Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Wśród śniadaniowych produktów pasty kanapkowe zasługują na specjalne wyróżnienie. Można przygotować je z wielu różnych składników. Prawdziwą klasyką jest natomiast tania pasta z makreli. Jest nie tylko wyjątkowo pyszna, ale i prosta w przygotowaniu. Wystarczy połączyć wszystkie składniki i gotowe!
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Niestety o tej ważnej zasadzie często zapominamy z pośpiechu czy złych nawyków żywieniowych. Przygotowanie produktów na śniadanie wcześniej jest dobrym rozwiązaniem dla wszystkich śpiochów i zapominalskich. Pasty kanapkowe sprawdzą się w tej roli świetnie. Prawdziwą klasyką jest tania pasta z makreli. Aromatyczny i kremowy dodatek do pieczywa sprawi, że poranek okaże się wyjątkowo smaczny.
Tania pasta z makreli to śniadaniowy must have. Delikatna konsystencja w duecie ze świeżym chlebem sprawi, że będzie to stała pozycja w domowym menu. Wystarczy kilka prostych składników, by uzyskać ten smaczny produkt. Ważne jest jednak dokładne i uważne obranie ryby z ości. Przeprane mięso wystarczy połączyć z majonezem, musztardą i cebulą. Warto dodać także ogórki kiszone, dzięki czemu nadamy całości wyrazistego smaku. Na koniec odrobina przypraw i gotowe!
Składniki:
Sposób przygotowania: