamiętać o pewnym składniku. Nie chodzi o majonez.
-
Pasta z makreli, czyli przepis na znakomite smarowidło do kanapek. Liczy się dobra ryba i dodatki
Pasta z makreli to przepis na aromatyczny dodatek do pieczywa. Smak ryby jest solidną podstawą, jednak to warzywne dodatki, zielenina i domowy majonez nadadzą całości niebanalnego charakteru. Przygotowanie jest banalnie proste, jednak szczegóły...
-
Pasta kanapkowa awanturka, czyli wielka draka na talerzu. Ale bez obaw! Będzie smacznie i zdrowo
Co do kanapek? Pasta kanapkowa awanturka będzie smaczną odmianą. Do jej przygotowania potrzeba m.in. wędzonej makreli i twarogu półtłustego. Taka mieszanka będzie doskonałym źródłem energii i sprawdzi się na śniadanie.
- Jak zrobić idealne kruche ciasto do szarlotki? Unikaj jednego składnika
- Przebija jajecznicę i omlet i staje się najlepszym śniadaniem. Połącz te warzywa
- Pierwsze kroki w bankowości. Bezpieczny start dla Twojego dzieckaMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Grzybiarze niesłusznie omijają. Te grzyby są lepsze od podgrzybków
- Gospodynie z Podlasia dodają to do babki ziemniaczanej. Sezon trwa
-
Jesieniary kochają ciasto dyniowe. W formie sernika jest najlepsze
- Zebrałam w lesie, wysmażyłam i podałam na obiad. Jest lepszy od schabowego
- Rozgrzewająca zupa z gruszki i pietruszki. Oszalałam na jej punkcie
- Bardziej pasuje do schabowego i jest przepyszna. Gotowa w kilka chwil
- Są o niebo lepsze od klasycznych cynamonek. Mięciutkie i aromatyczne
-
Pasta z makreli, czyli banalny przepis na kultowe smarowidło. Nie obejdzie się bez cebulki i zieleniny
Wśród kultowych śniadań i zdrowych smarowideł idealnych na kanapkę nie może zabraknąć przepisu na pastę z makreli. Rybny rarytas to prostota perfekcja w jednym - wszystko przez świeży i lekki skład oraz kolorowe dodatki. Przedstawiamy kultową...
-
Tania pasta z makreli. Wyjątkowy smak tkwi w prostocie - dodatek tego składnika jest kluczowy
Tania pasta z makreli to prawdziwy śniadaniowy hit. Proste i jednocześnie wyjątkowo smaczne składniki tworzą idealne połączenie ze świeżym pieczywem. Kluczowy dla smaku jest dodatek ogórków i musztardy. Dzięki temu całość nabierze charakteru i...
-
Pasta z makreli - przepis na szybką przekąskę w ciągu dnia. Ze świeżym pieczywem tworzy duet idealny
Domowa, świeża, aromatyczna taka jest właśnie nasza pasta. Idealna na wieczór z przyjaciółmi jako przekąska do wina. Pasuje zarówno ze słonymi krakersami jak i świeżą bagietką. Nawet jeśli nie jesteś wielkim fanem ryb to sam zobaczysz, że nasz...
-
Pasta z makreli z jajkiem i ogórkiem. Banalny przepis w kilku krokach
Pasta z makreli na śniadanie lub kolację, na pysznym pieczywie pszennym lub na zakwasie - to połączenie zasmakuje naszym domownikom. Przedstawiamy bardzo prosty przepis krok po kroku na pyszną pastę z makreli z jakiem i ogórkiem.
-
Szukasz prostego pomysłu na rybę? Pasta z makreli to pyszne rozwiązanie. Nie zapomnij o zielonym dodatku
Ryby można przyrządzać na różne sposoby. Niektóre z nich są wymagające i czasochłonne. Jest jednak danie, które przygotujecie szybko i minimalnym nakładem sił. Przed wami pasta z makreli, która idealnie sprawdzi się jako smarowidło do chleba.
-
Sałatka z makrelą - przepis. Makrela w wersji z awokado i makaronem ryżowym
Sałatka z makrelą to bardzo dobry pomysł na przekąskę nie tylko dla osób na niskokalorycznej diecie. Makrela jest bogatym źródłem białka oraz kwasów tłuszczowych omega-3.
-
Sałatka z makreli - przepis. Idealna na kanapkę i świąteczny stół. Dodatek musztardy świetnie podkreśli smak
Sałatka z makreli to świetna propozycja na kolację lub śniadanie jako dodatek do kanapek, lub solo. Idealnie sprawdzi się także na wigilijnym stole jako alternatywa dla klasycznej jarzynowej. Jak zrobić sałatkę z makreli? Tak jak lubisz! Pamiętaj...
-
Pasta z makreli na pomidorowo - propozycja na kanapkę i na obiad
Pasta z makreli wędzonej jest klasykiem wśród past. Mimo, że ostatnimi czasy popularnością cieszą się smarowidła warzywne, na przykład z groszku lub ciecierzycy, w dalszym ciągu znajdą się zwolennicy starej, dobrej pasty rybnej. Wszyscy znają tę z...
-
Pasta z makreli i jajek. Przepis na zdrową, rybną przekąskę
Pasta z makreli i jajek jest znanym wszystkim przepisem. Tradycyjnie sięgamy po nią w piątki, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by przyrządzać ją każdego dnia tygodnia. Do jej przygotowania potrzebujemy niewielu składników i niewiele czasu....
-
Pasta z makreli z twarogiem - przepis na przysmak, który zadowoli najbardziej wymagających koneserów wędzonych ryb
Pyszną pastę z makreli z białym serem można przygotować w kilka minut, jest zdrowa i sycąca. Łatwo też zmodyfikować jej smak dzięki odpowiednio dobieranym składnikom. Nigdy więc się nie znudzi! Jak zrobić pastę z makreli z twarogiem? Przepis jest...