maślanka

Więcej o:

maślanka

  • Żurek na maślance - genialny sposób na rozgrzewający klasyk

    Letnie upały już za nami, nadchodzą chłodne dni, a to oznacza, że warto przypomnieć sobie receptury na szybkie rozgrzewające dania. My mamy dla was przepis na bardzo łatwo w przygotowaniu żurek na maślance. Sprawdźcie, jak go przyrządzić. Żurek na maślance - przepis Składniki: 1,5 litra maślanki

  • Orzeźwiające koktajle na maślance - sprawdź niebanalne pomysły

    Maślanka stanowi zdrowy dodatek do naszej codziennej diety. Zawiera w sobie sole mineralne, białko i lecytynę, która pozytywnie wpływa na pamięć. Ponadto obecność kwasu mlekowego wzmaga wydzielanie soków żołądkowych, a co za tym idzie reguluje proces trawienia. Maślanka podobnie jak jogurt i kefir

  • Naleśniki na maślance, czyli w nieco innej wersji. Co do tego? Borówki!

    Naleśniki na maślance Naleśniki na maślance nie pojawiają się zbyt często na naszych stołach. Choć ten dodatek wcale nie jest tak nietypowy, jak na przykład piwo, zwykle skłaniamy się ku klasycznemu przepisowi. A szkoda, bo maślanka jest nie tylko zdrowa, lecz także ciekawie wpływa na same placki

  • Ciasto na lato? Oto przepisy na szybkie i dobre ciasto na upalne dni

    z owocami i kruszonką na maślance - dodatek truskawek, rabarbaru, śliwek czy borówek oraz maślanki sprawia, że uzyskamy lekki, jogurtowy wypiek, którego smak zapamiętamy na długo . Co będzie nam potrzebne? Składniki: 2 i 3/4 szklanki mąki 1 szklanki maślanki 3 jajka 1 szklanki cukru 1/2 szklanki

  • Zupa idealna na lato? Paprykowe gazpacho! Przepis Make Cooking Easier to hit

    Gazpacho - przepis na wersję pomidorowo-paprykową Wie o tym blogerka i autorka książek kulinarnych Zofia Cudny - Make Cooking Easier. Ostatnio na swoim Instagramie podzieliła się swoim przepisem na wyjątkową zupę w stylu gazpacho. Przepis jest bardzo prosty i uwzględnia użycie pomidorów i papryk.

  • Za oknem upał? Czas na chłodnik!

    Chłodnik to zupa serwowana na zimno, najczęściej poniżej temperatury pokojowej 14 st. C. Ta potrawa jest przyrządzana ze świeżych i najczęściej surowych warzyw lub owoców, z tego powodu najlepiej sprawdza się wiosną oraz latem. Możecie przygotować ją na bazie kefiru, jogurtu naturalnego, maślanki