bułka
-
Z twardszej bułki możesz zrobić super danie. Wystarczy posypać ją grzybami i zapiec
W wielu domach już lekko czerstwe warzywo trafia do kosza. Jednak można dać mu drugie życie i zrobić potrawę, która w mig zostanie zjedzona. Wystarczy ułożyć na bułce kilka składników, a następnie włożyć to do piekarnika. To, co z tego wychodzi,...
-
Nadziej tym kajzerki, włóż do piekarnika i zrób szybkie śniadanie. Jest smaczniejsze od kanapek
Śniadania są bardzo ważne, lecz nie wszyscy podchodzą do nich poważnie. Jedni wcale ich nie jedzą, inni postanawiają spożyć coś niewielkiego, lub zrobionego na szybko. Zazwyczaj jedzone są wtedy kanapki, które nie wiemy, jak urozmaicić. Ten sposób...
-
Gołąbki babci bez grama ryżu. Zamiast tego, do farszu mięsnego dodaje inny składnik. Pamiętaj, nie musi być świeży
Gołąbki to tradycyjna potrawa kuchni polskiej i najczęściej mięsny farsz mieszany jest z ryżem. Nie trzeba jednak robić tego w ten sposób. Nasze babcie bardzo często zastępowały ryż innym składnikiem. Szukaj go w chlebaku.
-
Maczanka krakowska - o wiele lepsza od amerykańskiego burgera. Przepisy Gessler, Makłowicza i Wachowicz
Maczanka krakowska to jedno z dań kuchni małopolskiej, które przetrwało kilka wieków w niemal niezmienionej formie. Porównywane z amerykańskim burgerem, jest od niego o wiele lepsze. Sprawdzamy, czym dokładnie jest i jak przygotować maczankę...
-
Zamiast jagodzianek zjedz wiśnianki. Słodkie i pyszne, a ciasto miękkie i puszyste. Pycha jakich mało
Pachnące, delikatne, puszyste, a do tego obłędnie słodkie. Tak można określić te drożdżówki. Z takim nadzieniem nie znajdziesz ich w żadnej cukierni i sklepie, dlatego wykonaj je w domu. Po ich zrobieniu nie odpędzisz się od pytań o przepis i...
-
Bułka chałka lekka jak piórko? Z tym jednym składnikiem jak najbardziej będzie smakować nieziemsko
Zastanawiasz się, jak upiec bułkę chałkę, aby była idealnie puszysta i lekka jak piórko? Wystarczy, że dodasz do ciasta ten jeden składnik. Dzięki temu wypiek będzie miał naprawę nieziemski smak i wygląd.
-
Jak przyrządzić mielone, żeby były soczyste? Wypróbuj ten trik z bułką, to prawdziwy game changer
Co dodać do kotletów mielonych, aby po usmażeniu były miękkie i soczyste? Mięso dobrze jest połączyć z czerstwą bułką namoczoną w mleku. Dzięki niej kotlety będą miały właściwą konsystencję i delikatny smak.
-
Drożdżówki z truskawkami domowej roboty. Smakują lepiej niż z piekarni
Drożdżówki to bardzo popularne i chętnie spożywane bułki na drugie śniadanie, również w szkole czy w pracy. Zaspokajają głód, a do tego często mają pyszne owocowe nadzienie. Można również zrobić je w domu: drożdżówki z truskawkami wyjdą nie mniej...
-
Bułki z serem. Jak przygotować proste i efektowne kanapki? Wystarczy zastosować kilka tricków
Bułki z serem są najprostszym i najczęściej wykorzystywanym sposobem na przygotowanie drugiego śniadania i nie tylko. Co zrobić, aby zwykła bułka z serem smakowała wyjątkowo, a przy okazji była pożywna i wartościowa?
-
Bułki śniadaniowe bez wyrastania. Zrobisz je błyskawicznie [PRZEPIS]
Marzy wam się świeżutkie, jeszcze ciepłe pieczywo do śniadania? Zamiast stać w kolejce do piekarni, zróbcie samodzielnie pyszne bułki śniadaniowe. Bez wyrastania i długiego wyrabiania ciasta. Sprawdźcie przepis.
- Niskokaloryczna, smaczna i prawie bez ości. Ryba, którą musisz znać
- Zamieniłam mleko i czuję się lżejsza. Najlepsza owsianka na śniadanie
- Pyszna surówka z kiszonych ogórków. Mąż dodał dwa smaczne składniki
- Robię ciasto i biorę patelnię. Jest gotowe dwa razy szybciej
- Ten przepis odmieni twoje śniadania. Jajka w tej wersji są boskie
- Japończycy też kochają mielone. Panierkę robią z tajemniczego składnika
- Ten QUIZ kulinarny tylko wydaje się łatwy! W roli głównej litera L
- Ten QUIZ kulinarny tylko wydaje się łatwy! W roli głównej litera L
- Mogą rywalizować z naszymi pierogami o koronę. W Polsce zjesz je u Tatarów
- Na co dobry jest owoc granatu? Pomaga dbać o zdrowie i jakość życia