patelnia

Więcej o:

patelnia

  • Patelnie o wielu funkcjach: Top 30 modeli na płytę grzewczą i do piekarnika

    Patelnie do smażenia, duszenia, z systemem gotowania, pieczenia, grillowe, woki - wszystkie mogą mieć różnorodne funkcje, wielkości, pojemności, materiały czy powłoki, dzięki którym można zdrowo i szybko przygotować posiłki. Które są najlepsze do płyty grzewczej, gazowej czy kuchenki elektrycznej

  • Patelnia wok - naczynie must have dla miłośników orientalnej kuchni

    Co to jest patelnia wok? Wok jest patelnią o wyjątkowym kształcie - spełnia jednocześnie rolę garnka i parowara. Wok jest głęboki, a do smażenia nie jest konieczna duża ilość tłuszczu - wystarczy wlać odrobinę oleju, który rozchodzi się po naczyniu w równomierny sposób. Warto pamiętać, że

  • Serniczki z patelni

    okrągły placuszek i włóż go od razu na patelnię z rozgrzanym olejem. Podobnie wykonaj kolejne placuszki. Serniczki smaż na średnim ogniu, aż nabiorą z obu stron złotobrązowego koloru. Podawaj z kwaśną śmietaną i cukrem.

  • Woki i patelnie żeliwne Le Creuset. Te produkty uwielbiają szefowie kuchni

    Patelnie żeliwne znane są z doskonałej jakości i trwałości. Przy odpowiedniej pielęgnacji mogą służyć nawet przez 100 lat. Wszystko za sprawą żeliwa, które doskonale sprawdza się w kuchni. Ten materiał powstaje z odpornego na rdzę stopu żelaza i węgla. Patelnie żeliwne doskonale radzą sobie zarówno

  • Patelnia grillowa - czy warto? Jak wybrać patelnię grillową?

    Patelnia grillowa – czy warto? Patelnia grillowa umożliwia smażenie niemal bez dodatku tłuszczu lub wytopienie go z przygotowywanego mięsa bądź ryby. To doskonałe rozwiązanie, jeśli jesteś na diecie. Przygotowywane posiłki mają mniejszą kaloryczność i są zdrowsze, co na pewno wpłynie

  • Patelnia na kuchnię indukcyjną - sprawdzone modele

    Jaka powinna być patelnia na płytę indukcyjną? Dobra patelnia na indukcję to taka, która posiada ferromagnetyczne dno, jest nieszkodliwa dla naszego zdrowia, a przygotowywane na niej jedzenie nie przywiera do powierzchni. Zwykłe patelnie w przypadku kuchni indukcyjnych zdecydowanie odpadają. Jeśli

  • Sernik z patelni

    dodaj jajka i wymieszaj do połączenia składników (niewielkie grudki twarogu są jak najbardziej dopuszczalne). Na koniec dodaj sypkie składniki (mąkę, płatki jaglane, cynamon oraz sodę) i wymieszaj do otrzymania jednolitej masy.Przy pomocy pędzelka delikatnie posmaruj patelnię olejem. Przelej