makrela wędzona
-
Bez udziwnień i sekretnych dodatków. To najlepsza i najłatwiejsza pasta z makreli - kremowa, aż miło
Uwielbiasz kanapki, ale już brakuje ci pomysłów, by je jakoś urozmaicić i nie jeść w kółko bułki z serem i ketchupem? Czas powrócić do smaków sprzed lat i postawić na pyszną, kremową i aromatyczną pastę. Weź jajka i przepyszną wędzoną rybę. Czasy...
-
Ta ryba często króluje na moim stole. Jest zdrowsza od łososia i dorsza, na dodatek kosztuje gorsze
W moim dole króluje wiele ryb, jednak ten gatunek wyprzedza łososia, dorsza czy nawet doradę. Mowa tu o obłędnej makreli z której można wyczarować wiele smacznych dań i przekąsek, a co najważniejsze jest zdrowa i pełna cennych minerałów. To mój...
-
Wiele osób ją niesłusznie pomija, a to jedna ze zdrowszych ryb. Poza smakiem kusi też dobrą ceną
Polski rynek rybny oferuje wiele smacznych i zdrowych gatunków. Wiele z nich często gości na naszych stołach, inne zaś są niesłusznie pomijane. Wśród niszowych smaków króluje makrela, która przygotowana na wiele sposobów podbije kubki smakowe...
-
Pasta z makreli wędzonej. Wykorzystaj to, co masz w lodówce i koniecznie dodaj ten składnik. Będzie idealnie kremowa
Pasta z makreli to szybki sposób na pyszne śniadanie. Wystarczy wrzucić kilka prostych dodatków, które zawsze są w lodówce i gotowe. Jednak, aby konsystencja smarowidła wyszła idealnie, warto pamiętać o pewnym składniku. Nie chodzi o majonez.
-
Pasta z makreli - przepis na szybką przekąskę w ciągu dnia. Ze świeżym pieczywem tworzy duet idealny
Domowa, świeża, aromatyczna taka jest właśnie nasza pasta. Idealna na wieczór z przyjaciółmi jako przekąska do wina. Pasuje zarówno ze słonymi krakersami jak i świeżą bagietką. Nawet jeśli nie jesteś wielkim fanem ryb to sam zobaczysz, że nasz...