maślanka
-
Przepis na chleb bez drożdży. Przyda się maślanka i kilka podstawowych składników. Zrobisz go bardzo szybko
Przepis na chleb zazwyczaj kojarzy się z długim i żmudnym procesem. Robienie zaczynu, czekanie, aż wyrośnie ciasto itd. Okazuje się, że można upiec go bez konieczności spędzania wielu godzin w kuchni. Wystarczy dodać maślanki, a będzie wilgotny w...
-
Gofry - przepis, który musi poznać każdy łasuch. Są jeszcze lepsze i delikatniejsze, dzięki zamianie składników
Gofry to najlepszy sposób na poprawę humoru i pocieszenie po trudnym dniu w pracy lub szkole. Przepis na gofry jest znany, ale my postanowiliśmy go nieco ulepszyć. Gofry bez mleka wychodzą delikatne i pyszne tak, że najlepiej od razu zrobić podwój...
-
Racuchy - przepis na przysmak jak na wakacjach u babci. Dodaj jeden składnik, a będą wyjątkowo puszyste
Racuchy - przepis na pyszne, pożywne śniadanie na słodko. Przygotowanie ich jest niezwykle proste, a dodanie jednego, banalnego wręcz składnika sprawia, że stają się bardziej puszyste i zyskują ciekawy posmak. Zdradzamy, o jaki składnik chodzi.
-
Przepis na ciasto na maślance. Przepyszny i miękki deser, który rozpływa się w ustach
Nie lubisz spędzać całego dnia w kuchni i szukasz przepisu na ciasto, którego przygotowanie nie zajmie ci więcej niż pół godziny? Koniecznie wypróbuj przepis na ekspresowe ciasto na maślance. Jest łatwe w przygotowaniu i smakuje obłędnie!
-
Racuchy na maślance. Wyjdą puszyste jak nigdy
Racuchy to świetny pomysł na słodkie śniadanie, pożywny lunch w pracy lub smaczna nagroda po długim i ciężkim dniu. Ich przygotowanie jest banalne, ale dodatek maślanki zamieni zwykłe racuchy w delikatną i puszystą jak chmurka błogość.
-
Kryzysowe bułki na maślance. Wystarczy kilka składników
Niedzielny poranek, a ty nie masz świeżego pieczywa? Jeśli tylko znajdziesz w lodówce drożdże i maślankę, twoje śniadanie zostanie uratowane. Podpowiadamy, jak zrobić najprostsze na świecie bułki.
-
Chleb na maślance, czyli najprostszy sposób na domowe pieczywo. Już nie musisz chodzić do piekarni
Chleb na maślance to chyba najprostszy przepis na domowe pieczywo, jaki istnieje. Smakuje obłędnie i zawsze wychodzi z cudownie chrupiącą skórką. Jak zrobić pyszny domowy chleb? Zapraszamy do przepisu na chleb na maślance, wyjdzie jeszcze lepszy n...
-
Tak aksamitnych naleśników jeszcze nie jadłeś. Przepis jest banalny, ale zamień mleko na maślankę
Kto nie lubi naleśników? Chyba nie znam takiej osoby, która nie rozpływa się nad ich smakiem. Przepis na naleśniki jest banalny, ale my wiemy co zrobić, by odczarować to proste i nieco zwyczajne danie. Jeśli zamiast mleka użyjesz maślanki, twoje...
-
Żurek na maślance - genialny sposób na rozgrzewający klasyk
Żurek to pyszna zupa, która wspaniale rozgrzewa. Sprawdzi się idealnie na obiad na pierwsze chłodne dni. Dziś mamy dla was prosty przepis na szybki w przygotowaniu i pyszny żurek na maślance.
-
Lody mogą być zdrowsze? Badaczki dowodzą, że tak, ale trzeba dodać do nich "odpad"
Gdy tylko robi się cieplej, chętnie sięgamy po lody. Te ze sklepów są pierwszym wyborem, w końcu domowe wymagają trochę pracy. Jednak ich skład często odbiega od wymarzonego. Okazuje się, że da się zastąpić sztuczne dodatki i to produktem...
-
Których warzyw nie powinno się jeść na surowo? Jednym zajadamy się w sałatkach
-
Słoik kiełbasy na ciężkie czasy. Będzie pyszna przez lata dzięki tej metodzie
-
Kąpiel to nie tylko świetna zabawa! W wannie maluch może też nauczyć się wielu umiejęt-ności! Oto kilka propozycji, jak połączyć radosną zabawę z pożyteczną nauką.MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Przepis na oponki z mascarpone w 15 minut. Każdy sobie z nimi poradzi, ale jeden ze składników jest kluczowy
-
Ciasto drożdżowe to twoja pięta achillesowa? Skończ z tym. Zastosuj trik
- Babcia Ania uczy jak zrobić ciasteczka. Ten przepis pamięta kilka pokoleń
- Przepis na pączki ze starej książki kucharskiej. Przyda się obrany ziemniak
- Faworki z ciasta francuskiego. Udadzą się każdemu! Szybki przepis
- Przepis na sos cebulowy na ciepło - wystarczy pięć składników i gotowe
- Przepis na pączki domowe ze starej książki kucharskiej. Tak puszystych i mięciutkich nie kupisz w żadnej cukierni
-
Pankejki wychodzą gumowate i niezbyt puszyste? Wystarczy zastąpić mleko
Przygotowujecie pankejki, ale za każdym razem konsystencja ciasta nie jest taka jak trzeba? Wystarczy zamiast mleka dodać inny składnik. Jaki? Sprawdźcie