garnki
-
To najlepsze garnki do gulaszu i leczo. Z taką pojemnością nakarmisz nie tylko rodzinę, ale i sąsiadów
Masz dużą rodzinę albo lubisz gotować na kilka dni? Jeśli tak, to musisz zainteresować się tym sprzętem. Wcale nie kosztuje tak dużo, a w każdej kuchni powinien się znaleźć. Jeśli chcesz mieć pewność, że dla każdego pozostanie porcja obiadu, to...
-
Stał się hitem internetu, ale wiele osób go krytykuje. Kupisz go w Empiku, a cena może zaskoczyć
Sprzęty kuchenne są bardzo ważnymi elementami naszego wyposażenia. Jednak czasem mogą wywołać wielkie emocje i mogą stać się obiektem krytyki. Za tym garnkiem szalało wiele osób i tak samo dużo osób go krytykowało. Można go znaleźć w różnych...
-
W Media Expert kupisz je za 400 zł. W Biedronce są tańsze o 240 zł, podobne w Tadar
Sprzęty kuchenne potrzebne są każdemu z nas. To dzięki nim możemy przyrządzać pyszne potrawy. Dla każdego z nas kluczowe jest to, aby takie rzeczy były dobrej jakości, a jedzenie do nich nie przywierało. Czasem jesteśmy w stanie wydać naprawdę duż...
-
Na ten pomysł wpadł prawdziwy geniusz. Sięgnij po niego do lodówki i odkryj jak czyści twoje garnki
Czasami najmniej oczywiste rozwiązania, stają się kluczem do sukcesu. Sprawdzonych zostało już tysiące patentów na pozbycie się uciążliwej spalenizny z garnków. Większość z nich bierze swoje zastosowanie wprost z domowej kuchni. Każdy bowiem...
-
Jak łatwo wyczyścić domowymi sposobami mocno przypalony garnek? Pięć metod, które naprawdę działają
Co można zrobić z przypalonym garnkiem poza wyrzuceniem do śmietnika? Wbrew pozorom da się go jeszcze uratować. A w jaki sposób? Oto pięć metod czyszczenia, które pozwolą nawet mocno przypalony garnek doprowadzić do ładu. Zresztą zobaczcie sami.
-
Ta ryba zawsze wychodzi i robi furorę na stole. Smaczna panierka i sos nadają jej charakteru
Boże Narodzenie już za nami, a był to czas, gdy codziennie smakowaliśmy ryby. Jeśli po tym okresie jeszcze ci się ona nie znudziła, to ten przepis jest idealny. Ten sos to część obowiązkowa, bez której całe danie traci na smaku. Zrobisz go z...
-
Dodałam ten składnik do placków ziemniaczanych. Od teraz każdy pyta o ten przepis
Klasyczne placki ziemniaczane są nam bardzo dobrze znane. Ich smak towarzyszy nam od bardzo dawna, a niektórzy wykonają ją nawet z zamkniętymi oczami. Wiele osób postanawia czasem zmienić klasyczny przepis i dodać do niego smaczny dodatek. My też ...
-
Żadna cebulka i skwarki. Kopytka najlepiej smakują z tym sosem. Z nim zyskują nie tylko na smaku
Kopytka to bardzo popularna potrawa, która na naszych stołach gości od wielu lat. Podaje się je w wielu wersjach i z różnymi okrasami. Dziś chcemy pokazać ich nową odsłonę. W ten sposób nie tylko zyskują na smaku, a także świetnie się prezentują....
-
Fenomenalne kotlety, które przebijają mielone. Za każdym razem wszyscy pragną podwójnej porcji
Przyrządzając obiad nasza uwaga skupiona jest zazwyczaj na najbardziej klasycznych przepisach. Sięgamy więc po recepturę na mielone lub schabowe. Tym razem warto zrobić to inaczej. Te kotlety zachwycają smakiem, a nie mają w sobie ani grama mięsa....
-
Trudno znaleźć smaczniejszą zupę. Jedna miska zapełnia brzuch na długo, a to dzięki mieszance składników
Każdy z nas ma zupę, która bardziej nam smakuje. Możemy ją jeść cały czas i nigdy się nie nudzi. U mnie jest tak z zupą meksykańską. Dodaję do niej ten rodzaj mięsa i mieszankę tych składników. Każdy, kto jej próbował, mówił, że nie jadł niczego...
-
Noworoczna sałatka ziemniaczana. Jeden dodatek dodaje charakteru. Wystarczy mały słoiczek
Nowy rok to świetna okazja, by spróbować nowych smaków. By ta się stało, proponujemy zrobić prostą sałatkę ziemniaczaną. Po jej nazwie można by pomyśleć, że to nic specjalnego. Jednak jej wnętrze i dodatki nadają jej wyjątkowości. Mały słoiczek te...
-
Pizza w 5 minut. Z tym spodem zrobienie jej będzie ekspresowe. Dodatki dopełniają smaku
Pizza zazwyczaj wymaga od nas pokładów energii i czasu. Jednak w tej wersji nie jest to konieczne. Ta pizza zrobiona jest w kilka minut i nie potrzebujesz do niej nawet piekarnika. Dodatki są kluczowe i możesz do niej dodać cokolwiek tylko chcesz.
-
Zrobisz je w 15 minut, a słów zachwytu będziesz słuchać przez całą noc. To szybka przekąska
By odpowiednio przywitać nowy rok, przydadzą się smaczne przekąski. Zaliczają się do tego wszystkie smakołyki zrobione z ciasta francuskiego. Nie tylko są pyszne, a także błyskawiczne w przygotowaniu. Naszą propozycją są rogaliki, które robi się w...
-
Zrób go dziś, by rozpocząć nowy rok pysznym obiadem. To mięso jest soczyste i miękkie
Nowy rok najlepiej rozpocząć smacznym i pełnym smaku posiłkiem. W tej roli świetnie sprawdzi się to mięso, które nadziewane jest serem i warzywami. Cała rodzina będzie zadowolona z jego smaku i każdy poprosi najpierw o dokładkę, a później o przepis.
-
Zamiast kupować, zrób je w domu. Nawet się nie spodziewasz jakie to proste
Sylwester to czas, który kojarzyć się może z szybkimi, ale pysznymi przystawkami i przekąskami. Gdy chcemy zrobić coś w kilka minut, możemy sięgnąć po ten przepis. Wychodzą z niego smaczne chrupki, za którymi wszyscy przepadają. Można je znaleźć n...
-
Zrobiłam ją na święta, a rodzina kłóciła się o każdy kawałek. W Sylwestra zniknie jeszcze szybciej
Przygotowania do Sylwestra to nie tylko wybór stroju, makijażu, czy fryzury. To również wybór odpowiednich dań, które pojawią się na imprezowym stole. Jedną z naszych propozycji jest ta rolada, która przyciągnie do siebie swoim wyglądem. Wyróżnia...
-
Aromat rozchodzi się po całym domu i trudno się im oprzeć. Mięso jest soczyste dzięki tej mieszance
Gdy nie ma się pomysłu na obiad, warto sięgnąć po znane klasyki. Jednym z nich jest to mięso, które zrobione w odpowiedni sposób przyciągnie do siebie całą rodzinę. Do środka warto dodać kilka składników, dodatkowo sprawdzi się tu również konkretn...
-
To smaczna odmiana po świątecznych zupach. Zrobisz ją w kilka chwil, a kremowa konsystencja zachwyca
Zupy to dania, które uwielbiamy robić. Ich wykonanie jest zazwyczaj ekspresowe, dodatkowo można do nich wykorzystać wszystkie składniki, które mamy w lodówce. W zależności od naszych upodobań smakowych można je zrobić na wiele różnych sposobów. Ty...
-
Wrzuć świąteczne wędliny i mięso do garnka i zrób pyszny obiad. Na samą myśl cieknie ślinka
Gdy święta się już kończą, obawiamy się, że wszystko, co przygotowywaliśmy tak długo, od razu się zmarnuje. Na szczęście możemy zrobić dania, do których wrzucimy część tych smakołyków. Ta zupa jest tego świetnym przykładem. Warto zrobić ją od razu...
-
Jak odgrzać karpia, aby nie był suchy jak wiór? Zapomnij o patelni i wykorzystaj ten patent
Już niebawem w naszych lodówkach z pewnością będą zalegały smakołyki, które przyrządzaliśmy na święta. Chcąc je odgrzać, możemy mieć obawy, że wyjdą pozbawione smaku lub suche jak wiór. Jednak istnieją sposoby, które pomogą w tym problemie. Odgrza...
-
Strzelczyk zdradza przepis na wigilijny barszcz, który zawsze wychodzi. Koniecznie dodaj ten składnik
O świętach można mówić różne rzeczy, jednak jedno jest pewne - na stole nie może zabraknąć czerwonego barszczu. Tomasz Strzelczyk również stosuje się do tej zasady i pokazał swój przepis na tę zupę. Dodaj do niej dużo różnych produktów, ale jeden...
-
Zamiast zawijać farsz w kapustę, zrób rozgrzewającą zupę. Na drugi dzień świąt jest jak znalazł
Drugi dzień świąt to dla wielu równie wyjątkowy czas jak Wigilia. Zbieranie się przy stole również obowiązuje, a wtedy warto podać jakieś nowe i świeże potrawy. By nie zaserwować odgrzewanych potraw, proponujemy zrobię tę zupę. Po jednej misce każ...
-
Wigilijny żur to coś lepszego od barszczu. Nie zapomnij o garści tego składnika, a każdy go pokocha
Tradycyjną świąteczną zupą jest czerwony barszcz z uszkami. W innych domach podaje się również grzybowy wywar, który zastępuje inne propozycje. My jednak chcemy pokazać, że nie tylko te dwa dania są warte uwagi. Ta zupa jest pyszna, a połączenie...
-
Zamiast uszek i pasztecików do barszczu podaj to. Wszystkim opadną szczęki, gdy je zobaczą
Barszcz czerwony przygotowujemy na wiele różnych sposobów. Jednak podajemy go z dodatkami, które z roku na rok są takie same. Paszteciki, krokiety, a przede wszystkim uszka są już przez nas dobrze znane. By tym razem nie powtarzać bardzo utartych...
-
Bez zakwasu, a smak ma obłędny. To najprostszy przepis na barszcz czerwony, stosuję go od lat
Zupa, jaką jest czerwony barszcz, to punkt obowiązkowy każdych świąt Bożego Narodzenia. Jednak w szale przygotowań można zapomnieć o przygotowaniu zakwasu. W takim wypadku warto zrobić barszcz czerwony z tego przepisu. Jego przyrządzenie jest...
-
Domowy obiad, przy którym nie spędzisz wielu godzin. To alternatywa dla wszystkich kotletów
Niektóre przepisy nie wymagają za wiele przygotowań. Wystarczy połączyć kilka składników, włożyć je do garnka i gotowe. Tak właśnie jest w tym przypadku. Przyrządzenie tego mięsa to naprawdę łatwizna i każdy sobie z nim poradzi. Sos, który robi si...
-
Gdzie wyrzucić patelnię? To wcale nie jest takie oczywiste. Poznaj najważniejsze zasady segregacji śmieci
Gdzie wyrzucić patelnię? W którym kontenerze umieścić garnki? Segregowanie odpadów powinno być dla nas obowiązkiem. Zdarza się jednak, że mamy obiektywne problemy z ich właściwym posortowaniem. Oto garść rad.
-
Nie możesz doczyścić garnków? Moja babcia to potrafi! I zdradza swoje skuteczne, tanie metody
Jak łatwo, tanio i bez zbędnego szorowania wyczyścić garnki? Babcia zdradziła mi kilka naprawdę skutecznych sposobów. Dzięki tym trikom garnki będą lśnić, a ty nie będziesz się męczyć z czyszczeniem. Metody są naturalne, a do tego bardzo tanie.
-
Jak doczyścić przypalony garnek? Ta popularna przyprawa może zdziałać prawdziwe cuda
Masz przypalone garnki czy patelnie i nie wiesz, jak je skutecznie wyczyścić? Mamy tanie i proste rozwiązanie. Ta popularna przyprawa sprawi, że naczynia będą jak nowe. Nie wierzycie? Przekonajcie się sami.
-
Na twoich garnkach zrobiły się tęczowe plamy? Czy są szkodliwe? Czym są? Wyjaśniamy
Wiele osób używających garnków ze stali nierdzewnej zauważyło na nich wielobarwne plamy. Zacieki wyglądają trochę jak plamy z benzyny. Ale czym one są? Czy są niebezpieczne? Co z nimi zrobić? Odpowiadamy na wszystkie te pytania.
-
Jak wyczyścić przypalone spody patelni i garnków? Domowy i szybki sposób prosto z TikToka
Czyszczenie przypalonych garnków i patelni potrafi sprawić kłopot nawet doświadczonym kucharzom. Zwłaszcza te naczynia, które są przypalone od spodu, są wyjątkowo trudne do wyczyszczenia. Jest jednak na to łatwy i ekonomiczny sposób. Sprawdź, któr...
-
Tęczowe plamy na garnkach - skąd się biorą? Czy są niebezpieczne? Wyjaśniamy
Na denkach twoich garnków pojawiły się tęczowe przebarwienia? To powszechny problem właścicieli naczyń zrobionych ze stali. Skąd się biorą te plamy? Czy z takich garnków można nadal korzystać? Wyjaśniamy.
-
Przypalony garnek najczęściej można odratować. A co z takim, któremu już nic nie pomoże? Korzystać czy wyrzucić?
Przypalone garnki to zmora. Nawet jeśli szybko zareagujemy i podejmiemy próbę doczyszczenia, bywa, że kończy się ona fiaskiem - a także zmęczonym przedramieniem i nieelegancką wiązanką pod nosem. A co z tymi, których nie da się doszorować? Czy moż...