babcine porady
-
Gołąbki babci bez grama ryżu. Zamiast tego, do farszu mięsnego dodaje inny składnik. Pamiętaj, nie musi być świeży
Gołąbki to tradycyjna potrawa kuchni polskiej i najczęściej mięsny farsz mieszany jest z ryżem. Nie trzeba jednak robić tego w ten sposób. Nasze babcie bardzo często zastępowały ryż innym składnikiem. Szukaj go w chlebaku.
-
Smażysz mięso mielone? Na 99 procent popełniasz ten błąd. Możesz go uniknąć, jeśli dodasz odrobinę tego proszku
Smażenie mięsa mielonego to dla wielu osób codzienność. Jest ono bazą do kotletów, spaghetti bolognese, czy różnego rodzaju zapiekanek. Nie da się wówczas nie zauważyć, że w trakcie obróbki termicznej z mięsa wydzielają się duże ilości wody. To z...
-
Nie masz pomysłu na obiad? Pójdź w klasykę i przygotuj pierogi ruskie. Przepis jest banalnie prosty, a efekt powala na kolana
Chyba każdy w Polsce kocha pierogi. Jemy je ze wszystkimi owocami sezonowymi, z mięsem, czy z kapustą i grzybami. Na ich punkcie obsesję mają sami Amerykanie, którzy niekiedy nadziewają tradycyjne polskie danie ulubionymi słodyczami. Nie ma jednak...