chałka
-
O poranku smakuje najlepiej. Podaj ją z dżemem lub kremem, a nigdy nie zjesz innego śniadania
Dla mnie śniadanie to najważniejsze posiłek w ciągu dnia, którego nie mogę pominąć. Nieważne co by się działo, śniadanie muszą zjeść i ma być ono pożywne i smaczne. Jednak od pewnego czasu nie miałam pomysłu co zjeść o poranku i właśnie wtedy w rę...
-
Jak zapleść chałkę? Pokazała "metodę zegarka". "Warkocz wygląda teraz jak bułka z masłem"
Pyszne, puszyste warkocze drożdżowe posypane kruszonką i posmarowane masłem. Ślinka cieknie na samą myśl o słodkim smaku idealnej chałki. Wprawna gospodyni zwinie ją w krótką chwilę, jednak wiele z nas długo się z tym męczy, bez efektu wow. Jak...
-
Babcia robiła mi ją na śniadanie. Ta słodka bułka najlepiej smakuje z dżemem i ciepłym mlekiem
Oprócz dań obiadowych i kolacji, które przygotowywała mi babcia, pamiętam jeszcze o tej bułce. Zawsze zajadałam się nią o poranki i najczęściej serwowana była z domowymi konfiturami i mlekiem. Do dziś potrafię przypomnieć sobie jej smak. Z tym...
-
Chałka - przepis na drożdżowy rarytas z kruszonką. Wychodzi maślana, puszysta i bajecznie pyszna
Przepis na chałkę powinien znać każdy miłośnik domowych wypieków. Drożdżowy przysmak z kruszonką świetnie sprawdzi się jako przekąska do pracy oraz jako popołudniowy deser do kawy. Jak zrobić pyszną chałkę? Podpowiadamy.
-
Chałka z tradycyjnej receptury. Dzięki tym szczegółom będzie puszysta i miękka jak obłoczek
Tradycyjna chałka to wypiek rodem z kuchni żydowskiej, który u nas zyskał słodką nutę i dodatek kruszonki. Słodki warkocz to jednak znacznie więcej niż sama mąka, mleko i charakterystyczny kształt. Sprawdź nasz przepis, a zapomnisz o specjałach z...
-
Żadne muffinki i słodkie bułeczki. Na śniadanie upiecz domową chałkę. Pamiętaj, by nie szczędzić kruszonki
Jakie wypieki smakują najlepiej? Oczywiście te domowe. Samodzielnie przygotowana chałka z dodatkiem słodkiej kruszonki może stać się prawdziwym hitem w twoim domu. Takie śniadanie przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Wystarczy...
-
Bułka chałka lekka jak piórko? Z tym jednym składnikiem jak najbardziej będzie smakować nieziemsko
Zastanawiasz się, jak upiec bułkę chałkę, aby była idealnie puszysta i lekka jak piórko? Wystarczy, że dodasz do ciasta ten jeden składnik. Dzięki temu wypiek będzie miał naprawę nieziemski smak i wygląd.
-
Niewiarygodne jak Maryla Rodowicz podaje chałkę. Zapomnij o dżemie, lepiej sięgnij po rybę
Maryla Rodowicz bryluje na TikToku. Artystka postanowiła dzielić się z szerszą publicznością swoimi kuchennymi podbojami. Pokazała jak wygląda chałka, którą podaje na śniadanie. Wydanie z dżemem nie trafia w jej gusta. Słodką bułkę woli połączyć z...
-
Jak zrobić chałkę? Nie dodawaj tego składnika, a ciasto będzie pulchne i miękkie
Tradycyjna chałka to wypiek rodem z kuchni żydowskiej, który u nas zyskał słodką nutę i dodatek kruszonki. Charakterystyczny słodki warkocz lubuje się w prostych, swojskich składnikach - wówczas wychodzi puszysta, wyrośnięta i obłędnie smaczna....
-
Chałka - przepis na tradycyjny wypiek na śniadanie. Pulchny warkocz idealnie podkreśli kruszonka
Domowe wypieki śniadaniowe to prawdziwy rarytas, który o dziwo jest znacznie prostszy, niż mogłoby się to wydawać. Klasykiem wśród słodkich propozycji jest chałka z dodatkiem kruszonki. Drożdżowy warkocz świetnie sprawdzi się jako słodki początek...
- Stary przepis na ciasto drożdżowe. Zawsze pięknie rośnie dzięki babcinej radzie
- Borowiki wynoszą koszami, a omijają prawdziwy cymes. Jak wygląda krówka?
- Gra o zdrowie. Jak dzieci i młodzież przyciągnąć do sportu?MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Tę sałatkę ryżową robię co piątek i znika do wieczora. Dodaję pyszny składnik z puszki
- Przepis na biszkopt, który nie opadnie. Będzie rósł jak szalony, a to dzięki temu składnikowi
- Masz ziemniaki i żółty ser? To na pewno zrobisz to. Każdy po to sięgnie
- Jeszcze lepsza na kotlety niż kania. Niestety wciąż pozostaje w cieniu
- Odwrócona szarlotka to prawdziwa nowość. Smakuje jeszcze lepiej
- Ile dni może leżeć sałatka w lodówce? Zrób ją raz, a postoi nawet 4 dni
- Kulinarny quiz wiedzy na literę G. O komplecie punktów pomarzą nieliczni!
-
"To jest coś, co przypomina mi dzieciństwo". Tak Strzelczyk opisuje chałkę babci Marysi. Znamy przepis
Babcine wyroby smakują zawsze tak samo dobrze, niezależnie od upływu lat. Cofnięcie się dzięki nim do lat dzieciństwa przywołuje wspomnienia i beztroskie chwile. Tomasz Strzelczyk postanowił podzielić się taką recepturą - na chałkę prosto od jego...
-
Przepis na chałkę puszystą jak obłoczek. Jaki jest sekret drożdżowego zaplatańca? Nie każda mąka się nada
Kto z nas nie przepada za delikatną, puszystą, drożdżową chałką? Nie musisz już biegać do piekarni - dużo lepszą chałkę zrobisz w domu. Jaki jest sekret jej puszystości? Ważny jest typ mąki - najlepiej wybrać taki o dużej zawartości glutenu. Dzięk...
-
Chałka - przepis na trójkolorową wersję klasycznego wypieku. Spróbuj ją z domowym dżemem
Bułka chałka z przepisu Ewy Wachowicz zachwyca zarówno pysznym smakiem, jak i nietypowym wyglądem, ponieważ jest trójkolorowa. Jej zrobienie jest naprawdę proste i zachęcamy do wypróbowania przepisu.
-
Chałka - przepis na puszysty wypiek drożdżowy. Pamiętaj o podziale ciasta na cztery części
Szukasz przepisu na lekkie, puszyste ciasto drożdżowe? Chcesz upiec coś prostego i pysznego z niewymagających składników? Twoim rozwiązaniem jest chałka - przepis jest prosty i każdemu posmakuje! Wypróbuj koniecznie!
-
Upieczona w domu bije na głowę tę ze sklepu i z piekarni. Przepis na chałkę
Upieczona samodzielnie chałka to przysmak numer jeden na podwieczorek lub kolację. Delikatna i maślana chałeczka ma jeszcze jeden atut: można ją obsypać taką ilością kruszonki, jaką się tylko chce. Zapraszamy po przepis.
-
Chałka żyrafa, czyli niebanalny sposób na zwykły wypiek. To hit internetu
Pyszna chałka z masłem lub z dżemem i kubeczek mleka do dla wielu z nas smak przypominający dzieciństwo. Dziś mamy dla was przepis na trochę inny wypiek. Jak zrobić chałkę żyrafę?
-
Chałka - sprawdzony przepis. Jak upiec chałkę w domu?
Chałka to lekko słodka bułka, która idealnie pasuje do śniadania: do masła, do dżemu i do tostów francuskich. Świetnie zastapić słodki dodatek do kawy czy herbaty. Jak upiec chałkę w domu? To wcale nie takie trudne!
-
Pojedynek dań - na słono: chałka z pastą jajeczną vs słodka babka z majonezem
Czas na trzecie starcie! W dzisiejszym odcinku naprzeciw siebie staną: słodka chałka z pastą jajeczną i czarnuszką Adriany oraz babka majonezowa Tomasza. Które danie wygra? Przekonajcie się sami!