Pasta z wędzonej makreli to przepis chętnie odświeżany przez panie i panów domu. Przygotowuje się ją szybko i z zaledwie kilku składników, które często mamy w domu. Mięso makreli najczęściej łączymy z pastą jajeczną, kiszonym ogórkiem i majonezem. Nasza propozycja to nieco inna, ale równie pyszna odsłona. Otóż makrelę wymieszaliśmy z warzywami i koncentratem pomidorowym. Taka pasta z pewnością nasyci wszystkie żołądki i szybko zniknie z lodówki.
Pasta rybna z makreli wędzonej nie musi być nudną przekąską, która przygotowujemy, gdy nie ma lepszego pomysłu. W naszej wersji, kwaśny smak pomidorów, słodkawa papryka i rybne umami znakomicie komponują się ze sobą tworząc pyszne smarowidło. Taką pastą możemy położyć na kromce domowego chleba z ziarnami lub kajzerce własnej roboty. Zachęcamy też, byście porzucili utarte ścieżki i zaserwowali makaron z wędzoną makrelą w naszym wydaniu. Dzięki temu załatwicie temat przekąski i obiadu za jednym razem. Taka wersja z całą pewnością posmakuje wam i waszym najbliższym.
Zobacz również:
Jak zrobić pastę jajeczną? Prosty i szybki przepis na pastę z jajek do kanapek i nie tylko