patelnia
-
Szarlotka z patelni. Ciasto bez pieczenia, które przygotujesz w kilka minut. Wyjątkowo prosty przepis
Szybkie ciasto bez pieczenia? Szarlotka z patelni to najlepsze rozwiązanie na słodkie zachcianki. Prosty przepis i łatwość wykonania sprawiają, że ten deser z jabłkami przyrządzi każdy bez względu na poziom umiejętności kulinarnych. Wystarczy kilk...
-
Gdzie wyrzucić patelnię? To wcale nie jest takie oczywiste. Poznaj najważniejsze zasady segregacji śmieci
Gdzie wyrzucić patelnię? W którym kontenerze umieścić garnki? Segregowanie odpadów powinno być dla nas obowiązkiem. Zdarza się jednak, że mamy obiektywne problemy z ich właściwym posortowaniem. Oto garść rad.
-
Olej wlewamy na zimną czy gorącą patelnię? Niewiedza może kosztować nas nie tylko smak potrawy
Smażenie, choć uważane za niekoniecznie najzdrowszy sposób obróbki żywności, jest jedną z najczęściej stosowanych jej metod. I tu właśnie rodzi się pytanie: olej wlewać na zimną patelnię czy na rozgrzaną? Jeśli chcesz zaoszczędzić na energii i...
-
Racuchy chłoną zbyt dużo tłuszczu? Dodaj do ciasta jeden składnik, a zobaczysz różnicę
Wśród domowych rarytasów racuchy zajmują szczególne miejsce. Idealnie chrupiące, puszyste i delikatne - tym się cechują placuszki idealne, jednak często zdarza się, że piją zbyt dużą ilość tłuszczu. Jak temu zapobiec? Dodaj ten produkt, a różnica...
-
Sposób na przypaloną od spodu patelnię. Jak ją wyczyścić? Poznaj domowe metody
O ile na co dzień dbamy o czystość naszej kuchni i naczyń, to jednak kiedy chodzi o zewnętrzną powierzchnię patelni, jej oczyszczanie bywa kłopotliwe. Wszystko za sprawą zbierającego się na dole tłuszczu, który w wyniku wysokiej temperatury tworzy...
-
Jak prawidłowo czyścić patelnię, żeby jej nie zniszczyć? Nawet spaleniznę da się usunąć
Jak doczyścić patelnię z tłuszczu i spalenizny? Podpowiemy wam dzisiaj kilka domowych sposobów na jej dokładne umycie w zależności od tego, jaką powłoką jest pokryta. Sprawdźcie, co należy zrobić.
-
Co robić, gdy zapali nam się olej? Nie wolno gasić go wodą. To błąd, który może kosztować życie [WIDEO]
Woda jako powszechny, łatwo dostępny i uniwersalny środek do gaszenia pożarów? Nic bardziej mylnego. Polanie nią płonącego oleju przyniesie wręcz odwrotny skutek - stworzy wybuchową mieszankę, która łatwo powoduje rozprzestrzenienie się ognia i w...
-
Genialny trik, który sprawi, że smażone jajka będą jeszcze lepsze. Użyj śmietanki
Smażenie to prawdopodobnie najczęściej wybierany przez Polaków sposób na przygotowywanie posiłków. Nie wymaga ani dużo czasu, ani dużo pracy. Jest jeden trik, który sprawi, że jedzenie zyska pełniejszy smak. Sprawdzi się zarówno w przypadku...
-
Wok - patelnia dobra do każdej kuchenki. Jaką wybrać i co na niej smażyć? Podpowiadamy
Wiele filmów dokumentalnych o Azji ukazuje uliczne targi czy zwykłe restauracje, gdzie kucharze z niesamowitą gracją posługują się dużymi, głębokimi patelniami. Też tak chcecie? Dziś na tapecie patelnia wok - co to jest i do jakich potraw ją...
-
Przypalone garnki są do wyrzucenia? Można je doczyścić. Przygotujcie sodę i keczup
Każdemu zdarzy się czasem przypalić garnek czy patelnię. To nie powód do zmartwień. Takie naczynie można odratować i to nie za pomocą druciaka, a kilku produktów, które na pewno znajdują się w waszych kuchniach.
-
Ciasto bez pieczenia, czyli szarlotka z patelni. Przepis na szybki deser
-
Ciasteczka owsiane - przyjemność bez wyrzutów sumienia. Zdrowy owoc doda smaku
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Teściowa robi je najlepiej. Tą metodą chrust będzie pulchny i chrupiący
-
Pamiętasz te kultowe przekąski z PRL-u? Były na każdym stole
- Często bywasz na straganie? Ciekawe, czy rozpoznasz te warzywa na zdjęciach!
- Sekret soczystych mielonych? Odpowiednio przygotowana czerstwa bułka
- Czerstwy chleb. Co zrobić z resztkami suchego pieczywa? Przepis na proste danie
- Zimne i gumowate frytki z McDoland's? Była pracownica, zdradza pewien trik
- Już nie chrusty, a churros. Południowy przysmak sprawdzi się w karnawale
-
Patelnia do naleśników - jaką wybrać? Podpowiadamy!
Patelnia do naleśników to coś, co powinien mieć w swojej kuchni każdy smakosz tych wszystkim dobrze znanych placków. Posiadanie odpowiedniej patelni może bardzo ułatwić przygotowanie naleśników oraz sprawić, że skończą się nasze przygody z nierówn...
-
Patelnia kamienna - jaką wybrać? Jak czyścić i używać?
Patelnia kamienna to jedna z opcji, które możemy rozważać, gdy szukamy dobrej patelni mającej nam służyć przez lata. W końcu smażenie w kuchni odbywa się tak często, że warto zainwestować w dobry sprzęt! Kamienne patelnie - jakie mają właściwości?...
-
Patelnia żeliwna - co to jest? Czy warto ją kupić?
Patelnia żeliwna coraz częściej pojawia się na wyposażeniu kuchni. Niektórzy nie wyobrażają sobie grillowania czy smażenia bez niej. Czy rzeczywiście warto ją kupić? Do czego można jej używać? A czy używa się jej w jakiś specjalny sposób? Patelnia...
-
Jak sprawdzić, czy patelnia już się dobrze rozgrzała? Jest prosty sposób - użyj odrobiny wody
Smażenie na nierozgrzanej patelni to częsta praktyka wśród domowych kucharzy. Wpływa to na strukturę dania, pogarsza jego smak, a nawet może spowodować dolegliwości żołądkowe. Jak sprawdzić, czy patelnia jest wystarczająco gorąca?
-
Patelnia grillowa - czy warto? Jak wybrać patelnię grillową?
Patelnia grillowa jest doskonałym pomysłem dla wszystkich, którzy uwielbiają grillowanie, a także dla tych, którzy chcą zadbać o linię. Patelnia grillowa - jak używać? Na co zwrócić uwagę przy jej wyborze? Co pysznego można przygotować? Podpowiadamy!