mięso mielone
-
Te 4 sposoby na mielone są smaczniejsze od klasyków. Wystarczy połączyć te składniki
Tradycyjne kotlety mielone, choć pyszne, bywają nudne w swojej klasycznej formie. Ale co, jeśli istnieją sposoby na podkręcenie ich smaku i nadanie im zupełnie nowego charakteru? Przedstawiam 4 przepisy, które wprowadzą do twojego domu nowy smak.
-
Jesienią robię zupę z 4 składników i rodzina pieje z zachwytu. Króluje por i mięso mielone
Jeśli nie wiesz, co ugotować jesienią, świetnym "rozgrzewaczem" będzie zupa z mięsem mielonym. Wystarczy kilka prostych i łatwo dostępnych składników, by przygotować danie, które z pewnością zasmakuje wszystkim głodomorom. Jak zrobić zupę z porów?
-
Szkolna kucharka pokazała mi ten przepis. Mówiła, że każdy chce dokładkę, musiałam to sprawdzić
Jesteś osobą, która lubi tradycyjne smaki, ale czasem chce je podkręcić? Jeśli tak to trafiłeś w idealne miejsce. Te kotlety znasz od dziecka, ale w nieco innej wersji. Ten przepis dostałam od znajomej kucharki, która bardzo go zachwyca.
-
W lesie zebrałam cały kosz, a później dodałam do mielonego. Takiego obiadu aż żal nie zrobić
Na punkcie grzybobrania oszaleli prawie wszyscy. Moi znajomi wybierają się do lasu każdego poranka, by później móc rozkoszować się najlepszym smakiem zebranych okazów. Jeśli i ty jesteś wielkim fanem grzybów, a nie wiesz, co możesz z nich zrobić,...
-
Pulpety w sosie będą najlepsze na świecie. Jeden składnik jest całkowicie zbędny
Kto z nas nie lubi mięciutkich, soczystych pulpetów w aromatycznym sosie? Przepis na pulpety jest naprawdę prosty, trzeba jednak odpowiednio zadbać o mięsne kuleczki. Jeden składnik jest niepotrzebny i nie mówimy tutaj o jajku.
-
Te mielone trudno przestać jeść. Nadziej je tym farszem, włóż do piekarnika, a górę posyp tym
Kotlety mielone to obok schabowych najpopularniejsze kotlety, jakie postanawiamy podać do obiadu. Każdy przepis na te kotlety, z jakim się spotkałam, pokazuje jedną wersję, w której nie ma żadnych dodatków i ciekawych rozwiązań na urozmaicenie...
-
To obiad, którego rodzina nigdy nie zapomni. Tym daniem przyciągniesz ich uwagę na długo
Ugoszczenie swoich bliskich nie zawsze jest proste, a pomysły na dania w naszej głowie w końcu mogą się skończyć. Na szczęście internet jest pełen przepisów, a jeden z nich dziś prezentujemy. Ten posiłek jest bardzo sycący, a jego zapach roznosi s...
-
Najlepsze kotlety mielone mają w sobie te 2 składniki. Każdy mówi, że są lepsze niż z przepisu babci
Kotlety mielone są takim samym klasykiem jak schabowe. Przepis na nie zna chyba każdy i mało kto nie zna ich smaku. Jednak nawet taki tradycyjny obiad można nieco zmienić za pomocą kilku składników. Tym razem dodałam dwa warzywa, które nie tylko...
-
W latach osiemdziesiątych babcia robiła na święta i niedzielę. Ta pieczeń jest pyszna na ciepło i na zimno
Są takie dania, które w czasach PRL-u były prawdziwymi rarytasami i pojawiały się na stołach z okazji ważniejszych uroczystości i świąt. W mojej rodzinie królowała pieczeń rzymska, którą babcia nazywała klopsem. To danie jest naprawdę wyjątkowe, b...
-
Mielone pójdą w odstawkę, jeśli zamienisz je na kotlety samba. Ten składnik nadaje im temperamentu
Tradycyjne mielone się znudziły? W wakacje zastępuję babciną klasykę znacznie bogatszym daniem. Kotlety samba, o których mowa to obłędne połączenie z nutą ostrości. Na tym jeszcze nie koniec niespodzianek - mięso duszę w gęstym, aromatycznym sosie...
- Została oszukana na jarmarku. Za kiełbasę i kapustę zapłaciła 70 zł
- Już nie robię jarzynowej. Mam lepszą sałatkę, która zachwyca gości
- Nauka języków to nie jest twoja mocna strona? To urzędzenie rozwiąże problemMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Na święta zrobię sałatkę z makaronem. Rodzina woli ją od jarzynowej
- Lista najgorszych mięs z możliwych. Polski specjał zajął drugie miejsce
- Najlepsze kuchnie świata. Polska coraz wyżej. Które miejsce zajęła?
- Została zabroniona w USA. W Polsce wciąż dostępna. Czego nie kupować?
- Pyszna pasta idealna na śniadanie. Wcale nie z jajek ani tuńczyka
- Jakie ciasto można zrobić na wigilię? Ciasto salceson zasmakuje każdemu
- Idealny pomysł na obiad? Zainspiruj się Holandią. Jak się robi kapsalon?
-
To najlepszy przepis na jajka. Nie na miękko i nie w majonezie - obtocz je i usmaż, a kubki smakowe oszaleją
Jajka po szkocku to rzecz absolutnie fantastyczna z kilku powodów. Są łatwe w przygotowaniu, sycące i naprawdę przepyszne. Mogą być serwowane jako przekąska lub samodzielne danie podawane na przykład z frytkami lub surówką. Jak zrobić jajka po...
-
Jak zrobić gołąbki? Przepis opanowałam do perfekcji. Liczy się zasada 3:1
Przepis na gołąbki jest bardzo prosty, lecz niestety czasochłonny. Jednak moje gołąbki smakują tak wyśmienicie, że są warte każdej minuty spędzonej w kuchni. Oczywiście najważniejszy jest farsz - zawsze robię go tą samą metodą, której nauczyła mni...
-
To danie z mięsem mielonym pokochał cały świat. Nie musisz jechać do Meksyku, zrobisz je w swojej kuchni
Mięso mielone króluje w kuchniach wielu krajów i nie tylko Polacy często sięgają po ten produkt. Mięso mielone jest także bardzo ważnym składnikiem wielu dań kuchni meksykańskiej i dziś zdradzimy wam przepis na prawdziwy klasyk. Będzie intensywnie...
-
Zwyczajne mielone to przeżytek. Teraz układam mięso na blaszce i delikatnie przyciskam
Kotlety mielone są pyszne, ale potrafią się znudzić. W końcu ile można jeść to samo? Kiedy więc trafiłam na ten przepis w sieci, nie mogłam się oprzeć. Wasze podniebienia oszaleją tak samo jak moje i moich bliskich.
-
Młoda kapusta zapiekana z mięsem. Mąż aż zatańczył. "Tak pysznej nie robi nawet mama" [PRZEPIS, ZDJĘCIA]
Młoda kapusta to rzecz absolutnie bezcenna, przepyszna i możemy podawać ją na wiele sposobów. Jako naczelna miłośniczka tego wiosennego warzywa dania z młodej kapusty serwuję najbliższym w sezonie średnio dwa razy w tygodniu. Podobno ostatnio...
-
By kotlety mielone były soczyste, wrzucam do nich tę kiszonkę. Po 5 minutach już ich nie ma
O kotletach każdy słyszał i na pewno je jadł. Zazwyczaj jedynym warzywnym dodatkiem jest cebula, a my to zmieniliśmy. W naszym przepisie można również poczuć kiszonkę, z której zazwyczaj robi się surówki. Sprawia ona, że całość jest bardziej...
-
Roladki z piekarnika, które będziesz robić kilka razy w tygodniu. Kluczem do sukcesu jest ten ser
Roladki z piekarnika to obiad, któremu nikt nie będzie potrafił się oprzeć. Nie są to jednak zwyczajne roladki, bo przygotowane z mięsa mielonego z wyjątkowo smacznymi dodatkami. Moim zdaniem kluczem do sukcesu jest odpowiedni ser. Nie wolno o nim...
-
Jakub Kuroń dodaje do mielonych sekretny składnik. Z tym dodatkiem mięso jest obłędnie soczyste
Mielone są suche jak wiór i nieestetycznie rozpadają się podczas smażenia? Jakub Kuroń zdradza patent na idealnie soczyste i rozpływające się w ustach mięso. Wystarczy łyżeczka tego popularnego produktu, by uzyskać idealny smak i piękną prezencję ...
-
Zupa gotowa w 30 minut, a w garnku nie zagrzeje miejsca. Główny składnik to duże zaskoczenie
Zupy albo można kochać, albo nienawidzić. Jednak, gdy spróbujesz tego obiadowego specjału, to uznasz, że nie chcesz jeść niczego innego. Ta potrawa zwala z nóg, a to dzięki aromatycznej mieszance smaków. Prawie nikt nie spodziewa się tego, co się ...
-
Zawijam soczysty farsz w to warzywo i składam w trójkątne sakiewki. To lepsze niż babcine gołąbki
Klasyczne gołąbki odejdą do lamusa, jeśli postawisz na nieco inny kształt i soczyste nadzienie. Ta wariacja kultowego dania przypomina bardziej zielone, trójkątne sakiewki. Przepis jest naprawdę spektakularny, a na dodatek łatwy i przepyszny -...
-
Zapomnij o dżemie i twarogu. Teraz z tym je się naleśniki i znikają w mgnieniu oka
Naleśniki są popularne na całym świecie i każdy z nas ma swój własny ulubiony przepis na to danie. Niedawno poznałam sposób, by podkręcić ich smak i dzięki niemu ta potrawa dostała drugie życie. Zmieniłam jedynie farsz i zapomniałam o słodkich...
-
Ziemniaki z mięsem mielonym w nowym wydaniu. Taki obiad zniknie z talerzy w mgnieniu oka
Szukasz inspiracji na obiad? Zamiast po raz kolejny stawiać na makarony czy klasyki rodem z polskiej kuchni postaw na tanie i swojskie składniki przygotowane nieco inaczej. Mięso mielone w połączeniu z ziemniakami to nie tylko obłędny smak, ale i...
-
Kup główkę i wypełnij ją mięsem. Po wypieczeniu wychodzi obiad lepszy od kotletów
Wiele osób ciągle poszukuje przepisów na obiady, które ich zaskoczą. Mają oni już zdecydowanie dość klasycznych kotletów, zup i zapiekanek. Na szczęście nie musimy się ograniczać w kuchni i możemy w niej eksperymentować każdego dnia. Jeśli więc...
-
Przepis pokazała mi teściowa i powiedziała, że są smaczniejsze od mielonych. Dziś robię je lepiej od niej
Zazwyczaj mięso mielone wykorzystywane jest do zrobienia kotletów. W moim domu stosuje się je również jako główny składnik zupy meksykańskiej, a moja teściowa pokazała, że może być serwowane w jeszcze inny sposób. Jej zdaniem to świetna alternatyw...
-
Co zrobić z mięsa z rosołu? Poznaj trzy pomysły na pyszny obiad po taniości
Co zrobić z mięsa z rosołu? Jeśli nie zjedliście go razem z pyszną zupą, to pewnie zastanawiacie się, co pysznego można z tego dobrodziejstwa zrobić. Dziś podpowiemy wam, jak przerobić gotowane mięso na trzy pyszne sposoby. Na samą myśl już ciekni...
-
Naleśniki w tej wersji to hit. Zapomnisz o dżemie i serze, a przyda się piekarnik
Przepis na naleśniki zna chyba każdy i dzięki naszym przepisom wiecie, jak zrobić najlepsze naleśniki. Jednak wciąż wielu z nas naleśniki kojarzą się z posiłkiem na słodko, ociekające dżemem lub podsmażone z twarogiem. Dziś zmienimy wasz myślenie ...
-
Gdy dodasz ten składnik, już nigdy nie zrobisz suchych mielonych. To nie bułka i nie mleko
Kotlety mielone to klasyk nad klasykami i niechętnie zmieniamy jego recepturę. Jednak poznaliśmy sposób, co zrobić, by ich smak był lepszy, a konsystencja bardziej soczysta. Wystarczy, że dodasz do nich ten owoc i wszystko się zmieni. Gdy zobaczys...
-
Do mielonych zawsze używałam przepisu babci, lecz te są lepsze. To zasługa tego składnika
Kotlety mielone każdy bardzo dobrze zna i lubi. Nie da się powiedzieć, że są niesmaczna, bo zawsze wychodzą rewelacyjnie. Gdy jednak dodasz do nich ten składnik stanął się jeszcze smaczniejsze. Każdy przepis babci chowa się przy tym.
-
Szkockie jajka zawsze serwuje na Wielkanoc. Nie dość, że robią efekt furorę to smakują rewelacyjnie
Zamiast serwować na Wielkanoc klasyczne jajka faszerowane lub te taplające się w chrzanowym sosie postaw na soczyste i chrupiące jajka po szkocku. Ten rewelacyjny przepis łączy dwa wyjątkowe produkty - taki duet w chrupiącej panierce rozpieści każ...
-
Niby prosty obiad, a znika w okamgnieniu. Przetestowałam przepis cioci na kotlety mielone z tym dodatkiem
Gdy przyjeżdżamy z wizytą do mojej cioci Bożenki, na stole zawsze lądują te kotlety mielone. W końcu spytałam o przepis, bo są obłędnie soczyste, smaczne i znikają w okamgnieniu. Jak je zrobić? Okazuje się, że nie są trudniejsze do przygotowania o...
-
Smakują lepiej od mielonych, a to dzięki tej zmianie. Nie będzie osoby, która im się nie oprze
Kotlety to idealny dodatek obiadowy, który później można wykorzystać na wiele różnych sposobów. W naszej kuchni zazwyczaj wykonujemy najbardziej klasyczny przepis, który kiedyś dostaliśmy od mamy i babci. By nieco podkręcić jego smak, sugerujemy...
-
Smak dania z mięsa mielonego można podkręcić, dodając specjalną pastę z tubki. Tego triku nikt nie zna
Szybkie danie z mięsa mielonego to dobra opcja w awaryjnych sytuacjach. Taki obiad sprawdzi się na przykład podczas odwiedzin przez niespodziewanych gości. Proponowane przez nas potrawy z mięsa mielonego przygotujesz w kilka chwil. Bez stresu i...
-
Ta zapiekanka pochłonie wszystkie resztki z lodówki. Obłędny "śmietniczek" będzie gotowy w niecałe 30 minut
Resztki jedzenia znowu zalegają lodówce? Daj im drugie życie - wykorzystaj je do prostej i obłędnie smacznej zapiekanki. To nie tylko przepis na szybki obiad, ale i sposób na zaoszczędzenie pieniędzy czy działanie w duchu zero waste. Ziemniaczany...
-
Gołąbki babci bez grama ryżu. Zamiast tego, do farszu mięsnego dodaje inny składnik. Pamiętaj, nie musi być świeży
Gołąbki to tradycyjna potrawa kuchni polskiej i najczęściej mięsny farsz mieszany jest z ryżem. Nie trzeba jednak robić tego w ten sposób. Nasze babcie bardzo często zastępowały ryż innym składnikiem. Szukaj go w chlebaku.
-
Co zrobić z mięsa mielonego? Babcie ze Śląska robią kotlety z niecodziennym dodatkiem
Co zrobić z mięsa mielonego? Przepisów jest całe mnóstwo i jeśli nie masz pomysłu na obiad, postaw na klasykę, ale w nieco innym, regionalnym wydaniu. Wiesz, jak kotlety mielone robią starsze panie ze Śląska? Jeden ze składników najpierw cię mocno...
-
Najprostsza zapiekanka, która wyczyści lodówkę z resztek. Baza to ziemniaki z mięsną wkładką
Marzysz o szybkim obiedzie? A może chcesz wykorzystać zalegające w lodówce składniki? W obu przypadkach zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym będzie doskonałym wyborem. Zrobisz ją ekspresowo, a już po pierwszym kęsie zakochasz się bez...
-
Makaron z mięsem mielonym nie musi być nudny. Zobacz, jak przygotować ulubiony obiad całej rodziny
Makaron z mięsem mielonym to najprostszy i najszybszy posiłek, jaki możesz stworzyć. Atutem tego dania jest także niski koszt przygotowania. Jak zrobić pyszny makaron z mięsem? Podpowiadamy sprawdzone przepisy.
-
Pieczone kotlety mielone bez grama tłuszczu. Dodaj te śniadaniowe produkty, a wyjdą soczyste i pyszne
Klasyczne mielone są suche, piją tłuszcz z patelni jak szalone i daleko im do ideału? Postaw na alternatywę z piekarnika, jednak to nie koniec niespodzianek, które sprawią, że mięso dosłownie rozpłynie się w ustach. Warto zwrócić uwagę także na...
-
Dodaj ten posiekany składnik do mięsa mielonego. Dzięki niemu kotlety zyskają nowy aromat i smak
Klasyczne kotlety mielone mają jeden niepowtarzalny przepis, którego wszyscy się trzymają. Mało kto postanawia coś do niego dodać, jednak my się odważyliśmy. To co dodajemy do ich podstawowej wersji jest smaczne i wyróżniające się smakiem. Tego...
-
Aromatyczna pieczeń rzymska Magdy Gessler i siostry Anieli - dobra na uroczysty obiad i kanapki po świętach
Pieczeń rzymska to danie, które jest doskonałe zarówno na co dzień, jak i przy większych okazjach. Pieczeń z dodatkami zrobi furorę na świątecznym stole. Jak ją zrobić? Przedstawiamy proste przepisy kulinarnych ekspertek.