cukinia
-
Co można zrobić z cukinii? Smażone krążki będą idealnie chrupiące, gdy skorzystasz z prostego triku
Co można zrobić z cukinii? To uniwersalne warzywo można wykorzystać w kuchni na wiele rozmaitych sposobów. Oprócz tradycyjnej faszerowanej wersji, a także uwielbianych placków, warto skorzystać z szybkiego i prostego przepisu na smażone krążki z...
-
Przetwory na zimę - sprawdź, jakie zapasy warto mieć w spiżarni [kapusta, cukinia, gruszki, ogórki]
Przetwory na zimę przygotowuje się od końca czerwca do października. Jest to więc już ostatnia chwila na to, aby zapełnić swoją spiżarnię. Podpowiadamy kilka prostych i sprawdzonych przepisów.
-
Co zrobić z cukinii na obiad? Kilka prostych, szybkich i tanich przepisów na przepyszne dania z dużą ilością warzyw
Co zrobić z cukinii na obiad, aby danie było pyszne i zdrowe? Cukinia to warzywo, po które bardzo chętnie sięgamy zwłaszcza w okresie jesieni. Przygotowaliśmy kilka sprawdzonych przepisów na aromatyczny obiad dla całej rodziny.
-
Zupa z cukinii, która broni się sama. Wystarczy odrobina popularnej przyprawy
Gdy za oknem chłód, deszcz i wiatr, nic tak dobrze nie rozgrzeje, jak aromatyczna zupa krem. Dużą popularnością cieszą się kremy z pomidorów czy z dyni, ale warto przetestować też wersję z cukinii, jeśli jesteście fanami tego warzywa. Zupa z...
-
Przepis na placki z cukinii. Obiad na każdą kieszeń. Zetrzyj warzywo na tarce i dodaj te składniki
Placki z cukinii są idealną opcją na zdrowy i smaczny obiad. Takie lekkie danie jest idealne dla wegetarian. Jak go zrobić? Oto nasza propozycja przygotowania tych placków.
-
Obiad z cukinii - zapomnij o leczo, zapomnij o plackach. Te roladki je zdeklasują
Cukinia to takie warzywo, które warto mieć w kuchni. Można wyczarować z niej kilka naprawdę wspaniałych dań, dużo ciekawszych niż tradycyjne placki czy leczo. Co zatem zrobić na obiad z cukinii? Mamy dla was pyszną propozycję, po której już nigdy...
-
Mistrzowskie przetwory siostry Anieli. Przepisy na pyszną zimę od kucharki, która gotowała dla papieża
Zima zbliża się wielkimi krokami, a to znak, że spiżarnie i piwniczki czekają na zapełnienie. Przetwory to najlepszy sposób na zamknięcie letnich przysmaków i otworzenie ich, gdy tylko zrobi się nieco zimniej. Siostra Aniela pokazuje dwa sprawdzon...
-
Cukinia faszerowana, czyli pyszny pomysł na obiad bez mięsa. Będzie idealna, ale pamiętaj o metodzie "na dwa razy"
Cukinia z piekarnika faszerowana ryżem i pieczarkami to świetna opcja na obiad bez mięsa. Przepis jest bardzo prosty, a dodatek ziół sprawi, że cukinia faszerowana będzie smakować wyjątkowo. O czym jeszcze warto pamiętać? Metoda "na dwa razy"...
-
Cukinia faszerowana mięsem mielonym, czyli obiadowy hit. Pewien meksykański dodatek podkręci smak
Cukinia faszerowana to ostatnio obiadowy hit moim domu. Niezależnie, czy nafaszeruję ją ryżem i pieczarkami, czy papryką i kaszą pęczak, zawsze znika momentalnie z talerzy. Jednak w mojej opinii, cukinia faszerowana najlepiej smakuje z mięsem...
-
Dobre leczo - w czym tkwi sekret? Dzięki tym składnikom zyska wyjątkowy smak
Dobre leczo to pyszny obiad dla całej rodziny. Przyrządzenie tego dania ma wiele zalet, a główną jest jej prostota i szybkość wykonania. Jednak przepisów na tego typu potrawę jest bardzo dużo. W czym tkwi sekret udanego leczo? Zdradzamy kilka...
-
Biała kiełbasa na Wielkanoc. Najlepszy przepis z odrobiną kwaśnego dodatku
-
Biszkopt z tego przepisu zawsze wychodzi. To dzięki japońskiej recepturze
-
Dzieci chcą wiedzieć więcej o bezpieczeństwie w sieci. I liczą na rodzicówMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Domowa szynka peklowana na święta. Będzie przepyszna, ale dwa razy ją "wykąp"
-
Proste ciasto kokosowe bez pieczenia. Smaku nie opisze nawet tysiąc słów
- Jesz je każdego dnia, ale czy coś o nim wiesz? W tym quizie pytamy o pieczywo!
- Przepis mojej mamy na szybki sernik bez pieczenia. Smakuje obłędnie
- Chlebek bananowy, czyli najłatwiejsze ciasto. Będzie wilgotny i delikatny
- Wielkanocne śledzie pod pierzynką. Dodaj ten składnik dla lepszego smaku
- Włączasz zmywarkę i wychodzisz z domu? Możesz doprowadzić do tragedii
-
Cukinia w panierce. Szybka i ciepła przekąska z sosem czosnkowym. Wykonanie zajmie tylko kilka minut
Sezon na cukinię trwa, dlatego jeśli chcemy przygotować coś na szybko bez konieczności zjadania dużej ilości kalorii, warto przyrządzić tę przekąskę. To cukinia w panierce. Jej wykonanie zajmie dosłownie chwilę i zachwyci także dzieci. Sprawdź nas...
-
Siostra Anastazja to mistrzyni kulinariów. Jej sałatka na zimę z buraków i cukinii robi furorę
Siostra Anastazja opracowuje przepisy, których wspólnym mianownikiem jest tradycja i klasyka. Ostatnio pokazała przepis na sałatkę na zimę z buraków i cukinii. Idealnie będzie pasować do mięsnego obiadu i szybko zniknie z talerza.
-
Leczo z cukinii na zimę. Prosty przepis na przekąskę ze słoika, którą wykonasz ekspresowo
Cukinia to niezwykle uniwersalne warzywo. Dzięki swojemu neutralnemu smakowi nadaje się do wielu potraw. Co więcej, jest niskokaloryczna, dlatego z powodzeniem mogą ją zjadać osoby na diecie lub miłośnicy lekkich potraw. Aby móc sięgać po nią w...
-
Przepis na leczo z fasolką szparagowa i cukinią. Jednogarnkowe danie, które musisz spróbować
Przepis na leczo z fasolką szparagową i cukinią to idealna propozycja dla osób, które cenią sobie gotowanie przy użyciu jak najmniejszej liczby naczyń i garnków. Przygotowanie takiego obiadu nie jest trudne, a efekt końcowy może cię zaskoczyć.
-
Makaron z cukinią według przepisu Anny Lewandowskiej. Szybki sposób na obiad - wystarczy kilka minut w kuchni
Cukinia to niskokaloryczne warzywo dlatego śmiało możemy je dodawać do wielu posiłków. Co więcej, jej neutralny smak sprawia, że komponuje się świetnie z każdą potrawą. Przykładem jest makaron z cukinią Anny Lewandowskiej. Jak go przygotować?...
-
Co można zrobić z cukinii? Gdy wszyscy robią placki i leczo, ty idź pod prąd. Przepisy, które trzeba mieć w kajeciku
Co można zrobić z cukinii? Baaaardzo dużo! Placki i leczo to oczywiście podstawa podstaw. Jeśli macie ich już po czubek nosa lub po prostu nie przepadacie za tymi potrawami, mamy dla was garść inspiracji na to, co można zrobić z cukinii. Ogranicza...
-
Makaron z pieczarkami - aromatyczne pożegnanie lata. Sekretnym składnikiem jest specjalny rodzaj sera
Makaron z pieczarkami można przygotować na milion różnych sposobów lub połączyć kilka pomysłów w jedno oryginalne danie. Szukasz pomysłu na pieczarki? Sprawdź, jak przygotować wartościowy obiad, który zachwyci Twoich bliskich.
-
Leczo z cukinii z twistem. Trik z piekarnikiem odmieni smak tej potrawy
Tradycyjne leczo smakuje najlepiej, jednak delikatna zmiana od standardowego przepisu może tylko podkręcić smak. Wykorzystanie piekarnika w tym daniu nie jest oczywiste, ale sprawi, że stanie się smaczniejsze.
-
Przetwory z cukinii na zimę do słoików - przepisy, które trzeba znać. "Języki teściowej" pokocha nawet teściowa
Przetwory z cukinii na zimę to wspaniały sposób na to, aby dostarczyć sobie i swoim bliskim dodatkowej porcji witamin. Nie ma nic lepszego niż zdrowe warzywa w wersji eko, kiedy za oknem szaleje zimowa aura. Przedstawiamy proste i szybkie przepisy.
-
Zupa krem z cukinii Magdy Gessler. Mistrzyni dodaje nietypową przyprawę
Magda Gessler to bez wątpienia autorytet w kulinarnym świecie. Porady słynnej restauratorki śledzą tysiące Polaków, a jej proste sztuczki próbują odtworzyć później w swoich kuchniach. Jednym ze świetnych pomysłów na lekki, letni obiad, jest zupa...
-
Placuszki z cukinii - przepis, któremu nikt się nie oprze. Uda się nawet tym, którzy nigdy nie trzymali patelni
Placki to prawdopodobnie jedno z najlepszych dań, jakie kiedykolwiek wymyśliła ludzkość. Na słodko, na słono - można je jeść jak nam się żywnie podoba. My mamy dla was przepis na placuszki z cukinii. Robi się je szybciutko i wyjdą każdemu - nawet...
-
Jak zrobić leczo z cukinią i kiełbasą? To jedno z najprostszych dań pod słońcem, ale uważaj na warzywa
Leczo z cukinią i kiełbasą to potrawa, która uda się każdemu. Robi się ją bardzo łatwo, na dodatek w jednym garnku, więc nie czeka was długie i żmudne zmywanie naczyń. Teraz, kiedy cukinia jest świeża i doskonale smakuje, jest najlepszy moment na...
-
Makaron z kurkami i cukinią - szybkie wegetariańskie danie. Obiad, który rozpływa się w ustach
Makaron z kurkami i cukinią to ciekawy pomysł na szybki obiad, który świetnie pasuje do końcówki lata. Składniki wspaniale ze sobą współgrają, a dodatek śmietany i tartego sera sprawia, że danie rozpływa się w ustach. Ciekawy smak i wygląd zyskuje...
-
Sałatka z cukinii na zimę. Zwykły ocet się tu nie sprawdzi - postaw na wersję owocową
Sałatka na zimę z cukinii to kolejna pozycja na liście przetworów na zimę obowiązkowych do zrobienia. Przepis jest banalny, ale ciocia Bożenka podpowiedziała mi, jak go udoskonalić. Zamiast octu spirytusowego warto użyć jabłkowego.
-
Zupa krem z cukinii, czyli pomysł na szybki obiad. Nie zapomnij o aromatycznym serze, a bez dokładki się nie obejdzie
Zupa krem z cukinii to nie tylko superszybka opcja obiadowa dla zabieganych, ale także sposób, by przekształcić swoją jadalnię w najlepszą restaurację. W czy m tkwi sekret tego dania? Ser gorgonzola to dodatek, bez którego zupa nie będzie smaczna.
-
Cukinia z papryką do słoików. Dodaj do zalewy ten składnik, a całkowicie odmienisz smak przetworów
Zimą najbardziej brakuje letnich warzyw, które zawsze były świeże. Dlatego najlepszym sposobem na powrót do ulubionych smaków jest zamknięcie ich w słoiku. Warzywne dary lata tylko zachęcają do robienia przetworów. Zrób więc cukinię marynowaną z...
-
Jak zrobić placki z cukinii, żeby nie piły oleju i były chrupiące? Ważna jest mąka i pewien trik
Jak zrobić placki z cukinii, żeby były chrupiące i podczas smażenia nie nasiąkały tłuszczem? Jeśli chcemy osiągnąć cukiniowy sukces, należy pamiętać o dwóch rzeczach - po pierwsze, cukinia lubi sól, po drugie - nie może być mokra. Jeśli chcesz...
-
Przepis na leczo z efektem wow. Sekretem są dwa rodzaje mięsa i trik z papryką
Przepis na leczo wydaje się banalny, ale jeśli chcemy zrobić najlepsze danie jednogarnkowe świata, warto poznać dwie tajemnice. Jak zrobić leczo, które wystrzeli kubki smakowe na orbitę? Po pierwsze mięso - oprócz dobrej, najlepiej wędzonej...
-
Przepis na cukinię z TikToka. Uniwersalna receptura zarówno na lekki obiad, jak i wytrawną przystawkę
Przepis na cukinię z TikToka to szybki i smaczny sposób na sezonowe warzywo z aromatycznymi dodatkami. Bakłażan, pomidory, świeże zioła i oliwa są gwarancją ciekawego i wyjątkowo pysznego efektu. Zapieczone składniki to świetny pomysł na obiad lub...
-
Cukinia faszerowana. Dodaj do farszu te składniki, a domownicy będą błagać o dokładkę
Cukinia faszerowana to smaczny pomysł na szybki i zdrowy obiad. Dzięki różnorodnym dodatkom, które wykorzystać do farszu, danie można dowolnie modyfikować. Zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu.
-
Dodaj czekoladę do cukinii, a wyjdzie ci ciasto. Czy to może być smaczne?
Cukinia nie tylko dobrze smakuje w wersji wytrawnej i obiadowej. Połączona z czekoladą i podawana w formie deseru nadaje delikatności, a ciasto nie jest takie suche. Sprawdzony i łatwy przepis na czekoladowe ciastko z cukinią, może zaskoczyć.
-
Czy cukinię można mrozić? Odpowiedź nie jest oczywista
Gdy sezon na cukinie w pełni, każdy chciałby skorzystać z jej dostępności jak najdłużej. Najlepszym sposobem na to, aby cieszyć się cukinią cały rok, jest zamrożenie jej. Ale czy na pewno to warzywo do tego się nadaje? Odpowiadamy!
-
Cukinia w zalewie. Ania Bardowska podzieliła się obłędnym przepisem. Dodatek tej przyprawy może zaskoczyć
Cukinia w zalewie to jeden z tych przysmaków, który trzeba przetestować. Znana z programu "Rolnik szuka żony" Ania Bardowska podzieliła się swoim przepisem na tę przystawkę. Niemałym zaskoczeniem jest to, że wykorzystuje w nim przyprawę curry, któ...
-
Placki z cukinii - przepis na szybki obiad, który można zrobić w 15 minut. Domownicy będą zachwyceni
Placki z cukinii - przepis na to smaczne i wyjątkowo proste danie można przygotować w przysłowiowy kwadrans. Warto dodać je do swojego menu, bo smakują obłędnie.
-
Magda Gessler dodaje to do cukinii. Ten składnik podbija smak zupy krem
Cukinia króluje w kuchniach w każde lato, robione są z niej przeróżne dania, ale najlepiej sprawdzają się najprostsze przepisy. Zupa krem smakuje wyśmienicie, a aby podbić jej smak, spróbuj przepisu restauratorki Magdy Gessler. Ona robi to inaczej.
-
Cukinia z grilla w folii aluminiowej. Przepis na lekkostrawne danie z dodatkiem świeżej mięty
Cukinia z grilla w folii aluminiowej to pomysł na smaczną i zdrową przekąskę. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs z rusztu, ale równie dobrze będzie smakować bez żadnego towarzystwa. Jak ją przygotować?
-
Genialne wykorzystanie cukinii wg Magdy Gessler. Zupa krem ze świeżych warzyw jest bezkonkurencyjnie pyszna
Aromatyczna, lekka, pełna smaku - to zaledwie garstka pozytywnych określeń tego letniego rarytasu. Genialne wykorzystanie cukinii wg Gessler to zupa krem ze świeżych, sezonowych i intensywnie zielonych warzyw. Odpowiednio dobrane składniki nadadzą...
-
Przepis na bigos z cukinii. Przepyszna alternatywna dla tradycyjnego bigosu. Bez grama mięsa
Przepis na bigos z cukinii powinien znać każdy, kto zdążył już znudzić się tradycyjnymi potrawami. Doskonale sprawdzi się na obiad dla wegetarian, ponieważ przygotujesz go bez grama mięsa! Jak to zrobić? Podpowiadamy.
-
Cukinia marynowana - domowe przetwory z sezonowego warzywa. Aromatyczna zalewa jest kluczowa
Cukinia to prawdziwa królowa wśród sezonowych warzyw. Niepozorny i delikatny smak jest doceniany szczególnie w letnich przepisach, gdzie często sięgamy po to zielone i lekkie warzywo. Możemy ją przygotować także w domowych przetworach. Cukinia...
-
Przepis na pasztet z cukinii. Alternatywa dla mięsnej wersji. Dodaj te zioła, aby podbić jego smak
Cukinia może występować w kuchni pod wieloma postaciami. Rozpływająca się w ustach tarta, aromatyczny makaron czy placki? Trzeba przyznać, że jest to niezwykle uniwersalne warzywo. Dzisiaj przedstawiamy wam przepis na pasztet z cukinii.