naczynie żaroodporne
-
Zrobisz w nim najlepsze mięso i zapiekanki. Znajdziesz je w Lidlu, Homla i Biedronce
Czasem, by zrobić smaczne i pożywne danie potrzebujemy specjalnych akcesoriów, które pomogą w ich wykonaniu. Jeśli więc chcesz zrobić najpyszniejsze mięso, które będzie soczyste i pełne smaku, lub ociekającą aromatem zapiekankę, musisz zakupić ten...
-
O tym daniu może być głośno w twoim domu. Każdy będzie się bić o dokładkę
Banalni proste i szybkie w przygotowaniu dania są jak na wagę złota. Szczególnie przydają się, gdy nie mamy za wiele czasu, by stać w kuchni. Ta potrawa znajdzie swoje miejsce na twoim stole i stanie jest prawdziwym hitem. Mieszanka smaków jest...
-
Jej zapach rozchodzi się po całym domu. Mało kto będzie mógł się jej oprzeć
Zapiekanki to bezpieczne propozycje obiadowe, ponieważ robi się je szybko, a całą pracą pracę robi za nas piekarnik. Dodatkowo można dzięki temu pozbyć się resztek z lodówki, które w niej zalegają. Zrób ten przepis i sam się przekonaj, że każdy...
-
Włóż do piekarnika, a później zrób z tego zupę. Dzięki tej metodzie jest smaczniejsza od klasyka
Przygotowując zupę zazwyczaj trzymamy się jednego sprawdzonego przepisu. Dzięki temu za każdym razem wychodzi ona taka sama, a smaki nie są w żaden sposób zmienione. Jednak dzięki tej jednej zmianie danie zyska na smaku i oryginalności. Wystarczy...
-
Smak i sposób podania tych gołąbków zwali cię z nóg. Przed pieczeniem wrzuć je na patelnię
Gołąbki to kultowe danie, które powtarzamy przy większych okazach, lub gdy mamy za dużo czasu. Jest czasochłonne, ale ten smak jest wart długiego stania w kuchni. Dzięki tej metodzie stają się one smaczniejsze. To zasługa panierowania i smażenia.
-
Na święta i na co dzień, czyli aromatyczna rolada z ciekawym farszem. Ten składnik dodajesz do żurku
Wybór dań, które pojawią się na świątecznym stole, może być nie lada wyzwaniem dla wielu z nas. W kuchni polskiej możemy wyróżnić tak wiele potraw, ze wybór kilku jest czasem niemożliwy. Tym przepisem chcemy więc nieco w tym pomóc. Gdy zobaczysz, ...
-
Przepis mam od babci i zrobisz z niego obiad na 2 dni. Niektóre regiony Polski są w nim zakochane
Ziemniaki to świetny produkt, gdy chcemy przygotować obiad. Można z nich zrobić naprawdę wiele, a do tego w zależności od obróbki, zyskują nowe smaki. To danie również jest zrobione na ich bazie i jest obłędnie pyszne. Zrobienie jednej blachy...
-
Zetrzyj ziemniaki i połącz je z kiełbasą. W ten sposób zrobisz najsmaczniejszy obiad
Kto nie kocha ziemniaków i mięsa? Jeśli jeszcze te składniki są ze sobą wymieszane, to mamy danie idealne. Ten przepis pokazuje, że można to zrobić w oryginalny sposób. Dzięki temu zdobędzie się obiad na miarę restauracji. Wykonanie to bułka z...
-
Zapisz przepis na ten boczek, bo przyda się na święta. Marynata sprawia, że zniknie jako pierwszy
Zrobienie go gwarantuje, że cała rodzina poprosi o przepis, a jedna porcja to będzie za mało. Tak przyrządzonego boczku z pewnością nie zasmakowałeś. Zrobienie go wcale nie jest trudne, a aromat rozchodzi się po całym domu.
-
Włoski specjał w nowym wydaniu. Zapiecz i sam spróbuj, czy jest lepszy od klasyka. Ślinka cieknie od razu
Kuchnia włoska jest bardzo popularna i często przez nas wykonywana. Zrobienie dań pochodzących z Włoch nie jest trudno i właśnie dlatego tak często decydujemy się na ich zrobienie. W tym wydaniu nie często można znaleźć tę potrawę, ale jest napraw...
- To "owoc bogów". Dobry na serce i cholesterol. Kupisz go w markecie
- Weź słoik i kawałek papieru. Muszki owocówki już się nie wydostaną
- Dla kogo opony całoroczne? Eksperci wyjaśniająMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Jak zrobić łazanki z kapustą? Z przepisu babci będą palce lizać
- Jakie są dobre pasty do kanapek? Moja mama zajada się "awanturką"
- Kocham pierogi, ale nie mam czasu ich lepić. Po to odkryłam ten przepis
- Te powidła będziesz jeść prosto ze słoika. Dwa składniki podkręcą ich smak
- Prosty przepis na malinową chmurkę. Nie trzeba ugniatać ciasta ani piec
- Z lasu wynosili pełne kosze. "Grzybów było zbyt dużo, by je policzyć"
- Jak prawidłowo zamrozić grzyby, żeby nie były gorzkie? Mam super sposób
-
Już nigdy nie sięgniesz po ryż, robiąc gołąbki. Zamiast tego wybierzesz ten nieoczywisty składnik
Gołąbki tak jak i pierogi są klasyką kuchni polskiej. Zmienianie tak dobrze nam znanej receptury nie jest dobrym pomysłem, bo oryginalne przepisu już są pyszne. My jednak zaryzykujemy i dobierzemy się do pysznych gołąbków. Staną się one jeszcze...
-
Schab po polsku idealny na Wielkanoc. Rodzina już po jednym kęsie oszaleje z zachwytu
Każde święta to oczywiście czas z rodziną, ale przy tym nie może zabraknąć dobrego jedzenia. Stoły bardzo często aż się uginają od ciast, przekąsek, sałatek i głównych dań. Na moim Wielkanocnym stole nie może oczywiście zabraknąć pieczonego mięsa....
-
Mięso z makaronem z pieca, czyli smak Grecji w twoim domu. Lepszego dania nie ma w restauracji
Chcąc zasmakować pysznych potraw, które są charakterystyczne dla jakiegoś miejsca na świecie, nie trzeba od razu tam lecieć. Wystarczy wykorzystać ciekawe przepisy, które wcale nie są skomplikowane. Takim przykładem jest ten smakołyk. Pochodzi z...
-
Gotowanie go potrwa 10 minut, a smak i delikatność to obłęd. Taki schab musi pojawić się na stole
Schab gotowany to uczta dla wszystkich, którzy uwielbiają mięso. Wykonanie go jest banalnie proste, ale aby wyszedł, musisz wykazać się dokładnością. Bardzo ważne są w nim składniki i sposób gotowania. Jeśli się do tego zastosujesz, gwarantujemy, ...
-
Zrobisz raz, a później rodzina będzie się o nią upominać. To prosty i ekspresowy obiad
Zapiekanki to idealne propozycje na sycący i do tego szybki obiad. Możesz dodać do niej składniki, które zalegają od jakiegoś czasu w lodówce. Jej przygotowanie nie jest wymagające, a rodzina będzie zadowolona ze smaku.
-
Obłóż tym kurczaka i zrób mięso po góralsku. W żadnej karczmie nie zjesz czegoś równie smacznego
Kurczak po góralsku jest bardzo dobrze znany na Podhalu. Tam można zajadać się nim każdego dnia. Jednak i w domu można przyrządzić swoją wersję, która czasem okazuje się smaczniejsza. Mięso obłożone jest tym składnikiem i podawane na ciepło wraz z...
-
Wystarczy wymieszać składniki, upiec i gotowe. To chleb bez czekania i jest lepszy niż z piekarni
Pieczywo pełni ważną rolę w naszym życiu. Tak naprawdę dodaje się je do prawie każdego możliwego posiłku. Dzięki niemu zupy i sosy mają lepszy smak, a my możemy się nimi bardziej najeść. Jeśli tak jak ja jesteś jego fanem, to ten przepis jest dla...
-
Miałam zrobić gołąbki, a wyszła zapiekanka. Rodzina uznała, że jest smaczniejsza i od dziś robię tylko ją
Gołąbki to tradycyjne danie, które kusi swoim bogatym smakiem. Niestety ich przygotowanie nie jest za łatwe i trzeba się nagimnastykować, by je przyrządzić. Jeśli więc lubisz ich smak, ale nie chcesz spędzić kilku godzin na ich przyrządzaniu,...
-
Dzięki temu śniadaniu już nigdy nie zjem kanapek. Połączenie składników na długo daje uczucie pełności
Śniadanie to ważny posiłek, którym zaczynamy nasz dzień. Właśnie przez to powinien być odpowiednio dobrze zrobiony i dać nam satysfakcję z jedzenia i uczucie nasycenia. Niestety nie zawsze kanapki lub płatki śniadaniowe mogą nam to zapewnić. Na...
-
Zapisz ten przepis, bo później będziesz żałować. Obiad z ziemniakami nabierze nowego znaczenia
Nikt by się nie spodziewał, że ziemniakami można zastąpić dwa pełne dania. Ten przepis pokazuje, że jest to możliwe i to przy niewielkim nakładzie pracy i czasu. Te faszerowane warzywa aż krzyczą, aby je zjeść, więc koniecznie zapisz ten przepis....
-
Rodzina będzie nosić cię na rękach za to mięso. Dodaj do niego ten sos, a będzie soczyste
Schab zazwyczaj kupuje się w jednym celu, czyli aby zrobić kotlety schabowe. Tym razem ich nie zrobimy, ale wykorzystamy je do równie smacznej potrawy. Wypieczone, a wcześniej polane domowym sosem jest naprawdę pyszne. Przygotuj do niego pieczone...
-
Jak przygotować wołowinę, aby była krucha i soczysta? Wystarczy wykorzystać ten przepis
By wołowina, którą przyrządzasz miała odpowiedni smak, warto zrobić ją w wyjątkowy sposób. Ten francuski przepis na pewno w tym pomoże i sprawi, że nie zechcesz jeść już nic innego. Wystarczy do niego dodać ten napój, a jego aromat będzie głęboki,...
-
Karkówka z tego przepisu rozpływa się w ustach. Nie jest sucha jak wiór, tylko miękka i soczysta
Karkówka to smaczne mięso, które wymaga odpowiedniego przygotowania, by było smaczne i soczyste. Dla niektórych przyrządzanie jej to trudna sztuka, z którą niełatwo sobie poradzić. Ten przepis sprawi, że za każdym razem mięso wyjdzie wyborne i...
-
Zamiast wyrzucać, tak wykorzystaj czerstwy chleb. Zrobisz z niego sycący obiad dla całej rodziny
Gdy pieczywo, które jeszcze niedawno było świeże, staje się twarde jak kamień, ląduje zazwyczaj w koszu. Mało kto wie, jak można je dobrze wykorzystać. Nam udało się znaleźć smaczny sposób, dzięki któremu wykarmimy wszystkich naszych bliskich.
-
By kurczak był miękki i soczysty marynuję go w tych składnikach. Tak dobrego mięsa jeszcze nie jadłeś
Niezależnie od tego, czy chcesz upiec, czy wysmażyć pyszne i soczyste kawałki kurczaka, proponujemy byś zrobił go w tej marynacie. To właśnie ona sprawia, że mięso jest tak pyszne i nie wychodzi suche jak wiór. Ta mieszanka smaków może cię...
-
Do obiadu i na kanapki. Ta włoska pieczeń jest smaczniejsza od każdego mięsa, jakie znasz
Założymy się, że takiej rolady jeszcze w życiu nie jadłeś. Wykonana jest z wieprzowiny, ale to nie wszystko. Przed podaniem polecamy wysmarować ją tymi składnikami. Dzięki temu na podniebieniu poczujemy smak, którego jeszcze wcześniej nie znaliśmy.
-
Już nigdy nie zrobisz ziemniaczanej zapiekanki. Zamienisz ją na ten błyskawiczny specjał
Zapiekanki to dania, które robi się w chwili, gdy nie ma się pomysłu na obiad. Dodatkowo wrzuca się do nich wszystko to, co zalega w lodówce. Najczęściej więc wykonuje się tą zrobioną z ziemniaków. Jest ona najpopularniejsza i uważana za...
-
Zapiekany kurczak będzie twoim popisowym daniem. Nie zapomnij o tej mieszance, a będzie palce lizać
Kurczak to mięso, po które sięgamy bardzo często. Jest łatwe w przygotowaniu i mamy pewność, że każdy będzie się nim zajadać. Dzięki wielu przepisom z jego udziałem można zrobić różne dania i można jeść go codziennie pod nowymi postaciami. Ten...
-
Może być obiadem i sycącym śniadaniem. Lepiej zapisz ten przepis, bo będziesz robić go bez końca
Nasze lodówki i kuchenne szafki pełne są smakołyków. Czasem możemy nawet nie wiedzieć, co z nich zrobić, by danie było pyszne i sycące. Moim zdaniem najlepiej wrzucić do naczynia kilka składników i je podpiec. Dzięki temu wychodzi niewymagająca...
-
Takiego śniadania w życiu nie widziałeś. Połącz składniki i włóż do piekarnika. Wyjdzie poranna uczta
Śniadanie powinno być pożywne, sycące i przede wszystkim smaczne. Nie uda się, to gdy wybierze się nieodpowiednie produkty. Ten przepis pokazuje, że połączenie smaków ma duże znaczenie. Takiego śniadania pozazdrości ci każdy, a podane ze świeżym...
-
Zapomniana przez wielu potrawa, która wraca do łask. Soczyste mięso podawane jest z tym sosem
Znamy potrawy, które przez lata były numerem jeden na naszych obiadowych stołach. Ich świetność minęła, a my zapomnieliśmy o ich istnieniu. Tak jest w tym przypadku. Tak przyrządzone mięso warto ponownie wykonać, bo jego smak jest niezastąpiony....
-
Owiń kurczaka tym składnikiem, a klasyczny obiad zdobędzie nowe życie. Każdy go chwali
Kurczaka można wykonać na wiele różnych sposobów. Niemniej jednak najczęściej trzymamy się kilku sprawdzonych przepisów i od nich nie odchodzimy. Do takiej listy warto dodać jeszcze tę recepturę. Z niej mięso wychodzi smaczniejsze i bardziej...
-
Zrobisz je w 15 minut, a słów zachwytu będziesz słuchać przez całą noc. To szybka przekąska
By odpowiednio przywitać nowy rok, przydadzą się smaczne przekąski. Zaliczają się do tego wszystkie smakołyki zrobione z ciasta francuskiego. Nie tylko są pyszne, a także błyskawiczne w przygotowaniu. Naszą propozycją są rogaliki, które robi się w...
-
Ziemniaki w takiej wersji odmienią każdy obiad. Połącz je z tymi produktami i zrób danie jednogarnkowe
Ziemniaki jadamy na wiele różnych sposobów, jednak nie wszyscy znają ten oto przepis. W takiej wersji te warzywa smakują jeszcze lepiej i są świetnym dopełnieniem dań obiadowych. Wystarczy połączyć je z kilkoma składnikami, by zrobić najpyszniejsz...
-
Jarzynowa dalej leży w lodówce? Włóż ją do piekarnika i zrób całkowicie nowe danie
Każdy się ze mną zgodzi, że resztki po Wigilii zjadane są długo po świętach. Niektóre smakołyki, które przetrwały, mogą nawet posłużyć jako poczęstunek na sylwestra. Jednak nie wszystko może tak długo postać. Jeśli pozostała ci sałatka jarzynowa,...
-
Stryjek robi go na drugi dzień świąt. Ten składnik za 2 zł dodaje smaku i głębokiego aromatu
Wędliny pojawiają się na świątecznym stole już pierwszego dnia świąt. Oprócz dobrze znanych kiełbas można również wyróżnić smakołyki, których nigdy wcześniej się nie widziało. W tym roku warto podać to mięso, które przypadnie wszystkim do gustu. W...
-
Soczyste i miękkie mięso sprawiło, że robię ten obiad kilka razy w miesiącu. Trudno o lepszy smak
Każdy z nas lubi dania, przy których nie trzeba się za bardzo napracować. Na szczęście istnieje wiele takich receptur, które sprawiają, że obiad wykonywany jest w mgnieniu oka. Takim pomysłem jest ta potrawa. Mięso z tego przepisu samo rozpływa si...
-
Płyn do naczyń tu nie pomoże. Zaschnięty tłuszcz wyczyścisz innym sposobem. Oto prosta receptura
Chcesz wyczyścić naczynie żaroodporne, na którym zebrała się masa tłuszczu? Można to zrobić przy pomocy specjalnej mieszanki przygotowanej z produktów, które z pewnością masz w domu. Dzięki niej na naczyniu pozostanie tylko blask.
-
Jak wyczyścić naczynie żaroodporne bez zmywarki? Tradycyjne metody nie zawiodą - użyj sody i wrzątku
Przypalone naczynie żaroodporne to koszmar wielu kucharzy, którego niestety nie da się czasami uniknąć. Apetyczne zapiekanki, pieczenie, ciasta czy pieczone warzywa często wiążą się z późniejszą batalią o przywrócenie dawnego blasku naczynia. Są n...
-
Jak usunąć zacieki z naczyń żaroodpornych? Sprawdzi się kąpiel z octem. Co jeszcze?
Kto nie uwielbia pieczeni, zapiekanki makaronowej czy pysznej musaki? Chyba możemy zaryzykować stwierdzenie, że nie ma takich osób. Jednak po upieczeniu na brzegach naczyń żaroodpornych pojawiają się nieestetyczne zacieki i plamy z przypieczonego...