Tak aksamitnych naleśników jeszcze nie jadłeś. Przepis jest banalny, ale zamień mleko na maślankę

Kto nie lubi naleśników? Chyba nie znam takiej osoby, która nie rozpływa się nad ich smakiem. Przepis na naleśniki jest banalny, ale my wiemy co zrobić, by odczarować to proste i nieco zwyczajne danie. Jeśli zamiast mleka użyjesz maślanki, twoje naleśniki będą nieziemsko delikatne i jeszcze pyszniejsze.

Więcej sprawdzonych przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Naleśniki to pomysł idealny na każdy posiłek w ciągu dnia. Jeśli jednak chcesz wypróbować przepis na naprawdę pyszne naleśniki, wystarczy, że zrezygnujesz z mleka na rzecz kremowej maślanki, wtedy twoje naleśniki będą mięciutkie i bardzo delikatne. Zapraszamy do prostego przepisu na najpyszniejsze naleśniki na świecie.

Naleśniki na maślance - przepis:

Składniki:

  • 2 szklanki pszennej mąki
  • 2 szklanki maślanki
  • 3 większe jajka
  • olej
  • opcjonalnie płaska łyżka cukru pudru

Do miski przełóż wszystkie składniki, dodaj 2 łyżki oleju i zmiksuj całość na gładką masę. Miskę z ciastem na naleśniki odstaw na 15-20 minut. Po tym czasie rozgrzej na patelni odrobinę oleju i smaż naleśniki z obu stron, aż będą rumiane. Usmażone naleśniki podawaj z ulubionymi dodatkami.

Zobacz wideo
Więcej o:
Copyright © Agora SA