maślanka

Więcej o:

maślanka

  • Naleśniki na maślance, czyli w nieco innej wersji. Co do tego? Borówki!

    Naleśniki na maślance Naleśniki na maślance nie pojawiają się zbyt często na naszych stołach. Choć ten dodatek wcale nie jest tak nietypowy, jak na przykład piwo, zwykle skłaniamy się ku klasycznemu przepisowi. A szkoda, bo maślanka jest nie tylko zdrowa, lecz także ciekawie wpływa na same placki

  • Orzeźwiające koktajle na maślance - sprawdź niebanalne pomysły

    Maślanka stanowi zdrowy dodatek do naszej codziennej diety. Zawiera w sobie sole mineralne, białko i lecytynę, która pozytywnie wpływa na pamięć. Ponadto obecność kwasu mlekowego wzmaga wydzielanie soków żołądkowych, a co za tym idzie reguluje proces trawienia. Maślanka podobnie jak jogurt i kefir

  • Kryzysowe bułki na maślance. Wystarczy kilka składników

    cierpliwości, żeby dać wyrosnąć ciastu - ten przepis to coś dla ciebie. Domowe bułki na maślance. Składniki pół kilograma mąki pszennej, 1 opakowanie suchych drożdży lub około 20 g świeżych, 180 ml ciepłej wody, 250 ml (szklanka) maślanki w temperaturze pokojowej, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 1 jajko

  • Żurek na maślance - genialny sposób na rozgrzewający klasyk

    Letnie upały już za nami, nadchodzą chłodne dni, a to oznacza, że warto przypomnieć sobie receptury na szybkie rozgrzewające dania. My mamy dla was przepis na bardzo łatwo w przygotowaniu żurek na maślance. Sprawdźcie, jak go przyrządzić. Żurek na maślance - przepis Składniki: 1,5 litra maślanki

  • Racuchy na maślance. Wyjdą puszyste jak nigdy

    Więcej przepisów na przekąski dla ciała i duszy znajdziesz na naszej stronie głównej  Gazeta.pl Racuchy na maślance to rzecz, której chociaż raz w życiu powinien spróbować każdy. Zakładam jednak, że ten pierwszy raz, kiedy ich spróbujesz, na pewno nie będzie tym ostatnim. Te pyszne placuszki

  • Szybkie placuszki na maślance. Delikatniejsze i smaczniejsze od racuchów

    Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl Placuszki na maślance są delikatne, puszyste i nie musisz czekać, aż ciasto wyrośnie. Przepis jest banalny, wystarczy tylko trochę pomieszać w misce i usmażyć. Takie placuszki są puszyste i na pewno smaczniejsze od tradycyjnych

  • Kotlety schabowe z maślanką. Prosty sposób, by były niesamowicie chrupiące

    z wykorzystaniem maślanki. Dzięki temu będzie delikatniejsza oraz znacznie bardziej chrupiąca. Podpowiadamy krok po kroku, jak przygotować danie w tej wersji. Kotlety schabowe z maślanką - prosty przepis na pyszne danie Składniki, których potrzebujecie to: 2 szklanki maślanki; 2 szklanki mąki pszennej; 700 g