ciasto francuskie

Więcej o:

ciasto francuskie

  • Jajka w cieście francuskim

    Składniki:6 jajek (5+1)1 opakowanie ciasta francuskiego2 łyżki sezamu Dodatkowo:Sos tatarski Sposób przygotowania:Ugotuj na twardo pięć jajek. Ugotowane jajka obierz ze skorupki i pokrój w grube plasterki.Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i przy pomocy szklanki lub foremki wytnij w nim jak

  • Ciasto francuskie - przepis na najlepszą szarlotkę w kilka minut

    Ciasto francuskie zwykle kojarzy nam się z delikatnymi jak puszek croissantami oraz chrupiącymi ślimaczkami z serem. Dzisiaj jednak spojrzymy na nie nieco inaczej. Postanowiłyśmy znaleźć sposób na stworzenie szarlotki w kilka chwil. Co będzie wam potrzebne? Oczywiście przepyszne jabłka! No i

  • Faworki z ciasta francuskiego

    Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego1/4 szklanki cukru pudru Sposób przygotowania:Arkusz ciasta francuskiego pokrój na paski o wymiarach ok. 10x2 cm. Na środku każdego takiego paska zrób podłużne nacięcie i przez jego środek wywiń jedną końcówkę faworka. Tak uformowane faworki przełóż na

  • 3 sposoby na ciasto francuskie

    Składniki:Ciasto francuskie z makiem - gwiazda:ciasto francuskie - 3 płatymasa makowabiałko jaja Ciasto francuskie z cynamonem - poszarpany wieniec:płat ciasta francuskiego100 g cukierłyżeczka cynamonubiałko jaja Ciasto francuskie z dżemem - nacinane:płat ciasta francuskiegookoło 100 g dżemu z

  • Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim

    Składniki:1 pęczek zielonych szparagów1 opakowanie ciasta francuskiego100 g szynki parmeńskiej w plasterkach1 jajko Sposób przygotowania:Szparagi umyj i odłam ich zdrewniałe końcówki. Wrzuć szparagi na wrzątek, gotuj przez 3 minuty, po czym odcedź i zahartuj zimną wodą. Arkusz ciasta francuskiego

  • Szybkie zapiekanki na cieście francuskim

    Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego1/4 szklanki sosu pomidorowego200 g tartej mozzarelli4-5 pieczarekoregano Sposób przygotowania:Pieczarki oczyść i pokrój w plastry. Arkusz ciasta francuskiego podziel na 10 prostokątów. Na każdym prostokącie rozsmaruj po łyżce sosu pomidorowego. Posyp

  • Kurczak alfredo w cieście francuskim

    żółtym oraz szczypiorkiem. Pierś kurczaka natnij poziomo tworząc kieszonkę i nałóż do niej farsz serowy. Tak przygotowaną pierś owiń dokładnie plastrami suszonej szynki. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i obsmaż kurczaka po kilka minut z obu stron. Arkusz ciasta francuskiego rozetnij na pół. Pierwszą