Tania pasta z makreli. Wyjątkowy smak tkwi w prostocie - dodatek tego składnika jest kluczowy

Tania pasta z makreli to prawdziwy śniadaniowy hit. Proste i jednocześnie wyjątkowo smaczne składniki tworzą idealne połączenie ze świeżym pieczywem. Kluczowy dla smaku jest dodatek ogórków i musztardy. Dzięki temu całość nabierze charakteru i aromatu.

Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Wśród śniadaniowych produktów pasty kanapkowe zasługują na specjalne wyróżnienie. Można przygotować je z wielu różnych składników. Prawdziwą klasyką jest natomiast tania pasta z makreli. Jest nie tylko wyjątkowo pyszna, ale i prosta w przygotowaniu. Wystarczy połączyć wszystkie składniki i gotowe!

Tania pasta z makreli to śniadaniowy must have

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Niestety o tej ważnej zasadzie często zapominamy z pośpiechu czy złych nawyków żywieniowych. Przygotowanie produktów na śniadanie wcześniej jest dobrym rozwiązaniem dla wszystkich śpiochów i zapominalskich. Pasty kanapkowe sprawdzą się w tej roli świetnie. Prawdziwą klasyką jest tania pasta z makreli. Aromatyczny i kremowy dodatek do pieczywa sprawi, że poranek okaże się wyjątkowo smaczny. 

Tania pasta z makreli to śniadaniowy must have. Delikatna konsystencja w duecie ze świeżym chlebem sprawi, że będzie to stała pozycja w domowym menu. Wystarczy kilka prostych składników, by uzyskać ten smaczny produkt. Ważne jest jednak dokładne i uważne obranie ryby z ości. Przeprane mięso wystarczy połączyć z majonezem, musztardą i cebulą. Warto dodać także ogórki kiszone, dzięki czemu nadamy całości wyrazistego smaku. Na koniec odrobina przypraw i gotowe!

Zobacz wideo Najprostsza, pasta z drapieżnej makreli

Przepis na tanią pastę z makreli 

Składniki: 

  • makrela wędzona,
  • 3 jajka,
  • 2 ogórki kiszone.
  • 2 łyżki majonezu,
  • łyżeczka musztardy,
  • szczypiorek,
  • sól i pieprz świeżo mielony. 

Sposób przygotowania:

  1. Rybę dokładnie obieramy z ości. Ważne by nawet najmniejsze części nie zostały w mięsie. 
  2. Jajka gotujemy na twardo, a następnie obieramy i kroimy w drobną kostkę lub rozgniatamy widelcem. 
  3. Makrelę łączymy z jajkami, dodajemy drobno pokrojone ogórki, sosy i przyprawy. Na koniec posypujemy całość szczypiorkiem. 
  4. Wszystko dokładnie mieszamy lub rozgniatamy widelcem - wtedy uzyskamy bardziej kremową konsystencję. 
Więcej o: