szparagi

Więcej o:

szparagi

  • Jak gotować szparagi? Przepis na przygotowanie pysznych szparagów

    Gotowanie szparagów Gotowanie szparagów jest konieczne, aby były pysznym dodatkiem. Możemy je podawać po prostu ugotowane, albo podsmażyć je po ugotowaniu, aby były chrupiące. Podane z sosem beszamelowym to niebo w gębie. Szparagi świetnie spisują się jako składniki tart, zapiekanek i sałatek

  • Szparagi - jak przechowywać w domu? Czy można mrozić szparagi na zimę?

    znajdziesz wszystkie potrzebne informacje na temat tego, jak się przechowywać szparagi. Jak przechowywać szparagi zielone w lodówce? Sprawdzony patent Udane zapasy zaczynają się już na etapie zakupów - im bardziej świeże warzywa uda nam się kupić, tym dłużej będzie można je bezpiecznie przechowywać

  • Jak przyrządzić szparagi? Z czym je podawać?

    Szparagi - przygotowanie Przygotowanie szparagów jest różne w zależności od tego, czy wybierzemy białe, czy zielone. Zielone pojawiają się na straganach wcześniej i zazwyczaj są dość cienkie, giętkie, jedynie końce mają szarofioletowe i lekko zdrewniałe. Białe pojawiają się później, są grubsze

  • Białe szparagi z grilla - danie idealne na wiosnę

    Macie w planach wiosennego grilla? Nawet jeśli do głównych dań należą kiełbaski i karkówki, zaopatrzcie się także w szparagi - najlepiej od razu w kilka pęczków. Grillowane białe szparagi są naprawdę smacznym dodatkiem i posmakują nie tylko wegetarianom. Sprawdźcie, jak ugrillować białe szparagi

  • Szparagi zielone - przepisy na pyszne dania z ich dodatkiem

    Maj to czas na dania z dodatkiem szparagów. Szczególnie te zielone robią się coraz bardziej popularne na naszych stołach, a sposobów na ich przygotowanie jest tyle, że każdy znajdzie coś dla siebie. Mamy kilka pomysłów na pyszne dania z zielonymi szparagami. Sprawdźcie, co polecamy i przy okazji

  • Sezon na szparagi jeszcze trwa. Co można z nich przygotować?

    Szparagi: co to takiego? Dlaczego warto je wprowadzić do jadłospisu? Szparagi to gatunek byliny należącej do rodziny szparagowatych. Istnieje wiele odmian tej rośliny, ale tylko jedna - szparag lekarski - nadaje się do spożycia. Szparagi naturalnie występują na terenach basenu Morza Śródziemnego