lasagne

Więcej o:

lasagne

  • Lasagne jabłkowa

    śmietankową (około 1/3 szklanki). Następnie ułóż jeszcze 3 kolejne warstwy makaronu, jabłek i masy śmietankowej i zakończ makaronem polanym masą śmietankową. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz około 25 minut. Po wskazanym czasie wyjmij lasagne z piekarnika i posyp ją po wierzchu

  • Ciasto jabłkowe a la lasagne

    puszystą i jasną masę. Nie przerywając miksowania dodawaj po 1 jajku, za każdym razem dokładnie łącząc składniki. Przesiej do miski mąkę pszenną i ziemniaczaną, dodaj proszek do pieczenia i zmiksuj na jednolitą masę. Gotowe ciasto przełóż do rękawa cukierniczego. Formę na lasagne wysmaruj masłem i wysyp

  • Lasagne z cukinią i kurkami - obudź w sobie Garfielda

    roztop masło i zeszklij na nim cebulę. Dodaj czosnek, a potem kurki. Smaż chwilę. Wsyp mąkę, zamieszaj ponownie i wlej mleko. Przypraw solą, pieprzem, oregano i gałką muszkatołową. Zamieszaj i podduś przez chwilę na patelni. Cukinię pokrój na plastry lub zetrzyj na mandolinie. Przygotuj lasagne: W

  • Zupa lasagne

    Składniki:3 ząbki czosnku1 duża cebula3 łyżki oleju500 g mielonej wołowiny500 ml przecieru pomidorowego1 puszka krojonych pomidorów1 l bulionu2 łyżeczki octu balsamicznego1 łyżeczka tymianku1 łyżeczka rozmarynu1 łyżeczka oregano1 łyżeczka bazylii8 płatów makaronu do lasagne1 szklanka tartej

  • Brytfanny i naczynia żaroodporne do pieczenia

    , lasagne oraz ciast. Brytfanna - z jakiego materiału? Naczynia do zapiekania wykonywane są z różnych tworzyw, takich jak: aluminium, stal, szkło żaroodporne, żeliwo, ceramika lub glina. Brytfanna aluminiowa to model najpopularniejszy, ze względu na szybkie i równomierne nagrzewanie, łatwą dostępność