maślanka
-
Została ci maślanka? Dodaj, wymieszaj i usmaż. Tym słodkim posiłkiem każdy będzie się zajadał
Co zrobić z nadmiarem maślanki? Dorzuć kilka składników, wymieszaj i usmaż, a wyjdzie ci danie tak pyszne, że palce lizać. Będą się nim zajadać zarówno dorośli, jak i dzieci. Możesz je podawać z ulubionymi dodatkami.
-
Wyjątkowa staropolska zupa, o której chyba zapomnieliśmy na wieki. A to błąd, bo smakuje obłędnie
Zupa na maślance (znana też jako poliwka lub biała polewka) to staropolski przysmak, o którym wielu z nas już zapomniało. Obecnie nie znam rodziny, która w moim otoczeniu serwowałaby to danie na obiad. Ale może czas najwyższy, żeby to zmienić? Oto...
-
Naleśniki z tym dodatkiem nasycą na cały dzień. Poza nabiałem przyda się też saszetka innego produktu
Idealnie aksamitne i rozpływające się w ustach. Tak można opisać domowe naleśniki na maślance. Ten prosty dodatek sprawi, że twojemu śniadaniu nie da się oprzeć. Naleśniki nie będą już suche i gumowate, a domownicy i goście będą błagać o dokładkę ...
-
Dodajesz mleko do naleśników? To błąd! Sięgnij po składnik, jakiego używa Robert Makłowicz. Poczujesz różnicę
Przepis na naleśniki zazwyczaj opiera się na takich składnikach jak jajka i mleko oraz odrobina mąki. Jednak można je przygotować w inny sposób. Robert Makłowicz zdradza, który dodatek zagwarantuje idealny smak i konsystencję, kiedy chcesz zrobić...
-
Przepis na chleb bez drożdży. Przyda się maślanka i kilka podstawowych składników. Zrobisz go bardzo szybko
Przepis na chleb zazwyczaj kojarzy się z długim i żmudnym procesem. Robienie zaczynu, czekanie, aż wyrośnie ciasto itd. Okazuje się, że można upiec go bez konieczności spędzania wielu godzin w kuchni. Wystarczy dodać maślanki, a będzie wilgotny w...
-
Gofry - przepis, który musi poznać każdy łasuch. Są jeszcze lepsze i delikatniejsze, dzięki zamianie składników
Gofry to najlepszy sposób na poprawę humoru i pocieszenie po trudnym dniu w pracy lub szkole. Przepis na gofry jest znany, ale my postanowiliśmy go nieco ulepszyć. Gofry bez mleka wychodzą delikatne i pyszne tak, że najlepiej od razu zrobić podwój...
-
Racuchy - przepis na przysmak jak na wakacjach u babci. Dodaj jeden składnik, a będą wyjątkowo puszyste
Racuchy - przepis na pyszne, pożywne śniadanie na słodko. Przygotowanie ich jest niezwykle proste, a dodanie jednego, banalnego wręcz składnika sprawia, że stają się bardziej puszyste i zyskują ciekawy posmak. Zdradzamy, o jaki składnik chodzi.
-
Przepis na ciasto na maślance. Przepyszny i miękki deser, który rozpływa się w ustach
Nie lubisz spędzać całego dnia w kuchni i szukasz przepisu na ciasto, którego przygotowanie nie zajmie ci więcej niż pół godziny? Koniecznie wypróbuj przepis na ekspresowe ciasto na maślance. Jest łatwe w przygotowaniu i smakuje obłędnie!
-
Racuchy na maślance. Wyjdą puszyste jak nigdy
Racuchy to świetny pomysł na słodkie śniadanie, pożywny lunch w pracy lub smaczna nagroda po długim i ciężkim dniu. Ich przygotowanie jest banalne, ale dodatek maślanki zamieni zwykłe racuchy w delikatną i puszystą jak chmurka błogość.
-
Kryzysowe bułki na maślance. Wystarczy kilka składników
Niedzielny poranek, a ty nie masz świeżego pieczywa? Jeśli tylko znajdziesz w lodówce drożdże i maślankę, twoje śniadanie zostanie uratowane. Podpowiadamy, jak zrobić najprostsze na świecie bułki.
- Oszustwo na jarmarku. Oto jak klienci są nabijani w butelkę
- Sałatka makaronowa na święta. Ważne są pomidory i składnik z patelni
- Wymarzony prezent każdej dziewczynki. Te zabawki rozwijają wyobraźnię, inspirują do kreatywnej zabawy, pobudzają empatię i pokazują, że warto marzyć MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Został uznany za najgorsze mięso. Polacy masowo dodają go do kanapek
- Jak upiec ziemniaki w piekarniku, żeby były chrupiące? Tak wyjdą idealne
- Wymiata wolne rodniki. Jedz na śniadanie zamiast kanapek
- Rozwiąż mistrzowski quiz kulinarny na literę A. Pobijesz 7/11?
- Rozwiąż mistrzowski quiz kulinarny na literę A. Pobijesz 7/11?
- Waga stoi w miejscu? Szybko ruszy z kopyta. Napar pij każdego ranka
- Ciasta na Boże Narodzenie. Gdy serwuję 3 blachy, znikają nawet okruszki
-
Chleb na maślance, czyli najprostszy sposób na domowe pieczywo. Już nie musisz chodzić do piekarni
Chleb na maślance to chyba najprostszy przepis na domowe pieczywo, jaki istnieje. Smakuje obłędnie i zawsze wychodzi z cudownie chrupiącą skórką. Jak zrobić pyszny domowy chleb? Zapraszamy do przepisu na chleb na maślance, wyjdzie jeszcze lepszy n...
-
Tak aksamitnych naleśników jeszcze nie jadłeś. Przepis jest banalny, ale zamień mleko na maślankę
Kto nie lubi naleśników? Chyba nie znam takiej osoby, która nie rozpływa się nad ich smakiem. Przepis na naleśniki jest banalny, ale my wiemy co zrobić, by odczarować to proste i nieco zwyczajne danie. Jeśli zamiast mleka użyjesz maślanki, twoje...
-
Żurek na maślance - genialny sposób na rozgrzewający klasyk
Żurek to pyszna zupa, która wspaniale rozgrzewa. Sprawdzi się idealnie na obiad na pierwsze chłodne dni. Dziś mamy dla was prosty przepis na szybki w przygotowaniu i pyszny żurek na maślance.
-
Lody mogą być zdrowsze? Badaczki dowodzą, że tak, ale trzeba dodać do nich "odpad"
Gdy tylko robi się cieplej, chętnie sięgamy po lody. Te ze sklepów są pierwszym wyborem, w końcu domowe wymagają trochę pracy. Jednak ich skład często odbiega od wymarzonego. Okazuje się, że da się zastąpić sztuczne dodatki i to produktem...
-
Pankejki wychodzą gumowate i niezbyt puszyste? Wystarczy zastąpić mleko
Przygotowujecie pankejki, ale za każdym razem konsystencja ciasta nie jest taka jak trzeba? Wystarczy zamiast mleka dodać inny składnik. Jaki? Sprawdźcie