tarta

Więcej o:

tarta

  • Tarta cytrynowa

    stopniowo dodawać drobny cukier, za każdym razem porządnie miksując, aż wszystkie kryształki cukru się rozpuszczą. Na koniec dodaj mąkę ziemniaczaną i miksuj jeszcze przez minutę. Na wstępnie upieczony kruchy spód wyłóż krem cytrynowy i rozprowadź go równomiernie po całej tarcie. Na wierzch wyłóż ubite

  • Tarta orkiszowa z warzywami

    . 3-4mm. Wyłóż nim spód i boki formy do tarty wysmarowanej odrobiną masła. Ciasto ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach. Przykryj papierem do pieczenia i obciąż fasolą lub grochem. Wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut, następnie zdejmij papier z fasolą i piecz jeszcze 5

  • Tarta z malinami. Poznaj proste przepisy na pyszny malinowy deser

    Tarta malinowa - pyszny letni deser   Tarta malinowa to deser, który możemy wykonać właściwie o każdej porze roku. Latem warto skorzystać z bogactwa sezonowych owoców, natomiast w chłodniejsze miesiące świetnie sprawdzą się mrożone maliny. Składniki na około 14 porcji: Kruche ciasto: 200 g

  • Rajskie bounty - tarta kokosowa

    roztopione masło i dokładnie wymieszaj. Wyłóż powstałą masą formę na tartę i wstaw do lodówki do stężenia. Nadzienie:W rondlu zagotuj mleko kokosowe z wiórkami kokosowymi. Od momentu zagotowania zmniejsz ogień do minimum i gotuj około 3 minut. Dodaj białą czekoladę i ciągle mieszając gotuj aż całkowicie się

  • Urocze tarty grejpfrutowe

    Składniki:1 opakowanie kruchego ciasta (na tartę)375 ml świeżego soku grejpfrutowego2 łyżeczki soku z limonki25 g masła4 żółtka220 g cukru20 g skrobi ziemniaczanej1 gałązka świeżego rozmarynu Dodatkowo:Ryż do obciążenia ciastaCukier puderŚwieży rozmaryn do ozdoby Sposób przygotowania:Z arkusza

  • Tarta z rabarbarem

    Tarta z rabarbarem - składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki cukru 100 g zimnego masła 3-4 łyżki lodowatej wody Krem: 200 g serka mascarpone 0,5 szklanki płatków migdałowych 3 łyżki miodu Dodatkowo: rabarbar 3 łyżki cukru 1 łyżka mąki 1 jajko Tarta z rabarbarem - sposób przygotowania

  • Tarta z jabłkami. Sposób na prosty i pyszny deser

    Tarta z jabłkiem: na jakim spodzie? Tarta z jabłkiem to dobry sposób na szybki, prosty w przygotowaniu a przy tym wyśmienity deser, który przypadnie do gustu zarówno dorosłym jak i dzieciom. Do jej wykonania wystarczy ciasto, tarte lub pokrojone na cząstki jabłka i odrobina cynamonu. W ten

  • Mini tarty dla każdego

    . Arkusz ciasta francuskiego podziel na cztery mniejsze prostokąty. Brzegi każdego prostokąta posmaruj masą jajeczno-jogurtową i zawiń je do środka tworząc rant na około tart. Na środek każdej tarty nałóż po dwie łyżki masy jajecznej i na niej układaj poszczególne dodatki. Ozdobione tarty piecz 10-12 minut

  • Tarta z potrawką wołową

    tartę. Nałóż do środka potrawkę mięsną i przykryj ją arkuszem ciasta z wyciętymi otworami. Odetnij wystające poza formę kawałki ciasta i posmaruj wierzch tarty roztrzepanym jajkiem. Piecz około 25 minut w 180 stopniach C, aż tarta wyraźnie się zrumieni.

  • Pissaladiere - tarta cebulowa

    rozwałkuj na okrągły placek o grubości około 2-3 mm i przenieś go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.. Na cieście rozłóż skarmelizowaną cebulę zostawiając około 2 cm wolnego miejsca na brzegach. Na cebuli ułóż kratkę z filetów anchois, a następnie w każdej kratce umieść po jednej oliwce. Brzegi tarty