farsz
-
Siostra Anastazja zdradziła przepis na najlepszy farsz do pierogów. Gdy ich spróbujesz zapomnisz o tradycyjnych
Siostra Anastazja podzieliła się nietypowym przepisem na pierogi. Do ciasta dodaje tajemniczy składnik, który należy dobrze podgrzać, a w farszu łączy dwa popularne smaki pierogów. Ten przepis to znakomity pomysł na obiad dla całej rodziny, który ...
-
Jajka faszerowane - tanie i szybkie przystawki. W ferworze przygotowań proste przepisy są na wagę złota
Jajka faszerowane to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole. Pomysłów na przepyszny farsz jest bardzo dużo. Począwszy od warzyw, ryb, a skończywszy na aromatycznych ziołach. Prezentujemy ciekawe pomysły na jajka faszerowane.
-
Wyśmienite i chrupiące roladki schabowe na Wielkanoc. Doskonały smak zapewni im ten prosty i pyszny farsz
Schab natychmiastowo kojarzy się z rodzinnym, niedzielnym obiadem lub ważną uroczystością. Warto go jednak przygotować w nieco innej wersji niż ta tradycyjna. Schab w formie roladek z serowo-szpinakowym farszem będzie smakować o wiele lepiej, a na...
-
Jajka faszerowane, czyli pomysł na wiosenne śniadanie. Tylko cztery składniki, a ile smaku!
Przedstawiamy przepis na jajka faszerowane, które sprawdzą się nie tylko w Wielkanoc. Do ich przygotowania wystarczy niewiele składników. Jako że ich wykonanie składa się z dość pracochłonnych etapów, najlepiej przyrządzać je w kilka osób.
-
Knysze, czyli bieszczadzki rarytas wraca do łask. Pieczone pierożki nadziewane są cebulowym farszem
Kuchnia rodem z Bieszczad opiera się na swojskich produktach, tradycji i wyjątkowych aromatach. Właśnie taki jest przepis na knysze, czyli nic innego jak pieczone pierożki czy sakiewki z ciasta drożdżowego nadziewane soczystym farszem cebulowym.
-
Co zrobić z mięsa mielonego? Te smaczne dania przygotujesz ekspresowo, a efekt rozpieści podniebienie
Mięso mielone to baza wielu smacznych dań. Wykorzystujemy je do zrobienia rozmaitych farszy, zapiekanek, pierogów, egzotycznych przekąsek, tortilli czy makaronów. Warto jednak poznać klasyczne receptury i wskazówki, które pozwolą dojść w tym...
-
Pierożki z farszem jajecznym - przepis liczący to lat wraca do łask. Swojski rarytas to prawdziwy hit
Nie od dziś wiadomo, że tradycyjna kuchnia jest prawdziwym wyznacznikiem smaku. Swojskie smaki, proste potrawy i babcine receptury to prawdziwe rarytasy, które często doceniamy po latach. Pierożki z farszem jajecznym są na to idealnym przykładem -...
-
Ewa Wachowicz zdradza przepis na paszteciki idealne na sylwestra. Kluczowy jest sekretny składnik
Przepis Ewy Wachowicz na sylwestrowe paszteciki to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Popularny smakołyk w nietypowym wydaniu podbije kubki smakowe nawet najbardziej wymagających gości. Wszystko za sprawą tajemniczego składnika, który idealnie podkreś...
-
Kapuśniaczki wigilijne - świąteczny rarytas z aromatycznym nadzieniem. Kluczowe jest drożdżowe ciasto
Jednym ze smaczniejszych rarytasów są kapuśniaczki wigilijne. Tradycyjna przekąska bazuje na puszystym i miękkim cieście drożdżowym, którego wnętrze hojnie wypełnia aromatyczny farsz. Kluczem do sukcesu są idealne proporcje, dodatek odpowiednich...
-
Farsz do pierogów wigilijnych z kaszy gryczanej. Oryginalne nadzienie, które podbija podniebienia
Podajemy przepis na farsz do pierogów wigilijnych z kaszy gryczanej. Jest niezwykle prosty w wykonaniu, a jego smak zachwyci każdego. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali tylko kaszy, sera, jajka i cebuli.
-
Oprysk z drożdży na ogórki i pomidory. Twoich warzyw nie tknie żadna zaraza
-
Ta sałatka robi furorę na każdej imprezie. Każdy prosi mnie o przepis
-
Ta sukienka to nie tylko eleganckie rozwiązanie, ale przede wszystkim praktyczneMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Dieta Rozenek-Majdan ma wiele wyrzeczeń. "To wymaga zmiany myślenia"
-
Ten przepis moja rodzina wyrywa sobie z rąk. Ciasto lekkie, aksamitne i obłędnie owocowe
- Jak spróbujesz tych ogórków, małosolne pójdą w odstawkę. Gotowe w 15 minut
- Małosolne będą smakować jeszcze lepiej, gdy dodasz trochę tych liści
- Zaapelowała, by nie pić cappuccino po 12. Reakcje kelnerów mówią same za siebie
- Postaw na domową herbatkę z kwiatów czarnego bzu. Działa cuda!
- Szybkie ciasto bez pieczenia z truskawkami. Kremowe i lekkie niczym chmurka
-
Farsz na pierogi - kapusta z grzybami i coś dla tych, którzy nie przepadają za tradycyjnymi daniami wigilijnymi
Farsz na pierogi świąteczne zazwyczaj wykonuje się z kapusty i grzybów. W artykule jednak poza tradycyjnym nadzieniem przedstawimy kilka wariantów na nietypowy świąteczny farsz. Wybór należy do ciebie.
-
Farsz do uszek - od niego zależy ich smak. Podajemy przepis, z którym wyjdzie naprawdę doskonały
Uszka to podstawowe danie na wigilijnym stole. Są delikatne, mają wyrazisty smak i dodają barszczowi charakteru. Jak przygotować farsz do uszek? Przedstawiamy przepis, z którym przygotujecie doskonałe wnętrze uszek.
-
Jak lepić pierogi? Pani Bożenka z baru mlecznego podpowiada szybki trik przed Bożym Narodzeniem
Jak się lepi pierogi? To pytanie pada coraz częściej. Nic dziwnego, w końcu zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, a nie każdy musi być wybitnym kucharzem. Dlatego, aby ułatwić zadanie, przygotowaliśmy pewien sposób stosowany od lat przez nasze...
-
Co zrobić z mięsa mielonego? Nie tylko klopsiki! Wypróbuj pomysł na zdrowy fast food rodem z Meksyku
Co zrobić z mięsa mielonego? Chociaż na myśl od razu przychodzą klasyczne kotlety, warto nieco poeksperymentować i przygotować smaczny farsz inspirowany kuchnią meksykańską.
-
Jak zrobić pastę jajeczną? Prosty przepis na pyszne smarowidło na kanapki
Przepis na to, jak zrobić pastę jajeczną, jest banalnie prosty. Jego wykonanie zajmuje niewiele czasu. Potrzebujesz zupełnie podstawowych składników, które bez problemu znajdziesz w kuchni. Otrzymasz zdrową alternatywę dla sklepowego masła i...
-
Kulebiak - przepis na ciasto drożdżowe z wytrawnym farszem. Będzie alternatywą dla pierogów
Kulebiak - przepis na pieczone drożdżowe ciasto z farszem z kapusty i grzybów to świetny pomysł na bezmięsny obiad. Kulebiak świetnie smakuje zarówno podany na ciepło, jak i w formie zimnej przystawki. Wypróbuj swoją ulubioną wersję tego przysmaku.
-
Mięso mielone - przepis na farsz do krokietów i naleśników. Więcej nie spróbujesz innego
Masz w lodówce mięso mielone i zastanawiasz się co z niego zrobić? Mamy trochę pomysłów na to, jak wykorzystać mięso mielone - przepisy są bardzo różnorodne. Każdy znajdzie coś dla siebie!
-
Farsz do jajek - proste i szybkie przepisy na Wielkanoc. Znajdź swój ulubiony wariant
Farsz do jajek może mieć łagodny smak lub ostrą nutę. Tą prostą i pożywną przystawkę przygotujesz w kilka chwil. Sprawdzone przepisy prezentujemy w poniższym artykule.
-
Farsz do jajek - wielkanocne przystawki w różnych odsłonach. Mamy najsmaczniejsze propozycje
Farsz do jajek może być łagodny lub łączyć w sobie odważne smaki. Szukasz ciekawych pomysłów na wielkanocne przystawki? Sprawdź, poniższe propozycje na farsz na różne sposoby.
-
Przepis na uszka. Jak i kiedy przygotować uszka do barszczu?
Przepis na uszka jest prosty i łatwy w przygotowaniu, jednak w nawale przedświątecznych obowiązków niekoniecznie należy zostawiać go na ostatnią chwilę. Kiedy najlepiej przygotować uszka?
-
Gołąbki to niekwestionowana gwiazda polskiego stołu. Jaki farsz do gołąbków? Mamy dwie propozycje
Bez gołąbków nie byłoby polskiej kuchni. To obok schabowego i mielonego niekwestionowany hit w polskich domach. To też danie, które trudno zepsuć. Bo cóż może być trudnego w faszerowaniu liści kapusty? Tajemnica tkwi jednak w dobrym przygotowaniu...
-
Farsz do jajek, czyli z czym jajka nie tylko na Wielkanoc
Farsz do jajek w różnych wariantach to nie tylko doskonałe i niezwykle popularne rozwiązanie na Wielkanoc, lecz także świetna propozycja na pyszną przekąskę czy śniadanie lub kolację. Przepisy na obłędne jajka faszerowane - tylko u nas.
-
Ciasto na pierogi: przepis. Jak lepić pierogi?
Ciasto na pierogi powinno być przygotowane według sprawdzonej receptury. Pierogi to tradycyjne danie, które oprócz Wigilii w wielu polskich domach pojawia się na co dzień. Sprawdź różne oblicza pierogów i dowiedz się, jak przygotować idealne ciasto.