choinka
-
W mazowieckiej wsi podawali to na szkolnych zabawach. Kocham i robię do dziś
Kto z nas nie pamięta szkolnych choinek. Na te zabawy taneczne w okresie karnawału czekał każdy. Była muzyka, konkursy z nagrodami, przebrania i oczywiście przekąski. Co kiedyś jadało się na zabawach choinkowych? Mnie w pamięci utkwiła szczególnie...
-
To mój murowany hit świąt. Wygląda zjawiskowo, a smakuje jeszcze lepiej. Każdy pyta o przepis
Na świątecznym stole ląduje mnóstwo potraw, ale jeśli chcesz zaskoczyć gości postaw na ten przepis. Choinka z ciasta francuskiego nie tylko wygląda efektownie, lecz także smakuje doskonale. Gwarantuję, że polubią ją zarówno dorośli, jak i dzieci.
-
Ta choinka będzie hitem na świątecznych imprezach. Ciągnie się jak "Moda na sukces"
Szukasz inspiracji na przekąski świąteczne? Na twoim stole nie może zabraknąć tej pysznej, serowej choinki. Przepis jest banalny, a efekt robi wielkie wow. Co ważne - wcale nie musisz zagniatać ciasta, a i tak będzie przenajpyszniej. I pamiętaj, n...
-
Jak się robi suszone pomarańcze? Wyczaruj niezwykłe ozdoby na Boże Narodzenie
Suszone pomarańcze to jeden z naturalnych materiałów częściej wykorzystywanych do tworzenia efektownych ozdób na święta Bożego Narodzenia. Wbrew pozorom, te ususzone owoce nie muszą się znaleźć wyłącznie na choince. Przekonaj się, co warto wiedzie...
-
Suszone pomarańcze - prosty przepis na świąteczną atmosferę w domu
Suszone pomarańcze, podobnie jak inne suszone cytrusy, są niezwykle popularnym elementem wystroju wnętrz w okresie świąt Bożego Narodzenia. Choć można je kupić gotowe, zdecydowanie lepiej jest przygotować je samodzielnie. Dzięki temu dom wypełni s...
-
Jak suszyć pomarańcze na choinkę? To proste jak bułka z masłem. Zrobisz je w mgnieniu oka
Dekorowanie choinki to dla wielu osób jeden z najbardziej wyczekiwanych momentów w roku. Sięgamy wtedy po najróżniejsze ozdoby i bombki w rozmaitych kształtach. Obok bożonarodzeniowych świecidełek świetnie będą wyglądać też bardziej naturalne...
-
Choinka z ciasta francuskiego - jak zrobić pyszną i efektowną przekąskę? [PRZEPISY]
Świąteczny stół pęka w szwach of boczków, pieczeni, pierogów, makowców i innych klasycznych potraw. A może by tak zaserwować najbliższym coś mniej typowego, ale wciąż bardzo świątecznego? Nasza propozycja to choinka z ciasta francuskiego - prosta ...