boczek
-
Babka ziemniaczana to kultowe dania Podlasia - doskonałe w trudnych czasach. Potrzebujesz kilku tanich składników
Kiedy chcemy zjeść coś staropolskiego, warto poszukać prostych rozwiązań. Przykładem jest babka ziemniaczana. Przepis składa się z niewielu produktów. Danie jest sycące i smakuje wyśmienicie także po podgrzaniu.
-
Sos serowy do makaronu. Ten prosty przepis podbija media społecznościowe. Obiad w stylu mac and cheese
Sos serowy do makaronu to hit internetu. Coraz częściej można zobaczyć, jak w mediach społecznościowych wiele osób zajada się kalorycznym i przepysznym daniem. Na Facebooku pojawił się przepis, który ma coraz więcej odsłon.
-
Smażysz bekon na patelni? Znamy lepszy sposób - dodaj odrobinę popularnego składnika, a będzie bardziej chrupiący
Bekon nie pyta, bekon rozumie - brzmi motto wielu mięsożerców, którzy nie wyobrażają sobie życia bez chrupiących plastrów boczku. Najczęściej przygotowujemy bekon na patelni i to jest rozwiązanie całkiem w porządku. Jeśli jednak chcesz, by bekon b...
-
Placki ziemniaczane według czeskiej receptury. Wystarczy dodać do tradycyjnej masy jeden składnik
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które zna niemal doskonale każdy z nas. Jak się okazuje, przygotowane według czeskiej receptury smakują o niebo lepiej, a wszystko to przez jeden dodatek. Mięsna wkładka nada całości n maku i przyjemnej...
-
Zupa ziemniaczana. Przepis na tani obiad. Wykonaj wersję krem lub wybierz klasyczne rozwiązanie
Proste rozwiązania w kuchni są wyjątkowo cenne, zwłaszcza kiedy nie mamy czasu na długie gotowanie. Przykładem jest zupa ziemniaczana. Przepis jest nie tylko prosty, ale przede wszystkim wyjątkowo tani. Jak przyrządzić domowy obiad w dwóch wersjach?
-
Zupa krem z ziemniaków? Czemu nie! Przepis na tani obiad z dodatkiem boczku i rozgrzewającego pieprzu
Zupa krem z ziemniaków nie musi być mdła. Wiele zależy od przypraw, jakich użyjemy. Jednak, aby dodać całej potrawie wykwintny charakter, warto ukoronować danie czipsem z boczku. Poniższy przepis jest metodą na tani i lekko pikantny obiad z korzen...
-
Jak upiec boczek, żeby był delikatny i chrupiący jednocześnie? Zrobi furorę w święta, ale daj mu czas i trzy przyprawy
Boże Narodzenie to okazja do wspólnych spotkań przy stole i rozkoszowania się pysznymi potrawami w gronie bliskich osób. Wielu z nas szuka inspiracji na bożonarodzeniowy obiad i dziś mamy dla was coś ekstra. Jak upiec boczek, żeby był delikatny i...
-
Babka ziemniaczana, przepis wygrzebany z szuflady babci Grażynki
Babka ziemniaczana, przepis na ten lokalny przysmak, znany jest w naszej rodzinie od lat. Proste i sycące danie z dodatkiem wędzonego boczku kochają wszyscy domownicy. Jej sekretem jest wyjątkowy smak, a dosmażana wieczorem zachwyca chrupiącą...
-
Tani i szybki obiad z trzech składników. Przepis na danie, za które zapłacisz mniej niż cztery złote
W dobie wszechobecnej drożyzny szukamy rozwiązań, by w tani i łatwy sposób przyrządzić obiad. Okazuje się, że jest pewien sposób. Prezentujemy przepis na ciepłe danie, które nie będzie nas kosztowało więcej niż cztery złote. Ponadto jest bardzo sy...
-
Boczek na grilla - poznaj dziecinnie proste przepisy na grillowany boczek
Boczek na grilla powinien być odpowiednio przyrządzony. Dowiedz się, jak wybrać najlepsze mięso na grilla i poznaj proste w przygotowaniu, ale aromatyczne marynaty idealne do grillowanego boczku.
-
Ten biszkopt zawsze wyrasta i jest wilgotny. Nie ma szans, aby się nie udał
-
Proste ciasto kokosowe bez pieczenia. Smaku nie opisze nawet tysiąc słów
-
Problem suchości oka - czynniki i przyczyny. PODCAST [Materiał promocyjny]MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Kiedy sadzić cebulę? Niedługo będzie najlepszy moment
-
Naleśniki - przepis. Będą dużo pyszniejsze i delikatne, jeśli dodasz składnik znany z sernika i nie jest to twaróg
- Pomidory będą rosły jak szalone. Prosty trik na obfite plony
- Rzeżucha na Wielkanoc - ile rośnie domowa uprawa? Termin siewu jest istotny
- Przepis na błyskawiczne racuchy. Połącz dwa białe składniki, a będą delikatne i jeszcze pyszniejsze
- Co można zrobić z jajek na Wielkanoc? Sprawdzone przepisy na wielkanocne menu
- Chrzan na Wielkanoc - przepis tradycyjny i nietypowe dodatki, które podkręcą smak
-
Boczek pieczony - przepis na wędlinę własnej roboty. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem
Miłośnicy dań mięsnych będą zachwyceni przepisem na boczek pieczony w przyprawach. Tak przyrządzone mięso jest niezwykle aromatyczne i naprawdę pyszne. Idealni sprawdzi się jako domowa wersja wędliny do kanapek. Spróbujcie sami.
-
Boczek na grilla - sprawdź, jak przygotować danie na majówkę, przy którym zbytnio się nie napracujesz
Boczek na grilla można przyrządzić na wiele sposobów. Przygotowaliśmy sprawdzone przepisy na pyszny i aromatyczny boczek. Sprawdź, jak w łatwy sposób przygotujesz wyśmienite danie na majówkę.
-
Sałatka z brokułem i boczkiem. Źródło witaminy C i pełnowartościowego białka w jednym przepisie
Sałatka brokułowa to doskonały pomysł na szybki i zdrowy poczęstunek dla niespodziewanych gości. To również dobra propozycja na lekki obiad czy kolację. To także doskonały zamiennik dla kanapek do pracy. Sałatka z brokułami może być zrobiona w...
-
Boczek pieczony - sposób na wyśmienity obiad na Wielkanoc i nie tylko. Przepisy krok po kroku
Boczek pieczony to znakomity pomysł na obiad z bliskimi. Możemy także serwować go jako potrawę świąteczną. Dowiedz się, jak wykonać danie z boczkiem na kilka sposobów. Prezentujemy przepisy w kilku prostych krokach.
-
Mięso na Wielkanoc, czyli chrupiący boczek. Pyszniejszego nie jadłeś, ale ważny jest sposób pieczenia
Mięso na Wielkanoc jest tak samo nieodzowne jak karp w Wigilię. I choć przepisów na mięso na Wielkanoc jest bez liku, z całą pewnością nasz jest najlepszy. Lubisz boczek? A co powiesz na boczek z bardzo chrupiącą skórką i aksamitnie delikatnym,...
-
Zupa fasolowa - przepis. Na wędzonce jest najlepsza, ale jeden trik z boczkiem pogłębi jej smak
Zupa fasolowa to świetna opcja obiadowa dla fanów konkretnych smaków i entuzjastów pożywnych i sycących posiłków. Przepis na zupę fasolową jest prosty, ale jest pewien sposób, by zamienić ją w prawdziwy rarytas. Porządnie podsmażony i chrupiący...
-
Makaron z jajkiem - pomysł na szybką kolację, którą przygotujesz w kilka minut
Makaron z jajkiem to proste i smaczne danie, które przygotujesz w kilka minut. Możesz je podać na kolację lub kiedy nie masz pomysłu i czasu na przygotowanie obiadu.
-
Makaron z boczkiem - patent na szybki obiad
Makaron z boczkiem to smaczna propozycja w kategorii proste dania, które można przygotować w kilka chwil. Szukasz przepisu na szybki obiad? Sprawdź poniższy przepis.
-
Zupa ziemniaczana, czyli przepis na szybki i pożywny obiad. Najlepsza wyjdzie na boczku
Zupa ziemniaczana to chyba najłatwiejsza w wykonaniu zupa, jaka istnieje. Podstawą jej smaku są oczywiście ziemniaki, nie wolno jednak zapominać o boczku i majeranku. Wtedy twoja zupa ziemniaczana wyjdzie najlepsza na świecie.
-
Lepszego boczku nie znajdziesz. Prosty trik na mięso idealne
Aromatyczny boczek to doskonały dodatek do kanapek. Dzięki dużej zawartości tłuszczu, mięso to idealnie nadaje się do pieczenia, a w domowych warunkach osiągniemy efekty godne najlepszych restauracji. Warto pamiętać o odpowiedniej mieszance...
-
Boczek na grilla. Jak przyprawić? Jak zamarynować? Sprawdzone przepisy
Boczek na grilla przygotować można bardzo prosto, a efekt będzie zachwycający. To dla fanów mięsnego grilla nie lada gratka. Jak go pokroić? Jak przygotować marynatę? Jak zapeklować boczek na grilla? Podpowiadamy.
-
Szparagi z boczkiem, czyli wyśmienita przystawka do uroczystej kolacji i nie tylko
Szparagi z boczkiem to doskonały wybór, jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości niebanalną przystawką. Ich przygotowanie jest niezwykle łatwe i nie zajmuje wiele czasu.
-
Wędzenie boczku - jak przyrządzić aromatyczny boczek na majówkę?
Wędzenie boczku to nic trudnego! Coraz więcej osób decyduje się na własnoręczny wyrób wędlin. Nic dziwnego - smak boczku, kiełbasy czy szynki z domowej wędzarni znacząco przewyższa sklepowe, produkowane na masową skalę wyroby. Podpowiadamy jak...
-
Niedzielne śniadanie to okazja, by zrobić coś ekstra. Podpowiadamy, co przygotować, gdy mamy więcej czasu
Spanie do późna, wylegiwanie się w łóżku, niedzielny slow life... Kto tego nie lubi? Do kompletu brakuje tylko pysznego śniadania, a nie złapanej w biegu kanapki lub, co gorsza, samej kawy. Co podać na niedzielne śniadanie? Mamy kilka prostych...
-
Partia boczku wędzonego wycofana ze sprzedaży. Wykryto w niej bakterie Listeria monocytogenes
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie dotyczące wędzonego boczku, który można kupić w sklepach sieci Biedronka. Którą partię produktu wycofano i co należy zrobić, jeśli mamy ją w domu? Sprawdzamy.
-
Szaszłyki z boczkiem i szparagami - prosta i pyszna przekąska z grilla [PRZEPIS]
Szaszłyki to jedno z naszych ulubionych dań z grilla. Najpopularniejsze są chyba szaszłyki z kurczakiem i warzywami (zwykle cebulą, papryką i pieczarkami), ale można je również przyrządzać w wersji wegetariańskiej, np. z dodatkiem cukinii i...
-
Fasolka po bretońsku - jak to się robi? Mamy przepis i garść przydatnych porad
Fasolka po bretońsku to jedno z naszych ulubionych dań na zimne dni. Cóż lepiej rozgrzeje, niż gęsta potrawka z fasoli z dodatkiem mięsa w aromatycznym pomidorowym sosie? Jak zrobić fasolkę po bretońsku, by była najlepsza? Co zrobić jeśli jest za...
-
Jak przygotować idealny bekon? Pamiętaj, by nie kłaść go na gorącą patelnię
Choć nie zajadamy się nim tak ochoczo jak Brytyjczycy czy Amerykanie, również i my lubimy dobrze przyrządzony bekon. Jak jednak go smażyć, by był idealny? Diabeł, jak to zwykle bywa, tkwi w szczegółach - nie wolno się spieszyć.
-
Tysiąc i jedna rzecz, które można zawinąć w boczek - przepisy na pyszne zawijaski
Polacy kochają boczek. W niektórych kuchniach to obowiązkowy dodatek do jajecznicy albo baza do okrasy. W cienkie plastry tego mięsa chętnie zawija się także przekąski oraz dania obiadowe. Co i jak najlepiej w nie owijać? Oto cała masa pomysłów.
-
Prażuchy - przepis na doskonały dodatek do obiadu
Prażuchy to dla wielu z nas smak kojarzący się z dzieciństwem: rodzinnym domem lub kuchnią babci. Dzisiaj rzadko znajdują się one w restauracyjnych menu - może jedynie tam, gdzie serwowane są dania kuchni tradycyjnej. My uważamy, że tradycje...
-
Bekon - jak smażyć? Do czego dodawać? Pyszny sposób na śniadanie
Bekon to jeden z najpopularniejszych mięsnych dodatków do różnych potraw. Dobrze wysmażony, lekko chrupiący bekon to prawdziwy przysmak! To jeden z tych produktów, o których bardzo trudno zapomnieć, gdy wreszcie postawiamy przejść na dietę. Jakie...
-
Boczek pieczony tradycyjny, rolowany i faszerowany. Jak i ile czasu piec boczek? Mamy przepis
Pieczony boczek stanowił kiedyś jedną z ulubionych wędlin Polaków. Kiedy sklepy zapełniły się różnego typu szynkami, salami oraz kiełbasami, boczek pojawiał się na naszych stołach rzadziej, zwykle przy okazji Świąt. Dziś, gdy obawiamy się kupować...