maślanka
-
Lepszy niż czosnkowy i majonez. Jak zrobić sos ranczerski? Baza może zaskoczyć
Wszyscy uwielbiamy najróżniejsze sosy i dressingi i chociaż mamy swoje ulubione typy do sałatek, dań z grilla lub frytek, to jest taki przepis, który pasuje do wszystkiego. Nie jest tak bardzo znany jak sos czosnkowy, nie jest tak ciężki jak...
-
W Wielkim Poście podaję tę rybę na okrągło. Żadna panierka, leję na patelnię składnik z butelki
Środa Popielcowa zaczyna ważny dla katolików okres w roku liturgicznym, czyli Wielki Post. To okres 40 dni poprzedzających Wielkanoc i w tym czasie wiele osób związanych z wiarą katolicką ogranicza jedzenie mięsa innego niż ryby. W moim domu ta...
-
Wsyp pół łyżeczki do maślanki. Działa dobrze nie tylko na cholesterol. "Wzmacnia potencjał zdrowotny"
Maślanka jest niskokaloryczna oraz lekkostrawna, dlatego ma wielu fanów. W porównaniu do kefiru jest bardziej kremowa i łagodniejsza w smaku. Ma wiele zalet, dlatego warto włączyć ją do codziennego menu. Najlepiej działa z dodatkiem pewnej przyprawy.
-
Pączki na maślance, które zrobisz w 20 minut. Smak jak z najlepszej cukierni!
Małe pączki na maślance przygotowane w domu mogą smakować jak z najlepszej cukierni. Jak krok po kroku przygotować dobre pączki maślane, które zachwycą twoich bliskich? Sprawdź ten błyskawiczny przepis na tłusty czwartek.
-
Pij szklankę każdego dnia. Dietetyk przekonuje, że tyle wystarczy, by poczuć różnicę
Co zawiera maślanka? Jeśli rzadko po nią sięgasz, warto to zmienić. Już jedna szklanka dziennie dostarcza wielu cennych składników i korzystnie wpływa na organizm. Znajdziesz w niej nie tylko witaminy. Co jeszcze?
-
Została ci maślanka? Dodaj, wymieszaj i usmaż. Tym słodkim posiłkiem każdy będzie się zajadał
Co zrobić z nadmiarem maślanki? Dorzuć kilka składników, wymieszaj i usmaż, a wyjdzie ci danie tak pyszne, że palce lizać. Będą się nim zajadać zarówno dorośli, jak i dzieci. Możesz je podawać z ulubionymi dodatkami.
-
Wyjątkowa staropolska zupa, o której chyba zapomnieliśmy na wieki. A to błąd, bo smakuje obłędnie
Zupa na maślance (znana też jako poliwka lub biała polewka) to staropolski przysmak, o którym wielu z nas już zapomniało. Obecnie nie znam rodziny, która w moim otoczeniu serwowałaby to danie na obiad. Ale może czas najwyższy, żeby to zmienić? Oto...
-
Naleśniki z tym dodatkiem nasycą na cały dzień. Poza nabiałem przyda się też saszetka innego produktu
Idealnie aksamitne i rozpływające się w ustach. Tak można opisać domowe naleśniki na maślance. Ten prosty dodatek sprawi, że twojemu śniadaniu nie da się oprzeć. Naleśniki nie będą już suche i gumowate, a domownicy i goście będą błagać o dokładkę ...
-
Dodajesz mleko do naleśników? To błąd! Sięgnij po składnik, jakiego używa Robert Makłowicz. Poczujesz różnicę
Przepis na naleśniki zazwyczaj opiera się na takich składnikach jak jajka i mleko oraz odrobina mąki. Jednak można je przygotować w inny sposób. Robert Makłowicz zdradza, który dodatek zagwarantuje idealny smak i konsystencję, kiedy chcesz zrobić...
-
Przepis na chleb bez drożdży. Przyda się maślanka i kilka podstawowych składników. Zrobisz go bardzo szybko
Przepis na chleb zazwyczaj kojarzy się z długim i żmudnym procesem. Robienie zaczynu, czekanie, aż wyrośnie ciasto itd. Okazuje się, że można upiec go bez konieczności spędzania wielu godzin w kuchni. Wystarczy dodać maślanki, a będzie wilgotny w...
-
Gofry - przepis, który musi poznać każdy łasuch. Są jeszcze lepsze i delikatniejsze, dzięki zamianie składników
Gofry to najlepszy sposób na poprawę humoru i pocieszenie po trudnym dniu w pracy lub szkole. Przepis na gofry jest znany, ale my postanowiliśmy go nieco ulepszyć. Gofry bez mleka wychodzą delikatne i pyszne tak, że najlepiej od razu zrobić podwój...
-
Racuchy - przepis na przysmak jak na wakacjach u babci. Dodaj jeden składnik, a będą wyjątkowo puszyste
Racuchy - przepis na pyszne, pożywne śniadanie na słodko. Przygotowanie ich jest niezwykle proste, a dodanie jednego, banalnego wręcz składnika sprawia, że stają się bardziej puszyste i zyskują ciekawy posmak. Zdradzamy, o jaki składnik chodzi.
-
Przepis na ciasto na maślance. Przepyszny i miękki deser, który rozpływa się w ustach
Nie lubisz spędzać całego dnia w kuchni i szukasz przepisu na ciasto, którego przygotowanie nie zajmie ci więcej niż pół godziny? Koniecznie wypróbuj przepis na ekspresowe ciasto na maślance. Jest łatwe w przygotowaniu i smakuje obłędnie!
-
Racuchy na maślance. Wyjdą puszyste jak nigdy
Racuchy to świetny pomysł na słodkie śniadanie, pożywny lunch w pracy lub smaczna nagroda po długim i ciężkim dniu. Ich przygotowanie jest banalne, ale dodatek maślanki zamieni zwykłe racuchy w delikatną i puszystą jak chmurka błogość.
-
Kryzysowe bułki na maślance. Wystarczy kilka składników
Niedzielny poranek, a ty nie masz świeżego pieczywa? Jeśli tylko znajdziesz w lodówce drożdże i maślankę, twoje śniadanie zostanie uratowane. Podpowiadamy, jak zrobić najprostsze na świecie bułki.
-
Chleb na maślance, czyli najprostszy sposób na domowe pieczywo. Już nie musisz chodzić do piekarni
Chleb na maślance to chyba najprostszy przepis na domowe pieczywo, jaki istnieje. Smakuje obłędnie i zawsze wychodzi z cudownie chrupiącą skórką. Jak zrobić pyszny domowy chleb? Zapraszamy do przepisu na chleb na maślance, wyjdzie jeszcze lepszy n...
-
Tak aksamitnych naleśników jeszcze nie jadłeś. Przepis jest banalny, ale zamień mleko na maślankę
Kto nie lubi naleśników? Chyba nie znam takiej osoby, która nie rozpływa się nad ich smakiem. Przepis na naleśniki jest banalny, ale my wiemy co zrobić, by odczarować to proste i nieco zwyczajne danie. Jeśli zamiast mleka użyjesz maślanki, twoje...
-
Żurek na maślance - genialny sposób na rozgrzewający klasyk
Żurek to pyszna zupa, która wspaniale rozgrzewa. Sprawdzi się idealnie na obiad na pierwsze chłodne dni. Dziś mamy dla was prosty przepis na szybki w przygotowaniu i pyszny żurek na maślance.
-
Lody mogą być zdrowsze? Badaczki dowodzą, że tak, ale trzeba dodać do nich "odpad"
Gdy tylko robi się cieplej, chętnie sięgamy po lody. Te ze sklepów są pierwszym wyborem, w końcu domowe wymagają trochę pracy. Jednak ich skład często odbiega od wymarzonego. Okazuje się, że da się zastąpić sztuczne dodatki i to produktem...
-
Pankejki wychodzą gumowate i niezbyt puszyste? Wystarczy zastąpić mleko
Przygotowujecie pankejki, ale za każdym razem konsystencja ciasta nie jest taka jak trzeba? Wystarczy zamiast mleka dodać inny składnik. Jaki? Sprawdźcie