W sklepach znajdziesz wiele gotowych smarowideł do kanapek, w tym również tych z ryb. Jednak nie od dziś wiadomo, że domowe receptury są znacznie lepsze, dlatego jeśli marzy ci się wyjątkowo smaczny paprykarz, zrób go samodzielnie. Zajmie ci to chwilę, a efekty znacznie przewyższą jakiekolwiek oczekiwania. Już nigdy nie sięgniesz po gotowca, gwarantujemy.
Zastanawiając się nad składnikami do domowego paprykarza, wiele osób automatycznie zapisuje na liście zakupów makrelę. Nic dziwnego, gdyż to jedna z najpopularniejszych i najbardziej lubianych wędzonych ryb, którą dostaniesz niemal wszędzie. Wbrew pozorom nie jest najlepszym wyborem, jeśli chodzi o przyrządzenie domowego smarowidła. Zdecydowanie lepiej nada się ryba o chudym, białym mięsie, taka jak pstrąg lub morszczuk. Zyskasz pewność, że pasta wyjdzie idealna. Czego więc dokładnie będziesz potrzebować?
Składniki:
Przygotowanie domowego paprykarza rozpocznij od ugotowania w osolonej wodzie ryżu. Zrób to zgodnie z zaleceniami producenta, a gdy będzie gotowy, odcedź i przełóż do miski.
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!