cynamon

Więcej o:

cynamon

  • Cynamon w ogrodzie - nietypowe zastosowanie przyprawy

    Cynamon cejloński Cynamon znany był już w starożytności. W Egipcie używano go do mumifikacji zwłok. Wykorzystywali go także lekarze arabscy. Oni bowiem odkryli, że cynamon m.in. leczy rany i usuwa pleśń. Te właśnie jego zalety z powodzeniem wykorzystuje się dziś w ogrodnictwie. Cynamon niszczy

  • Ryż z jabłkami i cynamonem - powrót do smaków dzieciństwa [PRZEPIS]

    Ryż z jabłkami i cynamonem - jakich produktów użyć? Zapiekany ryż z jabłkami to świetny pomysł na obiad, kiedy... nie masz pomysłu na obiad. Biały lub brązowy ryż znajdzie się w każdej kuchennej szafie, a jabłka jemy praktycznie przez cały rok. Jeśli nie masz świeżych jabłek, śmiało sięgaj

  • Jabłka w cieście z cynamonem, czyli smacznie jak u babci!

    Jabłka w cieście z cynamonem - składniki: jabłko maślanka 200 ml jajko mąka pszenna 200 g łyżeczka cukru szczypta soli łyżeczka cynamonu olej do smażenia Dodatkowo: cukier puder do posypania ręczniki papierowe Foxy Cartapaglia Jabłka w cieście z cynamonem - przygotowanie: Obierz jabłko, pokrój w

  • Pachnąca sofa

    . Wykorzystano tutaj powszechnie używaną w meblarstwie piankę poliuretanową. Sofa została pomalowana na wzór ławki w parku farbami Guflac ? Plus, które uwalniają delikatny naturalny aromat cynamonu i pomarańczy. Pozostaje sobie tylko wyobrazić relaks na takiej miękkiej i pachnące ławce w trakcie pierwszych

  • Pierniczki świąteczne - smaczne i pachnące [PRZEPISY]

    Jeśli pieczesz pierniczki świąteczne, przygotuj się na mnogość zapachów w kuchni: do większości przepisów potrzebny jest imbir, miód, cynamon, czasem starta skórka pomarańczowa... Jeśli wśród składników pojawia się opcja użycia gotowej przyprawy do piernika, pamiętaj, by wybrać taką, w

  • Jabłko a la Kawiareton

    margaryny, 2 jajka, 2 łyżki śmietany, 3 płaskie łyżeczki proszku, 3 torebki cukru waniliowego, ok. 2 kg jabłek, cynamon oraz sól. Mąkę mieszamy z proszkiem, dodajemy cukier waniliowy, margarynę, wbijamy jajka i dodajemy szczyptę soli. Wszystko razem musimy teraz zagnieść na jednolitą masę i podzielić na 2