jajka sadzone
-
Szef kuchni zwraca uwagę na częsty błąd podczas przygotowywania jajek. Niby prosta rzecz, a wiele osób o niej zapomina
Przyrządzanie jajek może wydawać się jedną z najprostszych czynności w kuchni. Zwłaszcza gdy mówimy o tak popularnych sposobach, jak np. gotowanie na twardo czy robienie jajek sadzonych. Otóż okazuje się, że wiele osób popełnia częsty błąd. Jest t...
-
Jajka będą kremowe i aksamitne. Wystarczy, że usmażysz je inaczej niż zwykle
Smażone jajka - czy to sadzone, czy w formie jajecznicy - to jeden z najpopularniejszych sposobów, w jaki przyrządzamy te produkty. Aby wynieść je na zupełnie inny poziom i uzyskać kremową konsystencję jajecznicy lub delikatność białek i płynność...
-
Jajka sadzone na śmietanie zamiast oleju. Gwarantujemy, że zachwycisz się przepisem Ewy Wachowicz
Jaka sadzone na śmietanie zamiast oleju to przepis dość nietypowy. Jednak wiele osób, które zdecydowało się spróbować takiego połączenia, zachwycało się smakiem. Jak zatem przygotować jajka sadzone z przepisu Ewy Wachowicz? Podpowiadamy.
-
Jak smażyć jajko sadzone, żeby wyszło idealne? Proste sztuczki, które ci pomogą
Jeśli jesteście miłośnikami jajek sadzonych, ale żółtka nie wychodzą wam takie, jak powinny być, to dobrze trafiliście. Przedstawiamy prostą sztuczki na idealne jajka sadzone. Po przeczytaniu nigdy nie wrócicie do starych nawyków.
-
Jajka sadzone na śmietanie Ewy Wachowicz. Tylko pięć kroków i wyjdą idealne
Masz ochotę na jajka na kolację? A może szukasz pomysłu na zastąpienie tych na twardo przyrządzanych na śniadanie wielkanocne? Jajka sadzone na śmietanie według Ewy Wachowicz to propozycja idealna.
-
Przepis na jajka sadzone. Zetną się idealnie dzięki jednej ważnej zasadzie
Jak zrobić idealne jajka sadzone? Nie potrzeba żadnych trików, lifehacków ani specjalnych kuchennych przyborów poza patelnią. Jest za to jedna zasada, o której warto pamietąć. Jaka?
-
Najgorszy sposób na przyrządzenie jajek - to wtedy tracą swoje wszystkie właściwości odżywcze!
Często zastanawiamy się nad tym, w jaki sposób obróbka termiczna wpływa na produkty spożywcze. Gotujemy je, smażymy, grillujemy lub pieczemy. Który więc sposób przygotowywania jajek jest najmniej bezpieczny?
-
Zapomnijcie o sadzonych albo na miękko. Zobaczcie, jak zrobić jajka po turecku, wiedeńsku czy florencku
Jajka to klasyk śniadaniowy. Jemy je niemal codziennie. A gdyby tak przełamać rutynę i zamiast jajecznicy czy jajek na twardo spróbować czegoś nowego? Co powiecie na jajka po turecku, jajka po wiedeńsku w szklance albo jajka po florencku?
-
Jajka - źródło zdrowia czy problemów? Zapytaliśmy o to dietetyczkę
Jajka to temat dość kontrowersyjny. Od lat bombardują nas informacje, że albo trzeba je jeść, albo powinniśmy je ograniczać. Gdzie leży prawda? O największe zagwozdki związane z jajkami zapytałam ekspertkę.
-
Jak gotować i smażyć jajka? [MINIPORADNIK]
Jeśli przyrządzanie jajek na różne sposoby to dla ciebie bułka z masłem, nie musisz czytać tego poradnika. Jeśli jednak nie wiesz, ile czasu gotować jajka na miękko lub jajka na twardo albo jak długo smażyć jajko sadzone, trafiłeś we właściwe...
-
Takich rogalików nie robiłeś. Robione warstwami, określane są listkowymi
-
Zapomnij ścieraniu ziemniaków na placki. Jest dużo lepsza metoda
-
Poradnik świeżo upieczonego taty, czyli jak wspierać partnerkę po porodzie?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Jeden składnik sprawi, że smażona cebula będzie miała doskonały smak
-
Kartacze - przepis na przepyszne kluchy z farszem. Sekretem ich smaku są proporcje ziemniaków
- Przepis na gofry. Lekkie, chrupiące, po prostu przepyszne
- Jak zrobić omlet? Prosty przepis na pyszny omlet na słono lub słodko
- Pączki serowe. Wyjdą puszyste i miękkie - rozpływają się w ustach
- Przepis na kopytka idealne. W składzie nie może zabraknąć tych produktów
- Przepis na lasagne z mielonym mięsem. Buonissime!