Ciasto francuskie to wyjątkowy rarytas, z którego da się wyczarować wiele pyszności. Można je przygotować samodzielnie lub kupić w formie gotowej do upieczenia, z czego chętnie korzystam, kiedy nie mam zbyt dużo czasu. Co zatem można z niego zrobić? Na przykład upiec w nim jabłka. To świetny pomysł na słodki, jesienny poczęstunek. Zresztą zobaczcie sami. Oto moje ulubione jabłka w cieście.
Jabłka w cieście francuskim są bardzo proste w wykonaniu, a w dodatku wymagają jedynie kilku składników. Są to owoce, przyprawy, jajko, wspomniane ciasto i sok z cytryny. W jakich proporcjach? Znajdziecie je na poniższej liście potrzebnych produktów.
Zanim zabierzesz się za przygotowywanie jabłek w cieście francuskim, wyjmij je z lodówki i rozwiń na blasze do pieczenia. Zostaw tak, aż nieco zmięknie, po czym pokrój w kwadraty. Teraz trzymaj się poniższej instrukcji.
Gotowe! Jabłka pieczone w cieście francuskim można podawać od razu po upieczeniu. Najlepiej z kubkiem kakao, mleka bądź kawy. Trzeba tylko nieco odczekać przed zjedzeniem, aby owoce nieco przestygły. Smacznego! Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.