strączki
-
Niepozorny bohater kuchni. Dodawaj nie tylko do zupy. Zblenduj, dopraw i podaj z pieczywem
Czy groch łuskany jest zdrowy? Coraz częściej wraca do kuchni jako zdrowa alternatywa dla przetworzonych produktów. Pasta kanapkowa na jego bazie to prawdziwy majstersztyk.
-
Jedz, by mieć serce jak dzwon. Obniżają cholesterol i jelita lepiej pracują
Są nieodłącznym składnikiem zdrowej, zbilansowanej diety. Zawierają błonnik, który usprawnia działanie układu pokarmowego, pomagają kontrolować poziom cholesterolu i cukru we krwi. Są także nieocenionym wsparciem dla serca. Nasi przodkowe jedli je...
-
Falafel - przepis na orientalne kotleciki z ciecierzycy. Jeden składnik sprawi, że nie będą suche
Falafel to tradycyjne danie kuchni arabskiej. Przygotowuje się go najczęściej z ciecierzycy i aromatycznych przypraw. Może być podawany na talerzu, w formie dania obiadowego lub jako dodatek do sałatek, pit lub warzyw. Jest smaczny i zdrowy a dzię...